Şimdi Ara

BU Benım eserım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar tubitak'ın duzenlemiş oldugu bır yarısma. Bu benım eserim. bu konuyu daha cok benım yapacagım calışmanın yorunlarını almak için açtım. Projem şöyle:
    ana fıkır olarak suyla çalışan asansor yapacagım.
    önce 2 adet eşit buyuklukte boş kare prizmanın 1 inin içine su dolduruyoruz. bu kare prizma su deposu gıbı birsey oluyor.daha sonra 2 deponun arasına 2 dinamo yerlestirip su alışverişinin almasını sağlıyoruz.asansor boşlugu olacak olan kare prizmanın içine içi boşken özkütlesi suyun özkütlesinden küçük olan bir madeyu kup halıne getırıyoruz ve asansor boslugunun içine koyuyoruz. içine binen kişi mesela 2. kata cıkmak istiyor. dınamo o yukseklıge cıkacak kadar suyun gecmesı ıcın hareket ettiriliyor. alımunyumdan asansorumuz 2. kata cıkıyor. daha sonra asansorun aşağı inmesi gerektıgınde bu sefer 2. dinamo devreye gorıyor ve asansorun. zemin kata inmesi için asansor boşlugunda 2. kare prizmaya(depo) hava pompalıyor. bu sekilde asansor calışıyor...

    NOT/!\
    ASansorun buldugum tek eksik yanı fzla kişi taşıyamaması bu sorunda su yerıne daha yogun bır sıvı kullanılarak cozulebılır dıye dusunuyorum.

    Lütfen yorumlarınızı esirgemeyın. Eleştirin. Eleştirilmek ve eksiklerini duzeltmek için bu konuyu açtım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samurai Heart -- 8 Ocak 2009; 15:02:59 >







  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.