Şimdi Ara

İcra Dairesi İhalelerinden hiç araba alan var mı? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
620
Cevap
37
Favori
385.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clioauthentique

    artık internet denilen olay da var.kafandaki rakamı verirsin kalırsa alırsın kalmazsa güle güle...
    bir de denildiği gibi genel olarak arabalar pahalıya gidiyor.

    İnternetten araç ihalesi yapılıyormu? (bankalarınki hariç)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gizayinanç

    quote:

    Orijinalden alıntı: Clioauthentique

    artık internet denilen olay da var.kafandaki rakamı verirsin kalırsa alırsın kalmazsa güle güle...
    bir de denildiği gibi genel olarak arabalar pahalıya gidiyor.

    İnternetten araç ihalesi yapılıyormu? (bankalarınki hariç)

    şu an yapılıyor...
    esatis.uyap.gov.tr
    teminatı da internetten yatırabiliyorsun.
    1 gün önceden internet ihalesi bitiyor.
    1 gün sonra fiziki ihale başlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 4 Mart 2013; 12:33:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clioauthentique

    quote:

    Orijinalden alıntı: gizayinanç

    quote:

    Orijinalden alıntı: Clioauthentique

    artık internet denilen olay da var.kafandaki rakamı verirsin kalırsa alırsın kalmazsa güle güle...
    bir de denildiği gibi genel olarak arabalar pahalıya gidiyor.

    İnternetten araç ihalesi yapılıyormu? (bankalarınki hariç)

    şu an yapılıyor...
    esatis.uyap.gov.tr
    teminatı da internetten yatırabiliyorsun.
    1 gün önceden internet ihalesi bitiyor.
    1 gün sonra fiziki ihale başlıyor.

    Teşekkürler. İnceliycem.




  • İCRALIK ARABA SATIŞLARI
    İcralık araba alma tercihi pek çok insanın büyük bir sıklıkla tercih ettiği yöntem olarak göze çarpmaktadır. Bunun sebebi ise icralık konumda olan bu araçların normal değerinin oldukça altında bir fiyat ile satış işleminin gerçekleştirilmesi olmaktadır. Siz de icralık araç konusunda bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu işlemleri yürüten ve gerçekleştiren icra dairelerine gidip merak ettiğiniz tüm sorularınızın cevaplarını yetkililerden alabilirsiniz. Aynı zamanda pek çok hukuk ile ilgili bilgi veren siteden de kolayca bildi edinebilirsiniz.
    İcralık arabaların satış prosedürleri
    Araç alacaklının borç tutarını karşılayacak bedel ile satışını gerçekleştirmek üzere ihale edilmektedir. İcralık arabalar ihaleleri belirli şartlar içermektedir. Eğer sizde icralık oto alımı konusunda bir istek duyuyorsanız bu şartları yerine getirmeniz gerektiğini de unutmayın. İhale şartlarına uyan kişilerin katıldığı açık arttırma usulü ile araçların satışı gerçekleşmektedir. İlk arttırma da çoğunluk sağlanmazsa satış ikinci ve son ihaleye kalmaktadır. Bu ihale sonunda da en yüksek teklifi veren kişi tarafından ihale kazanılmış olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cegerxwin -- 2 Haziran 2013; 16:47:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: roadsolitude

    Merhabalar.. Tesadüf eseri yazılanları okudum ve nacizane bildiklerimi sizinle paylaşmak istedim.
    Öncelikle direk mafya konusuna dalmak istiyorum. Bu işi Mafya''cık'' olarak yapan bi grup insanlarla tanışıyorum.Artık yüz göz olduğum için çok rahatça '' napıyosunuz abi adamları vuruyomusunuz harbi ? '' diyecek kadar samimiyim. Bakın arkadaşlar mevzu şu..Arkadaşların dediğini direk söylüyorum. Öncelikle vurma kırma vs. bizde yok.Bizimkisi psikolojik tehdit.Bir ihaleye en az 5 kişi gidiyoruz. İhaleye tek veya 2 kisi ile gelen insanlar bizi gördümü zaten otomatik çekiliyorlar.İçerde bikaç adamımız var eğer denk geliyosa ki her ihale denk gelmiyor bazı arabalar ihaleye bile çıkmıyor.Eğer ihale dosyası bizim adamımızın eline düşmüşse.Bugüne kadar çok ihale aldık ama bi o kadarda kaybettik. Tek başına gelip bize aldırış bile etmeden ihale alanlar oldu dediler.Zaten artık eskisi kadar rahat değil öyle tehdit vs. işleri diyorlar..Ama şu konuda hepimiz ortağız ki arkadaşlar en büyük kazanç otoparkçıya gidiyor.Arkadaşlarımın da dediği bu oldu artık ona göz yumucaksın demislerdi. Ama devamında şunuda eklediler bu işi vurma noktasına gelen mafyalarla zaten herkes kolay kolay karşılaşamaz eğerki karşılaşıyosan sende mafyasındır dediler:) Sebebi şu : Büyük mafyalar 3 5 milyarlık işlere koşmuyolarmış en son eskişehirde yapılan bir ihale olmuş ki 2010 Porsche Jeep 2.ihalede 100 milyardan acılıp tek teklif 100 milyara kapanmış. 2.eli yaklasık 250 milyara yakın olan bi araç gerisini sizi düşünün.Benide yanlarına almalarını istemiştim kabul etmediler biz 5 kişiyiz zaten 5 e bölünüyo dediler:P Ve beyler bu heriflerin her birinde 2 ev genelde en az 10 12 araç oluyor. Bide bunlar 3 e 5 e bakmadan okutalım haydan geldi demiyorlar arabaları zaten ucuza mal ettikleri icin masraftan kacınmayıp bebek yapıp şekil fiyatlara satıyorlar..
    AHLI MAL MEVZUSU..
    Ya yapmayın arkadaşlar..Allah' ıma çok şükür hepimiz müslümanız..Vicdanımı rahatlatmıyorum ama bikez mantıklı düşünün.. Ah'lı mal HIRSIZLIK malları için söylenir.Çalıntı olduğunu bile bile 200 Tl' ye aldığım 81cm toshiba LCD 3.gecesinde izlediğimiz yerde elektriklerin kesilmesinden dolayı kapandığını düşündüm. sadece oturdugum dairenin elektriklerinin gittiğini görünce panik şekilde sigortalara koştum.Atmıştı kaldırdım gene yok. Sabah direk elektrikciye ve evin elektrik tesisatında problem oluştugunu gördük. Oturma odasında duvarı oydular..Ortalama maliye 1.800 Tlye mal oldu tekrar dolgu ve boya malzemeleri dahil.. Ah lı mal budur..Eyvallah beklenmedik gelişmeler oldu işiniz gücünüz kötü gitti düştünüz ama kötü olan ne? malınız icrada satıldığı için çoğu borcunudan kurtuluyorsunuz . Normal yolla aldığınız bir arabada yada eşyada vs.vs bile satarken zarar ederken Allah askına icraya düştüğünde nasıl aynı fiyattan yada az ucuz değerine satılmasını beklersiniz.Eee o zaman ben Ah edeyim..Böyle bişey yok.. Zaten özel sektörde calısıpta sıfır araç alanları anlamıyorum.Benim evim arabam saglam denece bir işim var 5 sene krediyi gözüm kesmiyor.Hiçte binmedim.2.el arac alırsın biseler yolunda gitmezse satarsın borcunu yine kaparsın.Ee banka kredisiyle al bisüre sonra ödeyeme sonra elinden alsınlar ah et..Zaten basımıza hep Türk milleti olarak manevi duygularımızın yoğun oluşundan dolayı geldi ne geldiyse..Kalbimi bilirim bide aklımı..İnancım kalpte mantık akılda.Kalbin inanıyosa mantığınada sığıyorsa yapıcaksın abi..Birde bu konuyla ilgili son olarak şunu demek istiyorum. Helal mal helaldir ve hak edene gider değil mi ? O halde bu duruma düşenler helal kazanmıyodu abi. ki böyle oldular..Ah lı mal derseniz bende bunu derim..
    İŞTE BU GAZLA BENDE Bİ İHALEYE KATILDIM VE Bİ ARAÇ ALDIM.
    Öncelikle 2 site tavsiye ediyorum.Bulbulustur.com ve icralik.com güvenilir olduğu kadar sürekli güncel siteler.zaten birebir icra dairelerinden takip imkansız gibi.hergün gidip kontrol etmeniz lazım.yarım saat uzaklığımda olan cigli yedemin deposuna gittim.Banamı böylesi denk geldi yada szin yazdıklarınızı benmi yanlış okudum ama girmeden önce araçları kontrol edebiliyosunuz.kontrol derken kaput acabiliyosunuz göz gezdiriosunuz kapısını acıp icine söyle bi bakabiliosunuz ama öyle calıstırma felan yok.Banada girişte direk artistin biri gelip abi siz giricekmisiniz dedi.buarada 2 kişi gittik.Evet dedik giricez e isterseniz bekleyin 2.ihale girin simdi %60 dan acılıcak dedi.Dedim bence sen biraz daha bekle belki bunu yiyen bulursun! bu zaten 2.ihale . aa pardon siz hangi araca giricektiniz dedi.Arkadaş birisine giricez işte diyip yürümeye başladık.Gözümüzün icine baktı durdu.Ve ihale başladı .Tabi girmeden önce teminat yatırıyorsunuz.Muh.Bedelinin %20si.10 milyar değer bicilen 98 Renault megane 2.0 rxt. 2 milyar yatırdık.Bilmeyenler için diyorum ihaleyi kaybederseniz paranızı geri alıyosunuz.Şayet ihale sizde kalır ve almaktan vazgecerseniz paranız yanıyor. 4 milyar dan acılan araba 5.750 ye bende kaldı . 3 kişi vardı teklif veren.kafamdaki rakam 7bin tlydi.cunku bu aracların piyasası 10 15 arası temizliğine göre değişiyor.Ruhsat masraflarına koşmanıza gerek yok verin bi vekalet 100 tlde cebine atın bi takipci halletsin.benim sürekli calıstıgım takipcim 7 gün bekleme süresi hariç 4.günde ruhsatı getirdi.Buarada cogu aracın ruhsatı ve anahtarı yok doğru.Ama bunların hepsi otoparkçıların suçu değil.Haciz geldiğinde o kızgınlıkla çoğu vermiyor ve çekilerek gidiyor araçlar.650 tl ye yakın ruhsat masrafı var.%1 kdv cüzzi bi ücreti var.Buarada o ihalede ögrendiğim ve hukuk sitelerinden yaptığım araştırmada aracın daha önce yediği cezalar sizi bağlamıyor.yeni tcp kurallarına göre onlar o sahibine ait.Zaten normal bi satışta da bilirsiniz ki satış yapılırken borçlar satıcıya aittir.Velhasıl aracı aldık.Araçtan tek eksik cıkan klima kayışıydı:) araç toplamda zart zurt ve o otoparkçıya e hadi bi sakal at be abi kaptın arabayı diip depo kapısının önüne gecince verdiğim 100 tl dahil 6.700 tl gibi ortalama bi değere geldi bana.Aracı tamirciyle almaya gittim bayadır yatmış.Nitekim calısmadı aküye takviye yaptık bikac deneme sonrası geldi kendine ve sizde almaya giderken muhakkak benzin götürün :D 1 grm.benzin yoktu.Araca yaptıklarım hava yağ filtresi ve yağı.bide pasta cila attırmak oldu.Düz hesap 7000 tlye geldi diyelim.Stresimizle beraber:p dün aracı 12.750 tlye sattım. simdi takipte olduğum bikac araç var onlara gidicem ama bi arkadaşımın dediği gibi çakala çakallıkla gidin.Cogu hava civa..Tabi cokta yüksek modellere gitmeyin model derken sınıf olarak.yinede tedbiri elden birakmamak lazım:) Buarada ucuza alıcam diyipte son sahibi olucağınız araçlardan uzak durun.
    Baya yazmışım buarada.Umarım sıkmamışımdır.Nacizane paylaşmak istedim.Sormak istediklerinizi cevaplayabilirim.Bol şans.

    Arkadaşımız gerçekten çok objektif ve sağduyulu bir yazı yazmış teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cegerxwin

    İCRALIK ARABA SATIŞLARI
    İcralık araba alma tercihi pek çok insanın büyük bir sıklıkla tercih ettiği yöntem olarak göze çarpmaktadır. Bunun sebebi ise icralık konumda olan bu araçların normal değerinin oldukça altında bir fiyat ile satış işleminin gerçekleştirilmesi olmaktadır. Siz de icralık araç konusunda bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu işlemleri yürüten ve gerçekleştiren icra dairelerine gidip merak ettiğiniz tüm sorularınızın cevaplarını yetkililerden alabilirsiniz. Aynı zamanda pek çok hukuk ile ilgili bilgi veren siteden de kolayca bildi edinebilirsiniz.
    İcralık arabaların satış prosedürleri
    Araç alacaklının borç tutarını karşılayacak bedel ile satışını gerçekleştirmek üzere ihale edilmektedir. İcralık arabalar ihaleleri belirli şartlar içermektedir. Eğer sizde icralık oto alımı konusunda bir istek duyuyorsanız bu şartları yerine getirmeniz gerektiğini de unutmayın. İhale şartlarına uyan kişilerin katıldığı açık arttırma usulü ile araçların satışı gerçekleşmektedir. İlk arttırma da çoğunluk sağlanmazsa satış ikinci ve son ihaleye kalmaktadır. Bu ihale sonunda da en yüksek teklifi veren kişi tarafından ihale kazanılmış olacaktır. 

    ucuz sözüne inanmayın...

    genel olarak rakamlar yüksek...

    icra ihalesinde bulabildiğiniz 30.000tl ye olan araç gene 30 a bitiyor...hatta 34 e bile bitiyor. bilginize.




  • Artık eskisi gibi değil bu işler isteyen herkes gönül rahatlığı ile girebilir ihaleye otoparkçı tanıdık olursa sadece anahtar ve ruhsatta iyiliğini görürsünüz başka bi faydası olmaz. Sadece bir usta ile gidin aracı baktırın ihaleyi kazanırsanız fotoğrafını çekin km sine bakın tamamdır.

    Ağlayanın malı gülene fayda etmez diyen arkadaşlar var sen girme o girmesin kim gircek ihaleye işte ozaman otoparkçılar kendilerini bir şey zannedip %40 a alır o kar ağzına tat verir kimseyi sokmamaya çalışır ihaleye.Şunuda unutmayın ihaleye nekadar çok giren olursa fiyat okadar artar buda hacizli mal sahibi için + dır.

    Hayırlı geceler
  • 1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genzul -- 21 Mayıs 2013; 13:52:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: genzul

    Arkadaşlar ben icraburada.com aracılığı ile katıldım ihalelere sonuç tam bir fiyasko . 3 araç aldım 2012 model ilk aldığım araç için kapısında macun var dediler araba bi geldi 2 marşpiyer vuruk tamponlar vida ile tutturulmuş , cam çatlak , tekerlerden biri farklı !! siteyi aradım dedim 200 tl ekspertiz ben ne için ödedim dediler geçmiş ola .. aracı 15 günden önce vermiyolar bende ilk bu aracı aldım ama 15 gün dolsun aracı öle alayım diye bekledim ve 2 araç daha aldım. biri normal çıktı ama fiyatı zaten piyasa fiyatına yakın .. diğeri için de süper tertemiz araç dediler ekspertiz 200 daha verdik sağlam dediler , aracın ön cam çatlak sis kırık çıktı .. tartıştık çünkü kazandıkları araç başı 1000 tl para alıyolar peşin . en son bana bu geçti gitti yenisinde daha dikkatli bakarız dedi adam .. araba vuruk kırık önemli diil tek amaçları ihaleyi size aldırıp 1000 tl kazandık komisyonunu almak .. bana ilk kayıtta 8 avukatımız var dediler ama hiç bir eğitimi olmayan dümdüz araca netten bakan insanlar var avukat hak getire .. işlemleri bile ben söylüyordum .. bir yığın da prosedürü var .. siz siz olun sakın ama sakın icraburada.com dan araba ev almaya kalkmayın .. çünkü bu işlerde hep kasa kazanır .. Şimdi dava açmaya hazırlanıyorum .. son görüşmemizi kayıt altına aldım .. işyerimin avukatına dinlettim .. yakalamışsın tam yerinden dedi .. şimdi onlar düşünsün ..

    aldığınız araçları marka model ve yakıt türü ve kaça aldığınızı yazarsanız sevinirim...

    tahmin ediyorum ki genel olarak aldığınız rakamlar yüksek olacaktır.




  • bende girmeyi dusunuyorum tam bi ogreneyim prosuduru bakalim cakala cukala gelince de bekarim arkamda kimse yok alayina giderik :-) araba almak icin 12-15bin civari bi oranin havasini soluyayim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Polemik

    Öncelikle, sadece icra takibi yapan bir hukuk bürosunda çalışıyorum. Her gün satışlarımız oluyor. Dün de bir araç satışına bizzat katılma fırsatım oldu. Durum şöyle arkadaşlar.

    1. Ahlı mal takıntısı: İcrada çok özel mallar dışında çoğu şey değerinin altına gider. Özellikle arabaların değerinin altınsa satılması her zaman karşılaşılan bir durumdur. Bunun değişik nedenleri var, mesajın devam eden bölümlerinde açıklayacağım.

    Arkadaşlar, icra takibi sırasında yapılan tüm masraflar borçlunun borcuna eklenir. Ortalama 400 lira ilan masrafı, günlük 10 liradan otopark masrafı, çekici masrafı derken masraflar da şişer. Araç iki arttırmada da satılmazsa satış düşer. Satışın düşmesi demek, masrafların yine de borçluya yüklenmesi demek. Araba tekrar satışa çıkarılmak istenirse, aynı masraflar bir daha biner borçluya. Bir de borçluların batak olma durumu da göz önüne alınırsa satışa çıkarılan aracın satılması borçlu açısından daha iyidir, yoksa sırtına ciddi bir maliyet binecektir. Her gün işleyen temerrüt faizi ise cabası.

    Diğer yandan, aracı satın alarak borçluyu borcundan da kurtarıyor olmanızı göz ardı etmeyin. Borçlu olmak hiç de iyi bir şey değil. Haciz baskısı nedir bilmiyor olabilir çoğu kişi, ama evinize gelinip buzdolabı hariç tüm eşyaların kaldırılması çok kötü bir olay.

    2. Değerinden düşüğe gittiği için almam diyen arkadaşlar: İcrada mallar arttırma usukü ile satılır. İlk satışta malın satılabilmesi için malın değerinin en az yüzde 60 ve masrafları karşılayan bir pey (teklif) sürülmesi gerekir. İlk satışta böyle bir teklif çıkmazsa 5 gün sonraki (araçlarda) ikinci satış beklenir.

    Malın (aracın) ikinci satışta satılabilmesi için malın değerinin en az yüzde 40'ı ve masrafları karşılayan bir pey (teklif) sürülmesi gerekir. İkinci satışta da bu şartı karşılayan bir teklif olmazsa satış düşer. Yeniden ilan, tebligat masrafı yapmak gerekir. Araç da otoparkta kalmaya devam edeceği için günlük 10 liradan otopark ücreti işlemeye devam eder.

    3. Abi, arabalar icrada ucuza satılıyor, biz de katılalım ihalelere: İşte bu konu biraz sıkıntılı.

    Perşembe günü Kocaeli'nde bir satışımız vardı. Bankalar malın satılmaması riskine karşılık satışa mutlaka girerler, alıcı olmazsa malı kendileri alıp sonra satarlar. Böylece alacağını tahsil etmeye çalışır.

    Satışın yapılacağı yediemin otoparkına gittim. Dışarıda en az 10 kişi vardı, sürekli telefonlarla konuşuyorlar adamlar. Sonra yanıma otoparkın sahibi geldi, hoşgeldiniz avukat bey geyikleri döndürdü. Benim satışa girme olasılığımın yüksek olduğunu bildiğinden aramızda şöyle bir konuşma geçti.

    Otoparkçı: Satışa girecek misiniz?

    Ben: Bilmiyorum, bakalım.

    Otoparkçı: Söyleyin işte.

    Ben: Satış başlasın bakalım, kimler girecek, kim ne kadar arttıracak göreyim, sonra karar veririm satışa girip girmeyeceğime.

    Otoparkçı: Avukat bey, buradaki arkadaşlar satışa girmeyecekler. Ben satışa girmeyin dediğim zaman kimse satışa girmez burada. Buraya gelen herkese yol paralarını da veririz zaten. Siz de söyleyin ki, eğer satışa girmeyecekseniz ben arabayı ilk satışta alayım, ikinci satışa kalmasın. Zaten biz bu arabaya 6 aydır biniyoruz, otoparkçının 6 ay bindiği arabadan hayır gelmez. (Lan, yedieminliği suistimal bu, hapis cezası var bu hareketin ama adam açıkça söylüyor bunu yaptığını.)

    Ben: (İçimden: Lan bildiğin mafya denk geldi şansıma, ne yapsam ki? Blöf yapsam, ilk satışa girme yetkisi vermedi banka. İkinci satışa kalacak , orada da daha düşük değerden gidecek araba. Girmiyorum demekte yarar var sanki.) Ben para istemem. Tamam, girmiyorum. Hayrını gör.

    Daha sonra yanıma iki genç geldi, biri çok hafif bir sesle dedi ki: "Avukat bey, biz bu ihaleye girip ihaleyi kazansaydık bu arabayı buradan sağlam alamazdık."

    Neyse, arttırma bitti, adamlar arabayı aldı. Ben İstanbul'a gideceğim, otogara nasıl gidebilirim diye sordum. Otoparkçı, ben sizi bırakırım avukat bey dedi. Tamam dedim, eyvallah.

    Otoparkta çekilen arabalar arasında bir de yeni kasa Range Rover HSE TDV8 vardı. Anahtarların olduğu yerde de bunun anahtarını görememiştim zaten. Neyse, işimiz bitti, adam beni otogara götürecek. Doğrudan RR'ye yöneldi, beni otogara kendi otoparkına çekilen araba ile bıraktı.

    Sonuç: Bu işin içinde pislik adamlar var. İşi yürütmek için belirli yerlere avanta da bırakıyorlar, çok açık. Gözünüz kesiyorsa ihaleye girin, yoksa hiç bulaşmayın derim.

    Öncelikle iyi günler. Icra ihalesinden bir araç aldım. Dosya 2011 yılında. E biz 2013 yılındayız. Aldığım aracın ıkinci el fiyatı 13-14 bin lira civarı. Aracin muhammen bedeli 7 bin lira civari. Aractaki tek kusur bagaj kapaginin kullanılamaz durumda olduğu. Bagaj kapağını degistirmeyi göze alarak girmiştim. Fakat aracı aldım işlemleri 1 günde karşıladım.(geri kalan masraflarıda ödedim) sadece ihalenin feshi süresi olduğundan aracı teslim almadım. Ertesi gün adamın biri sahibiyim diye aradı. Kaçarken Aracın motorunun yatak sardığını bu yüzden yakalandığını söyledi. Ama ihalenin bilgilerinde aracın bagaj kapağının yerinden çıktığı ve kapağın kullanılamaz durumda olduğu yaziyordu yani motor hakkında bilgi vermiyordu bagaj haricinde sıkıntısı yok seklindeydi. Icra müdürüde kagitta yazan haricinde birşeyi olmadığını savunurcasına aracın işlemlerini gerçekleştirirken resmen kefil olcak durumdaydı. Ortada bir yalan var ama kim yalan söylüyor bilmiyorum. Birde bagaj kapağı 600-700 lira tutuyor. Araç 13-14 bin lira muhamen bedelide 7 bin lira. Şimdi burda bu fiyatlara bakarak ortada dolaşan yalana göre araçta bagaj haricinde başka kusur varmidir anlayabilirmiyiz? Birde aracı uyap üzerinden aldım. Yani aracı görmedim gorsemde kontağı verip motoru denettircek degiller. Bu durum hakkındaki yorumunuz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İcra müdür yardımcısı icra ihalesinden kazanmış olduğum aracın eski vergi borcunu benden tahsil etmeye hakkı varmı? Ödemediğim için aracı teslim etmiyor. Bununla ilgili bir süre söz konusumu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gizayinanç


    quote:

    Orijinalden alıntı: Polemik

    Öncelikle, sadece icra takibi yapan bir hukuk bürosunda çalışıyorum. Her gün satışlarımız oluyor. Dün de bir araç satışına bizzat katılma fırsatım oldu. Durum şöyle arkadaşlar.

    1. Ahlı mal takıntısı: İcrada çok özel mallar dışında çoğu şey değerinin altına gider. Özellikle arabaların değerinin altınsa satılması her zaman karşılaşılan bir durumdur. Bunun değişik nedenleri var, mesajın devam eden bölümlerinde açıklayacağım.

    Arkadaşlar, icra takibi sırasında yapılan tüm masraflar borçlunun borcuna eklenir. Ortalama 400 lira ilan masrafı, günlük 10 liradan otopark masrafı, çekici masrafı derken masraflar da şişer. Araç iki arttırmada da satılmazsa satış düşer. Satışın düşmesi demek, masrafların yine de borçluya yüklenmesi demek. Araba tekrar satışa çıkarılmak istenirse, aynı masraflar bir daha biner borçluya. Bir de borçluların batak olma durumu da göz önüne alınırsa satışa çıkarılan aracın satılması borçlu açısından daha iyidir, yoksa sırtına ciddi bir maliyet binecektir. Her gün işleyen temerrüt faizi ise cabası.

    Diğer yandan, aracı satın alarak borçluyu borcundan da kurtarıyor olmanızı göz ardı etmeyin. Borçlu olmak hiç de iyi bir şey değil. Haciz baskısı nedir bilmiyor olabilir çoğu kişi, ama evinize gelinip buzdolabı hariç tüm eşyaların kaldırılması çok kötü bir olay.

    2. Değerinden düşüğe gittiği için almam diyen arkadaşlar: İcrada mallar arttırma usukü ile satılır. İlk satışta malın satılabilmesi için malın değerinin en az yüzde 60 ve masrafları karşılayan bir pey (teklif) sürülmesi gerekir. İlk satışta böyle bir teklif çıkmazsa 5 gün sonraki (araçlarda) ikinci satış beklenir.

    Malın (aracın) ikinci satışta satılabilmesi için malın değerinin en az yüzde 40'ı ve masrafları karşılayan bir pey (teklif) sürülmesi gerekir. İkinci satışta da bu şartı karşılayan bir teklif olmazsa satış düşer. Yeniden ilan, tebligat masrafı yapmak gerekir. Araç da otoparkta kalmaya devam edeceği için günlük 10 liradan otopark ücreti işlemeye devam eder.

    3. Abi, arabalar icrada ucuza satılıyor, biz de katılalım ihalelere: İşte bu konu biraz sıkıntılı.

    Perşembe günü Kocaeli'nde bir satışımız vardı. Bankalar malın satılmaması riskine karşılık satışa mutlaka girerler, alıcı olmazsa malı kendileri alıp sonra satarlar. Böylece alacağını tahsil etmeye çalışır.

    Satışın yapılacağı yediemin otoparkına gittim. Dışarıda en az 10 kişi vardı, sürekli telefonlarla konuşuyorlar adamlar. Sonra yanıma otoparkın sahibi geldi, hoşgeldiniz avukat bey geyikleri döndürdü. Benim satışa girme olasılığımın yüksek olduğunu bildiğinden aramızda şöyle bir konuşma geçti.

    Otoparkçı: Satışa girecek misiniz?

    Ben: Bilmiyorum, bakalım.

    Otoparkçı: Söyleyin işte.

    Ben: Satış başlasın bakalım, kimler girecek, kim ne kadar arttıracak göreyim, sonra karar veririm satışa girip girmeyeceğime.

    Otoparkçı: Avukat bey, buradaki arkadaşlar satışa girmeyecekler. Ben satışa girmeyin dediğim zaman kimse satışa girmez burada. Buraya gelen herkese yol paralarını da veririz zaten. Siz de söyleyin ki, eğer satışa girmeyecekseniz ben arabayı ilk satışta alayım, ikinci satışa kalmasın. Zaten biz bu arabaya 6 aydır biniyoruz, otoparkçının 6 ay bindiği arabadan hayır gelmez. (Lan, yedieminliği suistimal bu, hapis cezası var bu hareketin ama adam açıkça söylüyor bunu yaptığını.)

    Ben: (İçimden: Lan bildiğin mafya denk geldi şansıma, ne yapsam ki? Blöf yapsam, ilk satışa girme yetkisi vermedi banka. İkinci satışa kalacak , orada da daha düşük değerden gidecek araba. Girmiyorum demekte yarar var sanki.) Ben para istemem. Tamam, girmiyorum. Hayrını gör.

    Daha sonra yanıma iki genç geldi, biri çok hafif bir sesle dedi ki: "Avukat bey, biz bu ihaleye girip ihaleyi kazansaydık bu arabayı buradan sağlam alamazdık."

    Neyse, arttırma bitti, adamlar arabayı aldı. Ben İstanbul'a gideceğim, otogara nasıl gidebilirim diye sordum. Otoparkçı, ben sizi bırakırım avukat bey dedi. Tamam dedim, eyvallah.

    Otoparkta çekilen arabalar arasında bir de yeni kasa Range Rover HSE TDV8 vardı. Anahtarların olduğu yerde de bunun anahtarını görememiştim zaten. Neyse, işimiz bitti, adam beni otogara götürecek. Doğrudan RR'ye yöneldi, beni otogara kendi otoparkına çekilen araba ile bıraktı.

    Sonuç: Bu işin içinde pislik adamlar var. İşi yürütmek için belirli yerlere avanta da bırakıyorlar, çok açık. Gözünüz kesiyorsa ihaleye girin, yoksa hiç bulaşmayın derim.

    Öncelikle iyi günler. Icra ihalesinden bir araç aldım. Dosya 2011 yılında. E biz 2013 yılındayız. Aldığım aracın ıkinci el fiyatı 13-14 bin lira civarı. Aracin muhammen bedeli 7 bin lira civari. Aractaki tek kusur bagaj kapaginin kullanılamaz durumda olduğu. Bagaj kapağını degistirmeyi göze alarak girmiştim. Fakat aracı aldım işlemleri 1 günde karşıladım.(geri kalan masraflarıda ödedim) sadece ihalenin feshi süresi olduğundan aracı teslim almadım. Ertesi gün adamın biri sahibiyim diye aradı. Kaçarken Aracın motorunun yatak sardığını bu yüzden yakalandığını söyledi. Ama ihalenin bilgilerinde aracın bagaj kapağının yerinden çıktığı ve kapağın kullanılamaz durumda olduğu yaziyordu yani motor hakkında bilgi vermiyordu bagaj haricinde sıkıntısı yok seklindeydi. Icra müdürüde kagitta yazan haricinde birşeyi olmadığını savunurcasına aracın işlemlerini gerçekleştirirken resmen kefil olcak durumdaydı. Ortada bir yalan var ama kim yalan söylüyor bilmiyorum. Birde bagaj kapağı 600-700 lira tutuyor. Araç 13-14 bin lira muhamen bedelide 7 bin lira. Şimdi burda bu fiyatlara bakarak ortada dolaşan yalana göre araçta bagaj haricinde başka kusur varmidir anlayabilirmiyiz? Birde aracı uyap üzerinden aldım. Yani aracı görmedim gorsemde kontağı verip motoru denettircek degiller. Bu durum hakkındaki yorumunuz nedir?

    araç sahiplerinin yorumuna bakma sen.

    olmazsa git yeddi emine aracı sor.

    en iyisini yedi emin bilir.

    rica edersen yardımcı olabilirler.

    600 bagaj parasını göze alıysan

    1000 tl yarım motor yaptırma parasını da göze alabilirsin sanırım.araç dizelse masrafın 3500 tl yi bulur benzinliyle ucuza halledilir.

    ustan yoksa tanıdığım iyi bi usta var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gizayinanç

    İcra müdür yardımcısı icra ihalesinden kazanmış olduğum aracın eski vergi borcunu benden tahsil etmeye hakkı varmı? Ödemediğim için aracı teslim etmiyor. Bununla ilgili bir süre söz konusumu..

    eski borçları senden tahsil edemez.

    vergi borçları dosya'dan ödenir. eğer vergi borcu araç bedelini geçiyorsa vergi dairesine yazı veriliyormuş.

    ve ayrıca trafik cezaları da satış belgesiyle düşülür. yani onu da ödemek zorunda değilsiniz.

    icra müdürleri görevlerini çoğu zaman kötüye kullanırlar

    bunun için rüşvet vermeye çalışın ya da ilgili icra mahkemesi ve savcılıklara şikayetlerde bulunabilirsiniz.

    kolay gelsin. :)
  • "Ağlayanın malı gülene yaramaz" diyenler...
    Siz hiç borçlarından ötürü kapanmak üzere olan bir mağazadan değerinin çok altında satışa sunulan mobilya, kıyafet, oyuncak vb. almadınız mı? O tip mağazaların sahipleri güle oynaya mı o fiyata satış yaptılar size? Ya da herhangi bir ucuzluk döneminde, sezon sonlarında değerinin altında aldığınız herhangi bir ürün için "Yok hayır olmaz valla, ben daha fazla vereceğim" mi diyorsunuz? Pazara çıkmak için akşam olmasını bekleyip gündüz satılan fiyatın ve malın ederinden daha aşağıya alışveriş yapanlar da pazarcının çok mu isteyerek o fiyata sattığını sanıyorlar?
    O satıcıların size aslında ağlayarak mı yoksa gülerek mi satış yaptığını sorguluyor musunuz.!?

    Gelelim bir insanın hacizlik olmasına... Bir insan eğer gelirinden fazlasını harcıyorsa karşılığını ödeyemeyecektir. Ayağını yorganına göre uzatmak diye bir deyimimiz var. İster lükse kaçan harcamalar yapılsın ister ticaret amaçlı sermaye olarak kullanılsın, karşılığı olmayan bir meblağ üzerine hayatınızı tesis ediyorsanız bu riskli durumun her türlü sorumluluğunu taşımak ve gereğini yapmak zorundasınız demektir. Kimsenin başına gelsin istemem, belki bir gün benim de başıma gelebilir, bunu da göz ardı etmem. Ancak benim yanlış planlamalarım yada lüks harcamalarım üzerinden başkalarının hakkını yemiş isem bu zararı da elbetteki tazmin etmek isterim. Yani hacze konu olan kişi üzülür elbet, ancak kızmaya ve ah etmeye de hakkı yoktur.

    Bir tarafta hacze uğrayan bir kişi/kurum varken diğer tarafta da o kişi/kurumun borç alıp geri ödeyemediği için mağdur ettiği şahıslar veya kurumlar vardır. Siz hacze uğrayana üzülürken diğer tarafta alacağını tazmin edememiş olan kişi/kurum için ne düşünüyorsunuz? Haciz işlemleri o kişi/kurumların haklarını korumak için uygulanan bir yaptırım sonuçta. O tarafın da ailesi olduğunu yada ticari bir döngüsünün olduğunu unutmamak gerek. En basitinden bir bankanın kendisine borcu olanlardan alacaklarını temin etmediğini düşünelim. Bu banka zararını nereden çıkaracaktır? Sana verdiği kredilerin faiz oranını birkaç puan yukarı çekebilir mesela. Pekiiii öyle olunca haczine üzüldüğünüz insanların/kurumların günahını siz çekmiş olmuyor musunuz? Alacaklarını tazmin edememiş herhangi bir esnafın hacze başvurmadığını düşünelim. Zararını gidermek için zam yaparak satacağı ürünlerden sen almayacak mısın? Haciz haksa haczin gereği gerçekleşen ihaleler de haktır.

    Bu ülkede 750TL ile aile geçindirenler varken belki binlerce TL kazanmasına rağmen icralık duruma düşecek harcamalar yapan insanlar da var. Kime üzülelim?




  • Artık bu işleri o kadar geliştirmişler ki icralık.com premium üyelik diye bir şey yapmış adamlar sdizden direk fişli faturalı para alıyorlar sonra sizin adınıza ihaleye katılıp verdiğiniz rakamdan aracı alabiliyorlarsa alıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batkent

    Artık bu işleri o kadar geliştirmişler ki icralık.com premium üyelik diye bir şey yapmış adamlar sdizden direk fişli faturalı para alıyorlar sonra sizin adınıza ihaleye katılıp verdiğiniz rakamdan aracı alabiliyorlarsa alıyorlar.

    ucuz araç işini unutta sen..yalan...

    gayrimenkullerinde bazıları pahalı bazıları ucuz.

    200.000tl lik te araç olsa ucuza alamıyorsun.

    %10 karı geçmiyor karın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turboscan

    quote:

    Orijinalden alıntı: batkent

    Artık bu işleri o kadar geliştirmişler ki icralık.com premium üyelik diye bir şey yapmış adamlar sdizden direk fişli faturalı para alıyorlar sonra sizin adınıza ihaleye katılıp verdiğiniz rakamdan aracı alabiliyorlarsa alıyorlar.

    ucuz araç işini unutta sen..yalan...

    gayrimenkullerinde bazıları pahalı bazıları ucuz.

    200.000tl lik te araç olsa ucuza alamıyorsun.

    %10 karı geçmiyor karın.

    benim demek istediğim kar amaçlı değil kişisel kullanım için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batkent

    quote:

    Orijinalden alıntı: turboscan

    quote:

    Orijinalden alıntı: batkent

    Artık bu işleri o kadar geliştirmişler ki icralık.com premium üyelik diye bir şey yapmış adamlar sdizden direk fişli faturalı para alıyorlar sonra sizin adınıza ihaleye katılıp verdiğiniz rakamdan aracı alabiliyorlarsa alıyorlar.

    ucuz araç işini unutta sen..yalan...

    gayrimenkullerinde bazıları pahalı bazıları ucuz.

    200.000tl lik te araç olsa ucuza alamıyorsun.

    %10 karı geçmiyor karın.

    benim demek istediğim kar amaçlı değil kişisel kullanım için

    ucuz olmadıktan sonra da almanın anlamı yok.

    dolayısıyla o insanlara da boşuna para kazandıracaksın.

    insanlar gidip gelecek boşuna...ya da gidip geldikleri zaman gidip gelme parası alacaklar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 30 Temmuz 2013; 21:51:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turboscan

    quote:

    Orijinalden alıntı: batkent

    quote:

    Orijinalden alıntı: turboscan

    quote:

    Orijinalden alıntı: batkent

    Artık bu işleri o kadar geliştirmişler ki icralık.com premium üyelik diye bir şey yapmış adamlar sdizden direk fişli faturalı para alıyorlar sonra sizin adınıza ihaleye katılıp verdiğiniz rakamdan aracı alabiliyorlarsa alıyorlar.

    ucuz araç işini unutta sen..yalan...

    gayrimenkullerinde bazıları pahalı bazıları ucuz.

    200.000tl lik te araç olsa ucuza alamıyorsun.

    %10 karı geçmiyor karın.

    benim demek istediğim kar amaçlı değil kişisel kullanım için

    ucuz olmadıktan sonra da almanın anlamı yok.

    dolayısıyla o insanlara da boşuna para kazandıracaksın.

    insanlar gidip gelecek boşuna...ya da gidip geldikleri zaman gidip gelme parası alacaklar

    benim onlarla bir ilgim alakam yok. Kazandıkları paradan da 5 kuruş cebime girmiyor.
    Sadece belirtmek istedim.
    Bu kadar sert olmanıza hiç gerek yok. Herkesin kendi aklı fikri var sonuçta.




  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.