Şimdi Ara

Bilgisayarımı Açtığımda 0xc0000142 Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
16.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    vista yükle bilgisayarımda hiçbir sorun yokken bugün açmak istediğimde önce hoşgeldiniz ekranı ardından " 0xc0000142 explorer başlama hatası " diye bir pencere çıkıyor ve tamama tıkladığımda ekran beyazlaşıyor.Masaüstü gelmiyor ve dolayısıyla hiçbir yere giremiyorum ancak ctrl+alt+del ile görev yöneticisinden yeni görev ile birkaç yere girebiliyorum.

    Bu hata neden kaynaklanıyor olabilir acaba?
    Şimdiden teşekkürler..



  • Hmm
    Bundan önce görev yöneticisinden yeni görev çalıştır diyerek
    explorer.exe yazın enterlayın.Öyle masaüstü geliyor mu?

    Bilgisayar açılırken F5 ve F8 tuşlarına aralıkalrla basın.Güvenli modda açmayı deneyin.Duruma göre devam edelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 19 Şubat 2009; 17:26:18 >
  • Yeni görev yapıp explorerı açmak istediğim açabiliyorum.İnternete de girebiliyorum bu şekilde ama masaüstü gelmiyor yine.Güvenli modla çalıştırdığımda hangi adımları takip etmem gerekir.Bu arada çok teşekkür ederim..
  • güvenli modda msconfig e gel başlangıç taki herşeyi kaldır oda olmadı hizmetlere gel microsoftu gizle de oradakilerin centiğini sırayla kaldır reset at kaldır reset at böylece bulursun büyük ihtimal
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _sude_

    Yeni görev yapıp explorerı açmak istediğim açabiliyorum.İnternete de girebiliyorum bu şekilde ama masaüstü gelmiyor yine.Güvenli modla çalıştırdığımda hangi adımları takip etmem gerekir.Bu arada çok teşekkür ederim..


    Eğer explorer komutu ile başlat menüsüne erişebiliyorsanız bu sorun ne zaman oluştu ise daha öncesine bir sistem geri yükleme yapmayı deneyebilirsiniz.
  • güvenli modda açtım siyah ekran geldi yine aynı masaüstü gelmedi.


    madmann msconfige ulaşamıyorum.başka şekilde nasıl ulabilirim yardımcı olursan çok sevinirim.

    mesuthaksoy başlat menüsüne gelemiyorumki.

    arkadaşlar tekrar çok teşekkür ederim.
  • arkadaşlar sistemi geri yükledim olmadı.madman dediklerini yaptım yine sorun düzelmedi.:(
  • _sude_

    Bugün açılışında bir dosya hatası verip masaüstü hiç gelmeyen bir vista pc vardı.Notebookdu ama.
    F5 ve F8 ile onarma menüsünden açtım pcyi.Açılan onarma seçeneklerinde sistem geri yükleme ile düzelttim.Sizin sistem geri yükleme ile düzelmeyebilir ama açılıştaki onarma seçenekleriyle halledilebilir gibime geliyor.
    Bilgisayar nediR?Dizüstü ise bir recovery dvdniz var mı yoksa bilgisayarın harddiskine gömülü mü kurtarma partisyonu?
  • benimde notebook ve geri yükleme yaptım ama olmadı.
  • Peki geri yükleme yaptğın ekranda bazı uygulamalar var.Bugün kullandım ama ezberimde yok.O menüde neler var bir söyler misin?
  • yaa mıllet selamlar . :( Anlayacagınız üzere aynı hata bende de var :( :( Laptop kullanıyorum ve bu işi fotma atmadan halletmem lazım :( ctrl del yaptgmda explorer.exe yazıorum ama yıne aynı hata bam dıye cıkıyor :( güvenli moddaykende aynı hata , yani güvenlı moddan acamıyorum . Var mıdır bi öneri bi çözüm ??? Buarada Sistem geri yuklemede işe yaramadı :(



    Düzenleme: Yaa arkadasşlar aklıma bişey geldi , şimdi ben komut ekranına ulaşabılıyorum ya , C yi komple D ye komut ekranından nasıl yedeklerım ??? var mıdır öyle bişey ?? Varsa C yi D ye atıp formatlarım ? Yardım pls.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusyosma -- 2 Mart 2009; 15:47:47 >
  • aynısı arkadaştada oldu peki kullandıgınız vista sürümü sahte olabilir mi.?
  • anlayacağınız üzere aynı meretle benimde başım belaya girdi dün itibari ile.. aklıma ne kadar çözüm yolu geldiyse denedim ama sonuç yok :S

    sistem geri yükleme taskmgr den explorer.exe onarım vs.. çözemedim.. işin aksi yönü pc de özel bi yazılım vs de var.. onun silinmesi demek ciddi bi gider demek olduğu için seçeneklerimde formatta yok :S

    sıyıracam kafayı ya.. dostlar bana bir çözüm :S
  • bende aynı sorunu yaşıyorum.Cuma günü makinayı kapattım bi daha açamadım. sistemi geri yükleyemiyorum.
    Vista SP2 beta yükledim yine olmadı
    virus, spyware^de bulamıyor. garip bir durum
  • kardeş bendede aynı sorun var biraz çabuk cevaplarsanız sevinirimm:D
  • sanırım tümü virüsle ilgili bir problem. virüs veya spyware bulunamaması o antivirüs programıyla ilgili bir şeydir. her anti virüs programı her virüsü bulacak diye bir şey yok. ayrıca beta sürümü olan service pack lerden kaçınmanızı tavsiye ederim.
  • arkadaşlar dün gece itibariyle aynı problemle karşılaştım kendi laptopumda ve sistem geri yüklemeyle hallettim fakat sabah aynı problem arkadasımın laptopunda da oluştu simdi sistem geri yükleme ile olmuyor herhangi bir kod calısmıyor , aklıma gelen nedenin bir virüs olması ve dün bilgisayarımda USB Bellek kullanılarak fotograf açıldı büyük ihtimalle virüs burdan geldi ama fotolar benim pcye yüklenmedi bu yüzden sistem geri almada başarılı olabildim aynı probleme sahip arkadasımın pc de ise fotolar saklı ve sistem geri almada fotolar silinmedigi için virüs tekrar devreye giriyor diye düşünüyorum bilmiyorum destekler misiniz ve formattan başka yol bulalım !!!
  • aynısı bana bu gün oldu. sistemi 1 gün geriye yükledim sorun kalmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.