Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
7.295
Cevap
117
Favori
947.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_

    Beyler boyum 1.86, kilom 104-106 arası gidip geliyor. Benim durum ne olur acaba?

    Ay akşamdan ışıktır.
    Yaylalar, yaylalar.
  • Arkadaşlar selam,
    Genellikle herkes fazla kilodan kaynaklı entryler girmiş, ben tam tersi aşırı zayıflıktan dolayı askerlikten muaf olma hikayemi anlatayım.
    Yaklaşık 1.5 sene önce öğrendiğim ülseratif kolit adında bir kronik rahatsızlığım var, bu hastalık kronik bir bağırsak hastalığı ve genellikle bu hastalar zaten askerlikten muaf oluyor. Ben de kendimi bildim bileli zayıf bir insanım ama özellikle son 3 4 senede biraz daha zayıfladım ve genel olarak iştahımda da bir kesinti, eskiye göre çok daha az yemek yiyebilme, fiziksel aktiviteleri gerçekleştirirken eskisine göre çok daha zorlanma olduğunu hissediyordum. Neyse bu hastalığın tanısı bir özel hastanade yaptırdığım rektoskopi ile belli oldu. Bana bu rektoskopiyi yapan doktor hastalığımın adını söylemedi ve 2 yıl boyunca bir hap ve fitil kullanacağımı söyledi, ben de bana verdikleri kağıttan hastalığın adının ülseratif kolit olduğunu gördüm ve araştırdım. Bu kişilerin askerlikten muaf sayıldığını gördüm, 1 ay sonra kontrole gittiğimde o doktoru bulamadım ve hastane kısa süre sonra gelecek dedi. Kendisini 4 ay beklememe rağmen gelmedi, bu sırada ben sonuçlarımı başka doktorla da gösterdim ama onların hepsi elimdeki sonuçlara göre bende bu hastalığın olmadığını bir kolonoskopiyle bakmaları gerektiğini söyledi. Ben de askerlik muafiyeti için devlet hastanesinde bu işlemi yaptırmam gerektiğini biliyordum bu yüzden diğer özel hastanelerde tekrar tekrar çektirip uğraşmak istemedim. Malum devlet hastanesinden de randevu bulmak epey zor. Kasım ayında devlet hastanesi gastroenteroloji bölümüne randevu alıp oradaki doktora durumu anlattım, o da bana bu hastalık sen de yok gibi duruyor dedi ama kolonoskopi tarihi verdi 30 mart 2022 için.
    Hal böyle olunca ben bu hastalıktan muaf olma durumunu iyice kafadan çıkartmıştım ve 185 boy 49 50 civarında olan kilomdan dolayı olursa 1 yıl erteleme olur diye düşünüyordum. Daha sonra bu yapılan kolonoskopi sonucu (ilk yapılan rektoskopi işleminin daha detaylı daha kesin yargıya ulaşılan hali) ülseratif kolit teşhisi kesin olarak Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi tarafından konmuş oldu. Geçtiğimiz günlerde hepinizin bildiği askerlik işlemlerini başlattım aile hekimi boy kiloyu kendi ekranına girince zaten direkt olarak hastaneye sevk yazdığını söyledi ve bu hastalığımı yazamadı. Ertesi gün hastanaye sağlık kurulu dahiliye bölümüne gittim orada da boy kilo ölçtürdüm 1.84'e 49 çıktım burada.
    Dahiliye doktoruna ülseratif kolit rahatsızlığımı da söyledim. Beni gastroenterolojiye sevk etti ama kilo eksiğinden dolayı da kendisi direkt olarak muaf yazdı. Bunu bana söylemedi ama yanındaki doktorla konuşurken duydum.
    Kaşeksi diye bir hastalık yazmış en son aldığım kağıtta gördüm, bu hastalığın adını da ilk kez duydum bende var mı yok mu bilmiyorum ama doktor benimle konuşmadı bile boy kiloya göre direkt olarak bu hastalığı yazmış.
    Daha sonra ertesi günde gastroenterolojiye gittim ve orada doktor direkt olarak ülseratif kolit hastalarının askerlik yapamayacağını ve elverişli değildir girdiğinia söyledi. Bu olaylardan 1 hafta sonra geçtiğimiz salı heyet karşısına çıktım, oraya da girmemle çıkmam bir oldu. Doktor sadece ne iş yaptığımı sordu ve tamamdır biz imzaladık 1 saat sonra danışmadan raporunuzu alabilirsiniz dedi. Danışmandan raporu aldığımda "Barışta askerliğe elverişli değildir, seferde göreve çağrılır." Sonucuyla karşılaştım. Askerlik şubesine götürmemi söylediler, oraya gittim ne için geldiğimi sordu kapıdaki güvenlik heyet raporunu getirdim dedim rapora bakayım dedi ve elverişli değildir yazısını görünce, senin içeriye girmene gerek yok muafiyetin otomatik olarak sisteme düşecek bir kaç gün içinde dedi. 3 gün oldu henüz düşmedi ama bekliyoruz bakalım bilen varsa kaç gün sürdüğünü söylerse sevinirim.
    Evet benim durumum böyle dostlar biraz uzun ve boy kilo dışındaki durumlara da çok değindim ama hikayemi baştan sona yazmak istedim, belki benim gibi düşük kilodan sıkıntıda olan arkadaşlara da bir faydamız dokunur...
    Yok hocam istanbul değil.

    En başından anlatayım. Bazi islemlerin ne kadar gereksiz olduğunu anlariz.



    Once askerlik sb gittim . Personel ilgili ve çok nazikti. Formda ilk soruya kilom var yazdim. Asagidaki diger sorulari da dogru bir sekilde doldurdum . Askeri hastaneler kalktigi icin tansiyonu vs de yazdim .

    Saglik ocagina sevk etti .

    Saglik ocagi ee ben seni nereye sevk edicem simdi diye bana sordu. Dr uzaktan tanidik bari bize belli etme isleyisi bilmedigini ablacim. Endokrinoloji ve metabolizma hastalillarina sevki ile uygundur yazdi.

    Tekrsr askerlik sb gittim . Sivil memur sasirdi . Dahiliye yazmadi lazimdi ne alaka diye .

    Sevki onaylatip gittim hastaneye.



    Endokrin bolumu evragi aldi. Beni iceri bile almadan. İki dk sonra cikti heyete git dedi. Heyete indim . Dahiliyeye sevki uygundur dedi gonderdi. Dahiliyeye gittim . Kocum sen boyu kiloyu ölçtürmemişsin kos tekrsr heyete . Boy kilo olculdu dahliye doktoru kagida bakti imza atti kendince espri yapti ( kilo alacam diye patlayacaksin az ye vs gibi ) heyete git dedi .
    Giyinik sadece ayakkabi olmadan ölçüm yapildi. Kiloyu eksik boyu fazla yazma vs asla olmadi . Ne ise onu yazdi personel.
    Fotoğrafa gerek yok . Subede ve hastsnede webcam ile hallediyorlar


    Gittim heyete biraktim evraklari . Ertesi gun kararı alirsin dediler .



    Aldim . Askerlik sb goturdum . Komutan damga imza vs yaparken Espri yapip kiloya takilmaya calisti , tebessüm ettim .



    Bitti ...

    anlayacaginiz oradan oraya olmadi koş şuraya.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DieMaSt3r

    şuan yaş 15 boy 1.80 kg 105 ilerde zayıflarım inş




    edit: yaşımı yanlış yazdım

    yuh ya az hormonlu yiyecek yiyin olm bune
  • Arkadaşlar askere gitmeyi çok istiyorum ama kiloluyum.Askerde kilo sınırı kaç bilen var mı



  • Bugün 2. Kez gittim 1.79 boy 123 kilo



    Savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir dediler ve çok şükür muaf oldum.



    Darısı bekleyenlerin başına Allaha emanet olun
  • bizde bi cocuk vardi 180 boyundaydi kilosu 120 gibi hatta daha fazlaydi yanı cocugun yanına gecince bizim iki katimiz gibi duruyordu ayak numarasi 49-50 filandi zaten hic bir bot olmuyordu özel aldirtmişti bizde ona minik diyorduk
  • tombul kuşlar sizi
  • Ben askere gittiğimde Boy:1.91 Kg:122 di, Şuan Boy:1.91 Kg:85
  • Arkadaslar bende sorumu yazmıştım aldigim bilgiler neticesinde bende aynı işlemi bugün bitirdim kisacasi bende söyliye yim .



    Öncelikle boy ve kilodan dolayı fazlaliginız var ise gerçekten korkmaniz gereken birsey yok cekinmeklik yada acaba ne olacak diye birşey düşünmeyin .



    Gerek askerlik şube gerek ise hastane gayet cool takılıyo .

    İlk önce şube

    Ardından aile hekimi

    Sonra tekrar şube

    Ve ardından tekrar devlet hastanesi .



    Subedekiler zaten hayatından bezmis senle ugrasak gel seni askere alacaz gibi bir modda değiller .



    Aile hekiminiz zaten sizi tanıyo kilonuz 120 ise gel 122 yapalım diyo.



    Tekrar şube zaten yüzünüze bakmadan işlemleri yapıyo.



    Devlet Hastanesi ise nasıl hasta oldugunuz hani bazı doktorlar vardir ya seriye bağlayan modda aynı öyle .



    Kilo boy tartıl gel .

    Gidiyorsun 33a obez 1 yil erteleme



    Ardından sağlık kurulu kaşe mühür parmak bas



    Heyet tarihi veriyorlar .



    Gidiyorsun ordada kısa süren bir diyalog .



    Gecmis olsun erteleme yi aldınız .



    Olay bu kadar basit .



    Hadi geçmiş olsun diyelim .




  • Araya yılbaşı giriyor aslında 30-31i gibi gidip başlatabilirsiniz sanırım . Yoksa 4ünde kesin gidin en geç. @rikendly



    Sıkıntı olmaz hocam hastane hangi tarihe verdiyse ona mecbursunuz yapacak bir şey yok. Bende de 10 gün civarı uzamıştı sıkıntı olmaz @kesin09



    Hocam 1.73 boyun sınırı 100 kg. Normalde size erteleme vermeleri gerek ama ölçümde birkaç kg eksik birkaç cm uzun felan yazarlarsa sıkıntı olur, garantiye almak istiyorsanız birkaç kilo daha alın, tartılmaya giderken 1.5-2 litre su felan içip gidin yani onun dışında ne yapılabilir başka zaten bilemiyorum.  @mersin.yardım

  • Bugün hastaneye gittiğimde önce göze girdim. Ölçümleri yaptılar. Sonra hastane kapısına geçip kendimi sünger olduğuma inandırarak 2 litre suyu artık işkembeleşmiş mideme boşaltıp dahiliye doktorunun sırasına girdim. Kendisi bir assolist olarak geç gelerek diyetisyene gönderdi. Diyetisyen ablamız birazcık fazla pimpirikli bir abla olarak benimle odanın en uzak köşesinden iletişime geçerek tartı/boy ölçer zamazingosuna çıkmamı istedi. Ama maalesef beklediğim gibi ayakkabılarımı çıkarttırmadı, oysa ki çoraplarım sadece 2 aylıktı. Boyum 176 yerine 178 cm olarak çıktı ve kilomu da 109.1 olarak ölçtü. Aslında 110.1'di fakat 1 kg'ı kıyafet olarak düştü. Yeniden assolistimiz sinirli doktorun yanına gittiğimde ise tek kelime dahi konuşmadan belgelere bir şeyler yazdı ve beni ada konseyine, pardon, sağlık kuruluna yönlendirdi. Madde 33C1'nin nasıl bir kafası olduğunu araştırırken cevabı bulamadan, sağlık kurulu beni buldu ve kağıtlarımı alarak yeşil, üzerinde "Asker yoklama 1" yazan ve beni korkudan altıma sıçızlatan bir bilekliği koluma takarak, takı töreni nidası ile bu anı bir webcamle ölümsüzleştirdiler ve yeni belgelerle beni tekrar göz doktorumu ve kızgın assolisti bularak imzalarını alma görevine yolladılar. İmzalarını alıp en yakın pitstopa girerek, artık şişmiş olan inventorymi (mesanemi) boşalttıktan sonra, doğum günü pastası kesilen sağlık gazinosuna geldikten sonra tüm belgelerimi alıp elime kartvizitten hallice son bir buluşma tarihi verdiler. O gün, köyün büyüklerinin karşısına çıkacağım ve umarım bir yıl sonra görüşürüz lafını duyacağım.




  • Arkadaşlar selam,
    Genellikle herkes fazla kilodan kaynaklı entryler girmiş, ben tam tersi aşırı zayıflıktan dolayı askerlikten muaf olma hikayemi anlatayım.
    Yaklaşık 1.5 sene önce öğrendiğim ülseratif kolit adında bir kronik rahatsızlığım var, bu hastalık kronik bir bağırsak hastalığı ve genellikle bu hastalar zaten askerlikten muaf oluyor. Ben de kendimi bildim bileli zayıf bir insanım ama özellikle son 3 4 senede biraz daha zayıfladım ve genel olarak iştahımda da bir kesinti, eskiye göre çok daha az yemek yiyebilme, fiziksel aktiviteleri gerçekleştirirken eskisine göre çok daha zorlanma olduğunu hissediyordum. Neyse bu hastalığın tanısı bir özel hastanade yaptırdığım rektoskopi ile belli oldu. Bana bu rektoskopiyi yapan doktor hastalığımın adını söylemedi ve 2 yıl boyunca bir hap ve fitil kullanacağımı söyledi, ben de bana verdikleri kağıttan hastalığın adının ülseratif kolit olduğunu gördüm ve araştırdım. Bu kişilerin askerlikten muaf sayıldığını gördüm, 1 ay sonra kontrole gittiğimde o doktoru bulamadım ve hastane kısa süre sonra gelecek dedi. Kendisini 4 ay beklememe rağmen gelmedi, bu sırada ben sonuçlarımı başka doktorla da gösterdim ama onların hepsi elimdeki sonuçlara göre bende bu hastalığın olmadığını bir kolonoskopiyle bakmaları gerektiğini söyledi. Ben de askerlik muafiyeti için devlet hastanesinde bu işlemi yaptırmam gerektiğini biliyordum bu yüzden diğer özel hastanelerde tekrar tekrar çektirip uğraşmak istemedim. Malum devlet hastanesinden de randevu bulmak epey zor. Kasım ayında devlet hastanesi gastroenteroloji bölümüne randevu alıp oradaki doktora durumu anlattım, o da bana bu hastalık sen de yok gibi duruyor dedi ama kolonoskopi tarihi verdi 30 mart 2022 için.
    Hal böyle olunca ben bu hastalıktan muaf olma durumunu iyice kafadan çıkartmıştım ve 185 boy 49 50 civarında olan kilomdan dolayı olursa 1 yıl erteleme olur diye düşünüyordum. Daha sonra bu yapılan kolonoskopi sonucu (ilk yapılan rektoskopi işleminin daha detaylı daha kesin yargıya ulaşılan hali) ülseratif kolit teşhisi kesin olarak Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi tarafından konmuş oldu. Geçtiğimiz günlerde hepinizin bildiği askerlik işlemlerini başlattım aile hekimi boy kiloyu kendi ekranına girince zaten direkt olarak hastaneye sevk yazdığını söyledi ve bu hastalığımı yazamadı. Ertesi gün hastanaye sağlık kurulu dahiliye bölümüne gittim orada da boy kilo ölçtürdüm 1.84'e 49 çıktım burada.
    Dahiliye doktoruna ülseratif kolit rahatsızlığımı da söyledim. Beni gastroenterolojiye sevk etti ama kilo eksiğinden dolayı da kendisi direkt olarak muaf yazdı. Bunu bana söylemedi ama yanındaki doktorla konuşurken duydum.
    Kaşeksi diye bir hastalık yazmış en son aldığım kağıtta gördüm, bu hastalığın adını da ilk kez duydum bende var mı yok mu bilmiyorum ama doktor benimle konuşmadı bile boy kiloya göre direkt olarak bu hastalığı yazmış.
    Daha sonra ertesi günde gastroenterolojiye gittim ve orada doktor direkt olarak ülseratif kolit hastalarının askerlik yapamayacağını ve elverişli değildir girdiğinia söyledi. Bu olaylardan 1 hafta sonra geçtiğimiz salı heyet karşısına çıktım, oraya da girmemle çıkmam bir oldu. Doktor sadece ne iş yaptığımı sordu ve tamamdır biz imzaladık 1 saat sonra danışmadan raporunuzu alabilirsiniz dedi. Danışmandan raporu aldığımda "Barışta askerliğe elverişli değildir, seferde göreve çağrılır." Sonucuyla karşılaştım. Askerlik şubesine götürmemi söylediler, oraya gittim ne için geldiğimi sordu kapıdaki güvenlik heyet raporunu getirdim dedim rapora bakayım dedi ve elverişli değildir yazısını görünce, senin içeriye girmene gerek yok muafiyetin otomatik olarak sisteme düşecek bir kaç gün içinde dedi. 3 gün oldu henüz düşmedi ama bekliyoruz bakalım bilen varsa kaç gün sürdüğünü söylerse sevinirim.
    Evet benim durumum böyle dostlar biraz uzun ve boy kilo dışındaki durumlara da çok değindim ama hikayemi baştan sona yazmak istedim, belki benim gibi düşük kilodan sıkıntıda olan arkadaşlara da bir faydamız dokunur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doherty34 -- 24 Haziran 2022; 9:36:11 >




  • skyline94 kullanıcısına yanıt

    Ben de buradan edindiğim bilgilerle size cevap verdim aslında hocam. Kilo verdikten sonra tekrardan askere çağırılan ne internette ne de çevremde kimseyi görmedim. Sanmıyorum. İnşallah hedeflerinize kavuşursunuz :)

  • kardeşim İstanbul da 1.78 boy 119 kiloyla tekte muaf aldı. ben antalya da 1.77 boy 120 kiloyla 2 yıldır erteleme alıyorum. kimse kanun bilmiyor hatirlatiyorsun ben kimseye 3. den önce muaf vermedim diyor. kafalarına göre muaf ediyorlar çıldıracağım
  • Merhaba arkadaşlar 2. senemde muaf aldım. Sizinle paylaşmak istedim.


    1-) Tecil tarihim bittikten 3 gün sonra askerlik şubesine gidip işlemleri başlattım. Askerlik şubesindeki personel memuru gerekli belgeleri çıkardı imzaladım, astsubaya imzalattım oradaki. Sonra 2. kısım olan aile hekimine yönlendirdiler.


    2-) Aynı gün aile hekimime gittim ama kendisi 1 hafta izinli olduğu için işlemlere devam edemedim maalesef. 1 hafta geçtikten sonra aile hekimine gittim. Askerlik şubesinden yönlendirdiler bu 2. senem vs anlattım durumu. 1-2 soru sordu tansiyon başka hastalık vs. sonra boy kilo ölçtü. Kilomu kendi bildiğim kilomdan 5 kilo eksik ölçtü. Dahiliye sevk verdi.


    3-) Aynı gün dahiliyeye gittim. Hastaneye girişti bankoda duranlara anlattım durumumu. Bana dahiliyeye gelmiş hasta olarak kayıt açtılar (burda yanlış yaptılar aslında 1 günüm boşa gitti bu yüzden.) Dahiliyede sıram gelince girdim doktora anlattım durumu. Aile hekiminin kilomu yanlış ölçtüğünü belirttim. Tekrar tartıldım tam olarak kendi kilomda çıktım bu sefer. Dahiliye doktoru bi kağıda kaşe imza vurup boyumu kilomu falan yazdı. Sağlık kurulundaki bir doktora yönlendirdi.


    4-) Gittim sağlık kurulundaki doktorun yanına dedim beni falanca doktor gönderdi vs durumu anlattım. Sağlık kurulu için kayıt oldun mu dedi. Hayır olmadım dedim. O zaman yan taraftaki kurul sekreterliğinden hemen kaydını oluştur dedi. Dahiliye doktorunun verdiği kağıda 33/D/1 yazdı. Burda 2. seferde muaf olacağımı anladım açıkçası.


    5-) Kurul sekreterliğinden kayıt oluşturmak için gittim. Fotoğrafımı çekip aile hekiminin verdiği sevk kağıdınla işlemleri yapmaya başladı sekreter. Ama 3. maddede yazdığım nedenden dolayı kurul kaydımı yapamadı. Sistemde dahiliye de kaydın var kayıt oluşturamıyoruz dedi. Yarın sabahtan gel dedi gönderdi beni.


    6-) Ertesi günü hemen gittim sabahtan kaydımı oluşturdum kurul için. Bana 1 evrak verdiler. Dahiliye doktoruna imzalatıp geri getirmemi istediler. Gittim dahiliye doktorunun yanına verdim evrakı. Dünkü 33/d yazılı olan not kağıdını da verdim. Kaşe imza vurup gönderdi beni. Kurul sekreterliğine verdim evrakı. Öğlen 13.30'da gel kurula gireceksin dediler.


    7-) 13.30 da gittim kurulun önüne. Adım okununca girdim içeri. Bana " Askerlikten muafsın, belgelerini biz askerlik şubesine göndereceğiz çıkabilirsin" dediler. İmza atıp çıktım.



    Benim maceram burda sona erdi. Muaf almaya çalışan arkadaşlara bol şanslar diliyorum. Bu arada bu dediklerim Sakarya için geçerlidir. Şehirden şehire çok farkediyor sanırım.





  • Odenia O kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun hocam. Benim de tecil bitti boy araligimiz ayni seninle. Kilo da suan 102-105 arasi oynuyor. Daha yoklama islemlerini baslatmadim edevletten is guc nedeniyle. Bir iki aya baslatirim umarım bana da erteleme verirler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cigkoftelover

    Selamlar,
    Birkaç ay önce lisanstan mezun oldum. Askerlik şubesinin önünden geçmedim o süreden sonra.
    Boyum 178 kilom ise 118-120.
    Bu işler için herhangi bir askerlik şubesine gidebilir miyim yoksa ikametgahımın olduğu yerde mi halletmeliyim?
    İlk defa gideceğim için neler götürmeliyim?
    178 e 118 ile kendimi kışlada bulabilir miyim hiç hesapta yokken?
    Erteleme aldığımı varsayarsak bu süreç içinde yüksek lisansa başlarsam ne olur?

    Mezun olduktan sonra yasal 2 yıl tecil hakkınız var. O kilo ile erteleme alırsınız yüksek ihtimal . kilo da problem yok asker olabilirsiniz derler ise yasal hakkınızı kullanırsınız . Erteleme alır da o sırada yüksek lisansa başlarsanız okul otomatik olarak tecil ettirir .




  • Armandoo A kullanıcısına yanıt
    Yok hocam istanbul değil.

    En başından anlatayım. Bazi islemlerin ne kadar gereksiz olduğunu anlariz.



    Once askerlik sb gittim . Personel ilgili ve çok nazikti. Formda ilk soruya kilom var yazdim. Asagidaki diger sorulari da dogru bir sekilde doldurdum . Askeri hastaneler kalktigi icin tansiyonu vs de yazdim .

    Saglik ocagina sevk etti .

    Saglik ocagi ee ben seni nereye sevk edicem simdi diye bana sordu. Dr uzaktan tanidik bari bize belli etme isleyisi bilmedigini ablacim. Endokrinoloji ve metabolizma hastalillarina sevki ile uygundur yazdi.

    Tekrsr askerlik sb gittim . Sivil memur sasirdi . Dahiliye yazmadi lazimdi ne alaka diye .

    Sevki onaylatip gittim hastaneye.



    Endokrin bolumu evragi aldi. Beni iceri bile almadan. İki dk sonra cikti heyete git dedi. Heyete indim . Dahiliyeye sevki uygundur dedi gonderdi. Dahiliyeye gittim . Kocum sen boyu kiloyu ölçtürmemişsin kos tekrsr heyete . Boy kilo olculdu dahliye doktoru kagida bakti imza atti kendince espri yapti ( kilo alacam diye patlayacaksin az ye vs gibi ) heyete git dedi .
    Giyinik sadece ayakkabi olmadan ölçüm yapildi. Kiloyu eksik boyu fazla yazma vs asla olmadi . Ne ise onu yazdi personel.
    Fotoğrafa gerek yok . Subede ve hastsnede webcam ile hallediyorlar


    Gittim heyete biraktim evraklari . Ertesi gun kararı alirsin dediler .



    Aldim . Askerlik sb goturdum . Komutan damga imza vs yaparken Espri yapip kiloya takilmaya calisti , tebessüm ettim .



    Bitti ...

    anlayacaginiz oradan oraya olmadi koş şuraya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msk_sansal -- 21 Ocak 2018; 14:8:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Betko68

    quote:

    Orijinalden alıntı: Bullett

    Arkadaş millet 1 sene asker oluyor bekliyor bir kaç saat sabredememişsin yazık. Kilo problemleri olanlar bence geri hizmet çalıştırılmalılar.

    Kardeşim en yetkili kişilerle görüştüm, başta Sağlık Kurulu Başkanı ve Askerlik Şubesi Başkanı olmak üzere ordaki memurlar topu Devlet Yöneticilerine atıyor, başta 33. madde olmak üzere diğer koyulan madde ve taslakların, kuralların harfiyen yerine getirilmediğini, eksik olan değiştirilmesi gereken bir çok madde olduğunu dile getirdim. Bazı memurlar koyulan kuralları tam detaylı bilmiyor, yada işine gelmiyor. Benim başıma gelenin aynısı binlercesinin başına geliyor, Milleti zor durumda bırakıyorlar, işinden gücünden ediyorlar, Maddi ve manevi olarak büyük zararlar veriliyor, Devlet Yönetimindeki kişilerin sağlık sorunu nedeniyle askerliği ertelenen kişilere tekrardan işine dönmesinde yardımcı olması lazım, Bizim ülkemizde Askerlik sorunu olup da tekrardan işine devam etmek isteyenlere, iş arayanlara başka bir göz ile bakılıyor, Seni bir sürü sıkıntı, stres, gelecek kaygısı ile başbaşa bırakıyorlar, Sonuç olarak biz bu devleti savunmak için belli şeyleri göze alarak maddi ve manevi herşeyimizi bırakarak vatanı savunmaya gidiyoruz. Rabbim zor durumda olan herkesin yardımcı olsun.

    Bu kadarda abartma kanunlarda herşey açık ama sen kanunlarda belirtilen kurallara uymadığın için başına bunlar gelmiş bu kadar kilona ragmen askere gitmek istiyorum dediğin için böyle olmuş. Burada binlerce kişiyle görüşüyorum senin durumunu yaşayanlar yok denecek kadar az.Dediğin gibi işinden gücünden olanda yok erteleme aldıktan sonra kötü gözle bakılanda yok sonuçta bu sağlık sorunu işlemler için iki gün işinden izin almak yeterli ertelemeden sonrada aynı işe devam edebilirsin.Devlet bu konuda o kadar yardımcı olmuş ki insanlar zor durumda kalmasın diye hapis cezalarını kaldırmış aile hekimini getirmiş insanlar zor durumda kalmasın diye kanun koymuş sen bu kanunlara uyduğun sürece hiçbir sıkıntı çıkmaz ama kanunlara uymayıp senin yaptığın gibi yaparsan böyle isyan edersin.




  • Arkadaşlar merhaba,
    Yazdıklarınızla çok yardımcı oldunuz bana, o yüzden belki benden sonraki arkadaşlara ışık tutar umudu ile başımdan geçenleri yazmak istiyorum.
    Öncelikle olayların Ankara'da yaşandığını belirtmek isterim. Ankara ve Manisa harici diğer illerde hala eski sistem kullanılıyormuş fakat pilot olarak kullanılan yeni sistemi anlatacağım.
    Öncelikle artık Askerlik şubesine gitmenize gerek yok. Evet yanlış duymadınız, E-Devlet üzerinden "Milli savunma bakanlığı" kurumunun hizmetlerine girip "E-Yoklama" sekmesinden ilgili bilgileri doldurmanız lazım. buradan hastalıklarınızdan kullandığınız günlük sigara miktarına kadar soruyor. Bu arada mutlaka siteme son 6 ay'a ait vesikalık yüklemeniz gerekmekte, önceden edinin. E-Devlet üzerinden ilgili alanlarını doğru şekilde doldurup sona geldiğinizde ise 2 adet farklı PDF formatında form oluşturuyor sistem. Bu formlardan 3'er adet çıktı alıp 48 saat sonra Kayıtlı olduğunuz aile hekimine gidiyorsunuz. Aile hekimi sizi bir güzel muayene ediyor (Boy-Kilo) farklı bir hastalığınız var ise mutlaka söyleyin. Daha sonra ön muayenenizi yapıyor ve size bir belge veriyor. Boy ve Kilonuz sınır üzerinde ise Hastane sevki yazıyor (hesabı bildiğiniz bu site üzerinden yapıyor emin olmak için kontrol edebilirsiniz HESAPSORGULA. Bu belge ile Bağlı olduğunuz Askerlik şubesine gidiyorsunuz.
    Askerlik şubesi Aile hekiminizin verdiği sevki onaylıyor, bir takım imza ve evrak işini hallettikten sonra kapalı bir zarf veriyorlar ve size bulunduğunuz ilçeye göre hastaneler öneriyorlar. Bana 2 hastane önerdi ben Bilkentte yer alan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesini seçtim. Elinizdeki zarf ile hastaneye gidip evrak kabule geçiyorsunuz hemen. Orada zarfı açıp işlemlerinizi başlatıyorlar ve Kilo harici bir problemizi yok ise sizi direk Dahiliye polikliniğine yönlendiriyorlar. Dahiliye polikliniğine gidip doktorla ufak bir söyleşi yapıyorsunuz. Diyetisyene yönlendirip boy ve kilo ölçümlerini istiyor. Ölçümleri yaptıktan sonra tekrar dahiliye doktorunun yanına çıkıyorsunuz. Onay verip ilgili maddeyi yazıyor (benim ilk olduğu için "33C kilo fazlalığı, bir yıl sevk geciktirme yazdı). Sizi kurula müracaat etmeniz için bir alt kata yönlendiriyor. Daha sonra verilen gün ve saatte orada oluyorsunuz. Bakıyorlar genel durumunuza ve kararı onaylıyorlar. (Ben kilomu göstermiyorum hatta o yüzden biraz sohbet ettik) Daha sonrasında 2 saat sonra ön raporunuzu alıp askerlik şubesine gidiyorsunuz ( giderken verdikleri rapordan 3 adet fotokopi çektirin ) ve yarım saatlik bi işlemin ardından 1 yıllık tecilinizi alıyorsunuz.

    Boyum 191 cm ama 188 ölçtüler.
    Kilom 130 KG ama 128,9 ölçtüler fakat rapora 128 yazdılar.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    Not: İnternette paylaşılan liste hala güncel. Doktor kağıdın üzerine 88-3+30 =115 KG elverişsiz yazdı. Sizde aynı hesapla kendi sonucunuzu kontrol edebilirsiniz. Garantiye almak için bi 5 kg daha koyun siz.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.