Şimdi Ara

Bilgisayar niye kendi kendine restart atar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Tek yılmaz , Tek yılmaz Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu an bu yazıyı 3. kez yazıyorum. Cinnet geçirmek üzereyim, bilgisayarı kırıcam o olucak. Uzun zamandır bilgisayarım gayet normal olarak çalı$ıyordu. Ta ki 1 hafta öncesine kadar. Bilgisayar ortada hiçbir$ey yokken kendi kendine restart atmaya ba$ladı. İlk attığı zaman monitörden görüntü gitti ve no signal konumuna geçti. Bilgisayar açık ses geliyor ı$ıkları yanıyor fakat hiçbi aktivite göstermiyordu. Monitörde görüntü yoktu, cdlerin tu$larına basıyodum ama açılmıyodu. Defalarca kapatıp açmayı denedim fakat olmadı. Ondan sonra bilgisayara biriki kere çaktım ve cdromların ı$ıkları yanıp sönmeye ba$ladı sonra monitöre görüntü geldi ve bilgisayar açıldı. Fakat sürekli restart atmaya devam etti kendine. Windows açılıyo 5 dk geçiyo ve restart atıyor.
    En sonunda dellendim teknik servise götürdüm. Adam dedi ki ekran kartın ölmü$ dedi tamir edebilirim dedi tamir etti. Ayrıca çok sıcak olduğundan restart atıyo olabilir dedi ve biriki de fan taktı. Format da atıldı sistem de tekrardan kuruldu. Adama sordum senin elindeyken bilgisayar restart attı mı kendine hiç diye. Atmadı dedi. Ben de tamam sorun çözüldü diye sevindim eve getirdim bilgisayarı.
    Kurdum taktım ve 10 dakka geçmeden yine bilgisayar restart attı. $imdi bunun mantığı nedir? Adamın elindeyken restart atmıyor ve benim evdeyken atıyor. Bundan yola çıkarak kasada bi sorun olmadığını varsayabiliriz. Bilgisayarcıda olmayıp benim evde bilgisayara giren birtek monitör, usb modem mouse printer, klavye ve hoparlörler var. Onun dı$ında power kablosunda sorun olabileceğini dü$ündüm. Fakat kabloyu tutup salladığımda herangi bi temassızlık nedeni bilgisayar kapanmadı. Acaba ramlerden mi kaynaklanıyor dedim, 2 tane 256lık ram vardı ikisini de teker teker denedim fakat yine de restart atmaya devam etti. Sizce tüm bunlar neden olabilir? Bildiğiniz, tahmin ettiğiniz bir$ey varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Te$ekkürler.



  • dostum cok ilginç yaaa.ekran kartı ısınınca donuyo bildigim kadarıyla.reset atmıyo diye biliyorum.işlemcin ısınıyo olabilir.bakma sen bilgisayarcının dediğine 2 dk driverleri kurum kapamıstır makinayı.ama 10 dk işlemcinin ısınacagını sanmıyorum.gercekten ilginç.şimdi saat biraz gec sen yarını bekle yardım edebilecek birileri cıkar muhtemelen.biraz daha sabret kırma bilgisayarını. (benim basıma gelse delirirdim)
  • kardeş bilgisayar teknisyeniyim onu sorunu işlemci fanından olabilri işlemci fanını değişirsen büyük bir ihtimalle çalışır. birde bütün parçaları tek tek başka bilgisayarda dene parçaların hepsi başka bilgisayarda çalışırsa anakartında sorun olabilir garantiye yolla düzelir
  • Kasayı yumrukladığında çalışması bir temessızlığın sözkonusu olduğunu gösterir.
    Kasa içindeki kablolarda kopukluk olabilir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: donanım02

    kardeş bilgisayar teknisyeniyim onu sorunu işlemci fanından olabilri işlemci fanını değişirsen büyük bir ihtimalle çalışır. birde bütün parçaları tek tek başka bilgisayarda dene parçaların hepsi başka bilgisayarda çalışırsa anakartında sorun olabilir garantiye yolla düzelir

    Usta bilgisayarcı i$lemcinin fanını da deği$ti yeni bi tane sıfır fanla. Ondan da değil çok ilginç ya..

    quote:

    Orjinalden alıntı: mus_efe

    Kasayı yumrukladığında çalışması bir temessızlığın sözkonusu olduğunu gösterir.
    Kasa içindeki kablolarda kopukluk olabilir

    Haklısın, ben de bunu dü$ündüm. Fakat böyle olsaydı eğer bilgisayarcı denediği zaman restart olayı onun da ba$ına gelirdi. Fakat onda hiç restart olmamı$. Bir bilgisayar mühendisi arkada$ım ADSL Usb modemin buna neden olabileceğini söylüyor. Nedenini sordum fakat açıklasam anlayamassın dedi. Bunun hakkında bi fikriniz var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stargazer -- 18 Mayıs 2005, 23:36:27 >
  • bilgisayarın özelliklerini bilmiyorum ama
    güç kaynağından da yapabilir.
    eğer dandik bir güç kaynağın varsa
    sistemin de iyi ise, yetersiz gelip restart yapabilir.
  • senin pc de ani kapanma oluyor genelde voltaj düşmesinden olur ya sistemde ısınma fazla oluyor yada elektirik yetersiz

    öncelikle pc ye bir speedfan felan kur masa üstü açılınca hemen işlemci hdd anakart sıcaklıklarını takip et

    sıcaklık artmıyorsa sorunu elektiriksel olarak çözmeye çalış
  • sisteminde psu dan gelen power fişlerinin girdiği HDD+CDROM+FLOPY+BOARD a giren fişleri kontrol et vurunca falan diyorsun büyük ihtimal temassızlıklır bu donanımlarında bişi yok ;
    bütün kartların vga+ses+ethernet+tv kartı vs. bunların slotlarınına oturup oturmadığını kontrol et.
    ana kartının yerine sağlam oturduguna emin ol vidalarını falan kontrol et parça ayaklarının olduğu yer ile
    vidalama yaptığın yer ile aralarında şase yapabilir.dikkat et
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sword

    senin pc de ani kapanma oluyor genelde voltaj düşmesinden olur ya sistemde ısınma fazla oluyor yada elektirik yetersiz

    öncelikle pc ye bir speedfan felan kur masa üstü açılınca hemen işlemci hdd anakart sıcaklıklarını takip et

    sıcaklık artmıyorsa sorunu elektiriksel olarak çözmeye çalış

    +1
  • virus ve spaylayların haricinde elektrik prizini kontrol et ark meydana gelemesin. ve topraklı priz kullan...bunlarda tamsa donanımsal dır.satıcınızla irtibata geçiniz.
  • 1.... ihtimal ISINMA

    2....ihtimal Anakartın bozuk

    3.ihtimal Güç kaynağı bozuk

    4.ihtimal harddisk bozuk

    yani bu sorunun bir çok nedeni olabilir..... tek tek deneyip görmek lazım
  • Çok te$ekkürler arkada$lar. Yazdıklarınız doğrultusunda sorunu tespit etmeye çalı$acağım. İyi günler.
  • Aynı sorunu yaşadık, herşeyini test ettik olmuyor ram işlemci psu resetliyo makine kendini. Çıkardık anakartı masanın üstünde çalıştırdık oluyodu. Cpu %90 larda bak düşün, resetmeyi kesti. Çok basit kasa şasi yapıyodu, sorunu böyle çözdük (kasanın içine bez koyduk sonunda) sende de aynı problem olabilir arkadaşım. Sorun bu demiyorum ama olabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: galaksi

    bilgisayarın özelliklerini bilmiyorum ama
    güç kaynağından da yapabilir.
    eğer dandik bir güç kaynağın varsa
    sistemin de iyi ise, yetersiz gelip restart yapabilir.




    BEnim arkadaş yeni ekran kartı aldığı için PS ini deiştirmiş, tagan almıstı . Eger canavar bir vga ve zayıf bir PS varsa ps i de dusun derim ...
  • Voltajdan kaynaklanan bir problem var gibi gözüküyor bence mutlaka kasanı bir arkadaşında falan tak öyle dene.Bence ups olan bir yerde denesen daha da iyi ama bulman sorun olabilir.Eğer problem olmazsa ups alıcan oturduğun yerdeki voltaj dalgalanmasından problem çıkıyor olabilir.
  • Bendede aynı sorun olmuştu Windowsu yeniden kurdum sorun düzelmişti.Birde sorun hdd'de olabilir.
  • sonradan eklediğin bi donanım oldumu, mouse klavye felan...
    geçenlerde iş yerindeki pc ye xp kurduk, usb mouse ı otomatik yükledi ancak diğer fonksiyonlarınıda kullanmak için driver disketini ve programını kurayım dedim kurdum restart etti ve bir daha açılamadı sürekli reset atmaya başladı. (tam windows logo su görünüyor tekrar yeniden başlıyor) bizde normal ps2 bi mouse taktık pc normal açıldı. usb mouse ın programını ve driverini kaldırdık. usb mouse takıp tekrar açtık artık tuşların extra fonksiyonlarını kullanamıyorum ama en azından optik mouse ıma tekrar kavuştum ;)
    Eğer bu donanımlardan birisini sisteme yeni dahil etmişsen muhtemelen donanım çakışması yaşıyor olabilirsin...
  • ===Evet USB den kaynaklanan bi sorun olabilir...

    =====Arkadaşımın kablo modemi bilgisayarına USB ile bağlı iken olur olmadık zamanlarda reset atıyordu.....Modemi ethernetten bağlayınca sorun çözülmüş füll stabil olmuş......,

    =======Kolay gelsin.........
  • Problemi çözünce ari bize de haber verde faydalanmış olalım tecrübelerinden.....
  • usb den veya anakarttan kısa devre yapıyo olabilir.. intel islemcilerde fan tam oalrak temas etmedıgı zaman makıneyı hıc acmıyo zaten ondan sorun olcagını sanmıyorum..(programsal olarak bi sorun yok dimi?onuda kontrol ettimi bilg.cı?) sorunun duzelınce bılgı verırsen guzel olur:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.