Şimdi Ara

Bilmeyenler için DVI çıkış nedir kılavuzu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
16.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili arkadaşlarım.
    Forumlarda bir süre geçirdikten sonra bir şey dikkatimi çekti. Monitörlerden konuşurken dvi çıkışı var, hdmi çıkışı var gibi ifadeler kullanılıyor. Benden başka kimse de demiyor ki yahu bir monitörde görüntü çıkışı ne alakadır
    İşte bu yüzden sizlere anlatmaya karar verdim. (Tabii ki bilmeyenlere)

    Veri aktarımı söz konusu olduğunda bir output bir de input vardır. Yani bir çıkıştan veri çıkar ve bir girişten girer. Bilgisayarlarımızda ekran kartımız görüntü verisini çıkışından bir kabloya aktarır ve siz bu kabloyu bir aletin GİRİŞİNE takarak görüntü elde edersiniz. Neden giriş denmiş, çünkü veri giriyor, çıkan bir şey yok. Bir şey çıkıyor ise çıkış diyoruz buna.

    Şimdi size bir ekran kartındaki ÇIKIŞ ları, bir PS3 teki ÇIKIŞları ve bir TV ile bir Monitördeki GİRİŞleri göstereceğim.
    Adı üzerinde GİRİŞ, yani INPUT. Bir monitör veya tv de AV-IN veya Input Selection gibi şeyler ile karşılaşmissinizdir muhakkak..


     Bilmeyenler için DVI çıkış nedir kılavuzu


     Bilmeyenler için DVI çıkış nedir kılavuzu


     Bilmeyenler için DVI çıkış nedir kılavuzu


     Bilmeyenler için DVI çıkış nedir kılavuzu


     Bilmeyenler için DVI çıkış nedir kılavuzu


     Bilmeyenler için DVI çıkış nedir kılavuzu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ignorant -- 4 Şubat 2009; 20:39:21 >



  • ee hocam, konuyu bağlamadan bitirmişsin yazıyı sonuç nedir, ne yani?

    bide hem sevgili arkadaşlar diyerek başlıyorsun anlatmaya, ama konunun başlığında da okuyucularına güzel bir bindiriyorsun
  • yani cikis, goruntu veren cihazda olur, giris goruntuyu gosteren cihazda

    monitor ve tv de cikis olmaz, dvi veya hdmi GIRIS vardir denir.
    Ekran karti veya playstation veya bluray playerda da hdmi CIKIS vardir denir.

    Sonuc bu

    evet bindirdim ama saclarim dokuldu benim de monitorunde dvi cikis oldugunu iddia edenler yuzunden
  • arkadaşım bu forumun bir numaralı amacı pc den anlamayan arkadaşların pc den anlayan arkadaşlardan bir şeyler öğrenmesidir mesela benim gibi hiç bir şey bilmiyorum ama zamanla öğrenecegim sizlerin yardımıyla yani sana göre ben bir kör cahilim ama şunu bilki sende bir zamanlar benim şu anda bulundugum katagoride bulunuyordun bu anlamsız ve alakasız çıkışını anlamadım düşününce konustugunun ne kadar anlamsız oldugunu sende çözeceksin bu arada paylaşımın için tşk sayende bilmedigim bir şeyi ögrendim tekrar tşkler ( karacahil sinan )
  • hakaret iceren bir baslık oldugu icin okumuyorum.
  • sinan 13 ve hsngencer, %100 haklisiniz. editledim, lutfen kusuruma bakmayin, anlik bir hezeyanla oyle yaziverdim.
  • Kardeşim başka başlıktaki kuyruk acın için ne diye yeni yeni başlık açıyorsun? Hayır, güzel bir misyon edinmişsin, ben öğreteceğim bu hödüklere girişi çıkışı demişsin fakat o hakaretler de neyin nesidir? Kime sesleniyorsun, karşında kim var zannediyorsun? Hele şuna bayıldım: "Neden giriş denmiş, çünkü veri giriyor, çıkan bir şey yok. Bir şey çıkıyor ise çıkış diyoruz buna." Biz gerizekalı cahiller olarak teşekkür ediyoruz sana ve tapıyoruz yüceliğine Bak şimdi bu kadar kara cahilin içinden bir sürü Kara Murat çıkacak giydirecek sana, resmen davetiye çıkarmışsın, hoşuna gidecek demekki, bunu anladım ben...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr NO -- 4 Şubat 2009; 21:05:19 >
  • neyse ya sana cevap bile vermiyorum ugrasamiycam.
    moderatorler kilitleyebiliyorlar mi bu basligi?
  • Konu anlatımı biraz yarıda kalmış hissi veriyor...
  • dostum konu anlatımın çok kötü giriş için bilgi giriyor çıkış içinse bilgi çıkıyor demişsin nokta
  • ben başlıktaki "DVI çıkış nedir" sorusunu görünce gerçekten DVI çıkış nedir, DVI çıkışın avantajları nedir, analog çıkışla ne farkı vardır gibi soruları yanıtladığın kaynak bir yazı bekliyordum ama.. sen direk giriş ve çıkışı anlatmışsın yani başlıktaki soruyu cevaplamamışsın..
  • İgnorant arkadaş bu konuyu bir şekilde toparlarsa kurtarır kendini aslında. Aksi halde gerçekten batık bir yazı. Ben de dvi nedir, açılımı nedir diye foruma baktım ama konu aniden sonlanmış ve sonra sapmış. İgnorant arkadaştan dvı-hdmı vs hakkında bilgi istiyorum. Nedir, açılımı nedir, avantaj-dezavantajı nedir. bunları yapmayacak ise konu başlıgı değişsin lütfen.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: chatixx

    Konu anlatımı biraz yarıda kalmış hissi veriyor...




    ewt bende detaylari bekliyordum bi baktim resimlerden sonra konu bitmiş
    ama güzel bi konu olabilirdi
  • 1)DVI: Digital Video Interface: daha fazla bandwith içerdigi için daha yuksek cözunurluklere çıkabiliyor. lcd ler dijital oldukları için
    eger ekran kartının dvı çıkısını direk lcdnin dvi girişine bağlarsanız en kaliteli göruntuyu alırsınız.
    2)Eger mönitorde dvi girişi yoksa, ekran katında dvı çıkışı varsa, kabloya konnektor takılıyor. dijıtal sinyal analoga çevriliyor ve lcdye gidiyor. lcd bu analog veriyi yeniden dijitale çeviriyor. dolayısı ile veri kaybı var.
    3) 3 tip dvı var. dvı-d: DVI Digital (Gerçek Dijital) malesef ekran kartlarında bu yok, dvı-a:DVI Analog (Yüksek çözünürlüklü analog: dijital göruntuyu CRTlere(analogdurlar) taşımak içindir. standart vgadan daha kalitelidir. .Bizi ilgilendiren DVI-I:DVI tümleşik (Digital ve Analog tek format) : her iki veriyide taşıyabilir. dijıtalden analoga çevirmek için adaptor takıyorsunuz(crt yada dvı girişi olmayan lcd için) ki ekran kartı kutusu içnde zaten var bu konnektor.

    kısacası alacagınız lcd de dvı girişi olması lazım.(gunumuz ekran kartlarında zaten dvı çıkışı standart oldu)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.