Şimdi Ara

BİLGİSAYARI FLASH BELLEKTEN AÇMA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
28.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR
    bilgisayarımı flash bellekten(usb bellek) ten
    başlatmak için hangi ayarlamaları yapmalıyım
    flash bellekten başlatıp format atılabilir mi?



  • not:alıntıdır
    not2: sadece fikir verme amacı ile ......

    Anakartın usb aygıttan boot özelliğini destekleyip desteklemediği bunu desteklemiyorsa ki son zamanlarda çıkan ileri seviyedeki anakart harici hemen hemen destekleyen yok gibidir
    HP usb Disk Storage Format Tool isimli bir program bootable usb disk oluşturabiliyor discinin markası önemli değil. Yalnız boot dosyalarını başka bir ortamdan aktarman gerekiyor ,daha önce oluşturmuş olduğun bir boot floppy diski yol olarak göstermen gerekiyor. Bu program sayesinde bootable disk oluşuyor ben bu işlemi gerçekleştirdim. Daha sonra yapman gereken windows cdsindeki dosyaları oluşturduğun bu boot usb diske kopyalamak yalnız şöyle bir durum söz konusu.usb diskten açılınca boot dosyalarını aldığın atıyorum disket ortamı gibi açılıyor. (Muhtemelen dos oratamında yani) sistem c:> den açılmış gibi görünüyor. C:> den açtıktan sonra xpyi kurmak için i386 klasöründeki winnt.exe dosyasını çalıştırman lazım bu dosyayı çalıştırdığın zaman dos ortamında xp kurabiliyorsun.

    Adım Adım

    1 BIOS’u Ayarlayın: Bilgisayarınızı başlattığınızda sistem BIOS’una girin. Genelde bunun için F2 veya DEL tuşları kullanılır. Her BIOS’un menü yapısı farklıdır ancak isimler aşağı yukarı aynıdır. BOOT Device sekmesini bulun ve buradan USB Boot seçeneğini aktif hale getirin.

    2 Sıralamayı Değiştirmek: Bilgisayarınız muhtemelen işletim sistemi dosyalarını önce CD sürücüde ardından sabit diskte arıyordur. CD sürücüden sonra USB aygıtları kontrol etmesi için USB aygıtını yukarıya taşıyın.

    3 DOS İmajları: İhtiyacınız olan DOS imaj dosyalarını adresinde bulabilirsiniz. Örneğin DOS’un en son sürümü olan DOS 6.22’yi buradan indirebilirsiniz. Farklı işlemler için farklı imaj dosyalarını yine bu sitede bulabilirsiniz.

    4 İmaj Dosyalarını Açmak: DOS imaj dosyaları disketlere göre ayarlanmıştır. Üzerine çift tıklarsanız sizden disket sürücüsüne disket takmanız istenecektir. Bunun için öncelikle WinImageçalıştırın ve dosyaları burada açın. Ardından Extract komutu vererek bilgisayarınızda bir klasöre açın.

    5 USB Diski Yerleştirin: USB diskinizi bilgisayarınızdaki boş bir USB girişina takın. Ancak dikkat etmeniz gereken doğrudan USB girişine takılı olmalıdır. Arada bir USB çoklayıcı veya kablo bulunursa formatlama işlemi geçerli olmayacaktır. USB 1.1 veya USB 2.0 kullanabilirsiniz.

    6 Diski Formatlayın: Hp USB Disk Storage Format Utility programını çalıştırın. Device bölümünden USB diskinizi seçin. Ardından en altta bulunan “Create a DOS start-up disk” seçeneğini işaretli hale getirin. Buradaki butonu kullanarak daha önce WinImage ile açtığınız imaj dosyaların konumunu belirtin ve Start tuşuna basın. Diskiniz hazır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.