Şimdi Ara

BAKAYA KALIRSAM NE OLUR....CEZASI NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
34.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • temmuz 2006 da erciyes ünv besyo dan mezun oldum....muayenemi yaptırdım ve kasım 2007 ye kadar askerliğimi ertelettim.....ağustos 2007 de erzurumda öğretmen olarak göreve başladım......kasım 2007 de askere gitmem gerekirken ben ek-a belgesi alıp askerliğimi kasım 2008 e kadar ertelettim.......

    ben doğuda görev yaptığım için asker öğretmen olarak askerlik yapmak istiyorum.....asker öğretmen olabilmek için ağustos celp döneminde başvurmak gerekiyor....tüm tecil haklarımı kullandım.....şimdi ağustosta askere gidebilmek için tek çarem kaldı...oda bakaya kalmak......bakaya kalmanın cezası nedir...bilenler bi yardım etsinler...



  • grup numarasi itibariyla veya sevk tehiri sona erdiginden sevke tabi olanlardan, kanuni bir mazereti olmaksizin sevke katilmayanlara bakaya denir.

    bakaya sucunu isleyenlerin;

    (1) sevkten sonra yazili ifadeleri alinarak mazeretleri tespit edilir, suc dosyalari yerli askerlik subesi tarafindan, bolgesindeki yetkili askeri savciliga gonderilir.

    (2) bakaya kalan yedek subay aday adaylari, ifadeleri alinsin veya alinmasin sorusturma veya yargilamalari baslasin ya da baslamasin, bakaya kaldiklari celp donemini takip eden her celpte sevke tabidirler.

    (3) suc dosyasi askeri savciliga gonderilenlerden, savcilikca yargilanmasina gerek gorulmeyerek “kovusturmaya yer olmadigi” karari verilenlerle, yapilan yargilama sonucunda “beraet” karari verilenler, herhangi bir hak kaybina ugramazlar.

    (4) 1632 sayili askeri ceza kanununun 63 ncu maddesi geregince yapilan yargilama sonucunda; bir yildan az hapis cezasi alanlarla, bir yildan fazla hapis cezasi alip bu cezasi para cezasina cevrilenler herhangi bir hak kaybina ugramazlar.

    (5) 1632 sayili as. ceza kn.’un 63 ncu maddesi geregince bir yildan fazla hapis cezasi alip bu cezasi para cezasina cevrilmeyenler ile bir gun dahi olsa agir hapis cezasi verilenler, 1632 sayili as. ceza kn.’un 30, 32 nci maddeleri geregince yedek subay olma hakkini kaybederler. tck. hukumleri geregince bu cezalari alanlar, devlet memuru olma, secme ve secilme gibi kamusal haklardan omur boyunca mahrum kalirlar.

    f. bakayalarin yargilandigi kanun maddesi: (1632 sayili as.c.kn.md.:63)

    (1) (degisik: 16/2-3970/1 md.) kabul edilecek bir ozru olmadan barista bakayalarla yoklama kacagi veya saklilardan yasitlarinin veya birlikte isleme bagli arkadaslarinin ilk kafilesi yollanmis bulunanlar ve ihtiyat erattan cagrilip da ozursuz yasitlarinin yollanmalarindan baslayarak yedi gun icinde gelenler bir aya kadar, yakalananlar uc aya kadar yedi gunden sonra uc ay icinde gelenler uc aydan bir yila kadar, yakalananlar dort aydan birbucuk yila kadar, uc aydan sonra gelenler dort aydan iki yila kadar hapis, uc aydan sonra yakalananlar alti aydan uc yila kadar agir hapis,

    (2) (1) bendinde yazili erbastan ve erden gelip de veya yakalanip da kit’asina varmadan savusanlar ayrica bir aydan bir yila kadar hapis cezasiyla cezalandirilir.



    ekşi sözlük




  • sayın hocam bakaya kaldıkdan sonra eve gelen teblıkadı imzalamasanız yani habeınız yokmuş gıbı 1 sene dayanabılırseniz hıcbır cezası yok bende bakaya idim ama ımza atmadıgım ıcın haberım yok dedım.Uzun lafın kısası cezası yok ımza atmanız sızın o olayı kabul etmenıze ve ogrenmenıze ragmen kactıgınızı gosterıyo .Eyer teblıkatı kabul edıp(ımzalıyıp)kaçmaya devam ederseniz ozamn mahkemeye cıkarılıcaksınız askerlıgınızın basladıgı gunerden bırınde saygılarımla.
  • up...
  • Bende bu durum meydana geldi. Yerli askerlik şubeme uğramama rağmen yerli askerlik şube personelinin doktor raporumu hiçe sayması sebebiyle bu sorunu yaşadım. Yazılı ifademi verdim raporumuda ekte bildirdim. Sonucunda beraat ettim. DİKKAT EDİN YASAL BİR MAZERETİNİZ VARSA PEŞİNİ BIRAKMAYIN. Birilerinin keyfi uygulamaları yüzünden sıkıntı yaşamayın.
  • Hocam sana elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım..Bende KPSS mağduru olarak yazıyorum gerçi

    Şimdi bende gecen sene KPSS hazırlık için erteletmiştim askerliğimi..Erteletirken sordum orada dedim ki ben mesela kazandım öğretmen oldum çalıştım 1 sene sonra memuriyette asaleti alınca askere gitme zorunluluğum var ve tecil ettiremiyorum.Ancak ben Öğretmen uzun dönem asker olarak yapmak istiyorum desem nasıl olacak dedim. Bana dedikleri aynen

    " O zaman 1-2 dönem ( sadece celp dönemi yani her senede 4 celp dönemi var uni. mezunlarında) 1-2 dönem kadar askeriyeye dilekce verdigin takdirde biz erteleyebiliyoruz bu durumda " dedi yani asker ögretmen olarak yapmak istediginde onlar ayarlayıp erteletiyorlar.Tabi bu işin detayını sen araştırsan daha kesin ve net bilgi vereceklerdir.Ancak bu söyledigimi bana IZMIR askerlik subesinden söylediler oradan aldım bilgiyi yani sende direk bu sekilde sor bakalım..Umarım halledersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbowx35 -- 13 Aralık 2008; 0:29:04 >




  • up....
  • gncl
  • ben bakaya kalmıştım 1987/4 dk olarak gittik askere son 3 ayım kaldı hiçbişey değişmio yine yaptığımız 15 ay askerlik
  • LÜTFEN OKUYUN!!
    aynı sorun benimde başımda var. 2005 yılında askerliğim gelmesinden dolayı ilk tecil hakkımı kullanmak için askerlik şubesine gittim. (önlisans çıktı belgesi ile) dosyam açıldı doktor kontörülden geçtim ve ilk tecil 3 yıl hadi gidebilirsin dediler. buna rağmen heryıl açıköğretim fakültesinden öğrenci belgemi aldım teslim ettim. son olarak 2009 ekim ayında lisans diplomamla birlkle tecil uzatmak için ikamet ettiğim yerdeki askerlik şubesine gittiğimde kütüğümün olduğu askerlik şubesi hakkımda hiç bir işlem yapmadığı ortaya çıktı. Yetkili memurun 3 saat uğraşından sonra 2011 aralık ayına kadar tecil edildim. Fakat kütüğümün olduğu yerdeki askerlik şubesi 2009 aralık ayında mahkemeye vermiş BAKAYA KALIP 7 GÜN İÇİNDE KENDİLİĞİNDEN GELMEK diye ihbar geldi.. Gittim mahkemede ifademi verdim olanları anlattım ve elimde 2011 yılına kadar tecilli olduğuma dair belgemin olduğunu belirttim fotokopisini bıraktım. 2005 yılında yaşadğım herşeyi tüm ayrıntıları ile anlattım. 15.02.2010 da ifade verdim, Fakat 16-03-2010 tarihinde yine duruşmam olduğu gözüküyor...

    Şimdi ben suçlumuyum? ve yedek subay olma şansım kalkmaz değilmi? :( Bana bir akıl verin ne olur




  • ACİL CEVAP lütfen arkadaşlar ben 12 aralık 2011 de kısa dönem er olarak askere sevk edildim gideceğim askeri birlikte belliydi ama gidemedim benim durumum ne oluyor lütfen cevap verin fiilen askere başlamadığım için firar sayılır mıyım yoksa bakaya düşme durumum nedir lütfen yardımm
  • hiç bir şey olmaz yeni kanunla yurtdışına bile çıkarsın. kafana göre takıl istediğin zaman gidersin veya parayı verip bedelli yaparsın. hatta bir süre sonra zorunlu askerlik diye birşey kalmayacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engink

    hiç bir şey olmaz yeni kanunla yurtdışına bile çıkarsın. kafana göre takıl istediğin zaman gidersin veya parayı verip bedelli yaparsın. hatta bir süre sonra zorunlu askerlik diye birşey kalmayacak.

    Sende kimsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.