Şimdi Ara

İMPLANT DİŞ YAPTIRANLAR LÜTFEN İÇERİİ..!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.315
Cevap
189
Favori
1.751.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Annem implant diş yaptıracak cok kıorkuyoo daha genç 45 yaşlarında falan . aranızda implant diş yaptıran varmı?memnunmusunuz ve yaptırırken cok acı cektiniz mi?lütfen yardımcı olun ya .. annemden cok ben korkuyorum:(((( değerli yorumlarınızı bekliyorum



  • yasim 24 bu yasta 10 tane eksik disim var on disimde arkadan curuyo 17 yasimdayyken inci gibi dislerim vardi herkez gıptayla bakardi dislerime simdi hergece dilimle dislerimle ugrasiyorum iplant fiyatlarina bakiyorumda bide simdi dolar da yuklseldi almis basini gitmis komple aagiza dis yaptirmak 40 bin 50 bini buluyor bu kadar pahali olmamali devlet herseye zam yapmasini iyi biliyor sigortali calisiyoruz ama iplantdan yarrarlanamiyoruz haksizlik bu bu yaziyi okuyan genc arkadaslarim varsa eger dislerini fircalamayi eksik etmesinler siz siz olun dislerinize iyi bakin yoksa bunun sikintisini cok cekersiniz boyle birseye para vericeginize kendize guzel bir araba alabilirsiniz bide dusunsenize 50 bine komple dis yaptiriyosunuz ertesi gun araba carpiyo oluyosunuz buyur burdan yak :) SIZ SIZ OLUN KENDI DOGAL DISLERINIZE IYI BAKINIZ . ESEN KALMANIZ DILEGIYLE HERSEY GONLUNUZCE OLSUN .
    İmplant çok pahallı bir işlem. Ben yaptırmak istedim üste 8 alta 6 adet dediler. 14 implant ve zirkonyum üst protezler 65000-75000 fiyatlar aldım. Ve konu hakkında bilgilenmek için biraz araştırma ve okumaya başladım. ( yabancı kaynaklardan.)
    1. Yaptıracak kişinin ağızının çok sağlıklı olması gerekiyor. Hiç bir hastalık diş eti çekilmesi vs. Olmaması lazım.
    2. Kişinin şeker hastası olmaması lazım.
    3. İmplant kalitesi kemikle bağdaşması açısından çok önemli.
    4. Yapacak kişinin çene cerrahı implantoloji bölümü eğitimi almış olması gerek.
    5.Uygulanacak ortamda hijyen son derece önemli.
    6. Uygulamayı yapacak kişinin el becerisi çok önemli. Yanlış uygulamada.
    7. Alt çene sinirlerinin sedelenmesi durumunda yanakta çenede kalıcı felçlik.
    8. Üst çenede sinüs boşluklarına ulaşması sonucu çeşitli enfesiyonların ve koku alma bozuklukluları oluşumu.
    9. Dişler takıldıktan sonra diş etinin implantı tamamen sarmaması durumu,
    10. Yaptıran kişinin diş eti bakımını ihmal etmesi veya kurallara uymaması durumunda diş etinde bakteri oluşması ve buna bağlı çeşitli hastalıkların oluşması. (Çok sayıda implantı olanların ) Çiğneme esnasında oluşan basıncın tüm implantlara eşit dağılmaması sonucu. Gevşeme ve kayıp
    11. İmplanların her 3 ayda bir doktor tarafından kontrolu gereklidir oluşmuş olan bakteri ve diş taşlarını tadavisi ve temizlenmesi gerekir.
    Bütün dünyada istatistikler tam olarak olmamakla birlikte. İlk yıldaki implant kaybı % 1.5 tur, ilk 5 yılda bu kayıp %2.5 ve 10 yıdan sonra %5 olmaktadır.
    Bütün bunlardan doktorlar hiç bahsetmezler neden mi konyada 2750 tl fiyata yapılan implant istanbulda 4500 tl yapılmaktadır. Bu derece yüksek kazancı kaçırmak istemeyen doktorlar. Bu risklerden hiç bahsetmezler.
    Bazı otellerde, diş doktorlarına, 2 günlük hafta sonu kurslarla implant yapmayı "öğreten" firmalar da bu türdeki yayınların da bir şekilde önüne geçmeye çalışırlar. Çünkü herkes devasa para kazanmaktadır.
    Ama ağız sizin çene sizindir bilin ve bilerek kararınızı verin. İmplant bir mucize değildir. Yaptırdım herşey bitti hiç değildir. Okuyan herkese sağlıklı günler dilerim.

    Arkadaşlar, 

    İstanbul-Kayaşehir' de bir özel klinikte 3 Türk implant (DTI marka) ve üzeri 5 metal-porselen köprü diş için yarısı peşin, yarısı 3 ay sonra ödenmek üzere toplam 12.000 TL ye anlaştım ve implant yaptırdım;

    İmplant bölgesinde ki mecburi 1 diş çekimi ücrete dahildi, ayrıca röntgenler ve ön muayene de ücretsizdi . 


    Benim için 3 şart önemliydi;

    1- Cerrahi Operasyonumu yapan doktor çene cerrahisi uzmanı tecrübeli bir doktor olmalıydı (minimum 3-4 yıl).

    2- Klinik evime yakın olmalıydı, mümkünse aynı semtte.

    3- maddi imkanım kısıtlı olduğu için implant ithal değil, FDA onaylı Türk implant olmalıydı.


    Şükür bu koşulların hepsi tamam oldu.

    Anlaştığım klinikte ki diş hekimi, yalnızca implant operasyonları için gelen anlaşmalı bir Çene cerrahisi uzmanı profesör bayan ile birlikte çalışıyor. Bu profesör bayan aynı zamanda üniversite de ders de veriyormuş.

    Bunları öğrendiğimde hemen anlaşmamı yaptım. Çünkü Operasyonu yapan doktorun beceri ve tecrübesinin implant markasından daha önemli olduğunu düşünüyorum.

    İmplant Operasyonumu bu prof. bayan yaptı.


    OPERASYON ANI

    Sağ alt çenem tamamen dişsizdi (5 dişlik azı dişi bölgesinde 4 diş yoktu), o bölgede ki işe yaramayan bir diş çekildikten sonra implantlar yapıldı, çene cerrahı bayan çene kemiğimin çok iyi durumda olduğunu söyledi (kemik tozu masrafından kurtuldum), uyuşturucular sayesinde operasyon esnasında hiçbir acı hissetmedim, operasyon yaklaşık 1 saat sürdü, dikiş atıldı, röntgen çekildi, antibiyotik, gargara, ağrı kesici hap reçete edildi ve buz kompresi verildi. 


    İMPLANT SONRASI

    İmplant sonrası iyileşme dönemimin zorlu ve ağrılı geçeceğini zannediyordum ama şükür öyle olmadı. İmplant esnasında vurulan uyuşturucuların tesiri geçmeden hemen ağrı kesici haplara başladığım için ağrı çekmedim sayılır. 

    Sadece ilk gün hafif bir ağrı oldu, şöyle tarif edeyim; şiddetli ağrıya % 100 dersek, ben % 5 olarak hissettim, yani rahatsız edici ağrı değildi, gece uyumama engel değildi, tabii ağrı kesici haplar sayesinde. 

    3. gün ağrı kesiciyi bıraktım. Şişlik olmadı. 7 gün antibiyotik kullanacağım.


    Bugün 3. gün size yazıyorum.

    1 hafta sonra dikişleri aldıracağım. 

    Akabin de İmplantların kemiğe kaynaması için 3 ay bekledikten sonra da implant üstü metal-porselen köprü dişler takılacak.


    5. gün;

    ağrı kesiciyi bıraktığım ertesi günü tekrar ağrı başladı, tekrar ağrı kesici kullanmaya başladım, neyse ki ağrı kesici ağrıyı kesiyor. Umarım 1 hafta sonra ağrı kesilir, bakalım.


    Fakat ağrının şekli çok enteresan; ağrıyı implantların yapıldığı bölgede değil de, implantın yanında ki dip kısımda ki 20 lik diş civarında hissediyorum.

    Ağrı dalgalar halinde geliyor (2 saat duruyor, 2 saat ağrıyor şeklinde).

    Sonra enteresan bir şekilde ağrı sağ-üst çeneye kaydı.

    Bu durumu Doktora söylediğimde; 20 lik dişi kontrol etti, çürük değildi, "bazen çene ve diş eti sinirleri duyuları aldatabilir, başka bölge ağrıyormuş gibi yanlış mesaj verebilir" dedi.


    Antibiyotiğin son 7. günü;

    Ağrı kesici hapı bıraktım, şükürler olsun ağrı kesildi. Ağrının kesilmesi operasyonun başarılı olduğunun delili.


    DEĞERLENDİRME;

    DTI marka Türk implantların broşüründe FDA, ISO, CE ve TUBİTAK MARTEK onaylı olduğunu gördüm. Web sitesini de inceledim, kaliteli bir implant firmasına benziyor. 

    Maddi gücüm sınırlı olduğu için ithal implant istemedim, çünkü 2 misli fiyat.


    Öyle ya da böyle 3 ay sonra implantların kemiğe kaynama durumuna göre DTI marka Türk implantın ne kadar kaliteli olup olmadığını anlayacağız. 

    3 ay sonra sizleri bilgilendireceğim.

    Bu paylaşımınız hiç etik değil ve doğruda değil. Kendi ticaretini yaptığınız ürünü ön plana çıkarmak için yerli malı ürünlere olumsuz yorumda bulunuyorsunuz. Siz doktor musunuz ki böyle bir konuda ahkam kesiyorsunuz? Yerli İmplantan uzak durmak kanısına nereden vardınız? Bunca Akademisyen, Uzman, Diş hekimi yerli implantı neden kullansın? Neden bazı implantlarımız bütün dünyaya ihraç ediliyor? Neden sağlık bakanlığı satışına ve dağıtımına izin veriyor. Tamamen Ticari ve kendi çıkarlarınız doğrultusunda yorumda bulunuyorsunuz. Ayrıca bu yaklaşımınızı firma olarak Facebook'ta 8 bin üyesi olan İmplant diş hekimi grubuna şikayette bulunacağım. Yerli implant yapan yapmayan ya da noris medikalle iletişime geçecek olan meslektaşlarım 2 defa düşünecektir. Bu arada gerçekten noris implantıda hiç duymadım görmedim uygulayan meslektaşlarımdan'da referans almadım. güvenilir bir marka olduğunuda zannetmiyorum
  • 1sene once yazdigim mesaja cok benziyor,en altta
    http://forum.donanimhaber.com/m_18989907/mpage_1/key_implant//tm.htm#19317740

    ,annem suanda cok memnun,1araba parasina mal oldu ama sonuc "mutlu son
  • Arkadaşlar. İmplantlar zararlıdır. Beyninize çok yakın bir bölgeye metal çaktırıyorsunuz. İleride pek çok soruna sebebiyet verebilir. İngilizce alternatif tıp kaynaklarından bu konuyu iyice araştırdıktan sonra yaptırmanızı tavsiye ederim.Bir çok mahzuru var. Şu an toparlayıp hepsini yazamayacağım ama araştırısanız göreceksiniz. Mecburiyet olmadıkca böyle yollara gitmemenizi tavsiye ediyorum. Güzelliğiniz den önce sağlığınızı düşünün.
    Moralinizi bozdum belki ama iyiliğiniz için:)
    Bir örnek
    "Implants
    The term implant usually refers to something inserted into the bone of the jaw, although occasionally one will see fillings referred to as implants because they are in a body tissue, and are not readily removable. Dental implants are metal (nickel, titanium, and other metals), or ceramic (aluminum oxide) devices that are placed into holes that are drilled out of the bone. After bone has filled in around the implant, dentures, crowns, or bridges can be fitted to them and they offer great stability.

    As far as the biological aspect is concerned, the body will launch an autoimmune response against anything that is inserted into bone. The only difference is the speed of the reaction. Some may react within days, others may go for years before the reaction is noted. Even relatively non-reactive metals like titanium can be used as a crown or removable partial denture in a person who has been shown to generate an autoimmune disease when the same titanium is implanted into their jaw bone. This is not good news for many dentists and patients, for implants are becoming quite popular."

    http://www.hugginsappliedhealing.com/story5.php




  • slmlar burada yazılan yazıları baştan sona kadar okudum herkez bir şey yazmış
    ama kullanılan vidanın ne kalite veya ne standartta olduğuna dair
    ne marka ne de model hakkında kimse hiç bir şey yazmamış

    herkez diyor avrupa malı olsun ama markası nedir ? modeli nedir ? bu konuda hiç bir şey yazılmamış

    kullanılan malzemenin ömrü ne kadar kaç yıl garantisi var şaka gibi geliyor
    ama bunları bilmediğiniz sürece kimbilir en uyduruk markayı
    size en kaliteli diye takmayacakları ne mağlum

    yaw gözlük alırken bile bir aldığınız gözlüğün hangi standartlara göre hangi kalitede olduğunu yazan
    bir dünya kalite sertifikası ile birlikte almıyormusunuz

    ama anlaşılan o ki diş piyasası tutabildiğine
    aynı ürünü parası olana 1. kalite de ömür boyu garanti de
    parası az olana 2. kalite bir ömür garanti de ve torna vida ile sık misali bir durummu var nedir

    ben buraya ahmetin mehmetin bu iyidir bu kötüdür yorumlarını okumaya değil
    üretilen medikal malzemenin kalitesini ve fiyatını bilimsel açıdan görmek için geldim

    ama herkez kendine yapılan vidanın 1. kalite olduğunu söylüyor.
    iyide iyi malın iyi olup olmadığını öğrenmek için 10 yıl içinde 1milyon kere ısırma hareketi sonrası kırılıp kırılmadığına mı yamulup yamulmadığına mı bakacağız ! veya doktorun bu iyidir demesinemi bakacağız !?

    doktorda bir noktada bu işin ticaretini yapan biri dahası buna kozmetik gözüyle bakılıyor

    dahası abuk sabuk bir dünya konuda insanlar dava açıyor kazanıyorda

    sigorta diş yerine takma dişe destek veriyorda

    diş kökü protezine başka bir alternatif olmadığı halde buna nasıl destek vermiyor
    bu konuda birileri dava açsa vidanın tanesi 100 liraya kadar iner dahası sigorta toplu alır

    aldığıda alacağıda bildiğin platin kaplama vida olacak

    zaten kol bacak birden fazla noktadan kırılınca platini şişi direk takmıyormı kırılan kolun içine

    o zaman sigorta bu platini karşılıyorda ağıza gelincemi karşılamıyor !?

    platin dediğin şey HDD içindeki diskin parlak kısmı yani direk çöpe atılan malzeme ! :(

    http://forum.donanimhaber.com/m_68114090/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 14 Kasım 2014; 7:38:07 >




  • implant konusunda en kaliteli implantları kullanan ve en ucuz implant fiyatlarıyla en iyi diş sağlığı merkeziwww.uzmandisdoktoru.com tavsiyemdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: medcezir82

    implant konusunda en kaliteli implantları kullanan ve en ucuz implant fiyatlarıyla en iyi diş sağlığı merkeziwww.uzmandisdoktoru.com tavsiyemdir.


    Fiyat bilgisi veriniz? Vediğiniz site saçma sapan birşey...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trimaxsahinabi

    Benim de bu hafta implant yaptırmam gerek. 5 yıla kalmaz ağzımda sağlam diş kalmayacak zaten.

    " cfergul" ; sizin İstanbul'da önerdiğiniz yerde fiyat nedir acaba ? Bir de önerdiğiniz yerde hangi doktoru önerirsiniz?


    buraya bakarsanız sizin için çok iyi olur


    istanbul diş hastanesi


    en iyi en kaliteli implant markaları için oral dent ağız ve diş sağlığı merkezi istanbul ayrıca çok uygun fiyatlar ile implant tedavisi yapıyorlar.


    porselen diş fiyatları ve zirkonyum diş fiyatları için ayrıca sorunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrankarti -- 19 Mayıs 2012; 1:39:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekrankarti




    quote:

    Orijinalden alıntı: trimaxsahinabi

    Benim de bu hafta implant yaptırmam gerek. 5 yıla kalmaz ağzımda sağlam diş kalmayacak zaten.

    " cfergul" ; sizin İstanbul'da önerdiğiniz yerde fiyat nedir acaba ? Bir de önerdiğiniz yerde hangi doktoru önerirsiniz?


    buraya bakarsanız sizin için çok iyi olur


    implant fiyatları


    en iyi en kaliteli implant markaları için oral dent ağız ve diş sağlığı merkezi istanbul ayrıca çok uygun fiyatlar ile implant tedavisi yapıyorlar.


    porselen diş fiyatları ve zirkonyum diş fiyatları için ayrıca sorunuz.


    bu sitede ne bir doktor ismi , ne muayenehane adresi , kimler ne degiller hiçbişi belli degil.

    bir site yapmışlar birde telefon vermişler.




  • arkadaşlar implant konusunda en uygun fiyatlar ve kaliteli implant uygulamaları yapan tavsiye edilecek 2 tane ağız ve diş sağlığı merkezi var.

    birihttp://www.uzmandisdoktoru.com/protez-implant-dis-fiyatlari.html


    diğerihttp://www.estetikdishekimligi.net/component/content/article/124-implant-fiyatlari.html


    bakmanızda fayda var. yinede başka araştıran olursa ve buraya yazarsa fena olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrankarti -- 3 Eylül 2011; 1:21:26 >




  • implant ile ilgili bilmedikleriniz varsa burdada birkaç bilgi varhttp://www.kadinvekadin.net/implant-disler-ne-kadar-saglikli-2011-09-09.html
  • Arkadaşlar bende kendime yaptırdım tek diş için yaptırdım 500 dolar verdim şimdi çok memunun isteyenler için adresiwww.implantdisvidasi.com
  • özellikle implant tedavisi ve çene cerrahisi gibi uzmanlık gerektiren bi konuda tecrübesiz ellerde heba olmayın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flysurfer -- 22 Aralık 2014; 16:08:04 >
  • 3 ay önce babama 2 adet implant yaptirdik ( 64 yaşında) şimdide kendim için tedaviye başlıyoruz, 3 eksik diş için implant yaptırıcam, fiyatlar öyle çokta yüksek deyil bence, yani eksik 3 diş ve çiğneme fonksiyonlarımı geri kazanıcağımı düşünürsem 300, 600 euro arası çok fazla deyil, malesef estetik kaygılar yüzünden devlet hiçbir şekilde karşılamıyor ücretleri, aslinda protez olduğu ve vicut ekikliği olduğu için en azından bir kısmı için ödenek çıkarmalılar, 4-5 aydır araştırıyorum implanrt nerede yaptırılır diye ( bu arada türkiyede adı vidalı diş, çakma diş gidi değişik adlarla biliniyor :) babam için kemik tozu eklediler ( sinüs lifting ) çok sağlıklı bir şekilde kullanıyor şu an umarım bendede sorun çıkmaz, bilinçli kişilerin yaptığı implantlarda hiçbir sırun çıkmıyormuş babamın söylediğine göre dolgudan daha fazla bir acı olmamış vida yerleştirirken, insan yinede korkuyor o ayrı, nette araştırdığım soru cevap sistemli site var bitane implant hakkında online soru sorabilirsiniz implant buradan sağolsunlar baya bi yardımcı oldular, markalar hakkındada birçok siste var, araştırmalarıma göre ucuz malzeme sorun yaratıyormuş babam için bi iyi kalite firde orta kalite implant seçtik diş hekimine göre pek bi fark yokmuş ama çok düşük kalitede malzemelerde varmış, bu ay sonu gibi takıcaklar işallah, operasyon sonrası deneyimlerimide yazarım.


    Not: Mesajı 2010 forumuna yazmıştım şimdi gördüm bu başlığı kopyala yapıştır yaptım :( artık forumda arama şeklimide değiştirmem gerekiyor anlaşılan.




  • ne kadar gerekli olduğu konusunda yararlı bir video var,
    http://on.fb.me/vfwz0a
  • Arkadaşlar bende şans eseri bulduğum bir site var sizinlede paylaşmak istedim tüm fiyatları aşağı yukarı vermişler. İmplant diş fiyatları ayrıca tüm protez diş fiyatlarını da sitelerine eklemişler daha önce başka bir sitede bulamamıştım bu tarzda bir paylaşım.http://www.hekimim.tk/tr/fiyatlar/140-protez-dis-fiyatlari.html




  • Faruk beye aynen katııyorum! Daha da mide bulandırıcı oluyorsunuz, markanızın tanıtımını yapmak adına yanlış yönlendirme yapıyorsunuz. Bir çok implant markası var, Strauman'da en iyilerinden biri ama her uygulama için özel üretilmiş farklı markanın farklı ürünleri de var, yani, Strauman her durumda kullanılamaz!

    http://www.implantdisistanbul.com/implant-markalari/
  • Hangi Çapa hastanesinden bahsediliyor. özel çapa hastanesimihttp://ww w.capahastanesi.com/ eğer buysa bana gelen postayı sizlerle paylaşayım : ''MERHABA.MUAYNE OLMADAN FİYAT BİLGİSİ VERİLMİYOR. HASTANE YÖNETİMİNİN KARARI BU ŞEKİLDEDİR.DEVLETİN ÖZEL HASTANELERLE DİŞ ANLAŞMASI OLMADIĞI İÇİN YAPILCAK HERŞEYİ SİZİN KARŞILAMANIZ GEREKİYOR.BİLGİNİZ OLSUN.SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİZ…''
    900 Tl civarı için hangi nere ile irtibat kuracaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanturki

    quote:

    Orijinalden alıntı: 8thsin

    Maalesef çok kötü dişlere sahip olduğum için bu yaz implant destekli köprü tedavisi yaptırmak istiyorum. Fakat hemen hemen hiç sağlıklı dişim kalmadığı için(bağzılarının sadece kökleri kaldı), tüm dişlerimi çektirmem de gerekebilir. Önceki sayfalarda bunun maliyetinin en iyi ihtimalle 20.000TL olduğu yazılmış. Eğer protez dişlerin metalsiz full porselen(zirkonyum) olmasını istersem bana getireceği ekstra maliyet acaba ne olur?

    Tüm dişlere implant ve bunların üzerine zirkonyum yapmak size çok fazla maddi yük getirir ve Yeterli estetiği sağlamak için protezi taşıyan abutment denen implanta bağlantı parçasınında zirkonyumdan olması daha iyi olur. Bu

    maliyeti çok arttır. Size tavsiyem hybrid protezler denilen protezleri düşünmeniz. Bu protezler esasında damak gibidir ama yerinden takıp çıkma işlemini sadece diş hekimi yapabilir; Damağın orta kısmını kapatmaz. sabit protezin

    tüm rahatlığına ve ayrıca mükemmel bir estetiğe sahiptir. Diş çekiminden sonra kaybolan yüz yüksekliği ve dudak yanak boşlukları dolarak zirkonyumdan daha başarılı sonuç elde edersiniz. Maliyet olarakta 4 te 1 inden daha

    uygun olur. İmplant sayısı oldukça azalabilir..

    Tüm dişlerime implant uygulamak niyetinde değilim tabiiki. Asıl kastettiğim aşağıdaki videoda uygulanan tedavinin aynısının maddi olarak altından kalkıp kalkamayacağımı öğrenmek. Hybrid protezin aksine kendi diş etlerimin görünmesini tercih ederim. Sanırım 6-8 implant üzerine overdenture yerine köprü tasarımı uygulanabiliyor. Videodaki gibi protezler(geçici de olsa) implantların üzerine ve dişetinin altında kalacak şekilde takılıyorlar. Muayne olmadığım için buradan maddi veya değil, verebileceğiniz bilginin kısıtlı olduğunu biliyorum. Özel mesaj yoluyla bana bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

    (Yaşı küçük, kalp rahatsızılığı veya cerrahi fobisi olanlar izlemsin)
    http://www.youtube.com/watch?v=3UvGf1jO6w4&feature=related

    herkesin izleyebileceği versiyon
    http://www.youtube.com/watch?v=Uruf9abzCDg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8thsin -- 28 Şubat 2012; 20:46:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 8thsin

    quote:

    Orijinalden alıntı: aslanturki

    quote:

    Orijinalden alıntı: 8thsin

    Maalesef çok kötü dişlere sahip olduğum için bu yaz implant destekli köprü tedavisi yaptırmak istiyorum. Fakat hemen hemen hiç sağlıklı dişim kalmadığı için(bağzılarının sadece kökleri kaldı), tüm dişlerimi çektirmem de gerekebilir. Önceki sayfalarda bunun maliyetinin en iyi ihtimalle 20.000TL olduğu yazılmış. Eğer protez dişlerin metalsiz full porselen(zirkonyum) olmasını istersem bana getireceği ekstra maliyet acaba ne olur?

    Tüm dişlere implant ve bunların üzerine zirkonyum yapmak size çok fazla maddi yük getirir ve Yeterli estetiği sağlamak için protezi taşıyan abutment denen implanta bağlantı parçasınında zirkonyumdan olması daha iyi olur. Bu

    maliyeti çok arttır. Size tavsiyem hybrid protezler denilen protezleri düşünmeniz. Bu protezler esasında damak gibidir ama yerinden takıp çıkma işlemini sadece diş hekimi yapabilir; Damağın orta kısmını kapatmaz. sabit protezin

    tüm rahatlığına ve ayrıca mükemmel bir estetiğe sahiptir. Diş çekiminden sonra kaybolan yüz yüksekliği ve dudak yanak boşlukları dolarak zirkonyumdan daha başarılı sonuç elde edersiniz. Maliyet olarakta 4 te 1 inden daha

    uygun olur. İmplant sayısı oldukça azalabilir..

    Tüm dişlerime implant uygulamak niyetinde değilim tabiiki. Asıl kastettiğim aşağıdaki videoda uygulanan tedavinin aynısının maddi olarak altından kalkıp kalkamayacağımı öğrenmek. Hybrid protezin aksine kendi diş etlerimin görünmesini tercih ederim. Sanırım 6-8 implant üzerine overdenture yerine köprü tasarımı uygulanabiliyor. Videodaki gibi protezler(geçici de olsa) implantların üzerine ve dişetinin altında kalacak şekilde takılıyorlar. Muayne olmadığım için buradan maddi veya değil, verebileceğiniz bilginin kısıtlı olduğunu biliyorum. Özel mesaj yoluyla bana bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

    (Yaşı küçük, kalp rahatsızılığı veya cerrahi fobisi olanlar izlemsin)
    http://www.youtube.com/watch?v=3UvGf1jO6w4&feature=related

    herkesin izleyebileceği versiyon
    http://www.youtube.com/watch?v=Uruf9abzCDg

    Buradaki video kasaplıktan başka birşey değil ve gereksiz yere implantın osteointegrasyonu riske atılmaktadır. Bunlar çok uç vakalardır. Bu işlem bittiğinde hastanın göz bölgesine kadar uzanan morluk ve şişlik olacaktır.
    Dişlerin çekildikten hemen sonra implant yapılması ve üzerine protezin aynı gün takılması İmplantın başarı yüzdesini Düşürdüğü kesindir. Başarılı olmuş 10 larca vaka bulabilirsiniz ama bu bir risktir.




  • bilgili ve tecrübeli arkadaşlara soruyorum....
    dental implant üreticisi olarak bredent-medical için neler söyleyebilirsiniz?
    http://www.bredent-medical.com/en/medical/



    http://www.idealdent.net/urunler/bredent-medical.html






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 29 Şubat 2012; 19:15:24 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.