Şimdi Ara

Sinüzit Tedavisi ve Burun Açma Yöntemleri(Bildikleriniz?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
28
Favori
305.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oo konu tuttu iyi iyi güzel

    ACI KAVUN YÜZÜNDEN PEK ÇOK KİŞİ ÖLDÜ, ACI KAVUN U KULLANMAYIN SAKIN

    Biberiye yağı iyi gibi şu an kullandım.
  • Aynen bende de var, hele yazın sıcaklarda öyle bir azıtıyorki boğulacak gibi oluyorsun. 4 Yıl önce ilaç kullanıp geçirmiştim birkaç ay sonra tekrar başladı. Çözüm bulamıyorum.
  • Aynı sorun bendede var. Doktor askere kadar sabret devlet ameliyatını yapar demişti ama özellikle yaz aylarında çekilmez oluyor.
  • Dalış yapın... Basınçla sinüs falan kalmıyor.
  • burun spreyinden kastım otrivine idi.

    kullandım , hala sınavlara giderken yada kız arkadaşımla buluşmaya giderken kullanıyorum

    çok fazla kullanımın burun eti yaptığı söyleniyor.O yüzden pek sıkmıyorum

    Karbonat + tuz diyen arkadaşa

    Küçükken tuz + su deniyordum. Geçenlerde de gene yaptım. Ama burun kapalı yukarı gitmiyor ki nasıl çekeyim Karbonatla karıştırıp yapayım birazdan.

    Denizde dal diyenlere :

    Yazın denizden ve denizin altından hiç çıkmadım. 4-5 metrelik yerlere defalarca dalıp çıktım. Deli gibi de akıtmıştı burnumu,dedim "oley kışın sinüzit olmayacağım"

    resmen dalga geçti vücudum benle.

    Mümkünse koca karı ilaçları bilenler varsa ..

    Yarın KBB doktoruna gidicem artık,olmuyor böyle.




  • Acı kavun(ecballium elaterium) öldürücü filan değil. Bunların hepsi şehir efsanesi.. Bu bitki müshil ilacı yapımında kullanılıyor. Adam yuttuğu halde ölmüyor. Buruna damlatınca mı öldürecek.? Saf olarak damlatırsan zararı var. Kanatır, birinin küçük dili kopmuş.. en fazla duyduğum bu...


    ayrıntı için www.ecballium.com
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erwin

    Balonlu sinüzit ameliyatı olacağım 1 ay kadar kısmetse.Yetti artık canıma.Yok ilaç yok şu bu uğraşamam. Ağrısız, kansız yarım saatte oluyorsun bi kaç saate taburcu.

    Oldun mu ameliyat ?

    Gecti mi?
  • Daha önce kesin yazılmıştır ama tekrar etmiş olurum;

    https://www.google.com.tr/search?q=sin%C3%BCs+rinse&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=97d2VPK9KIi6ygPj4YCIBg&ved=0CAYQ_AUoAQ

    Bunu bir kere alın, kullanın. Bittikten sonra şişesini karbonat ve tuz karışımı için kullanırsınız. Ben 200ml'e bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı karbonat koyuyordum ama çok yakıyor ve acıtıyordu. O yüzden yine aynısından aldım. Kendi karşımı karbonat tuzla aynı etkiyi yapıyor ama yakmıyor. İçine koyduğunuz içme suyuna küçük oranlarda sıcak su aşılayın, oda sıcaklığının biraz üzerinde, ılık gibi olsun.

    Koca karı ilaçlarını ise denerken en azından direk dalmak yerine, küçük oranda kullanıp alerjiniz olup olmadığına bakın. Ben olsam koluma küçük bir iğne batırır, kanatır, oraya kullanacağım maddeyi sürer ve beklerdim. Bu şekilde yüksek ihtimal alerjiniz varsa belli olur. (alerji testleride böyle yapılıyor).




  • Bende var hatta su an ağrıyor çok küçüklükten beri var ama bi ara geçmişti akmıştı bi ilaçla sonra bi daha oldu ama Bende geniz eti var o yuzden bu da tetikliyor çok doktora gittim ve hep aynı seyi dediler tuzlu su iyi bi öneri ya da deniz suyu iki hafta sabah erken kalkıp denize giderseniz geçer ama cok dibe dalınca agridan oluyorsun bunu yapmayın zaten zararlı sadece burnumuza çekmeye çalışın suyu ortrivine aşırı zararlı bisiy bağımlılık yapio ona bağımlı hale geliyorsunuz uyuşturuyor fazla bi etkisi de yok ve koku alma tomurcuklarini öldürüyor beyinede zararı var en iyisi tuzlu karbonatli su ya da rahatlamak için buguseptilde yapablrsnz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mghector22

    acı kavun kesin çözüm ama insanı berbart ediyor bi sinüs rinse alın o karışıma acı kavun ekleyin cok az fazla koyarsanız mahvolursunuz.sinüs rinse burnu tıkalı olanlara burun açıksa gerek yok.
    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=aci+kavun&nr=y&pt=yaban+kavunu
    cok seyrek bi karışım yapın cok etkili
    burnunuza çekince ilk zaman sürekli su geliyor daha sonra ne varsa:))


    Biliyorum bu bitkiyi. Bazı yörelerde cırganak da denir. Ceviz büyüklüğünde bir bitkidir. Sütü çok zehirlidir. Göze temasında kör etme olasılığı çol fazladır. Bir yakınım gençlik dönemlerinde yapmış bunu sadece 1 kez. Sinüsleri o kadar yakmışki kafasını yumruklamış. O ağabeyim yaklaşık 45 yaşında ve o gün bu gündür 1 kez bile burnu tıkanmamış. Sonradan öğrenmiş, ölümden dönmüş. Beyinde, gözlerdr ve sinirlerde kalıcı hasar yapabilirmiş. Deneyecek arkadaşlara tavsiyem kaç gram, damla v.s. yapılacaksa 10 da birini yapın. Çoook seyrek yapın sık yapın. Allah herkesin şifasını versin.




  • Okurken okurken kimin sorduğunu unuttum üzerinden de epey vakit geçmiş ama yapmak isteyenler için burun yıkama olayına el atayım dedim.

    Öncelikle ben alerjik rinite ve rino-sinüzitten muzdaribim. Yani benim olayım kafayı yıkayıp çıkma geçerden ziyade, cennetin dört tarafı beton hepa14 filtreli klimalı bi oda olarak tasvir edildiği kronik bir azap. Aşı tedavisi de ne yazık ki işe yaramadı :( Anlayacağınız normalde burun yıkama ballar yağlar koca karı ilaçları falan diyip kulanmaktan kaçınsam da özellikle mevsim geçişlerinde kutu kutu hap yutup Nasonex e otrivin e asılıyorum. Bu yöntemler bende atak dönemlerinde veya burun tıkandıktan sonra işe yaramıyor. Düzenli yaparsam atak oluşmasını büyük ölçüde önlediğini söyleyebilirim.

    Gelelim nasıl yapıldığına. Dr. ÖZ'ün çaydanlığı da ..rinse grubu burun yıkama kitlerinin de mantığı içeriği de hep benzerdir. Burnu bu şekilde yıkamak isteyenler genellikle çaydanlığın kullanımının zorluğundan şikayetçidir. Fısfıs ve enjektörle deneyenler de oluyor ama o durumda sadece burnu tuzlu suyla ıslatmış oluyorsunuz, halbuki amaç yıkamak.

    Bunun için önerebileceğim en pratik şey benim de uzun süredir kullandığım PE pisetler; internette herhangi bir laboratuvar malzemesi tedarikçisinden hatta alışveriş sitelerinden 4-5 liraya alabilirsiniz. Bu pisetlerle hem suyu burna basınçlı sıkmak daha kolay hem de kaynar su koyup ılınmasını bekleyecekseniz deforme olmaz (plastik sporcu su şişesiyle denemeyin kaynar suyla eriyip elinizi yakmayın) temizliği kolaydır, yıkayıp mikrodalga da sterilize edilebilir. (PE pisetler diyorum bak çin malı pet pisetler değil)

    Gelelim içine koyacaklarınıza. Ben lab ortamında çalıştığım için saf su bulma imkanım var ama olmayanlar için medikalciler bazı eczaneler destile su satıyor. Yok ona da para veremem derseniz benim önerim mikrodalgada cam şişede/ kavanozda su kaynatıp ılınmasını beklemek. (Ocakta kaynatılan su hem düşündüğünüz kadar mikrobundan arınmıyor, hem de saf su büyük ölçüde buharlaştığı için gözle görülmese de suyun kirlilik konsantrasyonunu artırmış oluyorsunuz)

    Bu suya eşit oranda tuz ve karbonat katıyoruz. Burada da ölçü tarif her kaynakta farklı olmakla birlikte ben deneme yanılma ile kendim için rahatsızlık duymadan (burnu kurutmadan tahriş etmeden) kullanabileceğim ölçünün bir litreye birer tatlı kaşığı olduğunu buldum. Çok daha yoğun tuzlulukta veya sadece tuzla yapanlar da var.

    Son bir ayrıntı olarak ben işlenmiş sofra tuzu yerine ince kaya tuzu, ola ki elimde kalmazsa vb. durumlarda sofralık deniz tuzu kullanıyorum.

    Dikkat edilmesi gereken noktaları ise piseti temiz tutmak. Bir de uzun züreli kullanımda tuzun burun kemiğine etkisini göz ardı etmemek gerek bu nedenle her gün yerine haftada bir gibi bir periyod daha uygun olabilir.Her gün kullanılacaksa daha seyreltik hazırlamak da bir çözüm.

    Benim burnumda damar çatlağı var sık kanar kolay tahriş olması da bir sorun. Böyle sıkıntılar yaşadığımda pisete bir iki damla biberiye ve çörek otu yağı ekliyorum. Mentol de öneriyorlar ancak beni rahatsız ediyor.

    Bir de suyu hep kullanım öncesi hazırlayın. Üşenmeyin. Zira sterilize ettiğiniz su hava ile temas ettiği an kontamine olur bekledikçe sterilizasyonun hiç bir manası kalmaz.

    Umarım birinin işine yarar. :)




  • Lanet hastalıktan 7 yaşımdan beri çekiyorum.

    Şu an burnum tıkalı,ağzımdan nefes alıyorum.. İğrenç birşey, hangi damlayı kullandıysam maksimum 1-2 saat açık tutuyor.

    Prof. İbrahim Saraçoğlu suya papatya atıp kaynatıp onun buharıyla açın dedi televizyonda, 1-2 kere yaptık. Gözle görülür bir artış yok.

    Bildiğiniz,deneyip sonuç aldığınız yöntemleri yazarsanız pek çok arkadaş için yararlı bir bilgi olur.

    (Gereksiz,15 yaş altı gençlerin yapacağı konu dışı yorumları şikayet ederim)

    teşekkürler.



  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ottoman_PoweR

    Aynı sorun bendede var. Doktor askere kadar sabret devlet ameliyatını yapar demişti ama özellikle yaz aylarında çekilmez oluyor.



    Kronik sinüzit ameliyatını ciddi ciddi araştırdım.. Hatta olmayı bile düşündüm.

    Fakat kronik sinüzit ameliyatı onlarla konuştum. Çok ciddi bir ameliyat değil, lokal anestezi ile burundan giriyorlar 1-2 saatlik birşey. Yalnız, 1-2 yıl sonra dikkat etmezsen gene sinüzit olma ihtimalin var. Yani boşuna ameliyat olmuş oluyorsun.
  • Arkadaşlar bende şu anda sinüzit var azmış durumda, ölüyorum. Yardım edin. Burnumun çevresi şişti nefes alamıyorum. Boynum ağrıyor. Sağ gözüm ağrıyor. Kafam zonkluyor....
    Burnumu nasıl açarım....
  • Bi litre suya bi yemek kaşıgı tuz, bi çay kaşıgı karbonat atıp karıştırın. Sonra burnunuzun içine çekip sümkürün.

    Dün doktora gittim, aynen bunu dedi.
    Sırf sinüzit için degil, gripte, burun akıntısındada kullanılır. Basit bi dezenfektan.

    Lütfen kullanın. günde 3 defa yada istediginiz kadar.

    Sadece kötü oldugunuzda degil, her zaman yapabilirsiniz

    - Selection.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Selection

    Bi litre suya bi yemek kaşıgı tuz, bi çay kaşıgı karbonat atıp karıştırın. Sonra burnunuzun içine çekip sümkürün.

    Dün doktora gittim, aynen bunu dedi.
    Sırf sinüzit için degil, gripte, burun akıntısındada kullanılır. Basit bi dezenfektan.

    Lütfen kullanın. günde 3 defa yada istediginiz kadar.

    Sadece kötü oldugunuzda degil, her zaman yapabilirsiniz

    - Selection.


    Şimdi deneyelim. Teşekkürler.
  • Ben denedim şimdi :) Yanlız hayvan gibi degilde, bi avuc koyup burnunuza çekin :)))

    Uyarı yapim dedim. Çok az yakıyor ama çok ferahlatıyor..



    Sterimar, Rhinomar gibi ürünlere para vermektense, dedigim formul hem ucuz,hem daha etkilidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selection -- 30 Kasım 2008; 15:08:10 >
  • Geçen sene çok çektim sakın burun açıcı damlalardan kullanma dediğin gibi max 2 saat açık tutuyor..
    Sana önerim deniz suyu
  • Otrivine diye bir sprey var denedin mi ?
    birde doktora gidip burun yapını bir incelettir, bir tomografi çekil büyük ihtimalle burun kemikleri yada burn etleri tıkıyordur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: judith



    Lanet hastalıktan 7 yaşımdan beri çekiyorum.

    Şu an burnum tıkalı,ağzımdan nefes alıyorum.. İğrenç birşey, hangi damlayı kullandıysam maksimum 1-2 saat açık tutuyor.

    Prof. İbrahim Saraçoğlu suya papatya atıp kaynatıp onun buharıyla açın dedi televizyonda, 1-2 kere yaptık. Gözle görülür bir artış yok.

    Bildiğiniz,deneyip sonuç aldığınız yöntemleri yazarsanız pek çok arkadaş için yararlı bir bilgi olur.

    (Gereksiz,15 yaş altı gençlerin yapacağı konu dışı yorumları şikayet ederim)

    teşekkürler.


    Aynı hastalık bende de var.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.