Şimdi Ara

Pilot olmak için hangi okul?(Pilot ve adayları ve herkes)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
49.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar üniversite bitirdikten sonra pilot okuluna gidicem.Sabiha Gökçen Havaalanının yanında "Met-air havaokulu" var.Burayı tavsiye edermisiniz?Başka bildiğiniz bir yer var mı?İstanbul dışıda olabilir.Pilot ve pilot adayları ve ya bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [F][u][r][k][a][n] -- 9 Şubat 2009; 10:37:08 >



  • bilgilendiren arkadaşlara teşekkürler
    şu anda Bilgisayar Mühendisliği okuyorum.İnşallah kabul ediyorlardır.İngilizcemide geliştirmeye başladım.

    THY araştırdım ve mühendis olmak şart.(hangileri bilmiyorum)Aşağıya tıklayarak öğrenebilirsiniz.THY PİLOTLUK İÇİN TIKLA
  • ucuyorum.com dan falan bakmanizi tavsiye ederim.

    benim anladigim kadariyla bu isler tamamen rant konusu olmus. Oyle gazetelerde,tv lerde soylendigi gibi bir pilot acigi olmadigindan bahsediliyor olan acik F/O degil captain imis. Lisansi aldiginizda F/O (First Officer) oluyorsunuz kaptan olmak icin bilmem kac saat ucus deneyimi gerekiyor.

    Kurs ucretleri cok fazla. Sifirdan baslayim ATPL Frozen lisans almak 60000 euro gibi bir para. Ve simdi asil bomba geliyor, Sivil pilotaj okullari cogaldigi ve mezunlarda cogaldigi icin havayolu firmalarinin daha secici olduklari soyleniyor. Bu secicilikten kasit dereceniz vs. degil, lisans lariniz. 60000 euro verip ATPL frozen lisans alsaniz bile, direk yolcu ucagi kullanamiyorsunuz bunun icin birde Type Rating egitimi almaniz gerekiyor yani kullanacaginiz ucaga ozel bir egitim ve bu egitiminde maaliyeti 20000 euro civari imis ve basarisiz olma ihtimalide var bu durumda tekrar ayni parayi verip tekrar egitimi alacaksiniz. Normalde bu egitimi havayolu firmalari karsiliyor imis lakin ozel kurslarinda acilmasi ile F/O lar cogaldigi icin firmalarin elleride guclenmis Type-Rating egitiminide siz karsilayacaksiniz diyorlarmis artik. Hatta Pegasus kendi egitimini kendisi veriyor flighy academy kurmuslar ama para ile, is basvusuruna gelenlere parayi basin egitimi verelim sonra ihtiyac varsa isede aliriz diyorlarmis.

    bu kurslar icin bankalar kredi veriyor, faizide oyle dusuk falan degil ben arastirmistim, bankalarin sitesinde vardi ornek odeme tablolari su kadarini soyleyim sadece ATPL-frozen icin 60000 euro kredi cekseniz geri odemesi 200000 TL civari idi. Birde Type-Rating icin kredi alsaniz 4-5 yil tum maasinizi bankaya yatirmaniz gerekiyor.


    THY ucus okulu gercekten iyi ama hem muhendis olacaksiniz, hemde iyi derecede ingilizceniz olacak, hem askerliginizi yapmis olacaksiniz,hemde bir suru sinava giriyorsunuz bunlardan biriside almanyada ve bildigim kadariyla bu masraflarida siz karsiliyorsunuz. Yani THY iyi hos ama oldukca zor. Eskisehir SHYO da yilda 10 kisi aliyor girme mucize gibi bir sey ben 3-4 yil once girmistim sinavina ve 600 kisi falan basvurmustu o sene simdi dahada kalabaliktir.


    Bu arada yurtdisindada pilotlar oyle cok paralar almiyor, ABD de pilotlar cok az para aliyorlarmis mesela cunku pilot acigi yok, avrupada durum ne duzeyde bilmiyorum ama oradada oyle bir pilot acigi yok bildigim kadariyla yani gazete ve tv lerin abartilarina gelmeyin oyle 5000$ dan basliyormusuz is garantiymis falanmis filanmis kanmayin. Ustelik surekli olarak saglik kontrollerine gireceginizi ve lisansinizi kaybetme ihtimalinizde oldugunu hesaba katin sonra 80000 euro yu gomermisiniz kendiniz karar verin. Yanliz sunuda soyleyim 80000 euro gomdukten sonra Avrupaya gider dogru durust universitedede okursunuz, kibrisa gider TIP da okursunuz.

    Buyrun size yurtdisindaki pilotlarin durumu
    http://www.guardian.co.uk/world/2010/jan/11/pilot-exhausting-hours-wages

    Buyrun bunlarda Turkiyeden manzaralar

    http://www.tumgazeteler.com/?a=1746695

    halihazirda havaci, havaci ogrenci, havaci ogrenci adaylarinin takildigi bir forum

    http://www.ucuyorum.com/




  • konuyu hortlaşmış gibi oldum dayımın bir arkadaşı adam çanak anten montaj ustası :) parası var bastırdı parayı gerekli tüm şartları sağlamış ki burayıhttp://www.afa.aero/Default.aspx bitirdi 4 bin avro aylık maaşla 12 senelik sözleşme imzaladı lise mezunu hemde 33 yaşında girmiş enterasan valla...
  • Üniversiteli işsizler 1.5 yılda pilot oluyor HABER DOGRUMU SİZCE NEREDEN BASVURABİLİRİM ;http://www.sabah.com.tr/Egitim/2013/06/02/universiteli-issizler-15-yilda-pilot-oluyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.