Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.440
Cevap
91
Favori
258.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlerde bu konuya Denon kullanıcılarını ekleyebiliriz, daha önce açılıp aktif olmamış bir konu var.
    Bu konuyu aktif tutmaya çalışacağım.
    Elimde Denon 1909 bulunmakta, diğer Denon kullanıcılarının (tabii Denon kullanıcısı olmayanların da) isteği doğrultusunda konuyu şekillendirebiliriz diye düşünüyorum.
    Yamaha ve Onkyo kullanıcıları gibi bizler de paylaşımda bulunuruz diye düşünüyorum.
    Konuyla ilgili görüşlerinizi iletirseniz sevinirim.




    Denon 1909 Özellikleri

     DENON AV RECEIVERS


     DENON AV RECEIVERS


     DENON AV RECEIVERS

    *Resimlerin büyük hali için üzerine tıklayın.

    Güç: 7x120W (6 ohm / %0.7 THD) veya 7x90W (8 ohm / %0.05 THD)
    Güç kaynağı: Bağımsız 7 kanal
    Ses formatları:
    Dolby TrueHD
    Dolby Digital Plus
    Dolby Digital-Decoder
    Dolby Digital EX
    Dolby Pro Logic II - 96-kHz Processing (analog / PCM)
    Dolby Pro Logic IIx - also applicable to DTS 5.1/6.1 sources 96-kHz Processing
    DTS-HD
    DTS-Decoder
    DTS-ES Discrete/Matrix 6.1
    DTS Neo:6 Cinema & DTS-Neo:6 Music - 96-kHz Processing
    DTS 96/24
    DAC: 24-bit / 192-kHz
    ADC: 24-bit / 96-kHz
    Video DAC: 10 bit
    Video ADC: 10 bit
    HDMI: 1.3a
    Optik Giriş: 2
    Optik Çıkış: 1
    Koaks Giriş: 2
    Koaks Çıkış: -
    Analog ses girişi: 7
    Analog ses çıkışı: 2
    Preamp çıkışı: Subwoofer, Zone2
    Analog Video Girişi: 4(kompozit), 3(s-video), 3(komponent)
    Analog Video Çıkışı: 1(kompozit), 1(s-video), 1(komponent)
    HDMI Çıkış:1
    HDMI Giriş:3
    Multizone (audio/video): +/-
    Ağırlık: 11.4 kg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontrolsuz_guc -- 12 Şubat 2009; 10:18:51 >







  • Denon AVR X2400 için belirtilen maksimum güç değeri 1 kanal için 1khz frekansında sabit %10 total harmonik distorsiyonda 150 Watt yani insan onu oraya yazmaya utanır da rekabet koca koca firmaları ne duruma sokuyor yazık .
    Uzun lafın kısası Renault Symbol ün sürat göstergesine 260km/h yazmak ve yaptığını iddia etmek gibi. Evet %80 eğimle yokuş aşağı şanzıman dağılana kadar belki.
    Burda dogrulari bilen sadece siz varsiniz onun icin benim yazmamin bir anlami yok , ben burda yokken bir suru arkadaslarin kafalarinda soru isaretleri vardi, bir suru konulari hala bilemiyorlardi, hanginiz crossover, dolby atmos vb konularda ne kadar cok yardim edebiliyorsunuz? ,bir suru konuya isaret ettim, ve aciklama yaptim , madem herseyi biliyorsunuz , nicin yardim etmediniz simdiye kadar? simdi birileri dogru soyluyor diyhe mi rahatsiz oldunuz?
    o konuda benimde farkettigim bir hatam olmus, hata olur ve buna bir suru etken vardir, bu konuda Hi-def.Man'a tesekkur ediyorum soyledigi icin ama bu konuyu hala anlamadiniz, onemli degil yap denize at demisler.sizin gibi art niyetli insanlar burda oldugu surece biz daha 10 yil sonra ayni yerlerde olacagiz,kendi bildiginizin arastirmadan kendi tecrubelere gore yorumluyorsunuz ,soylediklerinizin cogu dogru cogu yanlis , kaynak gosterin soylediginiz bilgilere,size gore mi? cevaplariniz hep kisisel .insanlar soruyor nicin Subwooferim sesi kisiliyor diye , diyorsunuz ayarlarda sorun var , boguyorsunuz Subwooferi. soyluyorum inanmiyor sunuz sonra kaynaklari paylasiyorum gene oyle , sonra Audessey muhendislerinin soylediklerini paylasiyorum , hala gormek istemiyorsunuz. diger iyi kalpli arkadaslardan ozur dileyerek , kusura bakmayin ama ben burda art niyet ariyorum. artik sadece ozel mesajdan atilan sorulara cevap verecegim. konularda yorum yazmayacagim .Allah art niyetli , insanlari siz biz yapan insanlarin kalplerine vijdan versin. bildiginizi yapin , simdi anladim ses uzmanlari nicin buralarda vakit harcamiyor, nicin o degerli vakitlerini art niyetli insanlarin cok oldugu bir yerde harcasinlarki

    Kalin saglicakla
    1- AVR 'nin VOLUME Sekmesinden her zaman (–79.5 dB – 18.0) dB skalasına ayarlayın.Keza AUDYSSEY genellikle 0dB seviyeyi referans noktası olarak alır.Ben AVR X5200 kullanıyorum onun menüsünde referans ses seviyesini AUDYSSEY ayarlarken size soruyor ama 4400 menüsünde göremedim bu ayar varsa ileride detaylandıracağımız konuda önemli olacaktır.Yoksa AVR ses seviyesi referansınızı 0dB olarak ayarlıyor genellikle.Yani fim izlerken tüm oda içi yansımaları minimize ettiği en optimum EQ ayarlamalarını yaptığı seviye gibi düşünebilirsiniz.
    2-AVR Subwoofer Out'dan RCA Kablo ile mutlaka Subwooferınızın LFE IN yazan girişine bağlayın. Bu durumda SUBWOOFER'ın LOW PASS Filtre Devreleri inaktif olacak ve işe karışmayacaktır(%99 sublar böyle üretilir bazı eski modeller sadece farklılık gösterir).Subwooferınızın üzerinde bulunan VOLUME devresi halen aktif kalacaktır.E niye bu Crossover devrelerini koymuşlar o zaman diye sorarsanız onlar STEREO amfilere bağlantı yapılmak üzere konulur .Stereo amfilerde AVR'lerde olduğu gibi bir filtre devresi olmadığından Subwooferınızın vereceği frekans aralığını kendiniz seçersiniz buna LOWPASS filtre devresi denir. YANİ SUBWOOFERINIZ 16hz-150hz ARASI ÇALIŞABİLİYORSA SİZE 50hz-150hzhz ARASI İMKAN VERİR SİZ 50hz E AYARLARSANIZ SUBWOOFER 16HZ-50HZ ARASI ÇALIŞIR.YANİ SADECE ULTRA ALT FREKANSLARDAN SORUMLU OLAR Kİ ÖN HOPARLÖRLERİNİZ İLE ÜST ÜSTE BİNMEZ.
    3-AUDYSSEY ayarları ile kullanmak kullanmamak sizin seçiminizdir ancak ben her zaman en ince detayları ile bu OTOMATİK SETUP'ı yapmanızı ve kullanmanızı öneriyorum.Mutlaka çok noktadan aynen size resimler ile anlattığı şekilde yapın AUTO EQ ve AUTO VOLUME 'ı açmalısınız.Yok yapmam ben derseniz siz bilirsiniz ama ODA Akustiğiniz MANUEL seçenekle ayarlama imkanınız hiç yok.
    4-Audyssey yaparken size SUBWOOFER ses seviyesini SUB üzerinden ayarlamanıza yardımcı olan bir ekran var.Orada ses seviyesi YEŞİL olana kadar SUBWOOFER üzerinden ses seviyesini değiştirin.
    5-Tüm AUDYSSEY ayarları Dolby -DTS ve yeni nesil türevleri için en optimum ayarlamayı sunacak zaten TV-yok internetten Stream (Netflix-Amazon vb hariç) gibi düşük kaliteli yayınları allame-i cihan olsa düzeltemez.
    6-AUDYSSEY ayarlamalarını niye beğenmiyoruz?Daha önce belirttiğim gibi AUDYSSEY ayarı sadece referans olarak alınan SES seviyesine göre sistem tarafından set edilir.Daha düşük seviyelerde cılız gelmesi seslerin normaldir o sebeple AUTO VOLUME AUTO EQ seçenekleri sunulur o ayarlar ile oynayarak kısık seslerde daha detaylı sound alabilmek mümkün olabilir.
    7-AUDYSSEY hoparlörlerinizi ne büyüklükte gördüyse orada bırakın LARGE ise LARGE ,SMALL ise SMALL .
    8-LFE (LOW FREQUENCY EFFECT) kanalı yani bizim 5.1 dediğimizde .1 olan kanal filmlerde ULTRA BASS Efektlerin kodlandığı kanal SUBWOOFER kanalıdır. Bu kanala gelen sesleri üretmek SUBWOOFER'ınızın görevidir.SUBWOOFER'larda genellikle 1 aktif sürücü olur yok birden fazla aktif sürücü de olsa aynı frekansı üreteceklerinden daha detaylı çalmak gibi bir amaçları yoktur olsa olsa daha yüksek desibele ulaşmak amaçlarıdır.Bu sebeple ASIL AMAÇLARI LFE Sinyali ile gelen efektleri vermektir.Eğer sisteminizde Sağlam TOWER yapıda (Kule tipi) güçlü hoparlörleriniz iyi bir CENTER ve SURROUNDlarınız var ise BASS sekmesinde subwoofer ayarını LFE yapın sadece LFE sinyali ile gelen sesler işlensin.ANCAK BURADA SİNYAL GELMEDİĞİ DURUMDA SUB ÇALIŞMIYOR DEMEYİN O SAHNELERDE GELEN BİR LFE SİNYALI YOKSA USLU USLU OTURUR SUBINIZ. LFE+MAIN olarak ayarlarsanız diğer kanallara gelen BASS sinyallerinin içinden ULTRA BASS frekanslar SUBWOOFER 'a yönlendirilir böylece LFE sinyal işleme işlevi yanında sürekli çalışması ve sisteme yardımcı olması sağlanır.Çok sıkı bir sistemi olan bıraksın LFE 'de yok ön hoparlörlerim cılız BASS ile dolduramıyor odayı derseniz LFE+MAIN Kalsın.
    X2400 alalı 20 günü geçti çok iyi bir amfi arkadaşlar zevkle kullanıyorum herşey yerli yerinde bugün çocuklarla sinemaya gittim oradaki sesin tonlamasi ve ambiansina yakın ses veriyor loudness on yapınca düşük seste ayrıntılar netlesiyor bass lar tok ve güçlü ,tizler tam ayarında

    Özellikle sinemada tepkiler çok iyi ve kullandigim amfiler içinde gerçek sinema saunduna en yakın sesi bu amfide buldum almayı dusunenlere kesinlikle tavsiye ederim.
    Arkadas diyoruz anlatamiyiruz yaw, small yapin, 80 ayarlayin xover kulede olsa frontlariniz, subda lfe yapin, ust seviye avr ler degil kullandiginiz, cani cikar 5 kanali surmek icin, siz bakmayin 100 watt dedigine tum kanallari full surerseniz bayilir amfiniz, ayrica woofer titresiminden midrange de bozulur.

    Bunlara cok takilacahiniza subwooferi yerlestirmeyi ilk once halledin, audesyy ayarinda auto eq yaptigijizda sub leveli ne veriyor, bir spl meter ile kanallar gercekten dengelimi vs onlari ayarlayin, spl meter olmasada telefona bi uygulama indirim rn azindan yaklasik olarak test edin dogrumu degil mi, dynamic volume dynamic eq vs bence kullanmayin.
  • Denon'un Türkiye Dağıtıcısı Ertekin Elektronikmiş.
    http://www.ertekin.com.tr/ adresinden bir sorun isterseniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kontrolsuz_guc

    Denon'un Türkiye Dağıtıcısı Ertekin Elektronikmiş.
    http://www.ertekin.com.tr/ adresinden bir sorun isterseniz.


    Teşekkür ederim.. Yazacağım o siteye.

    Merak ettiğim iki konu var :

    * Anfinin fm radyo anten girişine baktım, aynı tv anten girişi gibi. Oraya apartmana ait ortak tv antenden gelen tv anten kablosunu taksam olur mu?

    * İlk defa bu tür bir anfi kulllanıyorum. ses açarken sanki ses doğrusal yükselmiyor? yani, -70db ile +12db arası dönüyor ses düğmesi ve güçlü bir ses için -20 lere kadar çıkıyorum. daha alçak seviyelerde ses epey düşük, yani mesela -40db de geceleyin bile rahatça dinlenebiliyor.. Bas tiz ayarları ve sağ sol ses ayarlarına baktım, bu konuyu çok etkileyecek bir ilgisi yok. Demek istediğim şu ... "neden başlardaki o geniş alanı düşük volümlere koymuşlar? ses birden açılmasın diye mi?"

    Mesela sizlerde hangi seviyede ses yüksek çıkmaya başlıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vefalok -- 12 Şubat 2009; 14:55:31 >




  • bence testlerde fiyatın büyük etkisi oluyor. testleri nasıl yaptığın anlatmıştı dergi. alabilirseniz 1909 en iyisi diyor zaten. diğerlerini de o rakamlara çıkamayanlar için değerlendiriyor bence. bu arada mediamarkt.tan hoparlör seti aldım.üstadlar ne düşünür bilmiyorum. o ayardaki hop.leri test ettim gerçekten fark attı diyebilirim. ankara optimuma gidenler görmüştür belki. mordaunt short avant.

    burdan
    http://www.mordauntshort.com/summary.php?PID=50&Title=Avant+905i

    quote:

    Orjinalden alıntı: kontrolsuz_guc

    Denon 1909, whathifi.com testinde 5 yıldız almıştı. Nasıl bir değerlendirme ve test ise 4 yıldıza düşürmüşler. Sebebi ise Sony 2400ES ve Yamaha 863' e göre biraz geride kalmasıymış. Bu test kuruluşları neye göre test ediyorlar aletleri, anlamak mümkün değil
    2 gün sonra yeni ürünler çıkınca da yamaha ve sony'nin yıldızlarını da geri alacaklar mı bakalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KGEYGS -- 23 Şubat 2009; 19:22:55 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: KGEYGS

    bence testlerde fiyatın büyük etkisi oluyor. testleri nasıl yaptığın anlatmıştı dergi. alabilirseniz 1909 en iyisi diyor zaten. diğerlerini de o rakamlara çıkamayanlar için değerlendiriyor bence. bu arada mediamarkt.tan hoparlör seti aldım.üstadlar ne düşünür bilmiyorum. o ayardaki hop.leri test ettim gerçekten fark attı diyebilirim. ankara optimuma gidenler görmüştür belki. mordaunt short avant.

    burdan
    http://www.mordauntshort.com/summary.php?PID=50&Title=Avant+905i

    quote:

    Orjinalden alıntı: kontrolsuz_guc

    Denon 1909, whathifi.com testinde 5 yıldız almıştı. Nasıl bir değerlendirme ve test ise 4 yıldıza düşürmüşler. Sebebi ise Sony 2400ES ve Yamaha 863' e göre biraz geride kalmasıymış. Bu test kuruluşları neye göre test ediyorlar aletleri, anlamak mümkün değil
    2 gün sonra yeni ürünler çıkınca da yamaha ve sony'nin yıldızlarını da geri alacaklar mı bakalım





    Doğru bilgilendirelim. Alabilirseniz Yamaha modelleri en iyisi diyor whathifi. Whathifi da genellikle bir ürünün lansmanında, üründe büyük bir aksilik yoksa, rakipleri çok kuvvetli değilse 4-5 yıldız veriyor zaman içinde notta değişiklik yapıyorlar. Ama 4 yıldızlı bir ürün kötü anlamına gelmiyor. Denon 1909 iyi bir amfi, ancak dergilerdeki f/p kriteri Yamaha ları öne çıkarıyor.




  • burdaki fiyat iyimiş. hepsi burada.da 395,92 TL havale ile. ürün garantilimi geliyor cidden bir sıkıntı yaşadınmı.bu kadar fiyat farkı ollursa gittigidiyoru tercih edebilirim.
    quote:

    Orjinalden alıntı: kontrolsuz_guc

    Ben bu ürünü almıştımhttp://urun.gittigidiyor.com/HARMONY-REMOTE-885-UNIVERSAL-UZAKTAN-KUMANDA_W0QQidZZ14815486
  • TrueHD'yi PCM ile aktarmanız gerekiyormuş PS3'te.

    PCM ile aktarınca da multi ch. in yazıyor, o sebeple ps3 ile truehd dinlerken avr de true hd göremezmişiz.

    Ayrıntılı bilgi için,http://forum.donanimhaber.com/m_18842214/tm.htm

    Düzeltme: Bilgi düzeltmesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontrolsuz_guc -- 10 Nisan 2009; 23:10:41 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kontrolsuz_guc

    TrueHD'yi PCM ile aktarmanız gerekiyormuş PS3'te.

    PCM ile aktarınca da multi ch. in yazıyor, o sebeple ps3 ile truehd dinlerken avr de true hd göremezmişiz.

    Ayrıntılı bilgi için,http://forum.donanimhaber.com/m_18842214/tm.htm

    Düzeltme: Bilgi düzeltmesi



    Aslında mantıklı.Çünkü pcm seçiliyken ses çok daha iyi.Fakat 5.1 ses veriyor pcm.Bitstream yapınca 7.1 ses alabiliyorum ama daha zayıf bir ses.
  • http://www.ertekin.com.tr/Content/Default.aspx


    burayı arayıp cihazı sorabilirsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zapatero

    http://www.ertekin.com.tr/Content/Default.aspx


    burayı arayıp cihazı sorabilirsin.


    Ben sordum, malesef yok. Zaten ben 1909'dan vazgeçtim, 2400es'ye yelken açtım.
  • @coyote

    Neden "ONKYO" avr lere hiç bakmıyorsun?

    Bence linki tıklayıp bir bakın http://www.onkyousa.com/Video/TX-SR607final.swf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 23 Nisan 2009; 1:37:40 >
  • Cnet Karşılaştırma

    Denon 1909 / Onkyo 607 / Onkyo 606
  • Arka kanalların yada istediğin diger kanalların db lerini artırarak ses şiddetini yükseltebilirin.

    -----> SATILIK MARANTZ SR5001 7.1Ch (HDMI) AVR için TIKLAYIN

    quote:

    Orijinalden alıntı: KGEYGS

    denon 1909 ayarlarda center.ı kademeli olarak sesini kısabiliyormuyuz acaba. arka efektleri iyi duyamadığım için center.ı iyice kısıp sesi açmak istiyorum belki sorunuma çözüm olur




  • @Rdegerli

    http://www.batpigworld.com/

    DENON-TO-ENGLISH DICTIONARY
  • Bir yanlış anlaşılma var sanıyorum burada.

    Hoparlörün arkasın 2 adet lf 2 adet hf bağlantısı var anladığım kadarı ile bi-wire yapılması için. bi-wire yapmadan kullanıyor iseniz arasındaki köprüyü kaldırmadan ampliden gelen gelen siyah ve kırmızı çıkışları ilgili hoparlörün kırmızı ve siyah lf girişlerine takmalısınız.
    http://pic6.audiogon.com/i/c/f/1254617186.jpg resimde aradı köprü ve bağlantılar gözüküyor. buna benzer midir hoparlörünüzün terminalleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kdundar

    Bir yanlış anlaşılma var sanıyorum burada.

    Hoparlörün arkasın 2 adet lf 2 adet hf bağlantısı var anladığım kadarı ile bi-wire yapılması için. bi-wire yapmadan kullanıyor iseniz arasındaki köprüyü kaldırmadan ampliden gelen gelen siyah ve kırmızı çıkışları ilgili hoparlörün kırmızı ve siyah lf girişlerine takmalısınız.
    http://pic6.audiogon.com/i/c/f/1254617186.jpg resimde aradı köprü ve bağlantılar gözüküyor. buna benzer midir hoparlörünüzün terminalleri.



    Evet benziyor, arada köprü var, tabii ben bunu düşünemedim, köprü de iletken. Ama şimdi de 3.bir fikir ortaya çıktı; Ben bilmeden HF-HF yaptım bağlantıyı çalıştı ama daha iyisi olur mu bilmiyorum, Rdegerli HF-LF şeklinde bağlamış ve kullanıyor, sizde LF-LF şeklinde bağlamam gerektiğini söylüyorsunuz.
    Çok tereddütte kaldım, bir taraftan da aradaki köprüler sonuçta iletken nasıl bağlarsam bağlayım aynı mı olur acaba diye düşünüyorum.
    Fikirlerinizi paylaşırsanız inşallah netleşir durum.
    Teşekkürler..




  • Köprü hem kırmızı hem siyah jumperda bir değil siyah jumperlar bir köprü kırmızı jumperlar bir köprü bende.2 siyah HF HF mi denesem acaba

    derken HF LF bir siyah bir kırmızı 2 HF de siyah yada kırmızı değilAma köprü olayı siyahlarda bir kırmızılarda bir.Bendeki baglantı kırmızı HF siyah LF olarak jumperı kullanıyorum.Ama bende hiç fark olmaması enteresan.Sonuçta birbirine çok yakın sistem kullanıyoruz.Neredeyse detaylar haricinde aynı ama bende fark olmadı hiç.

    Diğer konu başlığı:
    http://forum.donanimhaber.com/m_35454679/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdegerli -- 30 Ekim 2009; 23:39:21 >




  • sonunda DENON AVC-A1XVA ve DENON DVD-A1XVA DVD & SACD Player aldım çok memnunum

    amfi:http://www.avland.co.uk/denon/avca1xva/avca1xva.htm

    dvd:http://www.avland.co.uk/denon/dvda1xva/dvda1xva.htm

    detaylı inceleme ve ürünün kendi resimleri :http://forum.donanimhaber.com/m_16510483/mpage_56/tm.htm definitive topiği
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuribaras

    sonunda DENON AVC-A1XVA ve DENON DVD-A1XVA DVD & SACD Player aldım çok memnunum

    amfi:http://www.avland.co.uk/denon/avca1xva/avca1xva.htm

    dvd:http://www.avland.co.uk/denon/dvda1xva/dvda1xva.htm

    detaylı inceleme ve ürünün kendi resimleri :http://forum.donanimhaber.com/m_16510483/mpage_56/tm.htm definitive topiği

    Hayırlı olsun

    Uzun yıllar kullanabilmenz dileklerimle...



    Not: Verdiğiniz linkte detaylı inceleme bulamadım!
    Sanırım yazacaksınız... Hanüz yazmaya fırsat bulamadınız?




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.