Şimdi Ara

yoğuşmalı ile yoğuşmasız arasında kaldık hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
75.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kombi alacağız ilkdefa alacağımız için bilemiyoruz yoğuşmalıyı önerenler çok ama fiyat farkı fazla biz yoğuşmalı alsak faturada gözle görülür bir tasarruf edermiyiz yoksa bize 4 -5 tl mi kazandırır aylık karar veremedik viesman veya vaylant veya bosh alacağız ancak bi yoğuşmalımı yoğuşmasızmı ona karar veremedik eyer kaarımız çok olacaksa fiyatı görmeyip alacağız eğer fazla değişen bişey yoksa normal bişey alalım diyoruz cevap bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar60 -- 5 Ocak 2009; 18:45:28 >



  • quote:

    Orjinalden alıntı: serdar60

    Arkadaşlar kombi alacağız ilkdefa alacağımız için bilemiyoruz yoğuşmalıyı önerenler çok ama fiyat farkı fazla biz yoğuşmalı alsak faturada gözle görülür bir tasarruf edermiyiz yoksa bize 4 -5 tl mi kazandırır aylık karar veremedik viesman veya vaylant veya bosh alacağız ancak bi yoğuşmalımı yoğuşmasızmı ona karar veremedik eyer kaarımız çok olacaksa fiyatı görmeyip alacağız eğer fazla değişen bişey yoksa normal bişey alalım diyoruz cevap bekliyorum


    Selamlar,

    Arkadaşlar yoğuşmalı ürün kullanmanız için ilk olarak tesisat, petek boyu , yalıtım ve hangi ısı bölgesi gibi kriterler vardır.
    Bunun dışında tüm şartlar uygun bile olsa ısıtma alanının m2 si, yoğuşmalı alırken ödediğiniz farkın geri dönmesinde direkt etken. M2 büyüdükçe geri dönüş süresi kısalırken , m2 azaldıkça geri dönüş süresi uzar.
    Be nedenle bu kriterlere göre değerlendirme yapılmalıdır. Aksi durumda siz yoğuşmalı kombiye uygun olmayan örnek olarak, tesisat ve petek boyu kullanıyorsanız yoğuşmalı üründen istediğiniz verimi alamazsınız. Bunlar için en önemli kısımlarıdır.

    Öte yandan yoğuşmadan ne kadar verim alınıyor. %105 %107 %109 lar havalarda uçuşuyor. en verimli bizim ürün naraları atılıyor.
    Dünyada ve uzayda hiç bir enerji var olduğundan fazlasına dönüşemez. %100 üzerinde verim olmaz.
    Ama burda üreticiler doğalgazın alt ve üst ısıl değerlerine göre karşılaştırma yaptıklarından bu şekilde değerler söylüyorlar, ama bunlar efektif verimler değil izafi verimlerdir. Yoğuşmalı en verimli kombinin gerçek verimi %98 üsütünde değildir, Zaten %99.9 dan fazla da olamaz.
    Bunun yanında normal yoğuşmasız bir kombinin %90 larda olan verimine göre fayda sağlandığı muhakkak ama bu fark yanlış uygulamalarla yok edilebildiği gibi tam tersine daha verimsiz halede getirilebilir.

    Bu konuda diğer topic "Doğal gaz kombi önerisi" ni okursanız bunların ayrıntılı olarak anlatıldığını göreceksiniz. Nerdeyse tüm konu ve sorunları işliyoruz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_6473040/mpage_71/key_/tm.htm

    Şu anki tespitlerimize göre 24 kw 20640 kcal yoğuşmalı grubunda en düşük tüketim değerleri Buderus Gb022 ve altında ECA confeo Premix e ait.
    Öte yandan Vaillant ve Viessmann (özellikle viessmann) iyi ve çok iyi markalar olmalarına rağmen bu grupda tüketimde daha cömert oluyorlar.
    İtalyan ürünleride genel olarak tüketimde bu iki ürün kadar düşük değiller.
    Tabi ki bu değerlendirmenin bir genelleme olduğunu , şartların çok değişken olabileceğini, kişiye göre az yakıyor kavramının çok fazla etkenin olduğunu biliyorum. Ama yaklaşık 11 aydır diğer topicde gözlemlediğimiz bu iki ürünün tüketimde ön plana çıktığıdır.

    Bu konudaki tüm sorularına diğer topicde cevap bulabilir veya sorarsanız cevap verebiliriz.
    Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.