DonanımHaber'de AraYENİ GELİŞMİŞ ARAMA
ForumBu Bölümde Ara
Çiğ köfte Ustalarına sorum var.?? Yapılış şekli
50
Cevap
0
Favori
8.426
Tıklama
Tüm Forumlar >> Konu Dışı / Off Topic >> Konu Dışı >> Çiğ köfte Ustalarına sorum var.?? Yapılış şekli
Sayfaya Git:
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
    • Yarbay
      2416 Mesaj
      12 Ocak 2009 21:34:31
      Güneydoğuda antep yöresi

      bulgur isot soğan vb... karıştırılarak yoğrulduktan sonra en son kıymayı atıyolar.

      diyarbakır adıyaman urfa yöresinde
      Kıyma isot soğan vb... karıştırılarak yoğrulduktan sonra en son yavaş yavaş bulgur atılıyor.
      ilk önce nasıl başlanır???????????


      Çiğköfte yapanlar hep bunu tartışır.Acaba ilk olarak hangisinden başlanır.



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIZILÖTESİİ -- 23 Ocak 2009; 9:06:12 >
      _____________________________


      Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü
      Türk Tarihinin En Büyük Kumandanı Fatih Sultan Mehmet Han
    • Yarbay
      3939 Mesaj
      12 Ocak 2009 21:36:23
      ben ilk düğ ve eti yoğurmak ile başlıyorum..


      _____________________________

      Gül ve dünya seninle gülsün. Ağla ama yalnız ağla..
    • Yarbay
      6960 Mesaj
      12 Ocak 2009 21:37:31
      ilk et yoğrulur diye biliyom


      _____________________________



      DH 2007 Üyesi - BorderLINX Yurtdışı Alışveriş Rehberi - 2.El Dükkan
      Spotify Premium Kardeşiliği (HuS.TeR ve kirkyedi üyesi ile) - Netflix Kardeşliği (sky__walker ile)
      Xbox 360 Gamertag: Swat882dh - Steam: 882swat882 - Microsoft Surface Pro 3 - Galaxy S6 - LG G5- Xiaomi Mi 5
    • Yarbay
      2416 Mesaj
      12 Ocak 2009 21:50:32

      quote:

      Orjinalden alıntı: Styric

      ben ilk düğ ve eti yoğurmak ile başlıyorum..

      evet sonra


      _____________________________


      Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü
      Türk Tarihinin En Büyük Kumandanı Fatih Sultan Mehmet Han
    • Yüzbaşı
      777 Mesaj
      12 Ocak 2009 21:53:09
      siyah bulgur, soğan, isot, saçla, gerekli baharatlar sırayla eklenip yoğrulduktan sonra kıyma katılarak yoğrulmaya devam edilir, en azından çevremde yapanlar böyle yapıyor ( Elazığlıyım)
      böyle yapılmasının nedeni ise, bulgurun diri kalmasının önlenmesi, böylece et daha iyi karışıyor bulgura


      _____________________________

      eski nick ; brand_izmir
    • Yarbay
      2416 Mesaj
      13 Ocak 2009 21:50:03

      quote:

      Orjinalden alıntı: Lincoln10

      siyah bulgur, soğan, isot, saçla, gerekli baharatlar sırayla eklenip yoğrulduktan sonra kıyma katılarak yoğrulmaya devam edilir, en azından çevremde yapanlar böyle yapıyor ( Elazığlıyım)
      böyle yapılmasının nedeni ise, bulgurun diri kalmasının önlenmesi, böylece et daha iyi karışıyor bulgura

      Orjinal olarak tam anlatırmısın.a dan z ye


      _____________________________


      Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü
      Türk Tarihinin En Büyük Kumandanı Fatih Sultan Mehmet Han
    • Yarbay
      2416 Mesaj
      13 Ocak 2009 22:00:50


      herkez yapamaz ama bunun bir püf noktası kesin vardır.


      _____________________________


      Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü
      Türk Tarihinin En Büyük Kumandanı Fatih Sultan Mehmet Han
    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      13 Ocak 2009 22:16:24
      bence boşver çiğ köfteyi tenya yapıyomuş (bağırsak solucanı)


      _____________________________

    • Binbaşı
      1731 Mesaj
      13 Ocak 2009 22:24:08
      arkadaş ilk önce bulguru gerekli malzemelerle yoğuracaksın sonra kıymasını koyacaksın, bulgur yumuşamaya başlayınca eti koyucaksın
      öle hamur gibide yoğurmicaksın bunun özel tepsileri var/illa gerekmez tepsi/ sol elini sabit tutup sağ elinle avuçlarını birbirine sürteceksinki bulgur iice yumuşasın :)


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      531 Mesaj
      13 Ocak 2009 22:24:49

      quote:

      Orjinalden alıntı: gelgor11

      bence boşver çiğ köfteyi tenya yapıyomuş (bağırsak solucanı)


      çiğ köfte çiğ gibi görünsede değildir...gerçek ustalar okadar çok yoğururki elinin ısısıyla pişer çiğ köfte... Çok korkuyosan pişmiş etle dene


      _____________________________

    • Yarbay
      6769 Mesaj
      13 Ocak 2009 22:27:02

      quote:

      Orjinalden alıntı: gelgor11

      bence boşver çiğ köfteyi tenya yapıyomuş (bağırsak solucanı)


      Çiğ köfte diye sunulan şey otomatik olarak adı gibi çiğ olan bir et değildir.


      _____________________________

      HTC 10 Kulübü | Steam | Origin: teoska | Social Club | Spotify
      MONSTER TULPAR T5 V8.1.1 15.6" Full HD + Logitech G300S Optical Gaming Mouse + Logitech G240 Gaming Mousepad + Steam Controller + Windows 10 Pro Redstone
      11 yıldır üye | Virgo
    • Binbaşı
      1996 Mesaj
      13 Ocak 2009 22:28:40
      Ya şu kıpkırmızı olan çiğköfteler değil de genelde dükkanlarda satılan turuncu renge kaçık çiğköfteler çok daha güzel oluyor,tadına doyulmuyor resmen..Onlar nasıl yapılıyor ?


      _____________________________

    • Binbaşı
      1136 Mesaj
      13 Ocak 2009 22:40:21
      çiğ köfte yapmadan önce bulgur ıslatılır.

      et ve ilave edeceğin isot baharat... vs birlikte kısa bir süre yoğurulur daha sonra ıslatmış olduğun bulgur yavaş yavaş ilave edilir..

      - bulguru ilave ettikçe kuru olan kıvamı yumuşatmak için su kullanılır, benim sana tavsiyem buz kullan yalnız dikkat et elini kesme..

      - şahsen ben adıyamanlıyım 20 yıldır evimde her hafta sonu çiğköfte yapılır. Bu zamana kadar çok nadir çiğköfte olmadan bir pazar günü geçirmişimdir..

      - Bazen etsiz yapıyorum. ve bunu arkadaşlarım fark etmiyor söylemesem anlamıyorlar et olup olmadığını. bunun formulude patates!

      - Çiğ köfte yapımında sıra ve yoğurma tarzı falan teferruattır önemli olan kattığın tadların uyumu ve miktarı.

      - 1 kg bulgur 750gr et 1kg isot ile çiğköfte yaptığım bile oluyor tercih sana kalmış yapa yapa öğreneceksin


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz c -- 13 Ocak 2009; 22:38:06 >
      _____________________________


      İlklerin Takımı !
    • Er
      0 Mesaj
      14 Ocak 2009 01:39:43
      canım cok cekti yaaaaa


      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      14 Ocak 2009 02:13:34



      _____________________________

    • Yüzbaşı
      397 Mesaj
      14 Ocak 2009 02:20:21
      Bulgur ıslartılırsa lezzet olmaz


      quote:

      Orjinalden alıntı: deniz c

      çiğ köfte yapmadan önce bulgur ıslatılır.

      et ve ilave edeceğin isot baharat... vs birlikte kısa bir süre yoğurulur daha sonra ıslatmış olduğun bulgur yavaş yavaş ilave edilir..

      - bulguru ilave ettikçe kuru olan kıvamı yumuşatmak için su kullanılır, benim sana tavsiyem buz kullan yalnız dikkat et elini kesme..

      - şahsen ben adıyamanlıyım 20 yıldır evimde her hafta sonu çiğköfte yapılır. Bu zamana kadar çok nadir çiğköfte olmadan bir pazar günü geçirmişimdir..

      - Bazen etsiz yapıyorum. ve bunu arkadaşlarım fark etmiyor söylemesem anlamıyorlar et olup olmadığını. bunun formulude patates!

      - Çiğ köfte yapımında sıra ve yoğurma tarzı falan teferruattır önemli olan kattığın tadların uyumu ve miktarı.

      - 1 kg bulgur 750gr et 1kg isot ile çiğköfte yaptığım bile oluyor tercih sana kalmış yapa yapa öğreneceksin



      _____________________________

      Viyana Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisligi
    • Binbaşı
      1996 Mesaj
      14 Ocak 2009 02:22:08

      quote:

      Orjinalden alıntı: LastDestruction

      Ya şu kıpkırmızı olan çiğköfteler değil de genelde dükkanlarda satılan turuncu renge kaçık çiğköfteler çok daha güzel oluyor,tadına doyulmuyor resmen..Onlar nasıl yapılıyor ?




      _____________________________

    • Yarbay
      2571 Mesaj
      14 Ocak 2009 02:38:04
      Et ile baharat ,soğan , taze sarımsak , ince dilim limon iyice yoğrulur..Daha sonra siyah bulgur konulur eğer kuru olursa su değil domates kullanılır..


      _____________________________

      Tonight is the night...
    • Yüzbaşı
      800 Mesaj
      14 Ocak 2009 03:46:15

      quote:

      Orjinalden alıntı: Lincoln10

      siyah bulgur, soğan, isot, saçla, gerekli baharatlar sırayla eklenip yoğrulduktan sonra kıyma katılarak yoğrulmaya devam edilir, en azından çevremde yapanlar böyle yapıyor ( Elazığlıyım)
      böyle yapılmasının nedeni ise, bulgurun diri kalmasının önlenmesi, böylece et daha iyi karışıyor bulgura


      bende aynen böyle yapıyorum..erzincanlıyım..

      hem bulgurun diri kalmasını engelliyorum,hemde bulguru iyice yoğurduktan sonra eti üstüne yayıp,üüzerine baharatlarını dökerek dinlendiriyorum..

      hem et baharatlarla pişip mideyi rahatsız etmiyor fazla,hemde bulgur agıza taş gibi gelmiyor..




      _____________________________

      iPhone 6 Space Gray 64gb
      Samsung NP700 Ivy Bridge
    • Yarbay
      2606 Mesaj
      14 Ocak 2009 04:13:19
      Canım çektimi yaparım kendi ağız tadıma göre, az bilgimle aydınlatıyım biraz..

      Öncelikle aldığınız eti yoğurun. eti kıyma makinasından 2-3 defa çekilmesine özen gösterin. sonra 7 türlü baharat yada piyasada buluna diğer çiğköfte baharatı ile (ki bunun içinde herşey var) isteğinize göre içine sarımsak ve diğer isot, kekik gibi baharatları katıp yoğurun. Et yoğurulduktan sonra dinlenirse daha güzel olur. Bulgur kısmına gelince; bulgurunuz marketlerde satılan en ince bulgurun olmasına özen gösterin. bulguru tepsiye döktükten sonra üzerine mikserde çekilmiş tada oldukça ince doğranmış soğanla ezin. soğanın suyu zamanla yumuşatacaktır bulguru. 10 dakika bu şekilde yoğurduktan ara ara içersine domates püresi atarak hafif ıslak kıvamda iyice ezin bulguru. domates püresinde domates kabuğu olmamasına özen gösterin. ezme işlemininide sabırla yaplamısınız bide. öle hemen iki sıktımla olmaz çiğköfte. sağlam sabır ve güç gerektirir biraz. yaklaşık yarım kiloluk bulguru 40 dakika civarı yoğurmanız gerekir. bulgur püreyle iyice yoğurulduktan sonra artık sonlara doğru 2-3 defada salçayla ezilmeli ve yoğurulmalıdır. salçaya isotu yada pul biberini katarsanız ezerken acılığını daha iyi vericektir. şunu unutmayın isot fazla yakmaz ama güzel ve acımsı tat verir. acıyla fazla arası olmayanlar isotu acı sanırki aslında acımsı tad vermektedir. kaliteli bir pul biberle acılığını verebilirsiniz. isot hem görünüşte hemde tatda güzel etki bırakır. salçaylada iyice yoğurulduktan sonra tüm bulgurun üzerine biraz salça sürülüp dinlenmeye bırakılır. bu arada çok ince doğranmış yeşil soğan ve yine çok ince doğranmış maydonoz hazırlanır. ve getirilip bulgurla karıştırılır. bulgurla ve yeşilsoğan + maydonoz karışımıyla biraz karışıtıldıntan sonra et ilave edilir. Etin karışması kolay olmaz bu yüzden 5-10 dakikalık bir ezme ve dağıtma süreci daha gereklidir. koyduğunuz yeşillikler ezilip görünüşü az olana kadar ezin. diri kalmasın içinde.. ve en sonunda VAKİT GEÇİRMEDEN hemen yiyin :) vakit geçtimi bulgur şişer. tekrar ezilmesi gerekir ki iyi ezilmemiş bulgurlu çiğköfte karnınızı ağrıtır, tuvalatten çıkmaz eder..

      Ben siirtliyim. Yöreme has bi çiğköfte yapmıyorum damağıma göre istediğim şeyi koyuyorum. Değişik yörelerde değişik biçimlerde yapılıyor tabi. mesela urfalılar buzla eziyor bulguru. hem buz eridikçe yumuşatıyor bulguru hemde buzun sertliğinden faydanılıyor bulgur ezilmesi için ayrıca soğuk ortam bulguru sürekli dinç tutucağı için daha uzun süre yoğurulma gereği oluyor. Bulgur nekadar yoğurulursa okadar güzel olur çiğköfte. bildiğim kadarylada antepliler baya fazla isot kullanıyor. esmer bi çiğköfte oluyo nihayetinde :) ben isot tadımlık katıp daha sonra çiğköfteye sos eşliğinde ilave edilmesinden yanayım.








      He bide yanına lavaş almicaksanız hiç yapmayın




      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stigmata_ -- 15 Ocak 2009; 4:25:35 >
      _____________________________

      İstanbul Teknik Üniversitesi
    • Yarbay
      2606 Mesaj
      14 Ocak 2009 05:08:21

      Bi sorun olursa sor hocam bende yapıcam büyük ihtimalle..


      _____________________________

      İstanbul Teknik Üniversitesi
    • Yarbay
      8481 Mesaj
      14 Ocak 2009 06:32:08
      Bulguru ıslatırsanız suyu çeker ve şişer. Gaz yapar sonra.
      Önce bulguru domates salçası ile iyice yoğuracaksınız. Taa ki, ağzınıza aldığınızda tane tane hissetmeyene kadar. Sonra eti karıştırıp yoğuracaksınız. Baharat vs. ilave edip yoğuracaksınız. Macun gibi olunca ufak doğranmış taze soğanları katıp şeklini verip tabağa dizersiniz, olur biter...


      _____________________________

      KEDÜDÜR O , KEDÜ KEDÜ

    • Yüzbaşı
      262 Mesaj
      14 Ocak 2009 06:46:28

      quote:

      Orjinalden alıntı: ABABA2307

      Bulguru ıslatırsanız suyu çeker ve şişer. Gaz yapar sonra.
      Önce bulguru domates salçası ile iyice yoğuracaksınız. Taa ki, ağzınıza aldığınızda tane tane hissetmeyene kadar. Sonra eti karıştırıp yoğuracaksınız. Baharat vs. ilave edip yoğuracaksınız. Macun gibi olunca ufak doğranmış taze soğanları katıp şeklini verip tabağa dizersiniz, olur biter...


      domates salçası olursa tatlı olur hocam.. Biber salçası kullanmak bana göre daha makbuldur...

      Bulguru yumuşatmak içinse ben "soğan" ve "domates" kullanıyorum...

      Memlekete gidince bizimkilere yapıyım canım çekti


      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      14 Ocak 2009 11:20:20
      etli çiğ köfteden hoşlanmıyorum...

      et yerine öğütülmüş badem fındık ve fıstık

      aroması aynı etli çiğ köfte

      ince bulgur kullanın iyice yoğurun

      et kullanacak olanlar döşü tercih etsin sinirlerini iyice ayırın

      isot kullanın baharatlar da abartıya kaçmayın

      ve yanında bol ekşili salata olsun (marullu ve domatesli )


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      917 Mesaj
      14 Ocak 2009 11:31:42
      Pismis et kullanan bir yerden yiyorum ben gayet guzel oluyor ETSIZ CIGKOFTENIN KISIRDAN FARKI YOKTUR
      Ama evde yapilirsa cig et kullanilip o an icinde bitmeside olasidir cig et kullanildigi zaman biber oraninin eti pisirmesi icin bir hayli fazla olmasi gerekir + ozel tepsi + iyice ovalanmasi gerekmektedir


      _____________________________

      INTEL i5-4670K // CM Seidon 120V // MSI Z87-G43 GAMING // CORSAIR Vengeance - 16GB DDR3 1600MHz CL9 // AMD ASUS R9 280X DirectCU II TOP SAMSUNG 250GB 840 EVO SSD // WESTERN DIGITAL Caviar Black SATA2 1TB 64MB
      CORSAIR HX Series 750W 80PLUS GOLD PSU // CORSAIR Vengeance C70 Gaming Case // BenQ XL2411Z 144Hz 24" // ASUS Xonar DG 5.1 SENNHEISER PC 320 G4ME // LOGITECH G710+ // RAZER Deathadder Chroma // STEELSERIES qck mass
    • Yarbay
      3250 Mesaj
      14 Ocak 2009 12:13:43
      yoğuranın terleri böle damla damla düşcek içine bu kdr güzel olmasının sebebi bu gizli malzeme işte


      _____________________________


      bang! bang!
    • Emekli Yönetici
      11180 Mesaj
      14 Ocak 2009 12:22:40
      Annem etsiz yapar ama yiyenlerin hiç biri içinde et olmadığını anlamaz, çoğunluğu hazır alınmış sanıyorlar.
      Şu ana kadar yiyenlerin hepsi tarifini aldı. Sadece 5 ytl ile 100-150 tane köfte çıkıyor.


      _____________________________



      Hatasız kul, bugsız oyun olmaz. (Oyuncular Kulübü)
      Yalnızlık beni hayatım boyunca izledi. Barlarda ,arabalarda ,kaldırımlarda, dükkânlarda... Kaçış yok. Ben Tanrı'nın yalnız adamıyım. (Taxi Driver)
      Hayatta önemli olan ne kadar sert vurabildiğin değil, aldığın darbelere dayanıp devam edebilme dayanıklılığını gösterebilmendir. (Rocky)
      Eğer haberler doğru olsaydı, onları güzel kadınlara sundurmak zorunda kalmazdık. (Anonim)


    • Yüzbaşı
      744 Mesaj
      14 Ocak 2009 13:33:08
      Tatar eti farklı birşey mi ? bunun yüüznden çevremde bayağı kavga çıktı yok tatar etidir yok çiğköftedir diye


      _____________________________

      Yaklaş yaklaşta limuzin olalım :)
    • Yarbay
      2606 Mesaj
      14 Ocak 2009 17:07:35

      quote:

      Orjinalden alıntı: Gny*

      Annem etsiz yapar ama yiyenlerin hiç biri içinde et olmadığını anlamaz, çoğunluğu hazır alınmış sanıyorlar.
      Şu ana kadar yiyenlerin hepsi tarifini aldı. Sadece 5 ytl ile 100-150 tane köfte çıkıyor.



      Etsiz yapanken ne koyuyo et yerine? Bende bunu merak ediyorum hep.


      _____________________________

      İstanbul Teknik Üniversitesi
    • Yarbay
      3939 Mesaj
      14 Ocak 2009 17:17:20
      kısır olmasın o s:


      _____________________________

      Gül ve dünya seninle gülsün. Ağla ama yalnız ağla..
    • Binbaşı
      1865 Mesaj
      14 Ocak 2009 17:22:53
      Benden sana öneri ben önce düğü (bulgur) döküyorum yapcağım çiğköfte leğenine sonra bahartlar soğan vs.

      onu yoğurduktan sonra biraz eti atıorum sora olmaya yakın maydonoz atıyorum Sonra AFİYET OLA!


      _____________________________


      •••GalataSaray•••
      •••R-Y-Z•••

    • Yüzbaşı
      823 Mesaj
      14 Ocak 2009 17:25:17
      benim eniştem urfalı çiğköftesi çok güzel oluyo bulguru eti soğanı biberi falan en başta yoğurulur en sonlara doğru ise çiğköftenin yeşillikleri koyulur benim bildiğim bu ve urfada bu yapılır


      _____________________________

    • Binbaşı
      1768 Mesaj
      14 Ocak 2009 17:35:47
      İlk önce et yoğurulmaz et sonradan konulur et zaten çiğ köftenin acısıyla pişer.Eti normal yoğurmanın bir anlamı yok.


      _____________________________


      Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot. That sometimes the hand of fate must be forced!
      Now, go forth. Unleash the Tides of Doom, upon all those who would oppose us.
    • Yüzbaşı
      791 Mesaj
      14 Ocak 2009 18:37:08
      Et ; bizde en başta salça,isot baharat karışımı ile yoğurulur, homojenize olduktan sonra bulgur yavaş yavaş alınır. Et en başta konulur, çünkü direkt salça, isot baharat karışım ile karışır, bu şekilde et daha iyi pişer, tabiri caizse...

      Eti ne kadar erken koyarsanız o kadar et çok yoğurulmuş olur, yani daha iyi pişer... Bir Urfalı olarak söyleyeceğim bunlar...
      Bulgur ıslatılmaz kesinlikle... amaç bulguru yoğurarak o hale getirmek. bazı uyanıklar çabuk yoruluyo ondan ıslatıyo, sonra 5 dk.da oldu diyor.

      Etsiz çiğköfteye biz çiğköfte demiyoruz, Yumurtalı köftedir adı...

      Daha sık yapılabilir bir çeşittir. Et koymuyorsunuz, diğer tüm malzemeler aynı, en sonda bir tavada bolca yumurtayı bolca yağda çırpıp pişiriyorsunuz. ve köfteye ekliyosunuz, iyice dağıtıyosunuz... Bu daha kolay ve masrafsız... vede çooooooooook lezetli



      _____________________________

    • Yarbay
      2416 Mesaj
      14 Ocak 2009 20:06:22

      quote:

      Orjinalden alıntı: deniz c

      çiğ köfte yapmadan önce bulgur ıslatılır.

      et ve ilave edeceğin isot baharat... vs birlikte kısa bir süre yoğurulur daha sonra ıslatmış olduğun bulgur yavaş yavaş ilave edilir..

      - bulguru ilave ettikçe kuru olan kıvamı yumuşatmak için su kullanılır, benim sana tavsiyem buz kullan yalnız dikkat et elini kesme..

      - şahsen ben adıyamanlıyım 20 yıldır evimde her hafta sonu çiğköfte yapılır. Bu zamana kadar çok nadir çiğköfte olmadan bir pazar günü geçirmişimdir..

      - Bazen etsiz yapıyorum. ve bunu arkadaşlarım fark etmiyor söylemesem anlamıyorlar et olup olmadığını. bunun formulude patates!

      - Çiğ köfte yapımında sıra ve yoğurma tarzı falan teferruattır önemli olan kattığın tadların uyumu ve miktarı.

      - 1 kg bulgur 750gr et 1kg isot ile çiğköfte yaptığım bile oluyor tercih sana kalmış yapa yapa öğreneceksin

      Eyvallah
      pieceofmoon nickli arkadaşımızda senin gibi anlatmış.


      Şu olayı daha ayrıntılı anlatırsanız sevinirim.Kişi başını nasıl ayarlıyosunuz.örneğin 5-10-20 kişilik yapılacak.Kriter ne


      _____________________________


      Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü
      Türk Tarihinin En Büyük Kumandanı Fatih Sultan Mehmet Han
    • Binbaşı
      1181 Mesaj
      14 Ocak 2009 20:09:34
      Bulgura isot soğan vb kattıktan sonra biraz yoğurulur..


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      393 Mesaj
      14 Ocak 2009 20:10:34
      canım çekti ya


      _____________________________

    • Binbaşı
      1136 Mesaj
      14 Ocak 2009 22:47:10

      quote:

      Orjinalden alıntı: KIZILÖTESİİ



      Alıntıları Göster


      Eyvallah
      pieceofmoon nickli arkadaşımızda senin gibi anlatmış.


      Şu olayı daha ayrıntılı anlatırsanız sevinirim.Kişi başını nasıl ayarlıyosunuz.örneğin 5-10-20 kişilik yapılacak.Kriter ne


      ben 5 kişi için 750gr bulgur 500gr et kullanıyorum. aslında onuda zamanla kavrıyosun, tadımlık olsun diyorsan daha az yaparsın. ama ilk deneyim olacaksa 750gr bulgur ile başla.

      pieceofmoon da anlattığı gibi yumurtalıköfte de çok güzel olur arada yaparız. tabaklara koyarız çatalla yeriz yada yeşilliğin arasına koyup yemek gayet zevkli ve lezzetli olur.

      Kişi başına nasıl ayarlıyoruz demişsin bunuda istersen şöyle yap 1 kişi için 1 su bardağı bulgur koy, toplam bulgurun tamamı kadar yada 4 te 3 ü kadarda et koyarsan. güzel olur zaten ilk yaptığında illaki eksiklerin olacak yapa yapa kavrıcaksın kasaba gidip çiğköftelik kıyma iste hatta bazı kasaplarda çiğköfteler için hazır baharatlar var onlardanda alabilirsin.


      _____________________________


      İlklerin Takımı !
    • Android Beta Kullanıcısı
      991 Mesaj
      14 Ocak 2009 23:19:57
      Bende merak ettim bir ara denemelik yapayım


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      800 Mesaj
      15 Ocak 2009 18:58:29
      et,bulgurdan 50-100gram fazla olursa daha lezzetli olur..

      ben mesela 500gram kıymaya 400-450gram bulgur koyuyorum..

      1 kilo kıymaya 900 gram fln bulgur koyuyorum..


      _____________________________

      iPhone 6 Space Gray 64gb
      Samsung NP700 Ivy Bridge
    • Yarbay
      2416 Mesaj
      15 Ocak 2009 19:09:03



      Bakır leğen olmazsa olmazı galiba




      _____________________________


      Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü
      Türk Tarihinin En Büyük Kumandanı Fatih Sultan Mehmet Han
    • Binbaşı
      1473 Mesaj
      15 Ocak 2009 19:48:07
      Urfalıyım .. sanırım biraz söz sahibiyim .. Hakiki çiğköfte çekilmiş kıyma olmaz ... dögülmüş yağsız kara et olur .. ve en önemlisi kuru isottur zaten tadı veren budur ve Urfa isot'tu kullanmak en iyisidir isteyene yollarım bide bulgur legene sonra eklenmez zaten eklenmelidir bi tarafında kıymayla isot ve baharatlar karıştırılır iyice kıvama geldigi zaman bulguruda karıştırırsın .. sonra bulgur iyice yumuşayana kadar yogrulur tabi yogurmakta marifet ister.. sonra yeşilligi atılır tabi anlatılmaz yaşanır bu olay tabiki urfada


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaDeS -- 15 Ocak 2009; 19:46:38 >
      _____________________________

      Sen! Ben! desin efrad, aradan vahdeti kaldır,
      Milletler için işte kıyâmet o zamandır..
      Mehmet Akif ERSOY
    • Binbaşı
      1865 Mesaj
      15 Ocak 2009 20:15:30
      Urda köfteside mübarek Cehennem acısı gibi!!

      kapkara :D ama lezzetli insan acıyı tınlamıyo o lezzetde


      _____________________________


      •••GalataSaray•••
      •••R-Y-Z•••

    • Çavuş
      49 Mesaj
      15 Ocak 2009 20:46:42
      Belki inanmıcanız ama ben etsiz yapıyorum et yerine patates haşlayıp onu koyuyorum ve de hiçbir fark olmuyor..Hatta bazı ilk yiyen arkadaşlarım etli mi etsiz mi olduğunu anlayamıyorlar


      _____________________________

    • Yarbay
      2606 Mesaj
      19 Ocak 2009 21:23:41



      _____________________________

      İstanbul Teknik Üniversitesi
    • Yarbay
      3899 Mesaj
      19 Ocak 2009 21:41:33
      of ulan of canım çekti


      _____________________________


      Başarılar Gelir Geçer, Asaletin Bize Yeter
    • Binbaşı
      1144 Mesaj
      19 Ocak 2009 22:09:00
      Diğer maddeleri yoğuracaksın yumuşayacak sonra kara yağsız kıymayı atacaksın beyazlık olmayacak yoksa tadı kötü olur bol atacaksınki tadı güzel olsun nekadar az koyarsan okadar kötü olur yanınada ayran veya rakı


      _____________________________

      Baylar ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensublar memleketi olamaz. En doğru ve en hakikî tarikat, medeniyet tarikatıdır.
    • Yarbay
      2416 Mesaj
      23 Ocak 2009 09:08:58

      quote:

      Orjinalden alıntı: HaDeS

      Urfalıyım .. sanırım biraz söz sahibiyim .. Hakiki çiğköfte çekilmiş kıyma olmaz ... dögülmüş yağsız kara et olur .. ve en önemlisi kuru isottur zaten tadı veren budur ve Urfa isot'tu kullanmak en iyisidir isteyene yollarım bide bulgur legene sonra eklenmez zaten eklenmelidir bi tarafında kıymayla isot ve baharatlar karıştırılır iyice kıvama geldigi zaman bulguruda karıştırırsın .. sonra bulgur iyice yumuşayana kadar yogrulur tabi yogurmakta marifet ister.. sonra yeşilligi atılır tabi anlatılmaz yaşanır bu olay tabiki urfada

      ilk olarak kıyma diyosun yani


      _____________________________


      Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü
      Türk Tarihinin En Büyük Kumandanı Fatih Sultan Mehmet Han
    • Binbaşı
      1473 Mesaj
      24 Ocak 2009 12:06:10

      quote:

      Orjinalden alıntı: KIZILÖTESİİ



      Alıntıları Göster


      ilk olarak kıyma diyosun yani




      evet aynen öyle diyorum ..


      _____________________________

      Sen! Ben! desin efrad, aradan vahdeti kaldır,
      Milletler için işte kıyâmet o zamandır..
      Mehmet Akif ERSOY
    • Teğmen
      228 Mesaj
      26 Ocak 2009 12:24:49
      İlk önce KIYMA isot la yoğrulur.

      Ama bazı vatandaşlar bulgurla isotu yğğurur.bunun adınada KISIR derler.



      Çiğköfte yerken et kokusu gelmiyecek.onun için yoğrumaya kıyma ve isotla başlanır.Amaç etin kokusunu gidermek eti çabuk pişirmek




      _____________________________


      Ne Mutlu Türküm Diyene
    • Yarbay
      2416 Mesaj
      28 Ocak 2009 15:00:05

      quote:

      Orjinalden alıntı: İSKORPİT-X

      İlk önce KIYMA isot la yoğrulur.

      Ama bazı vatandaşlar bulgurla isotu yğğurur.bunun adınada KISIR derler.



      Çiğköfte yerken et kokusu gelmiyecek.onun için yoğrumaya kıyma ve isotla başlanır.Amaç etin kokusunu gidermek eti çabuk pişirmek



      Bu yöntemin tadı daha lezzetli

      Bulgurla başlıyanın ,dediğin gibi et kokuyor


      _____________________________


      Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü
      Türk Tarihinin En Büyük Kumandanı Fatih Sultan Mehmet Han
Sayfa: [1]
Tüm Forumlar >> Konu Dışı / Off Topic >> Konu Dışı >> Çiğ köfte Ustalarına sorum var.?? Yapılış şekli
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Facebook Sayfamız
Foruma Git
Bölümde Ara
Reklamlar
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.