Şimdi Ara

Binalarda merkezi sistem geri geliyor ve Kombiler Tarih Oluyor mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
26.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • en güzeli ferdi sistem bence.

    zaten doğalgaz kombilerinde verim %96 ve üzerinde. gerek yok neyin tasarrufunu yapacaklar daha..

    pireden yağmı çıkaracaklar.. millete pay ölçer filan mı satacaklar..

    tabii bir de ortak sistemlerde binalarda tartışmalar kavgalar bitmez. komşularınızla kavgalı olmaktansa bireysel ısınmayı tercih etmek en doğrusu..

    evde olmadığım zaman kombiyi kapat olsun bitsin..
  • slm arkadaşlar benim anlamadığım doğal gazla ısınılıyormu ben hala üşüyorumda haaa ısınmak için yakarsam 400tl.yi aşan fatura beni bayağı ısıtıyor,öyle 120tl.150tl. fatura geliyor diyen arkadaşlarda palavra atmasın bukadarda yalan olmaz benim evim çift tuğla ısı yalıtımlı oldukça muhafazalı 30mm.sıkıştırılmış köpük kaplı duvar ve 100mm.cam yün kaplı çatı çift cam 5 oluklu dahası varmı(satılık değil sulanmayın) bunun konbide youşmalı piyasanın önerdiği marka ısınamıyorum ısınmak içim ucuz diye söylenen doğal gaz yalanına inanmayın en pahalı ısınma sistemi ben sobamı özledim 1 ton kömür 500 kg. odun mis valla birde kestane ve çay ALLAHşaka bir yana askari ücret alan kardeşlerimiz zaten kömürü odunu zor alırken bu kazığa ne yapsın UCUZ yaaabukadarda yalan olmaz bu millet ya yalan söylüyor yada yalancının şahiti yane 120tl.150tl.fatura ödüyorum diyenlere sözüm ben şahsen 400tl.altında bu kış fatura görmedimo paraları sobada yaksam daha iyi ısıtırdıbu benim fikrim ve yaşadığım ,herkeze saygılar(yalancılar hariç)
  • Isıtma ve Sıcak su sistemleri merkezi olan Site, Apartman ve İş Merkezlerinde ısıtma ve sıcak su paylaşımlarının, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın 14 Nisan 2008 ve 26847(Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede Yayınlanarak yürürlüğe giren MERKEZİ ISITMA VE SIHHİ SICAK SU SİSTEMLERİNDE ISINMA VE SIHHİ SICAK SU GİDERLERİNİN PAYLAŞTIRILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK’ de belirlenen formüller doğrultusunda ısınma ve sıcak su değerlerini hesaplayıp faturalandırma yapan bir yazılımımız mevcuttur.

    Bu Yazılım ile Yapabilecekleriniz :

    • Merkezi ısı sisteminin kurulu olduğu binalarda, her bir dairenin kullanmış olduğu ısınma birimleri, sıcak su ve soğuk su miktarlarını ölçen aygıtlardan alınan okuma bilgilerini MISS programına aktarmak suretiyle veri girişini kolaylaştırır ve hataları ortadan kaldırmış olursunuz.

    • MISS programına aktarılan bu bilgilere bağlı olarak, Merkezi ısınma sistemi ile ısıtılan hanelerin ve ortak alanların ısıtılmasında ve sıcak su üretilmesinde kullanılan enerji (Doğalgaz, elektrik) bedelinin ilgili yönetmelik doğrultusunda hane bazında paylaşımını ve faturalamasını yapabilir ve bildirimleri hazırlayabilirsiniz.

    • Okumaların manuel yapıldığı yerlerde de ısınma sıcak su ve soğuk su değerlerinin ilgili yönetmelik doğrultusunda hane bazında paylaşımını ve faturalamasını yapıp bildirimleri hazırlayabilirsiniz.


    • MISS Programının, Apartman ve Site Yönetimi Programı ile birlikte kullanılması durumunda, yapılan faturalama sonunda hesaplanan bedellerinin ısınma , sıcak su ve soğuksu bedeli olarak ayrı ayrı ilgili hanelere borç tahakkukunu otomatik olarak yapabilirsiniz.


    Detaylı bilgi için murat@ekomyazilim.com adresinden benimle irtibata geçebilirsiniz.

    Not : Aynı zamanda bu yazılımla entegre çalışan bir yönetim yazılımımız da mevcuttur.
  • Zorunluluk yeni yapılan binalar için ama bu konuyu irdelemekte yarar var,

    - Apartman türü binaların çoğunluğu 1000 m2 nin üzerinde alana sahip,
    - 100 m2 lik merkezi ısıtmalı dairelere aşağı yukarı 200-250 TL arasında fatura düşüyor deniyor?
    - Merkezi doğalgazlı sistemin gerçekten kombiye göre tüketimi avantajlı mı?



    Binalarda merkezi sistem geri geliyor (Hürriyet)

    Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği (KBSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eren, Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'nin 13. maddesinin 1000 metre kare ve üzerinde kullanım alanı olan yeni binalarda kombi yerine merkezi ısıtma sistemi kullanılmasını zorunlu kıldığını bildirdi.

    Eren, düzenlediği basın toplantısında Bayındırlık ve İskan Bakanlığının hazırladığı “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği”nin 5 Aralık 2008 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini, yönetmelikle ilgili yapılan düzenlemelerin ise 5 Aralık 2009 tarihinde uygulanmaya başlayacağını kaydetti.

    Yönetmeliğin Türkiye'nin çehresini ve yaşam standartlarını değiştirecek yeni uygulamalar getirdiğini söyleyen Eren, “Yönetmeliğin 13. maddesi 1000 metre kare ve üzerinde kullanım alanı olan yeni binalarda kombi yerine merkezi ısıtma sistemi kullanılmasını zorunlu kılıyor” dedi.

    Yönetmeliğin, ısınma sistemlerinin seçiminden binaların mimari yapısına, yaşam tarzından ülke ekonomisine yapılacak katkı, can güvenliği, hatta çevreye kadar pek çok alanı kapsadığını anlatan Eren, “En önemlisi ise son dönemde doğalgaz faturalarından şikayet edenleri ilgilendiriyor. Merkezi sistem, faturalarda yüzde 30 oranında azalma vaat ediyor” diye konuştu.

    Merkezi sistem kullanan binalarda dairelerin ısındıkları kadar ödemeye imkan tanıyan sistemlerin geliştirildiğini aktaran Eren, pay-ölçer aleti ile daireye giren sıcak su miktarını ölçerek veya radyatörlerin üzerinden ortaya çıkan ısıyı ölçerek doğalgaz giderinin daire başına düşeni kadar ödenmesinin mümkün olduğunu söyledi.

    MERKEZİ ISITMA SİSTEMİNİN EKONOMİK FAYDALARI

    Kombi yerine merkezi ısıtma sistemi kullanmanın ekonomik faydaları bulunduğunu dile getiren Eren, merkezi sistemin kombilere oranla yüzde 30 daha tasarruflu olduğunu, bu sayede doğalgaz faturalarının düşeceğini, daha az doğal gaz tüketileceği için de yurt dışından satın alınan doğalgaza Türkiye'nin 4 milyar dolar fazladan ödemesinin önüne geçileceğini anlattı.

    Eren, merkezi sistemlerin, uzun süreli olası doğalgaz kesintileri ve fiyat artışlarının olduğu dönemlerde küçük bir müdahale ile sıvı ya da katı yakıt kullanmaya imkan sağladığını belirtti.

    Türkiye'de 7 milyon 200 bin doğalgaz abonesi olduğunu, bunun yaklaşık 5 milyon 300 bin adedin bireysel abonelerden oluştuğunu söyleyen Eren, evlerde yaşanan karbonmonoksit zehirlenmelerinin en önemli nedenlerinden biri olan kombinin yaşam alanının dışına çıkarılmasıyla can kaybının da önüne geçileceğini kaydetti.

    Eren, konuşmasını şöyle sürdürdü:
    “Türkiye'de son yıllarda yaşanan doğal gazdan kaynaklanan karbonmonoksit zehirlenmelerinin en önemli nedeni evlerde kullanılan kombilerin olduğu bilinmektedir. Bir evin içinde belli bir yeri olmayan kombilerin mutfakta, banyoda hatta bazen evlerin salonlarına konduğunu görüyoruz. Yaşam alanımızın içine giren bu kombilerin ve tahliye sistemlerinin yeterince iyi çalışmaması nedeniyle hepimizi üzen can kayıpları meydana gelmektedir. Doğalgazı evin dışında tuttuğumuz takdirde bu can kayıplarını önlemek mümkündür. Binanın belirli bir bölümünde yer alan merkezi sistem ölümleri engellemek için en uygun çözümdür.”

    MERKEZİ SİSTEME DÖNÜŞÜN YOLU

    Kombi kullanılan binaların merkezi sisteme dönüşümü için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Enerji Komisyonu'nun bir çalışma yaparak konunun Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ne eklenmesini sağlaması gerektiğini ifade eden Eren, bu dönüşüm için Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 42.maddesinin gerekli düzenlemeleri ve uygulamaları tarif ettiğini, binada oturanların yüzde 51'inin bireysel sistemden merkezi sisteme geçmek istediğinde o binada dönüşümü gerçekleştirmenin mümkün olduğunu anlattı.

    Merkezi sistemin kombilere oranla yüzde 10 ile 30 daha tasarruflu olduğunu vurgulayan Eren, hesaplarına göre kombi ile ısınan mevcut 5 milyon 300 bin abonenin yönetmelik koşullarında merkezi sisteme dönüşmesi halinde yıllık gaz faturaları toplamında her yıl en az 2 milyar dolar tasarruf etmesinin mümkün olduğunu savundu.

    Yönetmeliğin doğru bir şekilde uygulanmasının hayati önem taşıdığını belirten Eren, hazırlanan yönetmeliğin öngörülen tarihte yürürlüğe girebilmesi için ilgili kurumların hızlı hareket ederek düzenlemelere işlerlik kazandırmasını beklediklerini sözlerine ekledi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 16 Aralık 2011; 19:42:39 >



  • mastor1 arkadasım bencede cok daireli binalar icin bulunmaz bir sistem. Bulundugumuz bolgede 17 katlı her katta 4 daireli binalar var. Tokilere ait bu toplam 68 daireli binalarda izolasyon super denebilir 112 m² tabi baska kaliteler var yok orasını hic karıstırmıyorum. Merkezi sistemde ısınma icin gecen ay 10 blok var ve 140-150-160 ytl gibi komik rakamlar odeyerek icerisi en kotu 25 derecelerde ısındılar. Tabi bu tesisatta banyo ve ocak kullanımı haric sadece salt ısınma icin, radyatorleri cok kucuk olmasına ragmen her kat esit ısındıgından mukemmel sonuc aldılar denebilir. Etrafımızdaki insalar 300-350 tl vererek tam ısınamazken onlar yarısından da aza tam ısındılar. Bence bu tarz izolasyonlu binalarda merkezi sistem cok iyi bir secim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 3 Şubat 2009; 19:54:15 >
  • Bu durumda çevremizden duyduğumuz kombili daireler yaklaşık 300-400 fatura öder ve tam ısınamazken merkezi sistemler belki yarısı fiyatına 24-25 derece ısınabiliyor.

    - O zaman kombili daire isteğinin bu kadar artması sadece faturaların kişisel ödenmesi için midir?

    - Kendisi pahalı, işletmesi ve bakımı da pahalı ve sorunlu bu kombilere mahkum muyuz?

    - Belki ortak fatura için para toplama ve ödeme sorunu aşılabilse merkezi sistemler ile daha ucuza ısınılabilecek,

    - Merkezi sistem kullananlar gerçekten memnun mu? Isınabiliyorlar mı?

    - Kaç m2 için ne kadar fatura ödüyorlar? belki görüşlerini aktarabilirler
  • Net bilemiyom ama benim brader siirt te aylık 250 tl ısın ma parası veriyor. Ama şölede bişey var akşam 17:00 da yanıyomuş kalerüferler ve hiç ısınamadıklarını söylüyorlar. Takviye olarak klima ve ufo gibi ısınma araçları kullanıyolar. Tamgün yansa o kalerüfer heralde 500 600 öderlerdi
  • Siirtteki binada kömürlü kazan ve yalıtım sorunu olabilir,

    Bizim daha önce oturduğumuz 110 m2 dairede şu anda doğalgazlı merkezi sistemde çoğu zaman 25-26 derece iç sıcaklık için aralıkta 160 tl ocakta 230 tl ödediler, yalıtım ytong ama mantolama yok ama evde fanila ile dolaşılır.

    Biz şu anda kombi kullanıyoruz 160 m2 2 kat için Aralıkta 305 tl , Ocakta 399 tl ödedik, yalıtım aşağı yukarı aynı ytong duvar, ortalama 20-21 derece sıcaklıkta en azından bir hırka giymek gerekiyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: izmirlihk

    Net bilemiyom ama benim brader siirt te aylık 250 tl ısın ma parası veriyor. Ama şölede bişey var akşam 17:00 da yanıyomuş kalerüferler ve hiç ısınamadıklarını söylüyorlar. Takviye olarak klima ve ufo gibi ısınma araçları kullanıyolar. Tamgün yansa o kalerüfer heralde 500 600 öderlerdi
  • Selamlar;

    Bu haliyle eksik bir düzenleme ancak mevcut uygulamalarda eksik. Yapılması gereken böyle bir seçeneğin ortadan kaldırılması olmamalıydı.

    "TS 825 standardı esas alınarak oluşturulan bu hesap programıyla, enerji verimli yapı elemanlarının tasarımında kullanılması gereken yalıtım malzemesi ve kalınlığı belirlenmektedir. Yapı kabuğunu oluşturan cephe, tavan ve döşemede alınan yalıtım önlemlerinin yanı sıra TS 825 standardı kapsamında olmayan veya hesaplamalara dâhil edilmeyen aşağıda açıklanan bölgelerde de yalıtım yapılması gerekmektedir.

    § Çok katlı olarak inşa edilecek olan binaların bağımsız ara döşemeleri ile komşu duvarları ısıtılmayan iç hacimlere bitişik taban ve duvar gibi düşünülerek, R direnci en az 0,8 m2.K/W olacak şekilde hesaplanmalı ve yalıtılmalıdır. Bu hesaplama, binanın iç ısı alışverişi kapsamında değerlendirileceğinden ısıtma enerjisi ihtiyacı hesaplamalarında dikkate alınmamalıdır.
    § Merkezî sistemle ısıtılan binalardaki sıcak akışkanı ileten ana dağıtım (tesisat) boruları, ekonomik yalıtım kalınlığı hesaplanarak uygun şekilde yalıtılmalıdır."

    Kısacası her kat bağımsız ısınma gerçekleştirecek istiyorsanız katlar arasında ve ortak kullanımdaki duvarlar arasında ısı yalıtımı yapmalısınız. Aksi halde bağımsız ısınıyorum ve ısındığım kadar ödüyorum diyemezsiniz. Üst kat ile %20-30 alt kat ile %20 civarı ısı geçişi (yüzdeler toplam ısı kaybına göredir) olan bir sistemde ısı yalıtımı olmadan yada her kat gerektiği kadar ısıtma yapmadıktan sonra kombili sistemi (bağımsız ısınmayı) savunmak zor.

    Çözüm olarak getirilen ise mademki çözemiyoruz yasaklayalım zihniyeti. Böyle çözüm olmaz. İsteyen bağımsız ısınacak yapı yapabilmeliydi. Bunun içinde üstte bahsedilen ısı geçişleri için uygun detay çözümleri geliştirilebilirdi. Her katta basma mukavemeti yüksek xps levhalar kullanılabilirdi.

    Bundan dolayıda merkezi sistemde %30 a kadar tasarruf edersiniz deyip çıkıyorlar. Halbuki ısı geçişi olmasa belkide tek oda salon ısıtılacak hatta DG de kullanmayacak herhangi bir ısıtıcı yeterli olacak. Çok daha fazla tasarruf imkanı olabilecekken şimdi tüm alanı ısıtmak zorunda kalacak sözde tasarruf yapılmış olacak! Üstelik bu iş içinde bir kişinin çalışması lazım onun ücreti olacak ve sadece 100m2 çift daireli 5 katlı bir bina için.

    Sonuç olarak katlar arası ısı geçişi kesilerek bağımsız ısınma seçeneği olmalıydı. Yoksa daha da tasarruf olsun diyorsak otomobilleride yasaklayalım toplu taşıma araçları zorunlu olsun!
  • Merkezi Sistem Deyince Uydudan Bahsediyorsun Sandım..
  • hikaye anlatmışlar, kağıt üzerindeki hesaplar ile gerçekteki harcamalar hiç bir zaman aynı olmaz..
  • hangi binalara geliyormuş, bize sökmez, hikaye bunlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mastor1

    Merkezi sistem kullanan binalarda dairelerin ısındıkları kadar ödemeye imkan tanıyan sistemlerin geliştirildiğini aktaran Eren, pay-ölçer aleti ile daireye giren sıcak su miktarını ölçerek veya radyatörlerin üzerinden ortaya çıkan ısıyı ölçerek doğalgaz giderinin daire başına düşeni kadar ödenmesinin mümkün olduğunu söyledi.



    şimdi burada kırmızı ile işaretlediğim yere dikkat edin. daireye gelen sıcak suyun miktarını ölçerek ödeyeceğin fatura belirlenecek.

    öyle bişey olduğu zaman daireye gelen sıcak suyu radyatörleri birbirine seri bağlantı yaparak ve radyatörlerin sayısını arttırarak ve biraz da giriş vanasını kısarak (sıcak suyu daha uzun zaman içeride tutmak için) 80 derece gelen suyu 35-40 dereceye kadar düşürmek mümkündür.

    bu seferde böyle bişey yapmayanlar zararlı çıkacaklar. çünki onların peteklerine gelen su hem çok fazla olacak hemde çok fazla soğumadan geri gidecek.

    şeytanlık yapanlar çok olur bu sistemde..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cevizkabugu


    quote:

    Orjinalden alıntı: mastor1

    Merkezi sistem kullanan binalarda dairelerin ısındıkları kadar ödemeye imkan tanıyan sistemlerin geliştirildiğini aktaran Eren, pay-ölçer aleti ile daireye giren sıcak su miktarını ölçerek veya radyatörlerin üzerinden ortaya çıkan ısıyı ölçerek doğalgaz giderinin daire başına düşeni kadar ödenmesinin mümkün olduğunu söyledi.



    şimdi burada kırmızı ile işaretlediğim yere dikkat edin. daireye gelen sıcak suyun miktarını ölçerek ödeyeceğin fatura belirlenecek.

    öyle bişey olduğu zaman daireye gelen sıcak suyu radyatörleri birbirine seri bağlantı yaparak ve radyatörlerin sayısını arttırarak ve biraz da giriş vanasını kısarak (sıcak suyu daha uzun zaman içeride tutmak için) 80 derece gelen suyu 35-40 dereceye kadar düşürmek mümkündür.

    bu seferde böyle bişey yapmayanlar zararlı çıkacaklar. çünki onların peteklerine gelen su hem çok fazla olacak hemde çok fazla soğumadan geri gidecek.

    şeytanlık yapanlar çok olur bu sistemde..


    Yeni sistemleri aldatmak biraz zor artık. Pay ölçerler eskiden sadece debiyi ve ısıyı ölçerlerdi. Yeniler; dönüşteki boruda da ölçmeler yapıp kullanılan dairede ne kadar kalori bırakılmış, hesaplayabiliyor.

    Yav.. hala nelerle uğraşıyoruz. 75 li yıllarda Almanya da dairelerde payölçerler vardı.
  • Arkadaşlar ilk önce o yeni yapılan binalardaki yalıtım stndardını yüklseltmenin yanında tüm eski binalarada yalıtım yapma mecburiyeti getirsinler.. yeni bir dev firmayla anlaşıp onamı para yedirme hesabı yapıyorlar ben bir akrabamın evinde kiracıyım ısı yalıtımcılar derneği izoder sağ olsun bana ortak alanları izole ettirp dav açma ahhkın var ve karar lehinize karar çıkar.. doğru çıkar ama binada kavga çıkar .. malesef bu her yerde böyledir... milleti birbirinemi sokmayı umuyorlar bilmiyorum .. birhermetik kombide hiç bir zaman için 2-3 yılda bakımı yapıldıktan sonra sorun çıkartmaz... bacalı kombilerde sorun olayaı mevcuttur.. bu aradada yalıtım konusunda kendi çapımca süper bilgilendim ... kısaca birşey söyleyim size bir paris ile istanbulun iklimi aşağı yukarı aynı diyorlar 2005-2006 senesinde fransa yeni bir karar almış .. karar neymiş söyliyim 12cm olan dış yalıtım malzemesinin . 16cm ye yükseltilmesi .. çok komiktir bunu anlatan firmaya orad aylık dgaz faturası 25 demeden 25-30milyon ödüyorlar diye kendi söylemişti 100 m gibi bir alan için.

    bizdeyse yeni yapılan binalarda hala 3 cm yapılıyor .. devletin önerdiği istanbul için konuşuyorum sert köpük xps ve eps bunları karıştırıyorum bu açıdan sert ve beyaz köpük diyeceğim.. sert köpük için 4cm diğer beyaz köpük içinse 5 cm denmiş çok görmüşsünüzdür beyazıda mavi side 2-3 cm kullanılır bunları yapan ustalar ve müteahhitlerde aman be ne olacak eskiden köpükmü vardı derler.. dikkat edin.. adam binayı yaptırır alt katları ve balkon altlarını vs yaptırmaz ne oradan soğuk gelmez bi duvarı yapar diğer taraf güney der . düşünmez benim gibi cahil öğrenir çıplak beton ile izole edilmiş duvarın bbirleşim yerinden itibaren soğuk ve sıcağın izalasyonlu alana doğru 1m ilerlediğini.. ama ustalarımız ama müteahhit firmalarımız bilir fakat uygulamaz hatta bazı ustalarımız işi çabuk bitirmek için orası ALLAH a emanet bişe olmaz vs gibi kolaycı yolları seçerler ve bu durum içinde iddiacı olurlar..hal böyleyken acaba bu kanunmu desem karanamememi okadarını anlamam neden çıkar yalıtımla ilgili arkadaşlar güzel açıklamışlar üstteki yazılarda. bu kanun çıkarsa veya çıkmışsa eksiktir yanlıştır hiç bir binada para toplamanın mümkünü yoktur kişi bazlı uygulama yapılmalıdır. veya merkezi sitemden önce aynı fransadaki gibi bina komple giydirilmelidir . bu bir adım olsun burada zaten en büyük adım atılmış olur sonrasında vatandaş kendi iç duvar döşeme yalıtımını yaptırmasa bile zaten . en büyük adım atılmış olacak . yeni ve eski tüm binalarda bu sitemin cezai yaptırımlarla uygulanması gerekir . zor bir durum...
  • Aydemir celik kardesime sonuna kadar katılıyorum sımdı sıze Ukraynadan bir video vericem dikkatle bakın acaba bu adamalar evlerın ızolasyonunu nıye takıp edıyolar bu kadar? Onlar mı cok aptal yoksa bız mı cok akıllıyız? Bız koskaca evrenı ısıtmaya calısan dunya genelının %40 ı arasındayız galıba ha nedersınız?

    http://news.sky.com/skynews/Home/UK-News/Energy-Police-Thermal-Imaging-Vans-To-Be-Sent-To-Monitor-House-Insulation-Efficiency/Article/200901415213223 hemen ekranın en solunda termal kamerayla cekılmıs goruntuler var bınalrı kontrol edıp ev sahıplerını ısı kayıplarını gıderme konusunda bılınclendırıyolar... Turkıyede bu cekım yapılmıs olsa kendımızı mı dısarıyımı ısıttıgımız cok belırgın ortaya cıkardı...

    Adamlar Rusyadan sagladıkları dısa bagımlı oldukları dogalgaz konusunda az harcama yapabılmek ıcın herseyi yapmaya calısıyolar, Canım ulkemde ısınmada butun evler ızolasyonlu veya ızolasyonsuz son surat dogalgaza gecıyor, bu ornek daha da acı %55 verimle calısan dogalgaz elektrik santralleriyle elektrik uretmeye devam ediyorlar. Yazık degil mi milletimize bizim olmayan enerjıye bu kadar sarılarak nereye kadar gıdecegız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 5 Şubat 2009; 3:59:27 >
  • Bu duruma göre değişiklik olmazsa tercih yapmak mümkün değil artık yönetmelik çıkmış 5 aralık 2009 dan sonra yapılacak 1000m2 (mesela 2 daire 5 kat) üstü binalarda artık kombi sistemi olmayacak mecburi kazanlı merkezi sistem olacak.

    "Bayındırlık ve İskan Bakanlığının hazırladığı “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği”nin 5 Aralık 2008 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini, yönetmelikle ilgili yapılan düzenlemelerin ise 5 Aralık 2009 tarihinde uygulanmaya başlayacağını kaydetti."


    quote:

    Orjinalden alıntı: cevizkabugu

    en güzeli ferdi sistem bence.

    zaten doğalgaz kombilerinde verim %96 ve üzerinde. gerek yok neyin tasarrufunu yapacaklar daha..

    pireden yağmı çıkaracaklar.. millete pay ölçer filan mı satacaklar..

    tabii bir de ortak sistemlerde binalarda tartışmalar kavgalar bitmez. komşularınızla kavgalı olmaktansa bireysel ısınmayı tercih etmek en doğrusu..

    evde olmadığım zaman kombiyi kapat olsun bitsin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 5 Şubat 2009; 8:47:35 >
  • dayatma olur bu.
  • 110 m2 evde merkezi sistemle geçen ay 220 tl doğalgaz ödedik, evde şort t-shirt dolaşıyorum ve apartman eski bir apartman-duvar izolasyonu sıfır.

    emlakçıların söyldiği herkesin merkezi sistmli ev aradığı, kombili evlerin rağbet görmediği.

    ama buna rağmen dangalak apartman sakinleri oy çokluğu ile merkezi sistemin iptali ve kombi takılması yönünde karar aldılar, kafalarını duvarlara vuracaklar ama ne yazık ki akılsız başın cezasını çekeceğiz.
  • Yeni ve boş olan bloklar olsa neyse düzenini oturtmuş dolu apartmanlarda kombiye dönmek şu anda gerçekten aptallık görünüyor.


    quote:

    Orjinalden alıntı: 19can84

    emlakçıların söyldiği herkesin merkezi sistmli ev aradığı, kombili evlerin rağbet görmediği.

    ama buna rağmen dangalak apartman sakinleri oy çokluğu ile merkezi sistemin iptali ve kombi takılması yönünde karar aldılar, kafalarını duvarlara vuracaklar ama ne yazık ki akılsız başın cezasını çekeceğiz.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.