Şimdi Ara

ABS BEYNİ TAMİR HONDA FREN PEDALI İNİYOR 2022 HAKKINDA TÜM SORUNU İÇİN CEVAP BURADA 2022 (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
940
Cevap
53
Favori
475.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hakan usta kolay gelsin 2012 model clio 3 aracim var iki gun once yolda giderken ani serit degisimi yaptim ve abs isigi yandi kontagi kapattim freni pompaladim calistirdim duzeldi suan ara sira tekrar ayni seyi yapiyor nasil hareket etmeliyim tesekkur ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sipahili2222

    Hakan usta kolay gelsin 2012 model clio 3 aracim var iki gun once yolda giderken ani serit degisimi yaptim ve abs isigi yandi kontagi kapattim freni pompaladim calistirdim duzeldi suan ara sira tekrar ayni seyi yapiyor nasil hareket etmeliyim tesekkur ederim.
    arkadaşlar fiat marea aracım var..abs beyninde ventil rolesi sinyal sorunu diye bir arıza var..ne demek bu ? yapılabilir bir durum mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selimkk

    hakan usta merhaba..Hyundai Elantra 2004 otomatik aracım var ve aracıma ön takım bakımı yaptırdım.Z-rot,balata,salıncak burcu,viraj demir burcu,aks körüğü felan..Bu işlemleri yaptıktan sonra ABS lambası devamlı yanmaya başladı.Bilgisayarda sağ ön sensör arızası veriyor ve arıza silinmiyor oysa sağ sensör hiç sökülmedi sadece sol ön sensör söküldü.Acaba ne gibi bir sıkıntısı vardır önceden hiç problem yoktu.

    Alıntıları Göster
    Abs sensörün taradığı dişlilerine baktırın benim dişli sabit olması gerekirken hareket ettiği için arıza veriyordu sorun çözüldü çoğu kimsede bu arızayı bilmiyor sensörde sorun vardır diyor sensör darbe görmedikçe bozulacak bir ürün değildir
    ABS BEYNİ TAMİR HONDA FREN PEDALI İNİYOR 2022 HAKKINDA TÜM SORUNU İÇİN CEVAP BURADA 2022ABS BEYNİ TAMİR HONDA FREN PEDALI İNİYOR 2022 HAKKINDA TÜM SORUNU İÇİN CEVAP BURADA 2022ABS BEYNİ TAMİR HONDA FREN PEDALI İNİYOR 2022 HAKKINDA TÜM SORUNU İÇİN CEVAP BURADA 2022
    |
    |
    rmznozkaya bu mesajı paylaştı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Du Hast

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakanusta

    Merhaba arkadaşlar her zaman net başında olamıyorum.
    Hızlı ulaşım için
    0536 949 13 16
    ABS ci HAKANUSTA

    Fonik Tekerlek hatası hakkında düşünceleriniz nedir?
    İngilizcesi Phonic Whell.
    Sol önden veriyor. Aks kafasında bir miktar boşluk var. Arabayı belli bir süre kullanınca normal frende bile abs devreye giriyor bir süre sonra abs lambası yanıp sistem devre dışı kalıyor. Lamba yanıkken Cihaza bağladım bu hata çıktı.
    Önceden bir kaç kere daha oldu, aks kafasını değiştirince sorun gitti. Aks kafasında boşluk yapınca bu olay çıkıyor. Vibrasyondan yapıyor olabilir mi? Abs sensörü aks kafasında değil bilya ya bakıyor.
    Anlamadım gitti.

    Alıntıları Göster
    hakan usta merhaba.
    benim 2009 model otomatik chevrolet cruze aracım var. araç soğukken çalıştırıp D ye alıp yola çıkıyorum 1-2-3 deyip aniden 1e alıyo kesinlikle 2 ye atmıyo, triptoniğe alıyorum ordada D yazıyo. yaklaşık yarım saat sonra araç iyice ısınınca istop edip çalıştırıyorum normale biniyo. örnek sanaideki ustamla beraber araştırdık araç hatayı vermiş durumdayken bilgisayara bağlattık hız sensörü hatası verdi. şuan şanzıman söküldü hız sensörünü arıyoruz. benim sizden ricam böyle bir sorunla karşılaştınızmı? sensörden sonra düzelmezse şanzıman beyni diyorlar. oda epeyce pahalıymış.
  • Hakan usta merhaba 97 nissan primera slx aracımda ABS lambası yanmadigi zaman özellikle sabahları pedala bastigimda geri atıyor bastirmiyor bir sure sonra ABS Işığı yanınca pedal normale donuyor yumusuyor yani bilgisayara baglattim on sol ve sağ teker de arıza gösterdi yeni kablo aldım değiştirdik yine ayni sorun devam etti beyine baktılar ondada sorun yok usta sensorler arası ohm farkı var dedi bir turlu cozemedik sorun nerde olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: djkenan kanarya

    Hakan usta merhaba 97 nissan primera slx aracımda ABS lambası yanmadigi zaman özellikle sabahları pedala bastigimda geri atıyor bastirmiyor bir sure sonra ABS Işığı yanınca pedal normale donuyor yumusuyor yani bilgisayara baglattim on sol ve sağ teker de arıza gösterdi yeni kablo aldım değiştirdik yine ayni sorun devam etti beyine baktılar ondada sorun yok usta sensorler arası ohm farkı var dedi bir turlu cozemedik sorun nerde olabilir
    Merhabalar hakan usta,2004 marea aracımda abs ve el freni ikaz ışığı yanıyor.Kontak açıp kapattığımda sönüyor belli bir süre sonra tekrar yanıyor ,bazen kendiliğinden sönüyo.Sorun neden kaynaklı olabilir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ErsinD.

    Merhabalar hakan usta,2004 marea aracımda abs ve el freni ikaz ışığı yanıyor.Kontak açıp kapattığımda sönüyor belli bir süre sonra tekrar yanıyor ,bazen kendiliğinden sönüyo.Sorun neden kaynaklı olabilir?

    Alıntıları Göster
    Merhaba Hakan Usta...
    benim size bir sorum olacak benim 2006 otomatik honda jazz var. yaklaşık 5 ay önce fren balatalarını değiştirdim servisten çıktıktan bir süre sonra ABS lambası yandı ustaya tekrara götürdüm bir sorun olmadığını söyledi kabloların arasında pislik vardır dedi. bende inandım en son gittiğimde bilgisayara bağladı ve ABS beyninin arızalandığını söyledi. bir yıldır arabayı kullanıyordum ve böyle bir sorunu yoktu ABs gerçekten arızalı mıdır yardım ederseniz sevinirim. şimdiden teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helyhansen

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakanusta


    quote:

    Orjinalden alıntı: x15

    Arabamda abs var ancak şimdiye kadar devreye girdiğini görmedim sırf devreye girsin diye birkaç kez deneme amaçlı sert fren yaptım ama ne pedalda bir titreme hissettim ne de abs ışığının yanıp söndüğünü gördüm..Herhangi bir sorun belirtisi de yok şu an..



    Abs devreye girmesi için tekerleklerin kayması gerek onda abs devreye girer.Daha sert fren yapmanız gerekebilir.Abs devreye girdiğnde abs ışığı yanmaz zaten yanarsa şayet bir arıza tespit etmiş demektir ve hiç devreye girmez.

    Araçta abs sisteminin çalışıp çalışmadığını en basit şu şekilde test edebilirsiniz.

    Aracın kontağını açın abs ışığı 5sn kadar yanar ve söner.Bu anda hem abs lambasını ve abs sistemini kontrol etmiş oluyorsunuz.Eğer lamba sürekli yanıyorsa bir hata kaydetmiş demektir.Diyelim lamba söndü ama ynede abs sistemi tam olarak çalıştığını kontrol etmek için şöyle bir deneme yapın
    aracın direksiyonunu tam sağ yada tam sol yapın ve tekerlekğin iç tarafında abs sensörünü görürsünüz fişini çekin (yanlış fişi çekmeyin balata ikaz fişi gibi ) ve kontağı açın abs lambası yanar 5 sn kadar söner ve tekrar yanmaya devam eder veya hiç sönme yapmadan yanmaya devam eder.Aracınızı 20km üzerinde bir test sürüşü yapın abs lambasının sürekli yandığını göreceksiniz.Hemen paniğe kapılmayın abs lambasını nasıl söndürcem diye :) Şimdi söktüğünüz abs sensörünün fişini takın.Kontağı açın abs lambası yine 5 sn kadar yanar ve söner sönmezse şayet 30 km hızın üzerinde yol testi yapın belirli bir zaman sonra abs lambasının söndüğünü göreceksiniz.Yine sönmedi derseniz ki bu başıma geldi araçla yaklaşık 30-35 dk kadar sürmeniz gerekecektir.Mutlaka sönecektir.Yine sönmedi diyorsanız söktüğünüz sensörün fişini tam olarak yerine takamamışsınız demektir. :))


    Saygılar...



    deneyelim bakalım




    Alıntıları Göster
    merhaba hakan usta sabırla tüm sorulara cevap verdiğin için teşekkürler

    benim sorunum şu; araç çalışınca abs lambası sönüyor ve birkaç metre sonra, yanıyor ve hiç sönmüyor.https://store.donanimhaber.com/b5/2e/8c/b52e8c9eb3b77dd64c48b638822377d1.JPGhttps://store.donanimhaber.com/b5/2e/8c/b52e8c9eb3b77dd64c48b638822377d1.JPG
    bilgisayara bağlattım arıza kodu: 70 ( pompa motoru kesinti/ şasi / artı uç) arızası veriyor. sorun beyinde mi yoksa başka bi yerdemi yardımcı olursanız çok sevinirim.

    ABS BEYNİ TAMİR HONDA FREN PEDALI İNİYOR 2022 HAKKINDA TÜM SORUNU İÇİN CEVAP BURADA 2022
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanusta

    quote:

    Orjinalden alıntı: ozkann79

    hakan ustam Benim de 98 marea aracımda EBD problemi (abs ve el freni lambası yanıyor) var. aracım 2 el . ilk aldığımdada bu problem vardı. havalar çok soğuk olduğumda ABS çalışıyor, ama sıcak havalarda abs ve el freni lambası yanıyor. samsun da tamircide bilgisayara bağlattığımda şu üç hatayı çıkardı.
    C1121 Ventil Rölesi Kesinti-Şasi Çıkışı
    C1800 Akü Gerilimi çok Düşük
    C1952 Sensörler için (5V) besleme gerili
    bu hataları yorumlayarak baya masraflı olur dediler. yani tam net bir çözüm sunmadılar bende araca hiç dokundurtmadım.
    bende havalar soğukken içim rahat araba kullanıyorum( ABS çlışıyor-ışkları yanmıyor) ama hava sıcakken çok tedirgin oluyorum ABS çalışmıyor.
    yardımcı olur yol gösterirsen sevinirim.




    ABS beyni tamiri yapılabiliyor.Uygun fiyata garantili yaparız.

    Alıntıları Göster
    merhaba hakan usta:

    internetten sürekli takip ediyoruz ününüz yurdumuz sınırlarını dahi aştı benim derdime tek çare sizsinz lütfen yardımcı olabilirmisiniz aracımı göstermediğim usta kalmadı hepsi farklı farklı yorumlar yapıoyor kafam allak bullak oldu ne yapılacağını bilemiyorum arabımın türkiye girişi olmadığı için servis bile ne yapacağını bilemedi.

    Sorunum şu :


    1993 model fiat punto elx 1,6 motor 90 beygir aracımın aldığımda abs çalışmıyordu bende farketmedim ışığını söndürmüşler abs beyni bosh marka hakan usta abs tamamen devre dışı ne yapabiliriz fenni muayenelerde problem oluyor bilgisayara da bag lattıgımızda eskişehirde hiç bir yanıt alamadık bana nasıl yardımcı olabilirsiniz çok acil cevabınıza ve biligilerinize ihtşyacım var . Saygılarımla şimdiden çok teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sessiz026

    merhaba hakan usta:

    internetten sürekli takip ediyoruz ününüz yurdumuz sınırlarını dahi aştı benim derdime tek çare sizsinz lütfen yardımcı olabilirmisiniz aracımı göstermediğim usta kalmadı hepsi farklı farklı yorumlar yapıoyor kafam allak bullak oldu ne yapılacağını bilemiyorum arabımın türkiye girişi olmadığı için servis bile ne yapacağını bilemedi.

    Sorunum şu :


    1993 model fiat punto elx 1,6 motor 90 beygir aracımın aldığımda abs çalışmıyordu bende farketmedim ışığını söndürmüşler abs beyni bosh marka hakan usta abs tamamen devre dışı ne yapabiliriz fenni muayenelerde problem oluyor bilgisayara da bag lattıgımızda eskişehirde hiç bir yanıt alamadık bana nasıl yardımcı olabilirsiniz çok acil cevabınıza ve biligilerinize ihtşyacım var . Saygılarımla şimdiden çok teşekkür ederim.

    Alıntıları Göster
    merhaba ustam bende 1998 model nissan primera marka araç var abs ışığı yandı servise götürdük bir kablo arızası dediler ama bu basi kablunun fiyatının 800 TL olduğunu ve avrupadan siparişle geleceğini söylediler bu ne kablosuki bukadar pahalı bunun başka bi çaresi olamazmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre_sheva

    merhaba ustam bende 1998 model nissan primera marka araç var abs ışığı yandı servise götürdük bir kablo arızası dediler ama bu basi kablunun fiyatının 800 TL olduğunu ve avrupadan siparişle geleceğini söylediler bu ne kablosuki bukadar pahalı bunun başka bi çaresi olamazmı

    Alıntıları Göster
    Herkese iyi günler. Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Aracım 99 model toyota avensis. Bundan 8-9 ay önce abs normal olarak çalışırken arada sırada ışığı yanmaya başladı. Sonra ışık sabit olarak yanmaya başladı ve öyle kaldı. Tamircime durumu anlattım sensörleri vs temizledi fakat durum düzelmedi. Sonra bu işle ilgilenen birine gittim. 4-5 farklı bilgisayara bağlattık fakat hiçbiri ABS'yi görmedi. Airbag vs görünüyor fakat ABS görünmüyor. Usta beyninde sorun olabilir dedi. Benim abs beynini söküp aynı model bir başka arabaya taktık onda da aynı sorunu çıkardı. sonra beyni tamire yollandı. Geldiğinde de değişen birşey olmadı. Tamiri yapan kişi arızayı gördüğünü ve tamir ettiğini söylemiş fakat hala abs çalışmıyor ve bilgisayar görmüyor. ABS bosch marka. Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim...
  • HAKAN USTA BENİM 2004 MODEL OPEL VECTRA 1.6 VAR İKİ HAFTA ÖNCE BALATA DEĞİŞİMİ YAPTIRDIM ONDAN SONRA FREN BALATA İKAZ IŞIĞI SÜREKLİ YANMAYA BAŞLADI BİR HAFTA SONRA ABS IŞIĞI SÜREKLİ YANIYOR BAZEN SÖNÜYOR KISA BİR SÜRE SÖNDÜĞÜNDE DENEDİM ABS DEVREYE GİRİYOR NEDEN OLABİLİR BİRDE ABS TEK TARAFLI TUTAR MI? ABS IŞIĞI YANARKEN...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihan7812

    HAKAN USTA BENİM 2004 MODEL OPEL VECTRA 1.6 VAR İKİ HAFTA ÖNCE BALATA DEĞİŞİMİ YAPTIRDIM ONDAN SONRA FREN BALATA İKAZ IŞIĞI SÜREKLİ YANMAYA BAŞLADI BİR HAFTA SONRA ABS IŞIĞI SÜREKLİ YANIYOR BAZEN SÖNÜYOR KISA BİR SÜRE SÖNDÜĞÜNDE DENEDİM ABS DEVREYE GİRİYOR NEDEN OLABİLİR BİRDE ABS TEK TARAFLI TUTAR MI? ABS IŞIĞI YANARKEN...
    Hakan Usta Toyota Carina 1997 model 2.0 motor aracımın abs ışığı yanıyordu eskişehirde kontrol ettirdim. sol arka abs valfi arızası verdi. Abs Pompa motoru ünitesinin komple değişmesi gerektiğini söylediler. sorun nasıl Çözülür acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Andrapa

    Hakan Usta Toyota Carina 1997 model 2.0 motor aracımın abs ışığı yanıyordu eskişehirde kontrol ettirdim. sol arka abs valfi arızası verdi. Abs Pompa motoru ünitesinin komple değişmesi gerektiğini söylediler. sorun nasıl Çözülür acaba?

    Alıntıları Göster
    HAKAN USTAM ARAÇ HAREKET ETTİKTEN 15 20 METRE SONRA ABS LAMBASI YANIYOR VE ABS DEVREDEN ÇIKIYOR, ARIZA TESBİT CİHAZINA BAĞLATTIM RESİMDE GÖRÜLEN HATAYI VERİYOR SİZCE ARIZA NEDİR. YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.
    ABS BEYNİ TAMİR HONDA FREN PEDALI İNİYOR 2022 HAKKINDA TÜM SORUNU İÇİN CEVAP BURADA 2022
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Du Hast

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakanusta

    Merhaba arkadaşlar her zaman net başında olamıyorum.
    Hızlı ulaşım için
    0536 949 13 16
    ABS ci HAKANUSTA

    Fonik Tekerlek hatası hakkında düşünceleriniz nedir?
    İngilizcesi Phonic Whell.
    Sol önden veriyor. Aks kafasında bir miktar boşluk var. Arabayı belli bir süre kullanınca normal frende bile abs devreye giriyor bir süre sonra abs lambası yanıp sistem devre dışı kalıyor. Lamba yanıkken Cihaza bağladım bu hata çıktı.
    Önceden bir kaç kere daha oldu, aks kafasını değiştirince sorun gitti. Aks kafasında boşluk yapınca bu olay çıkıyor. Vibrasyondan yapıyor olabilir mi? Abs sensörü aks kafasında değil bilya ya bakıyor.
    Anlamadım gitti.

    Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşlar benim mareada şöyle acayip bir sorun var yardimlarınızı bekliyorum []araba çukura veya şehir içindeki kasislerden geçtigimde sanki ABS DEVREYE GİRİYOR 5 İLE 10 SANİYE BİR SES GELİYOR SONRA KESİLİYOR NEDENDİR BİLEN VARMİ SAYGILAR[
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramazan marea

    merhaba arkadaşlar benim mareada şöyle acayip bir sorun var yardimlarınızı bekliyorum []araba çukura veya şehir içindeki kasislerden geçtigimde sanki ABS DEVREYE GİRİYOR 5 İLE 10 SANİYE BİR SES GELİYOR SONRA KESİLİYOR NEDENDİR BİLEN VARMİ SAYGILAR[

    Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşlar 2008 lancer invite aracımın abs pompası arızalandı çıkma bulma şansım varmıdır. yada abs beyni bozuk modül nereden bulabilirim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratorkunbalik

    merhaba arkadaşlar 2008 lancer invite aracımın abs pompası arızalandı çıkma bulma şansım varmıdır. yada abs beyni bozuk modül nereden bulabilirim...

    Alıntıları Göster
    pompanın sıkıntısı sağ ön tekere hidrolik pompalamıyor. düzeltilebilirmi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratorkunbalik

    pompanın sıkıntısı sağ ön tekere hidrolik pompalamıyor. düzeltilebilirmi?

    Alıntıları Göster
    Merhabalar,

    Öncelikle Hakan ustaya yardımları için teşekkürler. Allah razı olsun.

    Ben 2 gün önce aldığım 2004 HONDA HRV 1,6 aracım aldıktan sonra önce bir kere ABS arıza lambası yaktı. Sonra söndü. 1 2 kere daha aynı işi yaptı şimdi hala yanıyor. Hakan hocam siz hangi ildesiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fleam -- 23 Aralık 2014; 8:38:49 >
  • Merhaba Hakan usta benim 2010 model fluence model aracımın abs anahtar stop yazısı el freni lambaları yanıyo direksiyon çok sert dönüyor bilgisayara sokduğumuzda abs de araç cevap vermiyo bağlanmıyo abs beyni arızalı olabilirim mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Du Hast

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakanusta

    Merhaba arkadaşlar her zaman net başında olamıyorum.
    Hızlı ulaşım için
    0536 949 13 16
    ABS ci HAKANUSTA

    Fonik Tekerlek hatası hakkında düşünceleriniz nedir?
    İngilizcesi Phonic Whell.
    Sol önden veriyor. Aks kafasında bir miktar boşluk var. Arabayı belli bir süre kullanınca normal frende bile abs devreye giriyor bir süre sonra abs lambası yanıp sistem devre dışı kalıyor. Lamba yanıkken Cihaza bağladım bu hata çıktı.
    Önceden bir kaç kere daha oldu, aks kafasını değiştirince sorun gitti. Aks kafasında boşluk yapınca bu olay çıkıyor. Vibrasyondan yapıyor olabilir mi? Abs sensörü aks kafasında değil bilya ya bakıyor.
    Anlamadım gitti.

    Alıntıları Göster
    Merhaba Hakan Usta. Bende 1998 model Volkswagen Polo var. Geçenlerde aracın hızı yavaş iken gaz ve fren pedalına bastığımda ses gelmeye başladı. Özel bir servise götürdüm. Arızanın ABS den kaynaklandığını muhtemelen beyinde sorun olduğunu söyledi. Beyninin değişmesi de 400-500 lira falan olacağını söyledi. Şu durumda o kadar veremeyeceğimi başka ne yapabileceğimi sordum. Ya beynini değiştireceksin ya da ABS yi iptal etmen gerekir dedi. Bende ABS nin tekerlerdeki kablosonu çıkarın dedim. Böylece o ses kesildi. Şuan öyle sürüyorum. Yani ABS devre dışı. Ne yapmam gerekir...
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.