Şimdi Ara

Virus.Win32.Sality.aa virüsü (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
3
Favori
108.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Komplo Teorileri her yerde, aslında evet bir tuşa basarsa belki kaos yaratabilir ama öyle birşey yapmadıkları çok açık. Ha yaparlarsa ne olur dünya en fazla 1 yıl kaosda durur çünkü insan ırkı yumurta gelmedimi olmamış gibi davranır olduğundada çok açık net önlemler alır. Buna en iyi örnek en klişe bilinen örnek şu olur. Küresel ısınma kimse önüne takıpta dolandırmıyor şuan ama dünya 0.8 derece ısınmış durumda 2 derece oldumu bak bakalım dünyada çakmak yakan kalacakmı.

    Eğerki o kadar çekinceliysen microsofttan, gidip ubuntu linux falan öğrenmeye bak derim. Hepsini kullanmışlığım var az çok. Hiç biride zor değil krize gireceğine harekete geç için rahat olsun madem. Ama çözüm önerileri açık bende yakalandım bu virüse ama ne format attım nede microsoftun programıyla kurtuldum. Kısacası önerilerimizi okuyup krize girmene gerek yok sen sıkıntısını yapmazsan sorun olmaz merak etme.




  • BrooklynZU arkadaşım test etmedim aslına bakarsan hangisi siliyordiye, burdaki yazılardan yola çıkarak çoğu programın virüsü silemediğini varsaymıştım. Öyle olsa bile komplo teorisi bu neticede microsoft tarafından öncedende çıkartılmış olabilir bu virüs. Her halükarda yazımdaki bir anafikir, microsoft'un virüs tarama programlarına bir gözdağı vermiş olması, tabi bu bizim işimize gelecek virüs tarama programlarının faiş fiyatları düşecek haliyle

    Mareşal_T® arkadaşım yapmadıkları yapmıycakları anlamına gelmez, zaten bununda hükümetler farkında olduğu için güvenlik konularında unix kullanıyorlar. benim de linux kullanmışlığım vardır profösyenel anlamda ihtiyacım olmadığı için kullanmıyorum.
    Kullanamıyorumda çünkü işim yazılımcılık işyerimde vb kulllanırım bunun yanında evdede asp ile web tasarımıda yaparım hal böyleyken microsofttan başka alternatifim yok ayrıca dikkat çekmek istediğim konu dünyanın kaosa girecek olması değil di microsoftun internet ortamındaki egemenliğiydi.




  • combofix şahsen denedim yaramadı + banada bulaştı çok korktum bi antivirüs yüklerken bulaşmıştı hemde

    ilk yaptığı şey system vouleye exelere girmekti bende system32 deil dierek sildim not=program eset
    yaklaşık 20 taneydi hemen inti kestim şuan hiç bi sorun yok ama bir gün oldu olmadı virüs bulaşalı etkisi ne zaman ortaya çıkar bi zararı olsaydı şuana kadar olurmuydu cvb lerinizi bekliyorum

    birde anladığıma göre güncel bir esette hakkından geliyor bende şuan bir tek pc açıldığında ati hata veriyor oda sanırım sildiğim dosyalardan kaynaklanıyor

    umarım sonradan birşey olmaz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: reflex

    Mareşal_T® arkadaşım yapmadıkları yapmıycakları anlamına gelmez, zaten bununda hükümetler farkında olduğu için güvenlik konularında unix kullanıyorlar. benim de linux kullanmışlığım vardır profösyenel anlamda ihtiyacım olmadığı için kullanmıyorum.
    Kullanamıyorumda çünkü işim yazılımcılık işyerimde vb kulllanırım bunun yanında evdede asp ile web tasarımıda yaparım hal böyleyken microsofttan başka alternatifim yok ayrıca dikkat çekmek istediğim konu dünyanın kaosa girecek olması değil di microsoftun internet ortamındaki egemenliğiydi.


    Mac'de fena bir seçim değildir :) Evet microsoft egemen ve egemenliğinin yıkılacağı noktada pek yakın görünmüyor en az 7 sene daha bizlerle gibi ancak herhangi bir yazılımla korunmak sality virüsüne karşı mümkün eğer konun başlangıcı buysa ve bununla bağlantılı olduğu açıksa İllaki microsofta ihtiyacımız yok. Gel gelelim bu virüsü microsoft tarafından ben yaptırsaydım işletim sisteminin ramlere yazılma aşamasında harddiski yakacak şeyler kullanırdım :) Kimsede bu kadar ucuz atlatamazdı en azından bir düğmeye basmadan kaos yaratırdım.




  • Arkadaşlar lütfen yardım edebilirmisiniz...beş sayfayadı okudum lakin bu viruse benzer bi virus adını tam bilmiyorum benim hdd bulaştı...Temizleyemedim format atarken bölümleme kısmına geldiğimde şu yazıyor ( Disk 0 at Id 0 on bus 0 on atapi (MBR)) sanırım benzer bir virus kurulum bittikten sonrada aynı exe dosyalarını çift veya 3-4 tane gösteriyor görev yöneticisinde lütfen çözümü bilen varsa yardım edebilirim?
  • temizleme konusunda birşey diyemiycem ama bulaşmama konusunda microsoft security essentials derim
  • (disk 0 at id 0 on bus 0 on atapi (mbr) ) bu nedir..anlamadım diskte virus olduğunu veya Mbr kısmına yerleştiğinden şüpheleniyorum.Bilen varsa açıklayabilirmi...Bir sorumda şu olcak ben biosuda update ettim flash bellekle acaba biosun boot kısmına virus bulaşma gibi bir durum olabilirmi....Anlayan bir arkadaş yardım ederse çok sevinirim ..Teşekkürler
  • yaws benim konu vardı bak bana dediler kaspersky 2010 indirdim ve beni pişman etmedi buldu hepsini
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barcinss

    (disk 0 at id 0 on bus 0 on atapi (mbr) ) bu nedir..anlamadım diskte virus olduğunu veya Mbr kısmına yerleştiğinden şüpheleniyorum.Bilen varsa açıklayabilirmi...Bir sorumda şu olcak ben biosuda update ettim flash bellekle acaba biosun boot kısmına virus bulaşma gibi bir durum olabilirmi....Anlayan bir arkadaş yardım ederse çok sevinirim ..Teşekkürler

    virüs mbrye sarmış açılışa yani boota bin kere format atsanda yine gelecem diyo senin anlayacağın..
  • boot derken biosa mı yoksa harddiskemi bulaşmış..eğer hdd ise low level format atıp sonrada biosu tekrar update edersem çözülür sanırım ne dersin
    cvp için teşekkürler...
  • MBR deki zararlıyı temizlemek için tüm bölümlerdeki yedekleri almanız gerekir.Sonrasında windows cd si ile format ekranına geldiğinizde tüm bölümleri ve boot bölümünü kaldırmalı ve ham bir hale sokmalı ve sonrasında bölüm oluşturmalısınız.
    Bunun dışında anakartınızın "bios" unda varsa eğer MBR yi koru(Enable Boot Sector Virus Protection) şeklinde bir seçenek olmalı.Bunu aktif hale getirirseniz MBR virüslerinden korunmuş olacaksınız.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Arkadaşlar benim anlam veremediğim kısmın resmini upload ettim...

    http://img254.imageshack.us/img254/5659/mbr.jpg

    disk yönetiminde oluşan bu duruma ve sistem kurarken [disk 0 at id 0 on bus 0 on atapi (mbr)] çıkan bu bölüme anlam veremiyorum...windows 7 ve vista da aynı şeyi yapıyor bu 8 Gb lık bölüm ne silinebiliyor nede düzeltile biliyor...

    Mr.Hyde söylediğini uygladım vistada lakin değişen birşey olmadı belkide ben yanlış yaptım bilemiyorum...Boot kaldırma için biraz daha ayrıntı verirsin yaptığım işlemle karşılaştırabilirim...Açıkcası harddiskte bir arıza olabilirmi birde bunu düşünmekteyim...bu konudada yardımcı olursanız sevinirim..tekrar teşekkürler ( Hdd :WD cavair black 500 gb)




  • Windows Xp cd si ile kurulum başlangıç ekranında tüm bölümleri silip yeniden bölebilirsiniz. Bölme işlemi bittikten sonra kurmadan çıkın, Windows 7 yi kurun.
  • Bu virüsten herhalde en çok illallah etmiş olan benimdir. Sistemime yaklaşık 15-16 kez bulaştı. Durumdan çakmayan ev ahalisinin virüslü flash diskleri takmalarıyla yalama oldu makina. Şu an yine var ve bilgisayarı zar zor güvenli kip'den açarak yazıyorum bunları. Ben de bu illet hakkındaki tecrubelerimi ileteyim.

    *En önemli olay bir flash disk takmadan önce bilgisayarda bu tip USB hafızalarındaki virüsleri kontrol edecek bir yazılım bulundurmak. Bugün benim başıma yine aynı şeyin gelmesi de bu yüzden malesef. Ne uğraşcam kasper kurmaya şimdi autorun'ı kapatır takarım flash'ı dedim ama yemedi tabi, virüs bütün sisteme yayılmış durumda. Eğer flash'ı takmadan önce bir antivirüs yazılımı kursaydım hiçbirşey olmazdı elbette.

    *Virüs bulaştıktan sonra en önemli şey ise erken farketmek. Eğer virüsün varlığını yayılmadan farkedebilirseniz hızlıca bir anti-virüs yazılımı kurabilir ve önüne geçebilirsiniz. Nerelerden anlayabilirsiniz onu da yazalım.

    Belirtiler sırasıyladır. Yani aşağıda yazanlar sırayla olacaktır. Yazan süreler sisteminizin işlemci hızına göre değişir, daha hızlı sistemlerde elbette ki virüs daha hızlı yayılacaktır

    10 dakika içinde - Task Manager'ı açtığınızda milisaniyeler içinde tekrar kapanıyorsa, bir türlü açamıyorsanız
    10 dakika içinde - Gizli dosyaları göster seçeneğini seçmenize rağmen sürekli eski haline dönüyorsa
    15 dakika içinde - İnternette bariz bir yavaşlama varsa, browser bazı sayfaları açmıyorsa. (özellikle antivirüs sitelerinin sayfaları açılmıyor, evet bu doğru),
    15 dakika içinde - Bilgisayarınız güvenli kipte açılmıyorsa
    20 dakika içinde - Açtığınız programlar garip tepkiler veriyor, bazen kendiliğinden kapanıyorsa
    20 dakika sonra - Sistem ağır çalışıyorsa
    30 dakika sonra - Hiçbir setup yapamıyorsanız, setuplar yarım kalıyorsa
    1 saat içinde - EXE dosyalarını açamıyorsanız
    2 saat içinde - Mavi ekran alıyorsanız ve windows grafikleri saçmaladıysa

    Sality bir kurban daha aldı demektir =)

    *İlk 1 saat sürecini geçtiyseniz hiç boşuna uğraşmayın, hiçbir antivirüs yazılımı yükleyemezsiniz, hatta yüklü olan antivirüs programlarınızı da kullanamazsınız. Zaten onlar da muhtemelen kendi kendine açılmaya/kapanmaya başlayacaklardır.

    *Virüs henüz o kadar yayılmamışsa, halen antivirüs taraması için bir şansınız olabilir. Burada önemli nokta bilgisayarı sadece bu işe odaklamak. Yani virüsü farkettiğiniz anda msn, facebook, firefox, ne varsa kapatın. Hemen antivirüsünüzü açın ve taramaya başlayın. Aman virüsü bulurken arkadaşla iki geyik yapayım derseniz tarama süreci uzar, nihayetinde antivirüs programı da sality'nin eline geçer.

    *Exe'ler enfekte oldukdan sonra yapılacak ilk yöntem format atmak. Fakat formatı da atarken dikkatli olun. Virüs tüm sürücülere yayıldığından formatı sadece C'ye atmanız yemez, siz C'ye format atarken virüs zaten D'de yuvalanmış olacaktır. Eğer başka sürücülerde değerli dosyalarınız varsa, bilek gücüne güvenerek bir yöntem daha deneyebilirsiniz. Şöyle ki; formatı attınız, temiz windows'u açtınız. Sanmayın ki Sality ortalarda yok. D sürücüsünde yuvalanmış olan virüs size çaktırmadan yayılıyor aslında. Burada yapmanız gereken, formattan sonra tertemiz Windows'u açar açmaz Kaspersky 2009-10 yüklemek (diğer antivirüsler ya bulamıyor, ya bulup silemiyor (avira'yı denemedim)) Hızlıca yükledikten sonra hemen tarama başlatın, bu işi ilk 5 dakika içinde kotarabilirseniz virüsü D'den C'ye atlamadan pasifize edebilirsiniz. Böylece D'ye format atmadan kurtulmuş olursunuz.

    *Exe dosyalarınız kurtarmayı ummayın. Hiçbir antivirüs exe dosyalarından bu virüsü temizleyemez. Antivirüsler enfekte olmuş exe'leri bulup, içindeki virüsü etkisiz hale getirecektir, ancak exe'yi eski çalışır haline döndüremezler. Ne yazık ki virüs gittikten sonra oyunlar, programlar vs. çalışmayacaktır. Yeniden yüklemelisiniz.

    *İnternette sağda solda bulduğunuz Sality Removal Tool'lar falan hiçbir işe yaramaz. Boşuna zaman kaybetmeyin.

    *Windows açıkken virüsü temizlemeye çalışmanın faydası olmadığından Rescue CD yöntemiyle temizlemek işe yarayabilir. Şu an onu indirdim ve deneyeceğim. Kaspersky'nin rescue CD'sini deniyorum. Bu durumda format atmam gerekmeyecek. Umarım işe yarar.
    Link:http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/RescueDisk/
    Oradaki ISO dosyasını bir CD halinde yazıp bilgisayarı CD'den başlatmak gerekiyor. Bu şekilde Windows'u açmadan Kasper'i açmış oluyorsun. Böylece virüs inaktifken temizliyorsun. Bence mantıklı bir yöntem.

    Hadi bakalım allah şifa versin...




  • Kaspersky exe dosyalarını temizleyebiliyor çalışır durumda düzeltecek şekilde daha önce denemiştim ancak virüs çok illet dediğin gibi sadece exe'lere yayılmadığından ne kadar temizlesede kar etmeyebiliyor.

    Sadece yazıya ek yapayım dedim geri kalan yazında haklısın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: horex


    quote:

    Orijinalden alıntı: axu067

    Elimde win32 sality virüsü vardıristeyene verebilirim cd ye çektim:d:d Gıcık olduğunuz adama yedirin hayatı kaysın hahahaha ahahaa ayrıca hohohohoho

    axu067 bana cd yi yollarsan diyorum bayağı merak ettim netten bulamadım


    bende ne yazmışki diye okuyorum aman uzak dursun sality gece sality deyip durmuşum uykumda zaten ne mücadeleydi o bee off




  • Arkadaşlar bu virüs bugun banada bulaştı.Bende hemen hızlı davranıp kendi yöntemlerimle kurtardım pc mi. Oyun oynarken bazen kasıyo diye Kaspersky 2010 u kapıyodum ve bugun gene öyle yaptım ve yapmaz olaydım bu satality illet nerden geldiyse banada geldi.
    İlk olarak güvenli modu açmak istedim reset attı sonra tekrar tekrar denedim sonuç aynıydı. Kendi oturumumu açtım kasper bir türlü açılmıyordu. spyware programı indirmek istedim direk firefoxumu kapadı.

    Benimde aklıma şöyle bir çözüm geldi.FireFox da Gizli Taramayı Başlat (Ctrl+Shift+P) diye bir özellik var ve gizli taramayı açtım ve bir baktım antivirüs sitelerine girebiliyorum.Bende hemen AVG 2009 u indirdim ve kurdum. Avg hemen bütün dosyaları temizledi ve Pcnin yeniden başlatılması gerek diye bir uyarı geldi reset attım bir baktımki KasperSky tekrar aktif :D Hemen bi update sonra Ne varsa herşeyi temizledi..Buda bana ders oldu ^^




  • iyi günler bu virüs benim pc yede bulaştı lisanslı kaspersky kullanıyorum 2 gündür bu virüsü bulup siliyor. En kötüsü ben muhasebeciyim ve D de muhasebe programıma bulaşmış programıma zarar vermeden ne yapabilirim
  • Virüsü hemen kütüphaneye ekledim. Bi klasör var, sadece virüs dolu içi. : )
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.