Şimdi Ara

İMPLANT DİŞ YAPTIRANLAR LÜTFEN İÇERİİ..!!! (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.315
Cevap
189
Favori
1.751.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tolga bey İmplant uygulaması sonrası 3 yıl oldukça uzun bir zaman ağrı şikayetinin kesinlikle olmaması gerekir.. Alkol ve implant bölgesindeki ağrı ile ilgili bir bağlantı kuramıyorum.. Ağrı ve oynama hissediyorsanız, Diş ile rahat bir şekilde çiğneyemiyorsanız.. implantınız enfekte olmuş ve kemikle olan birleşmesi ortadan kalkmış olabilir.. Bu durumdaki implantın sökülmesi gerekir.. Bu durumdaki implant kolaylıkla yerinden çıkarılabilir.. Öncesinde radyografi alarak implant çevresindeki kemiğin durumu incelenmelidir.. Tedavi olduğunuz yere muayene olmanızı tavsiye ederim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isa_tr

    Şuan yapılan implantların durumuda belli değil (Tabi sorun çıkacak anlamında diyemiyorum ) üstte dediğim gibi 50-60bin euroluk total diz protezleri yapılıyor hastalara mümkün olduğu kadar geç yaşlarda yapıyorlar idare edin diye çoğu hasta geri gönderiliyor dediğim gibi.

    implanata gerek yok ise bulaşmayın diyorum..Sizin dediğiniz durumlar zorunlu durumlar tabiki başka çare yok..
    Mesela ben implant tercih ederken yan dişlerimin kesilmesini de göze alamadım çünkü dişlerim sağlıklı ufak bir diş kırılması sonucu kanal tedavisi yaparken pulpaya kadar girince diş çöp oldu. çiğneme dişi olduğundan mecbur kaldım..

    İmplant uygulaması teknik olarak son derece mantıklı bir çözüm ama olası komplikasyonlar kemik ile bütünleştiği için gibi çok büyük sorunlara neden oluyor.Kanal tedavisi,dolgu ile kıyaslanamayacaktır..



    Birgün ameliyatta başımdan geçen bir olayı anlatayım total diz protezi yapıyoruz hastaya spinal anestezi falan yaptık, sonra hastaya diz protezi işlemi yapılırken diz uygun şekilde kesildi üzerine protez konuldu,protez yerleşsin diye altına sement konulup çekiç ile vurulmasıyla(uygulama normalde hep böyle) devlet tarafından 45bintlye alınan protez tuz,buz oldu..Titanyum falan diye anlatıyordu firma çalışanı..

    Umarım uzun yıllar hiç sorun çıkarmayacak implant standartları sağlanır..Şuan sağlık bakanlığında bunun denetimleri arttırıldı..Geçen hafta ilk defa seri numaralarına kadar denetimlerin yapılacağına kadar Sağlık hizmetleri genel müdürlüğü ,denetim değerlendirme daire başkanlığına yazılmış olan yazıyı okudum..

    İmplanta gerek yoksa bulaşmayın demişsiniz ama siz implant yaptırmışsınız.. Eksik bir Diş var ki yerine implant yapılması gerekiyor.. Sağlam dişinin kesilmesini, yada hareketli protez kullanmayı; İmplanta karşı Fobisi yoksa yada Ekonomik nedenlerden kaynaklanmıyorsa kimse istemez...

    Uzun yıllar hiç sorun çıkarmayacak implant standartı diye bir şey olamaz ki.. Tıpta hiç kelimesini kullanamazsınız.. Tıpta hastalık yok Hasta vardır.. Diz protezi yaparken sizi biraz daha şüphelendiren protezin geleceği hakkında acaba dedirten vakalar olmuyor mu? İnsan vücudu mekanik bir aygıt değil ki Canlı bir yaşam formu.. Her hastanın kemik kalitesi, sistemik sağlık durumu gibi implant başarısını etkileyen kriterler farklıdır... Bu arada Kanal tedavisini hakkıyla yapmak İmplant uygulamasından çok daha karmaşık ve zordur.. Dişi kaybetmek gibi büyük sorunlara yol açabilir..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanturki

    Tolga bey İmplant uygulaması sonrası 3 yıl oldukça uzun bir zaman ağrı şikayetinin kesinlikle olmaması gerekir.. Alkol ve implant bölgesindeki ağrı ile ilgili bir bağlantı kuramıyorum.. Ağrı ve oynama hissediyorsanız, Diş ile rahat bir şekilde çiğneyemiyorsanız.. implantınız enfekte olmuş ve kemikle olan birleşmesi ortadan kalkmış olabilir.. Bu durumdaki implantın sökülmesi gerekir.. Bu durumdaki implant kolaylıkla yerinden çıkarılabilir.. Öncesinde radyografi alarak implant çevresindeki kemiğin durumu incelenmelidir.. Tedavi olduğunuz yere muayene olmanızı tavsiye ederim..

    hocam tedavi olduğum yere güvenemiyorum artık, ankarada olupta implant yaptırıp memnun kalan varsa, lütfen benimle irtibata geçsinler, güvenebileceğim, hastasını soymayacak ve işinin hakkını alacak hekim tavsiyesi arıyorum... saygılar..




  • aslanturki kullanıcısına yanıt
    Üstte ifade ettim zaten durumumu.
    Ben çiğneme dişi olduğu için mecbur kaldım..Bugün yine aynı durumda olsam olsa yine yaptırırım..
    İmplant uygulaması açısından değil..İmplant kalitesi açısından sorun çıkarmayan demek istedim..Hastadan kaynaklanan nedenleri demek istemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isa_tr

    Peki yapılan implant dişe yamuk girdiğinde neler yapılıyor acaba? Dr'a haftaya gideceğim bir ay oldu yaptıralı implantın vida gibi olan tepe kısmı ust dislere degilde direk ağız içine doğru bakıyor sanki kemikle kaynaşma olmadan sormak istedim.

    gerekirse açılı parçalar kullanılabileceği sorunçıkacağını sanmam...belki ek maliyet çıkabilir o kadar...

    quote:

    Orijinalden alıntı: unleashed99

    illaki kullanılıyor yerli deyince insanların kafasında direk ucuz düşük maliyet kalitesiz gibi imajlar oluşması bizim ülkede normaldir fakat belirli bir standarda uyması gereken ve belirli izinleri alması gereken malzemeler bunlar. ben şahsen henüz yerli implantları kullanmam çünkü bizim şüpheyle yaklaşma sebebimiz bu firmaların malzemelerini yeni üretmeye başlaması ve uzun dönem takipli (5 yıl 10 yıl 20 yıl) çalışma olmaması veya çok az sayıda olmasıdır. belki tasarım çok iyi ve ömür boyu sıkıntı çıkarmayacak belki yapıldıktan sonra 10. yıldan sonra sıkıntıları çıkıcak bunlarla ilgili kanıta dayalı veriler gerekiyor.


    hocam isim vermiyeyim ama bir yerli malı marka var, 7 yıllık araştırmalardan sonra piyasaya çıkıyor ve 2 yıldır da kullanan biliyorum, tabi şuan için 10 yılı tamamlamasına 1 sene, 20 yılı tamamlamasına 11 sene olduğu için porseleni hariç 3bine Amerikan malı yapılırken yerli malı implantlar 2000 lira civarına yapılıyor(porseleni hariç)... Ama muhtemelen bu fiyatlar daha da artabilir zamanla...

    Ama piyasada yüzlerce marka çıkmışken, birçok Alman firması üretimi Kore, İsrail gibi ülkelerde yaptırırken yerli malı birçok Alman malından iyidir denilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 25 Ekim 2013; 1:34:23 >




  • m.tolga M kullanıcısına yanıt
    hocam ben mutludent derim.. arkadaşım implantlarını burada yaptırmış bende bu yüzden gittim..piyasada çok fazla hekim var..araştırdıkça işin içinden çıkılmıyor,kafa karışıyor. Bu yüzden bende büyük bir merkez olsun dedim..gidip görüncede gönül rahatlığıyla yaptırdım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yarenmutlu

    hocam ben mutludent derim.. arkadaşım implantlarını burada yaptırmış bende bu yüzden gittim..piyasada çok fazla hekim var..araştırdıkça işin içinden çıkılmıyor,kafa karışıyor. Bu yüzden bende büyük bir merkez olsun dedim..gidip görüncede gönül rahatlığıyla yaptırdım..

    reklam amaçlı yerleri kesinlikle düşünmüyorum, buraya gelipte kendi reklamlarınızı yapmayın lütfen.. yazdığınız yazılardan bile belli ediyorsunuz, bu kadar basit olmayın.. başka güncel tavsiyesi olan varsa bekliyoruz...
  • Mesajım bulunsun bir dişim noksan bende bekliyorum bakalım şuan açıkçası pahalı geliyor :s
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pessak198823

    Ülkemizde niye Diş konusunda koruyucu hekimlik uygulamaları bu kadar az hep merak etmişimdir.SOnradan insan düşününce şöyle bir sonuca varıyor herkes dişlerini fırçalasa,hiç çürütmese,hepsi güzel bakılmış dişler olsa.Herkes 6 ayda bir hekime gitse o da böyle muayene etse.Acaba diş hekimleri ne kadar para kazanacak ya da şuan Kuron,protez ıvı zıvır bilimumlarından elde ettiği geliri elde edebilecek mi?

    Bu dediğiniz olsa hem hastaların cebinden fazla para para çıkmamış olacak, hem de diş hekimleri riskli işlere girmeden her 6 ayda bir hastalarından 40 lira muayene ücreti alıp şuankinden daha rahat bir hayat sürecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isa_tr



    Birgün ameliyatta başımdan geçen bir olayı anlatayım total diz protezi yapıyoruz hastaya spinal anestezi falan yaptık, sonra hastaya diz protezi işlemi yapılırken diz uygun şekilde kesildi üzerine protez konuldu,protez yerleşsin diye altına sement konulup çekiç ile vurulmasıyla(uygulama normalde hep böyle) devlet tarafından 45bintlye alınan protez tuz,buz oldu..Titanyum falan diye anlatıyordu firma çalışanı..




    Çok yakın bir arkadaşım protez yapan yerli bir firmada ar-ge mühendisi olarak çalışıyor. Bahsettiğiniz gibi kırılan bir protezden bahsetti geçen gün. Kırılması imkansız olan bir protezi, hastaya uygularken doktor eliyle sıkarken kırmış. Bu örnekler çok şaşırtıcı gerçekten. Kırılan protez daha sonra ar-ge'ye geliyor araştırlıyor.

    Edit: Daha önce de yazmıştım, İstanbul'da ki özel diş hekimimden fiyatlar almıştım, Straumann - 700 € - 1900 TL -- Human tech Imp. (Alman) - 600 € - 1600 TL --- Astra tech Imp. (İsveç veya Alman) 500 € - 1500 TL. Yaza doğru yaptırmayı düşünüyordum. Bu hafta içinde Zonguldak'ta diş hekimliği fakültesinden fiyat aldım. Sadece BEGO marka implant uyguladıklarını ve 270€ ücreti olduğunu söyledi doktor hanım, ayrıca 132 TL cerrahi ücreti varmış. Ayrıca protez ücretinin kurulda görüşüldüğünden artı olarak onunda yansıtılabileceğinden bahsetti, normalde cerrahi işlem ücretine dahil dedi. Yani fakültede yaptırdığımda 900 lira gibi bir fiyat oluyor ve diğerlerine göre çok daha cazip. Yakın zamanda yaptırmayı düşünüyorum.
    Buradaki arkadaşların marka hakkındaki görüşlerini alabilir miyim mümkünse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khalasar -- 28 Ekim 2013; 5:21:16 >




  • 270€ 740 Tl eder... 135 TL üniversitenin alıp devlete ödediği cerrahi ücreti, 80 TL(en ucuzu) üniversitenin alıp labaratuara ödeyeceği poerselen ücreti, toplam 955 TL, tabi başka masraflar çıkmazsa... Bir de ta Zonguldak'a git gel İstanbul'dan(İstanbul'da ki üniversitelerde fiyatlar daha yüksek)... Human tech'e 1600 vermek daha mantıklıymış... En azından doktor 1000 lira harcar(cerraha vereceği ücret hariç) kendine 300 falan kalır ama elinden gelenin en iyisini yapar... Ha ben doktor olsam 300 lira için riske girer miyim, girmem tabi ki...

    Yine yerli malı implantları ki yerli malı implantların hemen hepsi Almanya ve İngiltere başta olmak üzere bir çok ülkede kapış kapış satılıyor. Özel bir diş hekiminde 1100-2000 lira arasına yaptırabilirsiniz... istanbul'da 1300 liraya yapan bir çok hekim biliyorum, isterseniz 1100'e yapan bile hekim söyleyebilirim... İsteyene isimlerini verebilirim... En azından karta taksit yapılmış olur, siz de denilenlere uyarsanız doktorunuz yaptığı işin ömür boyu arkasında durmuş olur...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: playstyle

    slmlar burada yazılan yazıları baştan sona kadar okudum herkez bir şey yazmış
    ama kullanılan vidanın ne kalite veya ne standartta olduğuna dair
    ne marka ne de model hakkında kimse hiç bir şey yazmamış

    herkez diyor avrupa malı olsun ama markası nedir ? modeli nedir ? bu konuda hiç bir şey yazılmamış

    kullanılan malzemenin ömrü ne kadar kaç yıl garantisi var şaka gibi geliyor
    ama bunları bilmediğiniz sürece kimbilir en uyduruk markayı
    size en kaliteli diye takmayacakları ne mağlum

    yaw gözlük alırken bile bir aldığınız gözlüğün hangi standartlara göre hangi kalitede olduğunu yazan
    bir dünya kalite sertifikası ile birlikte almıyormusunuz

    ama anlaşılan o ki diş piyasası tutabildiğine
    aynı ürünü parası olana 1. kalite de ömür boyu garanti de
    parası az olana 2. kalite bir ömür garanti de ve torna vida ile sık misali bir durummu var nedir

    ben buraya ahmetin mehmetin bu iyidir bu kötüdür yorumlarını okumaya değil
    üretilen medikal malzemenin kalitesini ve fiyatını bilimsel açıdan görmek için geldim

    ama herkez kendine yapılan vidanın 1. kalite olduğunu söylüyor.
    iyide iyi malın iyi olup olmadığını öğrenmek için 10 yıl içinde 1milyon kere ısırma hareketi sonrası kırılıp kırılmadığına mı yamulup yamulmadığına mı bakacağız ! veya doktorun bu iyidir demesinemi bakacağız !?

    doktorda bir noktada bu işin ticaretini yapan biri dahası buna kozmetik gözüyle bakılıyor

    dahası abuk sabuk bir dünya konuda insanlar dava açıyor kazanıyorda

    sigorta diş yerine takma dişe destek veriyorda

    diş kökü protezine başka bir alternatif olmadığı halde buna nasıl destek vermiyor
    bu konuda birileri dava açsa vidanın tanesi 100 liraya kadar iner dahası sigorta toplu alır

    aldığıda alacağıda bildiğin platin kaplama vida olacak

    zaten kol bacak birden fazla noktadan kırılınca platini şişi direk takmıyormı kırılan kolun içine

    o zaman sigorta bu platini karşılıyorda ağıza gelincemi karşılamıyor !?

    platin dediğin şey HDD içindeki diskin parlak kısmı yani direk çöpe atılan malzeme ! :(



    Hocam allahına kurban da, aynı soruları şimdi ben de soruyorum,
    cevaplarını biliyorsan yazar mısın?

    Kısaca doktor ve diğer tavsiyelerinizi alabilir miyim?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Khalasar

    quote:

    Orijinalden alıntı: isa_tr



    Birgün ameliyatta başımdan geçen bir olayı anlatayım total diz protezi yapıyoruz hastaya spinal anestezi falan yaptık, sonra hastaya diz protezi işlemi yapılırken diz uygun şekilde kesildi üzerine protez konuldu,protez yerleşsin diye altına sement konulup çekiç ile vurulmasıyla(uygulama normalde hep böyle) devlet tarafından 45bintlye alınan protez tuz,buz oldu..Titanyum falan diye anlatıyordu firma çalışanı..




    Çok yakın bir arkadaşım protez yapan yerli bir firmada ar-ge mühendisi olarak çalışıyor. Bahsettiğiniz gibi kırılan bir protezden bahsetti geçen gün. Kırılması imkansız olan bir protezi, hastaya uygularken doktor eliyle sıkarken kırmış. Bu örnekler çok şaşırtıcı gerçekten. Kırılan protez daha sonra ar-ge'ye geliyor araştırlıyor.

    Edit: Daha önce de yazmıştım, İstanbul'da ki özel diş hekimimden fiyatlar almıştım, Straumann - 700 € - 1900 TL -- Human tech Imp. (Alman) - 600 € - 1600 TL --- Astra tech Imp. (İsveç veya Alman) 500 € - 1500 TL. Yaza doğru yaptırmayı düşünüyordum. Bu hafta içinde Zonguldak'ta diş hekimliği fakültesinden fiyat aldım. Sadece BEGO marka implant uyguladıklarını ve 270€ ücreti olduğunu söyledi doktor hanım, ayrıca 132 TL cerrahi ücreti varmış. Ayrıca protez ücretinin kurulda görüşüldüğünden artı olarak onunda yansıtılabileceğinden bahsetti, normalde cerrahi işlem ücretine dahil dedi. Yani fakültede yaptırdığımda 900 lira gibi bir fiyat oluyor ve diğerlerine göre çok daha cazip. Yakın zamanda yaptırmayı düşünüyorum.
    Buradaki arkadaşların marka hakkındaki görüşlerini alabilir miyim mümkünse.


    Hocam peki Sigorta ne kadarını karşılıyor, karşılıyor mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

    Hocam peki Sigorta ne kadarını karşılıyor, karşılıyor mu?

    Sigorta birşey karşılamıyor, yaptırmak istediğimde benim cebimden çıkıyor herşey. Kar marjı özel kliniklere göre daha düşük olduğu için daha ucuz oluyor.
  • dentalimplant D kullanıcısına yanıt
    İyi de hocam Cerrahpaşadan randevu alamıyoruz ki bir türlü
  • Khalasar kullanıcısına yanıt
    Peki neden Zonguldak üniversitesi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

    Peki neden Zonguldak üniversitesi?

    Derslerle pek alakam olmasada, arada Zonguldak'a gitsemde oranın öğrencisiyim. Dişimi orda çektirdim, diş taşı temizliğim yapıldı 2 hafta üst üste (temizleyen 4.sınıf bir stajyer öğrenci ama inanın istanbuldaki özel hekimimden daha ilgili ve daha titiz çalıştı, istersem doktora da yaptırabilirdim ben stajyeri tercih ettim.), önümüzdeki hafta da 1 kanal ve 1 dolgu yapılacak ve bunları hoca yapıyor tabiki. Yaptırırsam implantımı da yar.doç. bir hoca yapacak. Konuda fakülte hastanelerinde işlem yaptırmak pek önerilmiyor, bunun sebebi de çapa'da ki yoğunluk, stajyerlere olmayan güven.
    Benim şansıma ilgili ve bilgili bir öğrenci denk geldi ve memnun kaldım.
    Mesela dişimi çekerken hoca işleme başlayacaktı, daha sonra kolay çekim olduğunu söyleyerek stajyere devretti görevi, çocuk baya uğraştı ama kanal tedavili diş olduğu için kırıldı tabi ve kök içerde kaldı. Mecbur hoca tamamlamak zorunda kaldı çekimi, biraz da uğraştı açıkcası. Ben yine de söylenmedim ağzımın içinde yarım saat uğraştıkları için. sonuçta stajyerler de bu işi tecrübe ederek öğrenecekler. Velhasıl kelam Zonguldak pek yoğun değil, iyi hizmet verebiliyorlar, deneyeyim dedim ve memnun kaldım. İnşallah implantı da yaptırırsam onda da memnun kalırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khalasar -- 29 Ekim 2013; 0:32:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Khalasar

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

    Hocam peki Sigorta ne kadarını karşılıyor, karşılıyor mu?

    Sigorta birşey karşılamıyor, yaptırmak istediğimde benim cebimden çıkıyor herşey. Kar marjı özel kliniklere göre daha düşük olduğu için daha ucuz oluyor.


    Yanlışınız var, üniversitelerin kar marjı yok, yani kar etmeden yapıyorlar, ayrıca vergi ve kira da vermedikleri, çalışanların ücretlerini devlet karşıladığı ve çoğu masrafı da yapan öğrenci öğrenmek için cebinden karşıladığı ve malmeyi ihale ile toplu alım yaparak ucuza kapattıkları için daha ucuz oluyor. Yani bu verdiğiniz fiyatlar özel bir muayenehanenin cebinden yaptığı masraflardan daha az bir rakam...

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

    İyi de hocam Cerrahpaşadan randevu alamıyoruz ki bir türlü


    Hocam isterseniz 1-2 yıl sonrası için size randevu ayarlayabilirim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 30 Ekim 2013; 12:45:41 >




  • sevgili arkadaşlar doktorun size yaptığı implantın markasını işleme gelmeden önce sormuş olun ve işlem bittikten sonra size implantı çıkardığı boş kutuyu vermesini söyleyin.
    belirli bir standartın kalitenin üzerindeki köklü ve profesyonel implant firmaları -ki burda bir kısım markadan bahsedilmiş merak edilirse onlardan da örnekler verebilirim- zaten size ömür boyu implant garantisi vermektedir. düşen implantı kaybetmediğiniz taktirde onu geri alıp size ücretsiz olarak implant temin eder ve siz de bunu uygun koşullar altında tekrar yaptırabilirsiniz.
    sigorta karşılamaması kısmındaki şahsi fikrim devletin şu anda sağlık sisteminde çok fazla eksiği ve açığı var ve aynı zamanda ülke bazında da mali olarak çok açığı bulunması. implantların ve kemik greftlerinin (tozlarının) hemen hepsi ithal edilmekte ve çok yüksek meblağlarla satılmakta bu da sigorta için bizim gibi diş eksiği çok fazla bulunan insanların olduğu ülkelerde inanılmaz bir ekonomik yük haline gelmektedir. bunun yanında çok fazla açığı olan nereye çekseniz oraya giden bu uygulamayı suistimal edecek birçok hekim arkadaşımız da malesef çıkacaktır.
    keşke önleyici diş hekimliğii için gerekli bilinç ve yatırımlar yapılsa ve kimse implanta kolay kolay ihtiyaç duymasa; duysa dahi sigortasıyla yaptırabilse fakat bu yakın zamanda mümkün olmayacağından ötürü özel olarak yaptırsanız dahi uzman ve tecrübeli hekim arkadaşlarımıza yaptırın. en azından bir sıkıntı çıkabilirse onunla nasıl baş edilebileceğini bilen birine gitmiş olun; size implant bakımı nasıl yapılır , daha yapmadan ne sıkıntılar çıkabilir, size özel riskler ve genel riskler nedir bunların hepsinin bilgisini alarak bu işe girişin.
    hekimin geçmiş tecrübesini sorun; en uzun hasta takip süresini, rutin çalışma prensiplerini, implant sonrası üst yapı seçeneklerini bunların hepsini sorun. (ben şahsen kendi hastalarıma bunları direkt anlatıyorum ama size anlatılmazsa bunları öğrenmek en doğal hakkınızıdır kimse size sen anlamazsın diyemez anlamadığınız kısımları da anlayabileceğiniz şekilde tekrar anlattırın :) )




  • Değerli Arkadaşlar;

    Hangi avukata soruyorsunuz kullandığı A4 kağıdın kalitelisini?
    Hangi fotografçıya soruyorsunuz kullandığı makinayı?
    Hangi ressama soruyorsunuz hangi fırçayı kullandığını?
    ......
    ......
    ......

    İmplant cerrahi bir müdahaledir ve ilk sorgulanması gereken implantı yapacak hekimdir.

    implanta karar vermede önem sırası;
    %80 hekim
    %10 malzeme
    %10 fiyattır.


    ve acı bir gerçek;

    Ücret ile kalite çoğu zaman doğru orantılıdır.
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.