Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38.798
Cevap
80
Favori
2.200.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hemen bir not ekleyelim eğer setinize zarar vermek istemiyorsanız boost modunu sakın kullanmayın çünkü o mod sadece ses kaynağının kısık olduğu durumlarda ses seviyesi yetmezse kullanmak için normal sesli bir kayıtta o modu kullanmak hoparlörlere ciddi hasar verebilir logitech in kitabında yazana göre söylüyorum.
  • Zaten boost moduna benim gibi ses manyağı biri bile mp3 dinlerken çıkamıyor. Ev müsait, komşu derdim de yok ama en fazla 15. dilime çıkıyorum mp3 dinlerken. Fakat boost modu asıl bana göre dvd için var, o yüzden dvd izlerken boost 6-7ye çıkıyorum tabii. Zaten boost "patlama" anlamında "artış" demek olduğundan dvd izlerken sesi açmadan edemiyorum. Coax.e geçince dijital kayıttan dolayı ses az da olsa kısılıyor, bu yüzden decoderle dvd kullanımında boost mod.a çıkmak bana göre zararlı değil.. Ama sub'ı son ses, boost u da 11e açarsak sub'a güle güle deme riski yüksek..
    quote:

    Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

    Arkadaşlar hemen bir not ekleyelim eğer setinize zarar vermek istemiyorsanız boost modunu sakın kullanmayın çünkü o mod sadece ses kaynağının kısık olduğu durumlarda ses seviyesi yetmezse kullanmak için normal sesli bir kayıtta o modu kullanmak hoparlörlere ciddi hasar verebilir logitech in kitabında yazana göre söylüyorum.




  • Benim kast ettiğimde o zaten sadece ses kaynağı kısık ise kullanılmalı diyor ( Örneğin kısık sesli bir şarkı veya Dijital ses ya da DVD gibi) onun dışında normal kaynaklı bir seste açarsan boostu hoparlörlere kaldırabileceğinden fazla yüklenmiş olursunki tehlikeli zaten hiç gerekde yok ev nekadar büyük olursa olsun mp3 de 15 in üzeri çok rahat doldurur evi bence
  • creative ses kartım var audigy2zs pro kumandası mükmetmiyor bu konuda yaydım ederseniz sevinirim şimdiden teşerkürler
  • hoparlörün ne peki?
  • z 5500 logitech
  • Merhaba arkadaslar,

    8 ay once Z 5500'umu almistim. Ilk aldigim zamanlardada bu foruma katilmistim bi sure. Hatta Wolverine arkadas belki hatirlar o zamanlar duble Megaworks ile takiliyordu. Subattan beri ugramiyorum bi baktimki burada LOGITECH ailesi olusmus :)

    Cunku o zaman Creative severlerin sayisi daha baskindi sanki. Neyse en azindan bircok kisi dogru yolu bulmus..
    Bi Hi-End'ci degil ama Hi-fi'ci olarak bu sistemde eksik noktalar gordum kullandigim sure icerisinde.
    Bunlarin en basinda bu sistem muzik dinlemek icin yeterli frekans araligi kalitesine sahip degil. Zaten ev sinema sistemi olarak kalitesinden bahsetmek gerekir.
    THX sertifikali decoderi oldukca kaliteli bir dagitim yapiyor. Daha once kullandigim philipsten cok daha net bir surround etkisiyle izlemeye basladim dvd flimlerini. Bass performansina denicek birsey yok. Ancak benim odama biraz fazla geliyor :) Cunku hacimsel olarak 25 cm lik bir bass hoparloru kucuk odamda kendine dagilacak yer bulamiyor. buna ragmen resmen bir titresim canavarı...
    Oluşturdugu dinleme alanı çok etkili ve sizi olayın içindeymiş izlenimi yaratıyor. (TAbiki dogru uydu hoparlor yerlesimi ile)
    Ayak yerlesimi daha standar tutulabilirmiş. Kullandığı kabloları değiştirme imkanı yok.

    Herseye ragmen fiyat performansta ev sinemasi + PS oyun meraklıları için cazip bir urun olmaya devam ediyor bence.

    İzmirli Z5500'culerlede tanismak isterim. Sinema partisi olayina girilebilir uygun ortamı olanlar için.

    Param Bose marka ev sinemasi urunlerinden almaya yetinceye kadar bu urune sahip olmaya devam edecegim.

    Herkese iyi seyirler bol kaliteli basslı gunler...




  • Hoşgeldin Iceboy_tr,
    Yorumlarını okudum ve sana katılıyorum bencede bu sistem en iyi performansı DVD ve oyunlarda veriyor müzik olayında eksikleri var ama bunu tam olarak adlandıramıyorum midler mi yetersiz tizler mi yetersiz yoksa tiz&bas dengesi mi daha iyi olmalıydı tam emin değilim senin görüşün nedir?
  • @iceboytr, o zamanlar hatırlarsan bende gigaworks vardı ve sana z5500 için nasıl diye sorduğum ve yorum aldığım zamanlardı. Sen z5500 almam konusunda beni etkileyenlerden birisin. Ben de aldım ve çok memnunum, giga'ya göre daha iyi ve tavsiye edip seti aldırdığım herkes de memnun. Senin kullandığın z5500 sanırım ilk çıkanlardan çünkü burdaki diğer z5500 sahipleri kablo uçlarını uzatabilme imkanına sahipler. Çift bakır uçlu kablolarla uydu ve sub bağlantısı yapılıyor. Öte yandan ben analog bağlantıda tizleri &70e yakın tutuyorum ve o zaman megaworks tizinden farkı kalmıyor. Bass konsunda ise çift megaworks sub'ı kadar hatta belli frekanslarda çok daha etkili. Müzik konusunda ben çok çok memnunum. Mesela şu son zamanların baydıran şarkısı dale don dale'yi z5500 ile dinlediğimde ilk başta giren düşük frekanslı sub bas sesi anlatılmaz ancak yaşanır. Sesi 41 kademe üzerinden sadece 2,5. kademede bile o bass sesi adeta midede hissettiriyor. Yani ben bu tizleri belki mega'da bulmuştum, ama bassları daha önce hiçbir yerde görmedim. O açıdan z5500den memnunum. Bu arada sana da hoşgeldin diyelim..




  • Hoşbulduk cümleten :)

    Esasinda benim stereo muzik dinlemek icin ayri bir hi-fi sistemin var oldugundan bu sistemden cokta muzik dinlemeye ihtiyacim yok ama hani dinlenmiyorda degil. Tizlerde eksik goruyorum , daha dogrusu yuksek frekanslarda, mid seslerinde yuksek frekanslarinda yeterince tatmin etmedi beni.
    Ben hep dijital olarak kullaniyorum Logitech'i. Analog olarak PC'me baglamadim hic baglamamda zaten. Direkt cd - dvd calardan gidiyorum coax.dijital kablou ile.

    Wolverine walla saglam creative'ciydin herbi modeli vardi sende..
    Demek sizin modellerde cift tarafi bakir uclu kablolar hee. Bizim sikayetleri gozonunde bulundurlar sonunda o zaman. :)
    Bence o kucuk kontrol unitesi varya onun biraz daha agir olmasi lazim. Tuslara basarken alet arkaya kayiyor obur elinde tutmazsan aleti.. :)

    Ama bu alette bir jurassic park izleyin. O T-REX'in adimlari evi yikacak gibi geliyor. Bu arada Z5500'un fiyati epey bi artmis hakkaten. Bi arkadasa 600 YTL'ye alirsin sifir demistim yalancida ciktim :)
    Ben aldigimda dolar 1.650.000 TL idi.

    Dolby PrologicII performansi gayet tatminkar. Stereo divxlerde guzel bir surround hissi olusuyor.
    Ama dedigim gibi 15 hatta 20 metrekare ustunde bu bass tam etkisini hissettiriyor oda icerisinde yoksa 10 metrekare bir odada basin siddettinin cogu oda disinda kaliyor yada ust ve alt komsuya cikiyor :)

    Cunku bass hoparlorlerinde çap buyudukce icinde bulundugu alanin hacimsel olarakda daha buyuk olmasi lazim etkisini gormek icin. Çap büyüdükçe daha alt frekanslara daha kolay inecektir. Onun icin genelde apartman dairelerinde odalar ufak oluyor 15-20 metrekare. 20cmlik bass hoparloru ancak ciftli olarak subbasslar daha etkili olacaktir. Ornegin bose subbas'inde icinde 3 tane bass hoparloru var ufak capli. Boylece ufak alanda tam yayilim yapiyor siddet olarakda X 3 oldugu icin buyuk bir bassin siddetine ulasiyor.
    Tabi icerisindeki kabin dizayni, hoparlor kalitesi vs bunlar ayriyetten artilar.

    Ben suan izmirde egemenelektronik magazasinin (izmir firmasi olarak home cinemada en buyuktur) hi-fi ve home cinema bolumunede bakiyorum haftada iki gun. Internet siteside benim kontrolumde. Bircok ev sinema markasini satiyorlar. Logitech'te satmalari icin ikna edebilecekmiyim bakalim bilmiyorum :) Ancak evdeki sistemi demo odalarina goturup dinlettirirsem heralde ikna olacaklar. Yoksa PC markalarina pek inanclari yok dogal olarak.

    http://www.egemende.com adresinden sattiklari urunleri inceleyebilirsiniz.




  • iceboytr hoşgeldinKarşılıklı yazışmışlığımız yok ama yinede hoşgeldin Bende izmirliyim,istediğin zaman görüşebiliriz,madem z-5500 kardeşliği kuruyoruz Ayrıca ben de stereo hi-fi bir sete sahibim,bu arada egemen elektronik KSK'demiydi?Çünkü benimki hastalık olduğundan gitmediğim hi-fi dükkanı kalmamıştır herhalde,oraya da girdim mi acaba?Bu arada Alsancak'ta oturuyorum,işin düşerse Alsancak'a gçrüşmek isterim,daha görüşmek istediğim birkaç arkadaş daha var seviyeli konuştuğumuz,paylaştığımız kişiler ama hiçbiri İzmir'de değil Hoşçakal,sevindim bir İzmir'liye rastladığıma Görüşmek üzere...Fazlasını PM ile atabilirsin,konu sapmasın şimdi ana temasından,hoşçakal




  • Beyler tüm 5500 sahiplerine bir sorum olacak acaba optimum ses kalitesini elde etmek için winamp da hangi equalizer ayarını kullanmalıyız herkes equalizerinin fotosunu yollayabilir mi? Tabii ses zevki kişiden kişiye değişir ama yinede paylaşalım bence. Böylece belki kulağımıza daha çok hitap eden bir ayar bulabiliriz belki.
  • Resmini yollayayim dedim benim equalizer'in ama "Bu özellik kapalı ya da erişim izniniz yok diyor" neden olabilir sizdede oyle mi?
  • Valla ben creative media source player kullanıyorum, çok da memnunum sesten, bana göre winamp hikaye ama fikrimi beğenmeyen mutlaka çıkar.
  • ben player olarak winampı kullanıyorum fakat equalizerini kullanmıyorum,off halinde hep!!Efektlerden ACUİSTİC açık,crative ekolayzır dan da acoustic açık,mixerdan tiz 60'ta,bass 50 de,birde zaten hepimizin kullandığı stereo surround,tamamdır
  • ...arkadaşlr herkese merhabalar 2 haftadır falan yoktum buralarda köye dedemlerin yanına ziyarete gittim,köyde internet kafe yok haliyle ilçeyede herzaman inemiyoruz...neyse ıspartaya geldim,artık her gün forumdayım....bilgisayar alacam artık 2 hafta geçikmiş olsada şu 1 haftada kararımı veriyorum....mavidonnaım ve hızlı sistem mağzalarından toplayacak gibiyiz aslında nette bir çok mağaza var ama istediğim parçalar aşağı yukarı buralarda var,kalanlarıda başka yerlerden alırız artık.....bu arda bir şey soracam benim z5300 de sesi sonuna kadar verince çok hafif cızırtı gelir gibi oluyor,rahatsız edici değil ama bir arıza söz konusu galiba normalde olmaması geren bir durum ne dersiniz ilerde sorun çıkarırmı.?.................en iyisi yarına sizin tavsiyelerinizi ve kendi seçtiğim önerileri,parçaları bu işe ayırabileceğim limite göre buraya yazayım değerlendirmeyi ona göre yaparız arkadaşlar.şu bilgisayar toplama işi bu hafta bitsin artık yoksa ben bittim .yarın görüşürüz........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @RİF_D -- 12 Ağustos 2005, 15:26:47 >




  • quote:

    Orijinalinden alıntı: Wolverine

    @iceboytr, o zamanlar hatırlarsan bende gigaworks vardı ve sana z5500 için nasıl diye sorduğum ve yorum aldığım zamanlardı. Sen z5500 almam konusunda beni etkileyenlerden birisin. Ben de aldım ve çok memnunum, giga'ya göre daha iyi ve tavsiye edip seti aldırdığım herkes de memnun. Senin kullandığın z5500 sanırım ilk çıkanlardan çünkü burdaki diğer z5500 sahipleri kablo uçlarını uzatabilme imkanına sahipler. Çift bakır uçlu kablolarla uydu ve sub bağlantısı yapılıyor. Öte yandan ben analog bağlantıda tizleri &70e yakın tutuyorum ve o zaman megaworks tizinden farkı kalmıyor. Bass konsunda ise çift megaworks sub'ı kadar hatta belli frekanslarda çok daha etkili. Müzik konusunda ben çok çok memnunum. Mesela şu son zamanların baydıran şarkısı dale don dale'yi z5500 ile dinlediğimde ilk başta giren düşük frekanslı sub bas sesi anlatılmaz ancak yaşanır. Sesi 41 kademe üzerinden sadece 2,5. kademede bile o bass sesi adeta midede hissettiriyor. Yani ben bu tizleri belki mega'da bulmuştum, ama bassları daha önce hiçbir yerde görmedim. O açıdan z5500den memnunum. Bu arada sana da hoşgeldin diyelim..


    Şimdi audio yada mp3 dinlerken digitalden analoga mı geçiyorsunuz.sesi, dolby pro locig 2 de dinlemiyormusunuz. Normal müzik dinlerken hangi ayarları kullanıyorsunuz hangisi dah verimli ve dok bir ses veriyor..




  • Hoşgeldin Ispider kardeş
    Freecellop ben müzik dinlerken analog 6 Ch Direct'de dinliyorum ki sanırım herkes öyle yapıyor mp3'de
  • Müzik+oyunda analog ses kartına geçiş en iyisi. Audigy 2 ve üstü kullananlar bunu daha iyi bilir.
    Decoderi sadece dvd uygulamalarında veya divx izlerken kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 13 Ağustos 2005, 0:42:52 >
  • ses kartın audigy serisi ve üstüyse ben ve diğer arkadaşlar gibi 6 CH direct en dolgunu ve en iyisi,ama ses kartın live value 5.1 ise müzikte Dolby Prologic 2 Music,filmde DP 2 Movie(stereo kaynaklı olanlarda) seçeneklerini kullanmalısın,aksi halde centerdan ses alamazsın,kolay gelsin

    Bu arada ispider hoşgeldin yaww kardeş,burdayız,gel biran önce
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.