Şimdi Ara

Ses Var Görüntü Yok - Philips 42'' LCD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
4
Favori
191.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, yaklaşık bir yıldır sorunsuz bir şekilde kullanmakta olduğumuz 42'' Philips marka LCD televizyonumuz sesi veriyor ama göüntü yok, ekran kapkaranlık. Sizce sorun ne olabilir?

    Saygılar



  • merhaba,
    yaklasik 1 yil 8 aydir kullandigimiz 42PFL9732D/10 modelli philips marka LCD televizyonumuz sizinki ile ayni sekilde ses var ancak LCD uzerinde hicbir goruntu yok seklinde calisamaz durumda. Servise telefon edip televizyonu almalarini istedik. Bugun yarin gelip alacaklarini soylediler. Sizin durumunuz ne oldu televizyonunuzu sersive goturdunuz mu? tamir oldu mu? arizasi neymis acaba ? iyi gunler.
  • arkadaslar aynı sorunu yaşayan başka philips LCD kullanıcıları oldu mu acaba ?
  • aynı sorun bende de var,
    philips 32PF5321,
    TV ye bağlı digiturk uydu alıcısı var, kumandadan uydu alıcıyı açıyorum,
    tv kumandasından da tv yi açıyorum, yeşil ışık yanıyor, ses var ancak görüntü yok,
    kapatıp açıp birkaç denedikten sonra ancak düzeliyor,
    çok siniri bozucu, neden kaynaklandıgını veya çözümünü bulamadım
  • merhaba,
    biz televizyonumuzu philips servisine teslim ettik, servis incelemis, board arizali diye geri donduler, yeni board takilacakmis, garanti dahilinde oldugu icin hepsini onlar hallediyor.

    benim tahminine ve forumlardan okuduguma gore, philips LCD tvlerdeki ses var goruntu yok sorunu ya ufak bir devre hatası (transistor, direnc vb...) ya da board hatasına karsılık geliyor, bence siz de mutlaka servise goturun TVnizi.

    ancak benim de merak ettigim 2 sene duzgun calisan bir TV zamanla nasil boyle arizalara verebiliyor.

    tamam elektronik aletler biraz sans isi, bazen boyle arizalar oluyor oki ama 2 sene sonra olmasi ilginc.

    aklima sorun sebebi olarak voltaj elektrikten baska birsey gelmiyor.

    ben TVyi akim korumlari BELKIN prizle kullaniyorum.

    bir de aklima gelen baska birsey, TVnizi akim korumali prizle kullanin ve TVyi fisten asla cikarmayin, kapatmak isteyince sadece kumandadan kapatin ve STAND BYde beklesin TV.

    hergun tvyi fisten cikartip tekrar geri takinca hergun 220 VOLT TVye ilk acilis aninda geliyor ve her acilis TV icin bir risk.

    tabi sehir elektrigi hicbir zaman sabit degil, surekli degisiyor ama en azindan fisi her seferinde takinca, bilgisayara CTRL+ALT+DELETE+aniden RESET yapmis gibi oluyorsunuz diye dusunuyorum.

    ( konu ile alakasiz lutfen kizmayin ama cok onemli bir sey herkese faydali olacak: tipki insanlarda oksururken burnunu tikamak ne kadar riskli ise oyle bir sey fisi surekli cikartip takmak, oksururken burnunu tikayip beyin kanamasi gecirenler oluyormus aman dikkat. fis takarken de TVye sifirdan elektrik giriyor ve CTRL+ALT+DELETE+aniden RESET gibi sistem bir saniyeligine askida kalip yeniden basliyor)




  • Arkadaşlar bende de aynı sorun var.Marmaris te oturuyorum ama buradaki servis tv nin hemen hemen herşeyini değiştirdi.(Güç kaynağı,inverter) Şu arızayı daha detaylı söyleyebilirseniz sevinirim.Yani sorun neymiş?Hangi serviste onarım yaptırdınız?
    Yardım ederseniz sevinirim.
  • Birkaç gün önce ben de kendi televizyonumda aynı sorunla karşılaştım.

    ekrana karanlık olmayan bir ortamda baktığımda hareket eden bazı görüntüleri görebildim, ki bu bana durumun arka aydınlatmadaki bir sorundan kaynaklandığını ispat etti.

    birazcık araştırma sayesinde de bu arıza ile özellikle ilk nesil philips televizyonlarda sıkça karşılaşıldığını gördüm. sorun genelde invertördeki bir arızadan kaynaklanmaktadır.

    yetkili servis aşağı yukarı 250 tl gibi bir rakam istedi invertör değişimi için. yurt dışında yaptığım araştırmalarda ise invertör fiyatının aşağı yukarı 75 dolar olduğunu tespit ettim (en azından kendi modeliminki). ancak daha ucuz olanlar da vardı. bir de ebay gibi sitelerden ikinci el invertörleri edinmek mümkün. 150 dolar aşağısındaki kargolar gümrükte takılmadığı için bu yola gidilebilir. tabi bunun için birazcık da elektronik bilgisi gerekecektir.

    sonuç olarak ben işim garanti olsun diye düşünerek yetkili servise tamir ettirme kararı aldım. verdiğim bilgiler umarım işinize yarar.




  • slm arkadaş benim philips 47 pfl 9732 lcd tv var bügün sabah tv yi açtık seyrederken ekran gitti ses var kanal değiştirebiliyorum ama görüntü yok ve alalı tam 2.5 sene oldu garanti 2 sene biteli 5 ay oluyor ve araştırırken sizlerin yazılarını okudum sizde philipslerin tam garanti biterken yada sonuna gelirken böyle arıza vermesi normal mi? yada biz philips e bunun hesabını sormak için için bir şey yapamazmıyız
  • aynısorun bendede var 42" philips 42pfl7433d/12
  • Bendede tam tersi oldu dün ses gitti görüntü var aradım servisi yarın gelip bakacaklar :(
  • Arkadaslar, aynı soruna yakın bir sorun bende de oluyordu,söyle ki , televizyonu açtığımızda ses gelip görüntünün gelmediği oluyordu açıp kapattığımızda düzeliyordu ama iki gün önce tamamen gitti, televizyonun kırmızı ışığı uç kez yanıp duruyor bekleyip tekrar aynı şeyi yapıyor ve televizyon hiç açılmıyor. Servisi çağırdım bakalım ne diyecekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezersunar -- 26 Eylül 2010; 12:10:16 >
  • arkadaslar dün calısan tv sabah ekranın yarısı acılıo 2sn oda hemen kararıyor.garantide bitmiş durumda demekki sontden şaşmaıcaksın eski tv 10 yıl dayandı böyle olmazki...
  • mrb arkadaşlar 47PFL7642D/12 lcd 117 ekran 2 sene oldu alalı bendede imverter kartlarının yandığı soylendi ve 600 tl istendi şu an serviste yapmayın dedim tekrar arayıp 350 ye tamir etmeye çalışacaklarını solediler ben phılıp.com ' a şikayetımı ilettim çümkü ne tesadüftür ki garanti bitiminden sonra ki 3 ay içinde bu arıza meydana geliyor bende eğer herhangibir cvp alamassam intertekdeki aynı sorunu yaşayan madur arkadaşlarla tüketici hakkına baş vuracağımı ima ettim 3000 tl verdım ya insaf 2 senede bana 600 tllik masraf cıkardı bu işin peşini bırakmayacağım , gelen cvp doğrultusunda size doneceğim eğer bir sonuç alırsan sizde o şekilde başvurun yada ben organize edicem hep beraber tüketici hakkına başvuralım !'
  • Selam aynı problem bende de oldu.Grantisi dolalı 1 ay oldu ne tesadüf her keste aynı zaman da bu problem meydana geliyor.Sen den 650 tl istemişlerdi nasıl sonuçlandı bilgilendirirsen sevinirim
  • aynı sorun bende de bugün oldu. ses var görüntü yok. garanti de biteli 1 yıl oldu. yarın servis gelecek bakalım ne çıkacak. aynı sorunu yaşayan arkadaşlar garanti dışı kaça patladı bu iş?
  • konu sahibi olarak:

    Benim garantim biteli henüz 15 gün olmuştu, Philips Türkiye ile görüşme yaptık, sadece 15 gün geçtiğini söyleyince tek kuruş ödemedik, televizyonda 20 saat sonra geldi. Sorun ekranı aydınlatan ışıklardaymış yani çok karanlık bir ortamda görüntü düşük parlaklıkta alınabiliyormuş. Basit bir şey yani.
  • şimdi karanlıkta tekrar baktım ekran tamamen siyah. hiçbişey yok.2007 aralıkta 5100 tl ye almıştım bu tv yi amblight aynı zamanda.inşallah panel arızası falan çıkmaz .yoksa çok kötü olacak..
  • Aynı sorun bendede var, 42 pfl7403 model phılıps lcd 2650 tl ye almıştım,garantisi bittikten 1 ay sonra ses var,görüntü yok durumu oluşmaya başladı,kumandadan açıp kapayınca düzeliyor.Televizyonun kenarındaki standby dügmesinden kapatırsam açana kadar ölüyorum.Tamira felan götürmedim,gittiği yere kadar gitsin.Bir daha philips almamaya yemin ettim,gözümden fena düştü, PHILIPS
  • arkadaşlar benim sorunum inverter arızası çıktı. servis 350 tl istedi.işçilikle beraber 390 tl ye mal olacak.en azından panel arızalı değil ama tv den soğudum açıkçası..elektronik eşya bir kez açıldı mı ondan hayır gelmiyor bir daha. bakalım bu hafta olur herhalde , göreceğiz..
  • Arkadaşlar bende 42pfl9732 model tv inverter arızası olmuştu garanti süresini de 7 ay geçmişti buna rağmen philips garanti kapsamında inverter kartını değiştirerek sorunu çözdü. inverter arızası olanlar philips sayfasından müşteri temsilcisi ile görüşsün. sanırım paralel ithalat olmayan tvlerin garanti süresini 3 yıla çıkartmışlar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.