Şimdi Ara

# VECTA Isıtıcılar # Ana Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
517
Cevap
2
Favori
108.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha önce “VECTA” Isıtıcılar hakkında açılan buradaki konu, birçok uyarıya rağmen fazlasıyla tahmine ve kişisel düşüncelere dayanan yorumların yapılması, cihaza değil kişisel tartışmalara odaklanan mesajların önüne geçilememesi ve buradaki Ev Elektroniği bölüm kuralları sık sık ihlal edildiği için kilitlenmiştir.

    Bu cihaz hakkındaki bilgi alışverişine bu konuda devam edebilirsiniz.

    Ancak bu konunun da önceki konuyla aynı akıbeti paylaşmaması için, aşağıdaki hususlara önem vermenizi rica ediyorum.

    Aksi takdirde forumda samimi olarak bilgi edinmek için bulunan üyelere engel olunduğu ve forum düzeni bozulduğu için uyarı ve cezalar daha katı şekilde uygulanacaktır.

    - Kişisel tahminlerinizi değil bilgi ve tecrübelerinizi paylaşın.
    Önceki konuda onlarca sayfaya yakın tahminler, genel yorumlar, hesaplamalar yapıldı. Dolayısıyla artık bu yeni konuda, cihaz hakkında son kullanıcıların gerçekten işine yarayacak somut bilgi ve tecrübeye dayanan mesajlar yazmaya özen gösterelim.

    - Kişisel tartışmalara girmeyin.
    Bu forum düzeninin sağlanması için çok genel bir kuraldır. “Ben kimseye hakaret etmedim, görüşlerimi söyledim, kural dışı değil” cümlesinin arkasına sığınmayın lütfen. Eğer doğrudan iki kişi arasında bir yazışma oluyorsa ve bu çerçevede yazılan mesajlar diğer üyelerin işine yaramayacaksa, bu yazışmaları birbirinizle irtibata geçerek, özel mesaj ile veya email ile yapabilirsiniz.

    - Bu konu satıcılar için değidir, reklam yapmayın.
    Daha önce de birçok kez uyarı yaptım ve lütfen bölüm kurallarını bir kez daha okuyun. Reklam yapmak sadece fiyat ve adres vermek değildir. Eğer cümlelerinizde “ben filancayım” derseniz, imzanıza ticari kimliğinizi yazarsanız, bu doğrudan veya dolaylı reklam kapsamında değerlendirilir ve yasaktır. Eğer satıcıysanız ve amacınız gerçekten kendi adınıza satış yapmak değil, diğer üyeleri bilgilendirmek ise, bunun için kim olduğunuzu, hangi şehirde hangi ilçede satış yaptığınızı söylemek zorunda değilsiniz.

    Sıcak Fırsatlar bölümü ile ilgili olarak, o bölümün kurallarını da bir kez daha okumanızı öneriyorum. O bölüm, firmaların reklam yapması için değil, piyasaya göre cazip olan fiyatların üyelerle paylaşılması içindir. Eğer heryerde aynı/benzer fiyata satılan bir ürününüz varsa, bunun için Sıcak Fırsatlar’da konu açıp reklam yapamazsınız.

    - Uzaklaştırma cezaları hakkında.
    Süresiz uzaklaştırma cezası alan bir üye, bir daha forumda üye olarak bulunamaz. Aynı kişi olduğu anlaşıldığı anda, isterse bin mesajı olsun süresiz uzaklaştırılır. Dolayısıyla süresiz ceza almak o kadar da basit bir durum değil.

    Süreli uzaklaştırma cezası aldığınız zaman da, cezanızın bitmesini beklemelisiniz. Eğer cezanız bitmeden yeni üyelik ile forumda bulunursanız, hem yeni üyeliğiniz kapatılır hem de asıl üyeliğinizin ceza süresi uzar.

    Anlayışınız için teşekkür ederim. İyi forumlar.

    Not : Yapılan uygulama, forum kuralları vb. hakkında görüş ve şikayetiniz varsa, özel mesaj ile veya “Şikayet Et” butonu ile bilgi isteyebilirsiniz. Lütfen konuda bu tür mesajlar yazıp akışı bozmayalım.







  • Vectayı deneyen arkadaşlar vardı sonuçlarını bekliyoruz. Diğer forum kişisel tartışmalara girmişti kapatılması iyi oldu.Bu forumda deneme sonuçlarını yazarsanız memnun olacağım.
  • aslında son derece basit ,enaz ufo kadar teferruatsız bir cihaz.biraz iri.muhtemelen petek biçiminde olanları daha fazla tutulacaktır.
    nano teknoloji ise kasasını oluşturan aliminyumun ısı iletkenliğini artırmak için kullanılmıştır diye düşündüm.çihazın fişi çekildikten 6-7 dakika sonra yüzey halaa 40 c° civarındaydı.tasarruf iddasına göre bu kadar basit olunca tedirgin oluyorsunuz tabi.
    ancak bunu aşmanın iki yolu var.ya hemen alıp denersin yada bir süre bekleyip alanların yorumlarına bakarsın.sayfalar dolusu polemik yapılmasını anlamak mümkün degil.
    ufo nasıl ki arkadaş ben sizi karın içindede olsanız ısıtırım,ısımı iletirim diyor. bunlarda bence biz sıradan ısıtıcılara göre ısıyı çok daha iyi iletmenin yolunu bulduk diyor.

    ben olmaz diyen arkadaşlara aklıma takılan bir soruyu yöneltmek istiyorum.

    inf.ısıtıcılar 900c°ışınım yapıyorlarmış.ışık ile ısıtıyorlar güneş gibi ya :) ısıtıcı 2000 wat olsun.rezinstans telinin kesiti 1 mm² .diyelimki 30 metre tel kullanılmış.30x100x10=30 000mm² yapıyor.30000 mm²tel ile (tahsilim olmadığı için terimleri bilmiyorum,özür dilerim.)1000 ışık şiddeti aldık.verimide efendim %95miş.eee ozaman biz bu rezinstans tellerini tel değilde ince lema halinde aynı uzunlukta sararsak (teli10'luk çubuk demir, lema'yıda 2x0.5 gibi oranlıyalım)yüzey 42 000 mm² dolayısıyla ışıma alanı %40 artığı için verim de %40 artmıyormu.yani 1400 ışık şiddeti olmuyormu. eğer oluyorsa verim %135 olmıyacakmı.

    not:öyle görünüyorki ufocular mehmetçiğe kıyak yapacaklar

    herkese iyi akşamlar




  • Orjinalden alıntı: MEHMET TURHAN

    arkadaşlar merhaba
    efsane ısıtıcı VECTA benimde çok merak ettiğim bir mevzuu. İDİ.
    fakat buradaki bir çok arkadaşın yaptığı gibi tahmin yürütmek yerine, bekleyip görmek istedim.sağ olsun bir satıcı arkadaş resimler için izin verdi,çektik.ilgisine tekrar teşekkür ederim.
    kabaca birkaç izlenimimi aktarmak istiyorum.
    cihaz 100-110 boyunda.35&25 cm gibi elips.2.5 cm mini dilimleri var.dış yüzeyi tahmini 2,5 m²+iç yüzeyide 1 m²=3,5 m²yüzey alanı yapıyor(tahmini)

    ilk resim 800 watt'lık ısıtıcıya ait.750 watt enerji tüketiyor.

     # VECTA Isıtıcılar #  Ana Konu


    yüzeyin en sıca bölümü orta bölümü olarak ölçtüm.100m² lik bir dükkanın kapısız 2x2 girişi olan 18 m² lik bir bölümünde duruyordu. ortamda başka ısıtıcı göremedim ama tahminen 19- 20 derece gibi bir ısı vardı.

     # VECTA Isıtıcılar #  Ana Konu

    cihazın kapagını kaldırınca içeride 70 cm uz.4 adet çubuk rezinstans tespit ettim.rezinstansların yanında onlara paralel 3,5 cm çapında uçları kapalı tüp var (sanırım gaz bunun içinde)ama tüplerin birbiriyle bağlantısını göremedim.


     # VECTA Isıtıcılar #  Ana Konu


    not:bence herkesin atladığı husus şu.adamlar reklamlarda %80 tasarruf yapar demiyor,%80'e varan tasarruf diyor.tekrar iyi okuyup dinleyin.piyasada bin çeşit elektirikli ısıtıcı var .adam kendi ürünü ön plana çıkarmak için en dandiğiyle ölçüm yapar !!!!

    saygılar




  • Arkadaşlar yeni uyanıpta deney sonuçlarını verecek kimse yok mu
  • % 80'e varan. Karşılaştırma yapılan ürün amaca uygun bir ürün değil malesef.Yani iki ürünün amacı farklı.
    Ufo ısıtıcı vurduğu yüzeyi ısıtır
    Vecta havayı ısıtır.
    Ufo az termostata girer,termostat yaptığında kısa sürede tekrar açılır.şöyle bir örnek vereyim 15-20dk çalışır 3 dakika termostat yapar
    Vecta havayı ısıttığı için daha fazla termostat yapabilir
    Ufonun üretim amacı aslında açık alanlar için tasarlanmış. örn. lokantalar cafeler. dışarıda oturan müşretilerini böyle ısıtıyorlar
    Vecta kapalı alanlar için tasarlanmış.

    Yani ürün karşılaştırması uygun olmamış.
    9000 btu'luk klima ile karşılaştırma yapsalarmış daha uygun olacakmış

    Bu arada evimdeki ısıtıcılardan biri ufo, malesef tasarruflu değil.
  • Benim anlamadığım yok ufo farklı bir ürünmüş yok onunla karşılatırılmaması gerekiyormuş bırakın böyle şeyleri önemki olan ısınmak değil mi ha ufo ile ha vecta ile ısınırken en ucuz en tasarruflu olanı kullanmak değil mi yani iki üründe farklı olsada amaçları aynı ısıtmak ve bence bu vecta çok tutacak bi ürün..............
  • tasarrulu olsa iyi eder. 800 wattlık alet 330 lira. demekki 1000 wattının klima kadar fiyatı olacak. klima daha mantıklı yane
  • quote:

    Orjinalden alıntı: golgeadam

    % 80'e varan. Karşılaştırma yapılan ürün amaca uygun bir ürün değil malesef.Yani iki ürünün amacı farklı.
    Ufo ısıtıcı vurduğu yüzeyi ısıtır
    Vecta havayı ısıtır.
    Ufo az termostata girer,termostat yaptığında kısa sürede tekrar açılır.şöyle bir örnek vereyim 15-20dk çalışır 3 dakika termostat yapar
    Vecta havayı ısıttığı için daha fazla termostat yapabilir
    Ufonun üretim amacı aslında açık alanlar için tasarlanmış. örn. lokantalar cafeler. dışarıda oturan müşretilerini böyle ısıtıyorlar
    Vecta kapalı alanlar için tasarlanmış.

    Yani ürün karşılaştırması uygun olmamış.
    9000 btu'luk klima ile karşılaştırma yapsalarmış daha uygun olacakmış

    Bu arada evimdeki ısıtıcılardan biri ufo, malesef tasarruflu değil.


    Sn. Gölgeadam karşılaştırma çok doğru olmuş bence; kendiniz diyorsunuz amacı farklı diye ama evinizde tasarruflu olmadığını söylediğiniz ve geri vermediğiniz ufo ısıtıcınız var. Forumdaki yazılarda genelde bunun böyle olduğu anlaşılıyor. Demekki adamlar son derece doğru bir karşılaştırma yapmışlar. Bilen de bilmeyen de ufoyu vb. almış. Ağzı yanmış. Ama elinde duruyor ve burada bu cihazın da aynı olacağı korkusuyla öngörüde bulunuyor. Alacak olan kişi iade garantili alır ise bir sorun kalmaz. Bir gün dener ısıtmasına,sayaçtan geçen kw bakar. Memnun kaldıysa kullanır memnun kalmadıysa geri verir. Kaldıki tüketici yasaları var, tüketici hakemleri var, tüketici mahkemeleri var. "Bu bence böyledir, şöyledir" ile değil 16 sayfa 100 lerce sayfa dolsa bir çözüm olmaz. Keşke herkes ufo vb.lerini alıp evin bir köşesine koymadan önce de böyle muhakeme yapsaymış yani...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: lexus

    tasarrulu olsa iyi eder. 800 wattlık alet 330 lira. demekki 1000 wattının klima kadar fiyatı olacak. klima daha mantıklı yane


    800 WATT'LIK ÜRÜNÜN (ÇALIŞMA PRENSİBİNE GÖRE) ÜRÜN BOYUTLARI VE AĞIRLIĞI ÇOK FAZLA

    BU İŞİ 1000 WATT VEYA DAHA BÜYÜĞÜNE ÇIKARIRLARSA ÜRÜN KAT KALORİFERİ BOYUTLARINA GELİR GİBİ.

    BU ARADA İŞİN İLGİNÇ TARAFI TÜM YORUMLARI YAZAN ARKADAŞLAR CİHAZI 18-20 M2 GİBİ ODALARDA DENEMİŞ BUNU 35 M2'DE DENEYEN VARMI

    AYRICA BAZI SİTELERDEKİ FİYAT BİLGİSİNE GÖRE 800 WATT İLE DİĞERLERİ ARASINDA PEK FİYAT FARKI YOK.

    O ZAMAN 2000 WATT'LIK TEK BİR ÜRÜN YAPARLARSA DÜŞÜK BİR YATIRIM MALİYETİ İLE 100 M'2'LİK BİR EVİ ISITABİLİRMİYİZ ?




  • meted kardeşim ben ufoyu alırken (amacım) ani ısınmak veya ani ısıtması. Eve geldiğimde ilk olarak ortam soğuk olduğu için Ufo(vurduğu yüzeyi ani ısıtır) ve Klimayı aynı anda açıyorum ve yarım saat sonra ufoyu kapatıyorum böylece üşümeden ortam ısınmış oluyor. birde çocuğumuzun altını alırken özellikle onu açıyoruz. yani amaç diyoruz ya amaca uygun ürün almak lazım.
    Örneğin Vecta yatak odası için alınabilir diye düşünüyorum 8 saat kapı falan açılmıyor doğal olarak daha fazla termostat yapar.
    yani Ufo kısa süreli kullanım
    Vecta uzun sureli kullanım.
  • Anlıyorum...Benim demek istediğim herkes alanın deneyimlerini iyi okusun, alırken iyi sorsun, yanılmasın. Bu arada tek odanızı ısıtıyorsunuz herhalde; yaptığınız bu kombinasyonla ayda ne kadar elektrik faturası ödüyorsunuz?..
  • Alıpta Memlun olmayan warmı ? Hoş bakıyorumda forumdonanımhaberi takip edipte bu ürünü almak isteyen kafa karışıklığından zor alır ama yine de sorayım dedim.
    Sadece şeffaf olarak gördüğüm ve onay verdiğim400w 500w 800 w soba 20 YTl Yakmaz hepsinin ayrı bir hesaplaması wardır. ve en düşücüğü bile 20 Ytlden biraz fazla yakıyor ama biraz
    sanırım bazı siteler reklam kandırmasaı yapmışlar.
  • Arkadaşlar bende hem diğer konuyu hem de bu konuyu takip ediyorum üyeliğimin eski olmasına rağmen mesaj sayım az karalamak ya da övmek için yazmıyorum sadece bildiğim bir iki şey var. Ben İskenderun da oturuyorum bizim buralar öyle 0 ya da (-) dereceleri görmesi çok zor yani çok nadiren bu derecelere düşer bizim buraya da doğalgaz getirmeyi düşünüyorlar çünkü aşırı gelişmiş bir sanayimiz var sanayi zaten doğalgazı kullanıyor ama şehirler kullanmıyor. Burada öyle kaloriferli ev bulmak zor Ankara-İstanbula nazaran. Bizim evimizde kömür sobası var zahmeti çok ama avantajı da aynı oranda en büyük avantajı bulunduğumuz odada yaklaşık 24 m2 içerisi bazen 30 derecelere kadar çıkıyor yani terliyoruz günde yaklaşık 6-8 saat arası yanıyor evde yaşlı nenem olduğu için biz yılda toplam 300-400 TL arası ısınma parası ödüyoruz bu çerçevede. Bende bu ürünü kendi odam için almayı düşünüyorum fakat büyük şehirlerdeki arkadaşların bilmediği bir nokta var doğalgazı BOTAŞ belediyeye veriyor belediye bundan en az %10 kar almak zorunda ama isterse %70-%100-%200 de alır bunun için bir standart yok yani bazı arkadaşlar şöyle birşey söyledi neden sanayi doğalgaz kullanıyorda elektrik kullanmıyor doğru neden çünkü sanayideki doğalgaz ucuz, evlerdeki doğalgaz pahalı bunun nedenini hepiniz anladınız sanırım. Hatta ve hatta bizim buradaki demirçelik fabrikası hem kok kömürünü hem doğalgazı beraber kullanıyor. Pek konuyla alakası olmadı ama sadece demek istediğim aslında en ucuzdan başlarsak kömür-doğalgaz-elektrik olarak devam ediyor.

    Benim arkadaşımın birtanesinde ufo vardı kaç watt olduğunu tam olarak bilmiyorum ama hoşuma gitmedi neden? sadece önünü ısıtıyor elektrik faturası ödeyeceksem en azından ürün ısıtmalı bu yönden. Eğer gerçekten kullanan ve bu ürünün ısıttığını ev ve ortam şartlarını yazacak olan varsa sevinirim bende diğer arkadaşlar gibi ürünü almayı düşünüyorum bizim burada termostat daha çabuk devreye girip burada daha az enerji harcar ve faturam da daha az gelir.




  • Tek odayı ısıtıyorum.oda sıcaklı 16 derece sabahları şu günlerde. 26 derece de tutuyorum oda sıcaklığını.Klimanın derecesi ile değil 4 m uzağında bir derece var o dereceye göre. Odam 12 m2.Yer izmir.Kışın sıcak bir memleket zannetmeyin soğuğuda berbattır. Nemden dolayı Erzurumun + 10 derecesi ile izmirin +10 derecesi aynı değildir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: golgeadam

    Tek odayı ısıtıyorum.oda sıcaklı 16 derece sabahları şu günlerde. 26 derece de tutuyorum oda sıcaklığını.Klimanın derecesi ile değil 4 m uzağında bir derece var o dereceye göre. Odam 12 m2.Yer izmir.Kışın sıcak bir memleket zannetmeyin soğuğuda berbattır. Nemden dolayı Erzurumun + 10 derecesi ile izmirin +10 derecesi aynı değildir.


    elektrik faturanız ne geliyor aşağı yukarı?...
  • walla ben zamanında soba kullanıyordum eviminin eski olmasından hatta sobalı ev gibi dizayn edilmesinden dolayı bir yerde sobayı yakarak nerdeyse 3 odayı fazla kömür kullanara ısıtıyordum (solona açılan 2 oda wardı+bacayı diğer odaya uzattık) sonra çocuk oldu dediğiniz gibi bazı noktalarda şu gazla çalışan katalitiklerden kullandım halen evde war. Sonuçta 2 tane bebek imiz war Ama acayip koku ve baş ağrısı yapıyor. Daha sonra doğalgaz geldi ve geçti yazın geçmemiz dolayı ile 12 ytllik fatura çok iyiyidi evde halay çekiyorduk. En az 2 tüp bitiren biri olarak ama geçen ay 310 ytl ödeyince küfürlerin bini bir para gerçi hem evi hem cebi ısıtmış olduk ama

    Aslında vecta %80e waran tasarruf dediğinde herkez %80 hesapladı aslında %50de tasarruftur. hatta %30da


    Reklamda bence hata yok %80e waran tasarruf maximum miktardır

    bazı arkadaşlar öyle çarpıyorlar böyle çarpıyorlar 20 ytl yi bulamıyorlar o yüzden söyledim. Ama bulsanız bile 20 Ytl yi ki bu bence bu maximum kar ınız olacak gibi gelir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohutcuk -- 21 Ocak 2009; 11:47:24 >




  • kusura bakmayın linki başka bir web browsera kopyalayım derken buraya kopyaladım. elektriğe ödediğim rakamı yazacaktım 128 TL, izmir için çok soğuk dönemdi.
  • 12metrekare için baya pahalıymış. 120 metrekarelik bir ev alanını düşünmek bile istemem. Belki de min termostat sıcaklığında geceleri ve evde yokken evin soğunu kıracak ve diğer zamanlarda da normal çalışacak bir sistem olsa daha iyi olurdu...
  • ben yine soyluyorum vecta ben kullanıyorum ve gayet guzel ısıtıyor elektırık konusuna gelınce
    satıcı arkadaş orda bı cıhaz vardı ona taktı zaten test yapılıyor satın almadan önce vecta fişini
    taktıgı zaman 2w gelıyor ufo taktıgı zaman tavan yapıyor hatta satıcı ütü taktı tavan yapıyor fon makınası taktı yıne en son ibreye gelıyor vecta yarısına bıle gelmıyor gözumle gördum magazada ne varsa
    deneyalım abı dıyor satıcı hepsı en son ibre geliyor elektırik faturasınada bu ibre yansır diye duşunuyorum ama %80 olur yoksa %50 olur bilemem ama ütüden fon makınasından ve ufodan az yaktıgını kantlıyor satıcılarmeraklısı gidip bakabılır
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.