Şimdi Ara

Virus.Win32.Sality.aa virüsü (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
3
Favori
108.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • axu deme yavv. olamaz olamaz. virusle yaşamaya alışsak nasıl olur. kaspersky kurulu sağ alt köşede durmadan selam çakıp gidiyor. disinfected diyor ama ne kadar inanayım bilmiyorum. bu hdd yi viruse bir çözüm bulunana kadar bekletsem mi diyorum. illaki temizlenir yavff olurmu böyle şey. dediğin şeyleri yaparak kurtulduğumuzu sayalım yarın öbürgün viruslü bir flash yada taşınabilir hdd gelse elimize yine zokayı yutacaz. çok gıcık bir iş. bir arkadaşın dediği gibi bu türlü virusleri yazanları bol bol anıyoruz.
  • Abi virüsaleri silmedne olmaz Yoksa görürsün iki gün sonra bilgisayarın hantallığını...
    Axu dostum şu dediğin siyah beyaz olayı nedir yaa
    Yaptıkda öle bir şey çıkmadı..?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: axu067

    combofix yaramıyor..inanmayacaksınız ama çözümü 18 saat araştırarak buldum..bu virüs banada girmiş durumdaydı geçen gün,ama artık çözümün paylaşmak istedim saygılar..kendim yükledim linkte sorun oluşursa burdan yazın yeniden yüklerim..cmd komutu çalışırken bütün uygulamaları kapatın ayrıca modemide fişten çekin..bunları güvenlik kipte yapın..ayrıca bi aşağıda dediklerimi de yapın

    http://www.dosya.tc/Win32.Sality.aavir_sdelete.rar.html

    rar şifresi: axu067


    kardes allah senden razı olsun sorunum çözüldü




  • bende kayıt defteri ve görev yöneticisini açmıyordu ayrıca güvenli kipide iptal ediyordu..CA antivur die bişe indirdim baya bir exe dosyası sildi ama sonunda temizledi ve herşey düzeldi tavsiyem programı kurduktan sonra önce d yi temizleyin c en son hadi kolay gelsin
  • ozikazi senden ve hepimizden allah razı olsun kurtulduğuna sevindim..bakın arkadaşlar bu virüs sadece kayıt defterini kapatan bi virüs değil..yani onun için yazılmış bi virüs değil.. bu virüs görev yöneticisini kapatır kayıt defteterini kapatır güvenlik kipte açmayı engeller herhangi bi klasöre tıkladığınızda donar ve esas amacı bütün exelere bulaşır vE kullanılmaz hale getirir..jamesbont siyah beyaz olayı şöyle şimdi başlata tıkla ordan ara ya tıkla sonra yukarda dosya görünümü var ya onu ayrıntılar yap sonra .exe yaz ve ara simgeleri bozuk exeler görüyorsan onların hepsine virüs girmiştir(xp için bu)
  • Değişik bir sorum var, bu gün dizüstü bilgisayarıma yabancı bir parmak bellek taktım.Kaskersky hemen taradı ve 3 exe dosyasında "sality.aa" dosyasını buldu ayrıca 2 de trojan vardı onlar önemli değil.Flash üzerindeki 3 exe dosyasını enfeksiyondan arındırdı ve diğer truva atlarını da sildi.Ben parmak bellek üzerinden hiç birşey çalıştırmadan çıkarttım ve hemen ardından sistem geri yüklemeyi kapattım,ardın tüm sistemi tarattım hiç bir tehdit bulunmadı.Yani buldum silemedim falan demedi.Sistemde hiç bir sıkıntı görünmüyor.Sistemim 2 partisyondan oluşuyor c ve d .Bu arada d üzerinden tek bir şey yapmadım şu ana kadar.

    1.Bu ürkütücü virus yinede sistemime bulaşmış olabilir mi?
    2.Yine de Avira rescue CD yi indiriyorum ve Dos ortaminda taratacağım.Gerekli mi?
    3.Sağlamcı olduğum için Norton Ghost la alınmış imajım var,onun geri yüklemesi sırasında istersem MBR yi tekrardan yükleme seçeneği var seçersem boot sektör yenilenmiş olur mu?

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyphen -- 5 Haziran 2009; 22:53:13 >




  • 1. Evet kesin bulaşır
    2.GeRekli değil..
    3.EveT yenilenmiş olur.(Ama sen gENEde bunu yapmadan önce diskleRini sil..AyrıcA yedek full büTÜn disk mi,yoksa sadece c mi??eğer sadece c ise hiçbir işe yarAmaz)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axu067 -- 7 Haziran 2009; 2:28:04 >
  • Teşekkür ederim,ancak bulaşmamış.Bilgisayarda yaptığı söyenen hiç bir hatalı davranışı 2 gündür gözlemiyorum.Yani Kaspersky beni korumuş görünüyor.Bir süre daha kullanıp gelecek hafta size tekrar yazarım.Eğer bulaşmışsa tüm partisyonları silip Ghost imajlarını geri yükleyeceğim nasılsa, benim korkum yok yani sanuçta.Ama dediğim gibi Kaspersky takar takmaz tanıdı ve bende tehlikeyi bertaraf etti sanırım.Bu arada flaş bellekten hiç birşey kopyalamadığımı ve hiç bir exe dosyasını çalıştırmadığımı hatırlatırım.Bu şekilde davranınca bulaşmamış olabilir.
  • benim yazıcıdan çıktı bile alamıyorum. yüklenen programları falan çalıştırmıyordu. norman malware cleaner'ı tavsiye ederim
  • hyphen eğeR dediğin gibiyse çok şanslısın..(yani bulaşmamışsa)
  • Avast ile dos ortamında temizlemedi demişsin ben bir çok defa bu virüsle karşılaştım Avast ile dos ortamında temizledim gayette güzel netice aldım...
  • Evet kesinlikle bulaşmamış durumdayım.Yukarıdaki gibi davranılırsa sanırım bulaşmıyor.
  • Arkadaşlar ben hala bu virusle uğraşıyorum. Avast la dos ortamında taratmak kafama yatmıyor değil ama exeleri temizlemeden siler diye endişelerim var. Biliyorsunuz avast temizlemektense genelde silmeyi tercih ediyor.
  • yormuyo kendini diyon yani
  • Bu virüsün zararı nedir? Bana da bulaştı avirayla tarattım şu anda hiçbir uyarı falan yok silinmiş midir?
  • 4 Koca sayfada hala anlayamadın mı zararını???
  • Arkadaşlar bende de bu dediğiniz virüsten bir kaç tane buldu taratınca kaspersky fakat sizden farklı olarak bende ne görev yöneticisinde nede kayıt defterinde herhangi bir sorun yok gayet normal çalışıyorlar.Virüs bulduğu dosyaları elle sildim ben, tekrar arattığımda herhangi bir şeye rastlamadı. Acaba virüs bende aktif mi değildi yani sadece dosyalardaydı ve çalıştırmamı mı bekliyordu. Başka bir bilgisayarı kurarken yedek harddiskimi o bilgisayara bağladım ve ondan bulaştı büyük ihtimal.Ama benim windows kurulu makinamda bu dosyaları ben hiç çalıştırmadım. Herhangi bir sorun çıkarmaz sanırım, şuan c'yi de taratıyorum herhangi birşeye rastlamadı.
  • bu gıcık virüs banada bulaşmıştı güvenli moda bile giremiyordum bilgisayarcıya götürmüştük hallettim demişti getirdim pcyi açtım adam kaspersky 2009 yüklemiş. raporlarına baktım gıcık virüs temizlenmişti ama nasıl yaptığını bilmiyorum ama kaspersky 2009 ile temizlemiş. her halde hdd yi çıkartıp bir pcye takmış ordan taramış çünkü bu vürüs aktifken hiç bir anti- vürüs indiremiyordum
  • aynı zamanda kaspersky System Volume Information daki .exe'leri de temizlemiş
  • çözümü :

    arkadaşlar CA antivirusu kurun ve taratın. bütün virusleri temizliyor ve virus dosyası olmadığı sürece hiçbir dosyayı silmiyor. yani tamamen temizliyor. diğer popüler antivirus programlarını denemeyin boşuna çünkü bu program, popüler antivirus programlarının exe'lerini ele geçirip işlenemez hale getiriyor. kaspersky yüklediğinizde de, bütün exe dosyalarında bu virus olduğu için hepsini silmeye çalışıyor. önce CA antivirus'u kurup temizleyin. daha sonra gizli dosyaları ve klasörleri göstermenizi engelleyen trojan için combofix antivirus programını kurup onunla taratın. ardından c: yi açın ve araçlar'a, ardından da klasör seçenekleri'ne tıklayın. görünüm'e tıklayın ve gizli dosyaları göster'e tıklayın, ardından da biraz aşağı inin ve sistem dosyalarını göster'deki işareti kaldırın ve tamam deyin. daha sonra tekrar ca antivirus ile taratın garanti olsu diye. bilgisayarınız tamamen temizlenecek. 2 pc'de denedim ve başarılı oldu. bazı arkadaşların mesajlarını okudum da şok oldum. yok formatmış, yok yüzlerce gb'lık verinin kaybolmasıymış. geçmiş olsun. belki büyük konuşuyorum fakat hiçbir virus format atmaya değmez. 15 senedir envai çeşit virusle karşılaştım. gerçek bu. zehir varsa, panzehiri de her zaman olacaktır.




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.