Şimdi Ara

ABS BEYNİ TAMİR HONDA FREN PEDALI İNİYOR 2022 HAKKINDA TÜM SORUNU İÇİN CEVAP BURADA 2022

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
940
Cevap
53
Favori
475.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hakan ustam gerekli ilgi ve alakayı göstermiş olup yanlış anlaşılma giderilmiştir, tekrar kendisine teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakOKTEM -- 7 Haziran 2016; 15:46:04 >
  • Selamınaleyküm herkese kolaylıklar dilerim ben ankarada aracımın abs beyni arızasını gidermek için sanayi sanayi dükkan dükkan gezmediğim yer kalmadı yok aracı bırakın 2 gün sonra size bilgi verelim yyok park yerimiz yok aracınızın abs beynini başka ustaya söktürün bize getirin bakalım 10 gün sonra size bilgi verelim fiyatı o zaman belli olacak ( hee ağızlarından çıkan rakamlarada yabana atılır rakamlar değil hee ) garip garip sanki aracımızın arızası sadece o kişiler tarafından biliniyormuş edaları biz yapamazsak kimse yapamaz lafları yani beyler bayanlar uzattım biraz ama bunları sanayilerde kaç gündür gidip duydugum laflar ama hiç birinde icraatta yok yani sora sora Hakan ustayı buldum derdimi anlattım o dinledi abi canını sıkma otur cayımızı iç 1 sate kadar hem arızanı tespit edecem hemde arızanı yapacam dedi gittiler aracımdan kendileri abs beynini söktüler tamir ettiler gittiler kendileri aracıma parçayı taktılar bindik tespit ettik sorun çözülmüş ellerine sağlık ustam peki ustam bu aşamaya gelene kadar para sormadı istemedi sağolasın ankaranın esnafı böyle olur ustam yolda kalana kazık atmaz yardımcı olur işte hakan ustamda bu ankaranın adam gibi ustalarından biri sağolasın varaolasın paraya gelince artık ustam parayıda söylede bilelim dedim abi yolcuysan yoluna git paranı sonra yolla dedi yolcu değilsen cüzi bir rakam söyledi ödedim ücretini diğer ustaların 1/4'ü kadardı rakamıda :) vay vay vay ustam ellerine sağlık TEŞEKKÜRLER HAKAN USTAYA ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK





  • 98 model toyota avensisim var. arabayı ilk calıştırdıgımda abs alarm vermiyor. sonraki ilk frende abs alarmı veriyor ve sönmüyor. bu konuda fikir yardımındabulunabilirmisiniz. şimdiden teşekür ederim
  • Bu formun en güzel yanı insanları daha yakından tanımak.Yardım her zaman bilgi beceri ister.
  • Hakan bey merhaba.

    aracım 2009 doblo premio, frene bastığımda ön tekerlerden hızıma göre tık tık tık diye ses geliyor. Bu ses fren balataları değiştikten sonra oldu ve diskleri de taşlatmıştık. Aslında aracı aldıktan 1 ay sonra balataları filan değiştirdim ve aldığımda havalar soğuktu bu yüzden camlar kapalı kullandığım için ses önceden de varmıydı yok muydu bilemiyorum. Ama dediğm gibi bakım yaptrdıktan sonra fark ettim. Tamirciye sordum ve internetten biraz araştırma yaptım bu tık tık sesi abs nin devreye girdiğinin işaretiymiş. Ama ben pek inanmadım. Frenlerde bi problem yok. en ufak kızaklama bile yok araçta ama bu ses nedir çok kafama takılıyor. Abs ışığı motor çalıştıktan sonra sönüyor ve bidahada yanmıyor yani abs arızası vermiyor araç. Acaba tamirci balataları değişirken bi yanlışlık filan mı yaptıda bu ses geliyor. yada balatalar mı uyumsuz ne bileyim frenlerde boşluk mu var?
    Sonuçta aracın en önemli aksamı sayılır fren bunun için içim rahat değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanusta


    quote:

    Orjinalden alıntı: x15

    Arabamda abs var ancak şimdiye kadar devreye girdiğini görmedim sırf devreye girsin diye birkaç kez deneme amaçlı sert fren yaptım ama ne pedalda bir titreme hissettim ne de abs ışığının yanıp söndüğünü gördüm..Herhangi bir sorun belirtisi de yok şu an..



    Abs devreye girmesi için tekerleklerin kayması gerek onda abs devreye girer.Daha sert fren yapmanız gerekebilir.Abs devreye girdiğnde abs ışığı yanmaz zaten yanarsa şayet bir arıza tespit etmiş demektir ve hiç devreye girmez.

    Araçta abs sisteminin çalışıp çalışmadığını en basit şu şekilde test edebilirsiniz.

    Aracın kontağını açın abs ışığı 5sn kadar yanar ve söner.Bu anda hem abs lambasını ve abs sistemini kontrol etmiş oluyorsunuz.Eğer lamba sürekli yanıyorsa bir hata kaydetmiş demektir.Diyelim lamba söndü ama ynede abs sistemi tam olarak çalıştığını kontrol etmek için şöyle bir deneme yapın
    aracın direksiyonunu tam sağ yada tam sol yapın ve tekerlekğin iç tarafında abs sensörünü görürsünüz fişini çekin (yanlış fişi çekmeyin balata ikaz fişi gibi ) ve kontağı açın abs lambası yanar 5 sn kadar söner ve tekrar yanmaya devam eder veya hiç sönme yapmadan yanmaya devam eder.Aracınızı 20km üzerinde bir test sürüşü yapın abs lambasının sürekli yandığını göreceksiniz.Hemen paniğe kapılmayın abs lambasını nasıl söndürcem diye :) Şimdi söktüğünüz abs sensörünün fişini takın.Kontağı açın abs lambası yine 5 sn kadar yanar ve söner sönmezse şayet 30 km hızın üzerinde yol testi yapın belirli bir zaman sonra abs lambasının söndüğünü göreceksiniz.Yine sönmedi derseniz ki bu başıma geldi araçla yaklaşık 30-35 dk kadar sürmeniz gerekecektir.Mutlaka sönecektir.Yine sönmedi diyorsanız söktüğünüz sensörün fişini tam olarak yerine takamamışsınız demektir. :))


    Saygılar...



    deneyelim bakalım






  • 2012 FİAT LİNEA ARACIMIN ÖNTEKER DEN SES GELME ŞİKAYETİM YÜZÜNDEN DISARIDA BİR USTAYA GÖSTERDİM. USTA ADI KADAR EMİN KONUSARAK BİLYALARIND EĞİŞİMİNİ YAPMAMIZ GEREKİYOR DEDİ. BENDE BUNA NAZARAN DEĞİŞMESİNİ İSTEDİM. SONRASINDA BASIMA GELMEYEN KALMADI. SANAYİDEN AYRILDIKTAN 50 KM SONRA ABS VE EBD HATASI VERMEYE BASLADI. TEKRAR GERİYE DÖNDÜĞÜMDE USTA ABS KABLOLARINI KONTROL ETTİ BİLGİSAYARA BAĞLADI HATA GİDERDİĞİNİ ZANNETTİ V.S. BENİ BAŞINDAN SALDI. NİTEKİM İŞİN ORDA ÇÖZÜLMEYECEĞİNE KANAAT GETİRDİKTEN SONRA SERVİSE GİTTİĞİMDE AYNI SIKINTILARI ORDA DA ÇEKTİM. İNTERNETTEN ARAŞTIRMA YAPTIĞIMDA HAKAN USTANIN BU KONUDA BİLGİ SAHİBİ OLDUĞUNU Bİ ÇOK YORUMLARDA OKUMUSTUM. KENDİSİYLE İLETİŞİME GEÇTİĞİMDE BANA TARİF ÜZERİNE SERVİSTEKİ ARKADAŞLARLA GÖRÜŞTÜRDÜM. VE SIKINTIYI HAKAN USTA ARACILIĞIYLA ÇÖZDÜRDÜK..
  • Konuyu görünce tekrar yorum yapmak istedim.

    Abs lambam yanıyordu ve Hakan Usta' ya yaptırmıştım. Yaklaşık 1 sene oldu ve abs lamba sorunum bir daha tekrarlamadı. Ağustos ayında da Hakan Usta' yı göstergelerdeki sıkıntı için aramıştım. Bana yol gösterdi ve lehimleri tazeleyerek sorunu çözdüm.

    Sizin gibi ustalar başımızın tacıdır Hakan Reiz
  • kendisi ile alakalı olmayan bir konuda bile çok ilgili alakalı şekilde yardımcı oldu...

    kendi alanıyla ilgili işi düşen olursa tavsiye ederim ustamızı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muzi09

    hakan usta selamlar hayırlı işler

    volvo s40 aracım var.3 gün önce kırmızı ışıkta yavaşlarken sağ ön tekerden balata sürtmesi gibi bir ses gelmişti. 3 gündür aracımı çalıştırdıktan ve belirli bir mesafe yol aldıktan sonra 10-15 km kadar. abs ve ptnj önleme sorunu ışığı yanıyor ve durana kadar yanmaya devam ediyor.

    sebebi ne olabilir. teşekkürler
    Merhaba,

    Aracı bilgisayara bağlattırın ve sensör sinyallerini kontrol ettirin.
  • Ustam kolay gelsin 2008 model opel corsa 1.3 ecoflex dizel manuel aracımda abs ışığı hiç bir şekilde yakmamasına rağmen sağ ön fren ve sol arka fren tutmama sorunu başladı ani frende abs devreye giriyor ve direksiyon sağa doğru dönüyor ve araba resmen sekiyor duymuyor arka frenleri temizlettim ayarları tekrar yapıldı ama sorun hala devam ediyor araştırmama göre abs beyninde sorun varmış hidrolik sistem bütün tekerleklere aynı şiddette iletilmiyormuş çözümü varmıdır yardımcı olursanız sevinirim makinaya bağlattım abs ile ilgili bi sorun yok gösteriyor
  • yusufocean1 kullanıcısına yanıt
    Facebook gruplarından bakın çıkma araştırın o şekilde bulunur.
  • ABSCİ HAKAN USTA 05369491316 Arkadaşlar aracınızda ABS sorunu yaşıyorsanız tüm şikayetlerinizi bu başlık altında yazabilirsiniz.
    Binek araçlarında marka,model gözetmeksizin şikayetlerinize yardımcı olabilirim.
    Temennimiz inşallah bu tür arızalarla karşılaşmamanız dileğiyle saygılar.

    Hızlı Ulaşım Cepten Arayabilirsiniz. 05369491316

    Abs beyin nasıl tamir ediliyor.
    Absci hakan usta

    İzlemek İçin Tıkla


    Güncel: 05.10.2022

    Hızlı ulaşım için: 0536 949 13 16

    TIKLA ALTDAKİ LİNK E TIKLA YAZIYA

    Sorunlarınıza kolay, hızlı, zamanında ve yerinde kararlar için mutlaka beni arayın yanlış yerde yanlış işler yaptırmayın paranızın fazlası cebinizde kalsın. İnsanlara En kolay dürüst olmanın yolu test edin ve görün farkımızı absci hakan usta.

    ABS BEYNİ TAMİR HONDA FREN PEDALI İNİYOR 2022 HAKKINDA TÜM SORUNU İÇİN CEVAP BURADA 2022



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanusta -- 5 Ekim 2022; 22:34:32 >







  • Ustam iyi günler benim sorum biraz genel olacak,
    Çeşitli kaynaklardan öğrendiğime göre sadece ön tekerlekte ABS olan araçlarda varmış.Bu araçlar hakkında bilginiz var mı ? Sistem nasıl çalışıyor.Sanırım limitör bu araçlarda da var.Marka ve model ismi verebilir misiniz ?
    Birde 4 tekerlekte ABS olup,limitörü olan araçlar var mı ?
  • Yanılmıyorsam ford escortta böyle bir sistem vardı.Hareketi akislerden bir kayış yardımıyla alıyordu iyi bir sistem olmadığı için tutulmadı piyasadada sayılıdır zaten bu sistem pekte fazla güvenilir bir sistem değildir.Limitör olayı ise arka tekerleklere giden hidrolik basıncını ayarlayan bir mekanik sistemdir.Araçla yolda giderken frene bastığınızda aracın arkası yukarı kaltığından dolayı arka tekerleklere giden fren basıncı düşürerek tekerleklerin kaymasını önlemektedir.Fren basıncını düşürmemiş olsaydı arka tekerleklere düşen ağırlık az olacağından tekerlekler hemen kitlenecektir.Aracın hakimiyeti kalmayacaktır.Araçların hepsinde limitör mevcut zaten limitörsüz araç varsada zaten o araçta abs olduğunu sanmıyorum.


    quote:

    Orjinalden alıntı: tenekekutu

    Ustam iyi günler benim sorum biraz genel olacak,
    Çeşitli kaynaklardan öğrendiğime göre sadece ön tekerlekte ABS olan araçlarda varmış.Bu araçlar hakkında bilginiz var mı ? Sistem nasıl çalışıyor.Sanırım limitör bu araçlarda da var.Marka ve model ismi verebilir misiniz ?
    Birde 4 tekerlekte ABS olup,limitörü olan araçlar var mı ?




  • usta aracım 2000 symbol rna 2 hava yastığı var abs ışığı var ama ani fren yaptığımda hiç yanmıyor araç 3. el acaba arabada abs var mı yoksa arızalımı
  • benim araçda imzada gördüğünüz düldül çok nadir olarak abs ışığı yakıyor birdahaki kontak çevirmemde bu arıza ışığı sönmüş oluyor ama çok nadir 3-4 ayda bir diyebilirim,sebebi nedir acaba
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ziraatbileşim

    usta aracım 2000 symbol rna 2 hava yastığı var abs ışığı var ama ani fren yaptığımda hiç yanmıyor araç 3. el acaba arabada abs var mı yoksa arızalımı


    Ani fern yaptığınızda abs ışığı yanmaz zaten yanıyor ise problem var demektir.
    Ani fren yaptığınızda tekerlekler kayma noktasında ise fren pedalından abs nin devreye girdiğini hissedersiniz.
  • Hakan Usta,
    Aracımda abs yok ama, neredeyse kronikleşen bir fren sorunu için görüşlerinizi almak istiyorum..

    Aracım Renault 21 Concorde..Ön frenler disk, arkalar kampana..
    Sorunum şöyle; şehir içinde düz yolda seyrederken 40-50 km lik süratlerde dahi, ani yapılan fren ve kitleme ile birlikte aracım sağa doğru sapma yapıyor..

    Yıllar içinde, zorunlu olarak bir çok fren sistemi parçası değişti (fren merkezi, balatalar vs) ama bu sorun hep vardı..Yaptığım araştırmalarda; fren sistemindeki westinghouse adlı parçadaki lastik kısımın yırtılmasından kaynaklanan fren sorunlarının, R21 lerde sıkça görüldüğünü duydum..Bu parçanın görevi ve yaşanan aksaklık ile ilgili ne söyleyebilirsiniz?Olası bir tamirat öncesi, beni bilgilendirirseniz çok sevinirim..Selamlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: C.McRae

    Hakan Usta,
    Aracımda abs yok ama, neredeyse kronikleşen bir fren sorunu için görüşlerinizi almak istiyorum..

    Aracım Renault 21 Concorde..Ön frenler disk, arkalar kampana..
    Sorunum şöyle; şehir içinde düz yolda seyrederken 40-50 km lik süratlerde dahi, ani yapılan fren ve kitleme ile birlikte aracım sağa doğru sapma yapıyor..

    Yıllar içinde, zorunlu olarak bir çok fren sistemi parçası değişti (fren merkezi, balatalar vs) ama bu sorun hep vardı..Yaptığım araştırmalarda; fren sistemindeki westinghouse adlı parçadaki lastik kısımın yırtılmasından kaynaklanan fren sorunlarının, R21 lerde sıkça görüldüğünü duydum..Bu parçanın görevi ve yaşanan aksaklık ile ilgili ne söyleyebilirsiniz?Olası bir tamirat öncesi, beni bilgilendirirseniz çok sevinirim..Selamlar




    Öncelikle şunu söyleyim benim branşım elektronik olduğu için fren sisteminin tüm aksamlarını tamir etmiyorum.Sadece elektronik aksamları benim meslek dalına girdiğinden westinghouse tamiri yapmıyorum.

    Saygılar...




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.