Şimdi Ara

1'İNCİ MOT.P.TUG.K.LIĞI - ADAPAZARI SAKARYA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
7
Favori
154.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bende 331. kısa dönem olarak askerlik yapıyorum.

    Şu anda taşkısığı kışlasında topçu karargah bölüğündeyim ve internet kafe ile ilgileniyorum, anlayacağınız baya rahatım :) Özellikle Taşkısığı kışlası için söylüyorum, hizmet takımı, topçu karargah ve ÇNRA bataryası çok rahattır. Onun dışında bu kışlanın en berbatı 1. bataryadır, 4. batarya yine orta şekerdir, piyade ler ise pek rahat değildir burda ama zaten piyade de kısa dönem 3-5 kişi daha fazla yok.


    Arkadaşında dediği gibi Sakarya daki Çark kışlasına teslim olacaksınız orası tugay merkezi, bol bol komutan vardır, orda bizi sakarya ve kandıra diye ayırdılar. Ama şöyle bir söylenti de var sizi direk benim bulunduğum taşkısığı kışlasına gönderecekte olabilirler. Çünkü buradaki piyadeler Hakkari' ye gitti ve binaları tamamen boş. Neyse acemilik pek farketmez zaten.

    Psikopat olayına gelince, hemen her yerde uzun dönemler arasında adam demyeceğiniz tipler var, dövmeli vs. çok görürsünüz ama siz birlikte takılırsanız kimse size bişey demez, acemiliğin tadını çıkarın çünkü usta birliğine ilk geldiğinizde çok bocalayacaksınız, hiç acemilikteki gibi bir samimiyet ortamı yok çünkü herkes farklı farklı kimisi eski asker gidecek kimisi yeni gelmiş, mıntıkası, nöbeti vs. canınızı biraz sıkacak ama o günler çabuk geçiyor bir süre sonra çavuş oluyorsunuz çavuş olunca işler daha da kolay.

    Şunu bilin arkadaşlar kısa dönem askerlikte canınız bazen sıkılacak ama şu var ki askerliğe alışamadan askerliğiniz bitiyor bakın bizim 35 günümüz kaldı daha yeni yeni askerliğe alıştık diyebilirim.


    Arkadaş yazmış bende yazayım buradaki kışlaları ve türlerini.


    Öncelikle üzgünüm ama sakarya ve civar kışlalarda yemekler tam anlamıyla berbattır, yemekler sakarya kışlasında yapılır ve diğer kışlalara araçlarla götürülür. Sıcak yemek pek yiyemezsiniz, güzel çorma ayda 3-4 kere yersiniz. anlayacağınız yemek seçenler için üzgünüm.

    Seymen: Koğuşlar 8 kişilik, Çok rahat, 24 saat sıcak su var, binalar yeni. Denize nazırdır, dalga sesleri geceli mükemmel olur yanlız en önemlisi Tank taburudur, eğer tankçı değilseniz oraya gitme ihtimaliniz sıfır gibi bişeydir, piyade isenizde çok düşük.

    Taşkısığı: "Tam bir askerlik yaparsınız.Disiplinlidir." bu tam olarak böyle değil, ben buradayım piyade buradayken daha disiplinliydi ama şimdi rahat, sizde bizim gibi şanslısınız denetleme görmeyeceksiniz bu rahat askerlik için çok önemli. Eğer topçu iseniz %50 buraya %50 kandıraya düşersiniz, tabi seçmelerde birkaç kişi tugaya gidebilir yada başka yerlere. Bu kışlada rahatlık hangi bölükte bataryada olduğunuza göre değişir, bataryalar rahat değildir, özellikle 1. batarya komutanından dolayı berbattır. Burda karargah, hizmet tk, veya ÇNRA bataryasına düşerseniz rahatsınız, özellikle karargahta olmanın çok artıları var, bir çok işletme karargahta, nizamiye vs. bizde, taşkısığında internet kafe var bazı yerlerde yok, buda çok önemli bişey takdir edersiniz. Burası sakarya merkeze 5km dir.Çarşılar genelde 2 haftada 1 dir be sakarya merkeze dolmuşlar kalkar 15dk da götürür. Burda topçu iseniz hafta sonları evci iznine çıkmayı unutun, çok tefarruat istiyorlar bizim dönemden şimdiye kadar 2 kişi 1 er defa çıkabildi. Ama piyade iseniz çok rahat evci iznine çıkarsınız. Kışla çok büyük, ormanlık usta birliğinde hafta sonları vs. ormanda gezersiniz, piknik bile yaparsınız çaktırmadan ;) yaz döneminde gelmenin artıları bunlar.

    Sakarya Kışlası: Garnizonun deposudur. Lojistik, bakım hep buradadır. internet kafesi vardır, yine sakarya ya çok yakındır, çarşılar sakarya merkeze gider. Yemekler burada yapılır, sıcak yemek yersiniz bu önemli bişey ;)

    Çarkkışla(Tugay): Sürekli rütbelilerlesinizdir. Çok küçüktür. Boş zamanlarınızda halı saha maçı yaparsınız. Hafta sonları gazinoda sürekli film izlersiniz, internet kafesi vardır ama sadece 4 bilgisayar var :)

    Elmasağ:Full yatış diyorlar. Yapacak hiçbir şey bulunamıyormuş, küçüktür, arkadaşım orda, çok nöbet tutarsınız internet kafe yoktur, küçüktür, ufak bi kantini vardır, yine sakarya ya yakındır, çarşılara sakaryaya gelirsiniz. Genelde istikamcılar vs. oraya gidebilir, itfaiye falan var orda.

    Kandıra:Acemilik kadar rahat olamazsınız, bölüğüne göre işlerin değişebileceği ama alıştıktan sonra işlerin yoluna girdiği kışla, yine topçu iseniz %50 burdasınız, piyadeninde çoğu burda kalır, sakarya kışlasına gidenlerde olur. Kandıra küçük bir ilçe, çarşılara ilçeye gidersiniz, izmit e 30km arada izmit e kaçanlarda oluyormuş. internet kafesi biz ordayken vardı ama kapanmış diyorlar belki tekrar açarlar. Evci iznine rahatça çıkarsınız burası gibi değil. Hafta sonu çarşıları yin 2 haftada bir sanırım.


    Son olarak kısa dönemler eskiden direk çavuş geliyorlardı, dışarda çapraz nöbet yada erken kalkıp mıntıka yapma olayı vs. yoktu, ama artık onbaşı olarak geldikleri için bunları yapıyorsunuz son 2 ayınızda rahat edersiniz.

    Soruları olan varsa anlatalım?




  • Beyler Kısa Dönem buraya çıktım nasıl biryer ? Bilgilendirirmisiniz?

    1'inci Mot. P. Tug. İs. Svş. Bl. K.lığı
    ADAPAZARI SAKARYA
  • 1.Motorlu piyade tugay komutanlığı aşağıdaki kışlalardan oluşur ;

    Kandıra (kandıra)
    Seymen ( gölcük)
    Çark ( sakarya çark caddesi başı)
    Lojistik destek ( sakarya kışlası, sakarya köprüsü yanı )
    Elmasağa (sakarya , muhimmat)
    14.ikmal ( çark caddesi sonu )
    Taşkısığı ( sakarya , komando)

    , Emniyet ve muhafız takımı;
    Nizamiye
    Inzıbat
    Goruntu izleme
    AMM
    Hazır kıta
    ve nöbet görevlerini yürütür.

    İstihkam savaş bölüğü sakarya kışlasındadır.
  • enorton E kullanıcısına yanıt
    Merkezden dolmuş kalkıyor önüne kadar gidiyor.
    Zaten full askerler kullanıyor o dolmuşu kime sorsan gösterir.
  • Düşen arkadaşlarla konuşalım. motorize piyade tugayı nedir, ne yapar bilgisi olan varmı?



  • bende ordayım dostum geçrekten hiçbir bilgi yok birlik hakkında
  • hayırlısı olur inşallah kardeşim.

    bu arada ben yanımda kankamıda getiriyorum, aynı otelde çalıştığım kankamla beraber girdik sınava, aday numaralarımız arka arkayaydı, ikimizde aynı yere düştük. ben turizm o konservatuar mezunu(sağlam bağlama çalar, sıkılmayız) :)

    sonucu öğrendiğimden beri araştırıyorum hiç bir bilgiye ulaşamadım. bazı yerel sayfalarda TAŞKISIĞI diye bir mevkiden bahsediliyor, google earth de aradım, bulamadım. tek bildiğim istanbula 120km mesafede olduğu. adapazarında yaşayan uzaktan bir kısım akrabalarım var, yarın sabah ilk iş telefon edip detayları öğrenmek olacak, öğrendikçe buraya yazarım.

    sende birşeyler öğrenirsen paylaşırsın kardeş...
  • bende aynı yere geliyorum hepimiz için hayırlısı...
  • bende adanadan geliyorum. herkes için hayırlısı olsun.
  • Evet taşkısığı denilen yerde. Merkezden 10dk.da bir araba gider. ve 20dk uzaklıkta Adapazarına
  • 323. kd olarak buraya düşmüştüm. Şuanda aynı yerde askerliğimi yapıyorum. Kısaca neler karşılaşacğınızı söyleyim.

    Teslim olacağınız yer. Adapazarı merkezdeki Çark Kışlası. Sonra sizleri Akşam 7ye doğru otobuslerle kandıraya getirecekler. Acemi eğitim yeriniz Kocaeli Kandıra kışlası. yaklalşık 4 haftalık eğitimden sonra yemin töreniniz var. Sonra 6 farklı kışlaya dağıtımınız var. Ben kandıra kışlasında kalmıştım. Kandıra kışlası sürgün yeri. Ne kadar sapıkalı, madde bağımlısı ve problemli insan varsa burada askerliğini yapıyor. Acemi zamanınızda bunlarla bir irtibatınız olmaz. Ama usta birliğinde kandırada kalırsanız. Bunlarla muhattab olmak zorunda kalıyorsunuz. Neyse fena bir yere düşmediniz. Umarım zorlanmadan askerliğinizi bitirirsiniz. Sormak istediniz bir konu olursa yardımcı olmaya çalışacağım.
  • emre diğer yerler neresi peki dğer 5 yer
  • Arkadaşlar ben de hataydan geliyorum.hepimiz için hayırlı uğurlu olur inş.
  • Diğer 5 yer.

    Çark kışlası: Tuğayın ana karargahı disiplini en yüksek yer. Selam vermekten başınız dönüyormuş. :) Kandırada selam vermek yok gibi birşey düşünün artık.

    Taşkısığı Kışlası: Tuğayın en büyük kışlası. Disiplinli bir yer.

    Sakarya kışlası: Tuğayın mahzemecisi diyebbiliriz.

    Seymen kışlası: İzmit'te tank taburu.

    Edok: İzmit köseköyde.

    Şunuda bilin geldiğiniz tuğay ilk baharda manisaya taşıncak. Şimdiden başladılar hazırlıklara. Komutanların söylediğine göre baya bir ortalık karışacakmış. Rezillik diz boyu olur filan dediler. İnşallah sizlere bu rezillikler yansımaz.
  • valla kime sorsam güzel yer diyorlar ayrıca taşınma işleri hemen olmayackamış bir binbaşıdan öğrendim
  • vay motorize ekip

    Hayırlı olsun hepiniz için
  • sağol arifimmm insani yardımcım benimmmm :D
  • bizim tugayın amblemi sevgi kelebeğiymiş zaten
  • aynı yere geliyorum arkadaşlar hayırlı olsun herkese
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emremax

    Diğer 5 yer.

    Çark kışlası: Tuğayın ana karargahı disiplini en yüksek yer. Selam vermekten başınız dönüyormuş. :) Kandırada selam vermek yok gibi birşey düşünün artık.

    Taşkısığı Kışlası: Tuğayın en büyük kışlası. Disiplinli bir yer.

    Sakarya kışlası: Tuğayın mahzemecisi diyebbiliriz.

    Seymen kışlası: İzmit'te tank taburu.

    Edok: İzmit köseköyde.

    Şunuda bilin geldiğiniz tuğay ilk baharda manisaya taşıncak. Şimdiden başladılar hazırlıklara. Komutanların söylediğine göre baya bir ortalık karışacakmış. Rezillik diz boyu olur filan dediler. İnşallah sizlere bu rezillikler yansımaz.


    kardeş tugayın telefon numarasını hatırlıyormusun?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.