Şimdi Ara

Kulak tıkanması için oksijenli su kullanımı ve sonrası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
477.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Konu Dışı bölümünde yazdım ancak abidik gubidik mesajlar geliyor,çoluk çocum pompa kullan gibi şakalar yapıyorlar ancak halimi anlayan yok tabi.

    Şimdi Salı günü kulak tıkanması ve işitme kaybı problemiyle Şişli Etfal Hastanesi'ne gittim.Doktor,kulağıma bir aletle baktı ve oksijenli su-gliserin karışımı bir damlayı 15 gün boyunca günde 3 sefer 10'ar damla kullanacaksın sonra geleceksin temizleyeceğiz kulağını dedi.Ancak,bu damlayı kulağıma damlattıktan sonra 2 gündür biraz daha boğuk duymaya başladım,sesler çok derinden gelir oldu.

    Daha önce böyle bir tecrübesi olan ya da Kbb tanıdığı olan varsa bu konuda yardım istiyorum.
    Şimdi,doktor 15 gün dedi ama ben 1 hafta sonra gitsem acaba birşey olur mu?Çünkü bu az işitme durumuna dayanamıyorum.

    Cevaplarınızı bekliyorum,saygılarımla.







  • Denizde yüzerken su kaçması sonucu tıkanmıştı benim de kulağım. Bana da gliserin yağı önerdiler, doktora gitmemiştim. 2 gün damlattım 3. günü açıldı. 10 gün çok fazla değil mi arkadaşlar...
  • arkadaslar pıyasaya yeni bir ilac geldi BUŞONEX Buşon tıp dılınde kulak kırı demek.ex de ölüm.Gördugum en manyak bır ılac.kulaga damlatıyorsun 10 dakıka yahut 5 dakıka beklıyorsun kulagında ne varsa kendılıgınden akıyor Gliserin veya benzerı ürünler yanında bok yemıs.Gecici ısıtme durumu yahut 10 yada 15 gun bekleme gıbı bı surenız olmuyor en fazla 5 gunde kulak kırı eger cok sertse tabı oluyor sana fatıh urek Tum eczanelerde bulunmakta...Ben kullandım ve suan kulak kırı tıkaknıklıgı yok.Busonex içerisinde 4 maddeyı bılrlestırmısler sodyum bı carbonat su hıdrojen peroksıt ve glıserın bu dört madde kulak kırını resmenn kovuyorr cok etkılı
  • GLİSERİN DAMLAYI(YAĞLI DAMLA) KULAK KEPÇESİNİ ÖNE VE YUKARI ÇEKEREK DAMLATINIZ. İÇERİDE 5-10 DAKİKA BEKLETTİKTEN SONRA GERİ AKITINIZ. DAMLALAR GERİ AKITILMAZSA İÇERİDEKİ TIKANIKLIK AZALMAZ, ARTAR. İÇİNDEKİ ERİYEN PİSLİĞİ İÇERİYİ TAHRİŞ ETMEDEN VE ZORLAMADAN KULAK ÇÖPÜ İLE YAVAŞÇA ALINIZ. AKSİ TAKDİRDE, İÇERİDEKİ PİSLİK DIŞARIYA ÇIKMAZ VE DAHA ÇOK TIKANIKLIĞA NEDEN OLABİLİR
    ben gliserin damlayı döktükten sonra hiç geri akıtmıyordum doğrusu geri akıtmakmış
  • blackcemre kullanıcısına yanıt
    hocam eczanelerde oksibor diye bi damla var onu kullan direk farkı anlayacaksın.
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Peçete olmaz hocam kulak tıkacı yada vazelinli pamuk kullanılmalı.
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Kulaktaki uğultu, çınlama vs geneline tinnitus denir(sebebi çoğu zaman bulunmaz). Bu durum östaki tüpü disfonksiyonu olabilir, Ya da yukarlarda bir yerlerde yazıyordu damarın işitme sinirine yakın geçmesi (vasküler loop) durumu olabilir. nadiren hipertansiyondan da olur, yine daha da nadir sebepleri mevcut yüksek jugular bulb vs.. bunlar azdır

    Ama genelde böyle durumlarda odyo ve timpano yaptırıyoruz, sonuçlar normal veya normale yakınsa çok da üzerine gidilmez ek bişey yapılmaz. Genelde hastalara sakız çiğne balon şişir kafana da çok takma denir. Ama östaki tüpü disfonksiyonuna bağlı orta kulak basınçlarında düşme buna bağlı zarda içeri çökme vs. varsa iş değişiyor tabi östaki tüpü cerrahisi balon dilatasyonuna kadar gidebiliyor iş.

    Yani müdahale ve ileri inceleme kriteri işitme kaybı yapıp yapmaması. Yoksa her gün polikliniğe en az 10-15 kişi kulağımda ses var şikayetiyle gelir yapcak birşey yok diyoruz.




  • Herkese merhaba sorun yaşayan arkadaşlar umarım sağlıklarına kavuşmuştur bende başımdan geçeni anlatmak istiyorum

    İki seneden biraz fazla bir zaman önce alın bölgemde ağrı sebebiyle KBB doktoruna gittim çocukluğumdan beri sinüzit hastasıyım yine tekrarlamış olabilir düşüncesiyle üniversite hastanesine gittim sinüs tomografisi kulak muayenesi derken kulağımda kir birikmiş bu yaşıma kadar sadece lise dönemi birkaç gün gliserin kullanmıştım kir kendiliğinden dışarı çıkmıştı. On senedir de kulak pamuğu kullanmıyorum normal pamukla alıyorum.

    İşitme zorluğu olmadığından kulağın tıkandığının farkına varamadım doktor gliserin verdi bir hafta kullan temizleyelim dedi (geçmişte yıkama işlemi yapılırdı babamın kulak zarını yıkarken deldiler bu yüzden korkarak yaklaştım olaya) bir hafta sonra gittiğimde kir yumuşamamış dediler aradan iki hafta daha geçti doktor yine yumuşamamış dedi kulağıma şişeden sıvı boşalttı bir süre bekledi vakumla çekti (vakum işlemi de ne zormuş sanki zar hortum ucuna yapışıyor gibi oluyor meğerse kulaktaki kıl tüy yapışıyormuş)

    Aradan bir hafta geçti başım dönmeye midem bulanmaya başladı kan testleri yapıldı bir şey çıkmadı vertigo olabilir dendi hareketle düzeltmeye çalışıldı vertigo çıkmadı MR çekildi temiz çıktı doktor meniere hastalığı olabilir diyerek betaserc ilacını verdi bir seneye yakın kullandım(baş dönmem bir hafta sonunda geçmesine rağmen doktor ilaca devam etti)

    Bu süre zarfında sağ kulağımda hava üfürmesi gibi bir olay oldu şöyle örnekler verebilirim mesela arabanın kapısı kapanıyor kulağımda hassasiyet oluyor kulak içinde yankı yapıyor gibi. Arabada rüzgarda kalırsınız da pat pat yapar ya aynısı kulak zarımda oluyordu doktor kulağı temizlerken zorlamışlar dedi pansuman yaptı sona işitme testlerine gittim her şey normal çıktı yalnız kulak basıncını ölçerken sağ kulağım aynı hassasiyeti yaptı odyolog olan işlemi yapan görevli kulak zarınız doğuştan esnek flaccida denen durum mevcut dedi oysaki kulağımdaki hassasiyet temizlemeden önce yoktu sonra oldu( üstte belirttiğim gibi doktor zorlamadan olmuş zamanla düzelir demişti). Bunun üzerine ameliyatla kulağa tüp takabiliriz basınç dengelenebilir ama zar hassasiyetine bir şey diyemem dedi ameliyat olmadım

    Kulağımı kendim temizliyorum eczaneden Otiblock diye kulak spreyi verdiler sprey şeklinde olunca yardıma gerek olmadan kendim sıkabiliyorum çıktığı dönem Avrupa onaylı tek ürün olduğu yazıyordu kulak kirini parçalıyor yumuşatıyor fakat şöyle bir sorunum var kiri dışarı atmıyor kulak pamuğu ile almaya kalkarsam içeri itiyor pek beceremiyorum normal pamuk ile de hepsini alamıyorum dışarı çıkarmaya öneriler varsa açığım :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Why Shy

    Günde 2-3 kere 5 damla kullanıyorum. Zaten 1-2 gün kullanınca açılıyor. 2-3 dakika yan yatıp bekliyorum. Sonra kalkıyorum.
    Teşekkür ederim açıklamaların için.
  • yıkatmak gerekiyor
    Sonrasında çözelti olarak busonex ve exocin yoğun kullanın, 3 güne açılıyor
    ben de öyle açıldı. yıkatmadan acılması zor gibi.
  • davetsiz07 kullanıcısına yanıt

    Evet yıkattım. Korkulacak hiçbir şey yok. Ağrı sıfır. Kulağın hafif tazikli ılık su ile yıkanıyor. Hiçbir ağrı, çınlama vs olmadı.

  • Kulağında kir varmış. doktor bunu yumuşatmak için gliserin vermiş. onu 10 gün falan kullan ondan sonra tekrar git doktoruna temizlesin. şu an sert olduğu için temizleyemiyo yumuşaması için. bu arada kulağına bi şey sokup karıştırma, kulak çöpü kullanma. kulak normalde kendini temizler sen orayı oynadıkça düzeni bozulur ve kulak kiri oluşur. reçetende buşon yazıyordur zaten.
  • oksijenli su, kulağının içindeki köpürmesi ise mekanik temizlemeye yarar, köpürme esnasında, yabancı maddeler (kir, vb) çıkan köpüklerin yardımıyla yüzeyden ayrılırlar.

    sanırım şu anda gliserin tam olarak kire işlediği için duymanda zorluk çekiyorsun, birkaçgüne kadar
    kir çözülmeye başladığında rahatlarsın.

    bende sık sık dış kulak-orta kulak iltihabından müzdaribim,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *jabba*

    oksijenli su, kulağının içindeki köpürmesi ise mekanik temizlemeye yarar, köpürme esnasında, yabancı maddeler (kir, vb) çıkan köpüklerin yardımıyla yüzeyden ayrılırlar.

    sanırım şu anda gliserin tam olarak kire işlediği için duymanda zorluk çekiyorsun, birkaçgüne kadar
    kir çözülmeye başladığında rahatlarsın.

    bende sık sık dış kulak-orta kulak iltihabından müzdaribim,


    Kulak çöpü çok kullanıyor musunuz veya kulağınızla oynuyorm usunuz :?
  • aynı dertten ben de muzdaribim
    aynı damlalardan bana da verdi kullandım 15 gün sonunda bugün doktor a gittim
    2 gündür kulaklarım tıkalı ve aşırı kaşıntı var
    doktor bugün aspirasyon cihazı ile temizlik yaptı
    tıkanıklık halen devam ediyor...
    çok rahatsızlık veren bir durum
  • Son günlerde bende de bir kulak problemi çıktı. Hafiften bir tıkanıklık hissi var doktora gittim kulak nezlesi olduğum söylendi. Mevsimsel bir şeymiş herhalde bu alerjik reaksiyonlar yapabiliyor yılın bu zamanları.
  • gercekten cok rahatsiz edici bir durum bendede bir kac gundur ortaya cıktı yalnız gliserin kullanan bir kac kisiyi biliyrm cevremden gecti ilk gunler yalnz daha kotu hissetmisler :S
    benmde su an tıkalı insallah gecer die umut ediyorum :S
  • oksijenli su kullanmak işe yarıyor mu arkadaşlar, evde kendimiz uygulayabilir miyiz?
  • işe yaramadı, bende iltahap varmış
  • bu ne ya herkes bi şey söylüyo kullanmayın bir şey yok köpürtüyomuş bide alırmış çıkartırmış tamam kaşıntı var diyorlar kurcala babam kurcala en iyisi ??? bendede var... saçmalamayın bana doğru düzgün bi hekimin ismini söyleyinde ona gidelim Her şey orta kulak iltahabı ama şu Hekimin ismini söyleyin bana inanayım Avukat mı GERÇEK Bİ HOCA MI
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.