Şimdi Ara

SONY SS-F6000 Hoparlorleri: Yorumlar, Fotograflar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
9.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar SS-F6000 300 TL civarina satilan, kullananlari uzmeyen Fiyat/Performans bakimindan cok basarili hoparlorler. Kullanan arkadaslarin hoparlorler hakkinda dusuncelerini ve fotograflarini paylasmasi ileride bu hoparlorleri alacak arkadaslara yardimci olacaktir.






    Ozellikleri:

    Genişlik: 8.5 inç ( 21.59cm )
    Derinlik: 10.3 inç ( 26.16cm )
    Yükseklik 37.4 inç ( 95cm )
    Ağırlık yaklaşık 13kg
    180W Ses Gücü
    40Hz-50Hz
    Manyetik Korumalı
    89dB
    4 yollu Pasif Hoparlör
    1 x 1 in (Tweeter), 2 x 6.5 in (Woofer), 1 x 3.3 in (Midrange)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romeoclarks -- 25 Mart 2009; 17:01:41 >







  • Bu hoparlörleri sinema için kullanabilirsin..müzikte ise çok şey bekleme...
  • tam fiyatının dengi. kötü ses çıkarmaz ama kapasitesince. çoğu insan vasat bulur; sony ss-mf450 in revizyon geçirmiş halidir. ss-mf450 200ytl lik fiyatıyla ve çıkardığı sesi severdim. denon avr1404 herhal eğlenceli bir ikiliydi.
  • çok kişi bu ürün için fiyatının dengi demiş,ben de bu üründen almayı düşünüyorum,giriş seviyesi için iyi olduğu söyleniyor,morfare de gördüm,başka nereler de satıldığını bilen var mı ?
  • the_cantan sony mi quadral quantasmı hangisi daha iyidir.
  • Valla JBL L880 lerin yanina nasil olur bilemiyorum, aslinda ihtiyacimda yok ama fiyatindan dolayi alabilirim diye dusunuyorum.
  • Görünütüsü iyidir.Ne çok büyük ne de ufak.tam kararınca yani...Fazla gözü yormaz diyebilirim sana...ses olarak da dediğim gibi sinema için iyidir..ama müzikte midler ve tiz biraz eksik kalıyor.
  • bl@de arkadaşımızda var bu hoparlörden valla öyle bir anlattı ki gidip hemen bir çift alasınız gelir,yabancıların çoğu verilen parayı fazlasıyla hakkettiğini yazmışlar,birkaçı da paketleyip geri göndermiş hemen,alıp görmek lazım dinleme fırsatı olmayınca.
  • en uygun yanı fiyatının elverişli olması...frontlarda kuleye ihtiyacı olan ve bütçesi fazla olmayan kişiler için çok iyi bir alternatif teşkil ediyor...dediğim gibi kozmetiği de iyi.sesi de fiyatı ile doğru orantılı sayılır...bir yanda min 1000 ytl ve üzeri markalar , bir yanda da 1/3 fiyatına bu cihaz.dinlemek ve kulağa göre karar vermek en iyisi.
    Fakat ben şöyle de bir örnek vereyim..bunları takmadan önce önlerde dali concept 2 bookself hop.ler kullanıyordum.Bunları alınca dalileri surround yaptım.Sonuç ; daliler bir tiz ve bir mid-bass sürücüden oluşmasına rağmen önlerde bu hop.lerden çok daha iyi sonuç veriyorlardı..Tabii belki alt frekanslara onlar kadar inemiyorlardır ama ses kalitesi sony lerden çok daha iyi..bunu bariz olarak duyabiliyorsunuz.Fakat o daliler bile sanırım şu anda 600-700 arası olsa gerek..yani 2 misli fiyat.
  • Tabiki de fiyatla alakali birsey, yani 1000 ytl ye satilan hopallorle 300 ytl ye satilan hopallor arasinda tabiki ses-iscilik farki olucak. Siz genel olarak guzel seyler yazinca hopallorler hakkinda cok merak etmeye basladim bu hopallorlerin sesini.
  • Ucuz diye hoparlör alınmaz. En azından dinleyin. Ama bunu alacaklara tavsiyem, bir süre daha para biriktirip çok daha uzun süre mutluluk duyacakları, mid i tizi eksik diye şikayet etmiyecekleri bir hoparlör almaları.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zapatero

    Görünütüsü iyidir.Ne çok büyük ne de ufak.tam kararınca yani...Fazla gözü yormaz diyebilirim sana...ses olarak da dediğim gibi sinema için iyidir..ama müzikte midler ve tiz biraz eksik kalıyor.


    doğru bir tesbit. aslında @zapatero ne zamandır aklımda idi,

    Dali hoparlörünün ses karakterinin yamaha ya uymasını çözmen gibi her hoparlörün karakteristiğini ve ampli markalarını klasmanlara bölmen çok hoşuma gittiydi.süperdi. ne ise Sony ss-mf450 çıktığında o zaman için yeni olan SACD 're yönelik sony özel ED -extended definition- tweetr lı kolonları vardı.pahalıydı 2000ytl idi sonra ben o konuda bir salaklık ettim ama ne ise(hala şaşarım bu halime) ucuz ama SACD için alternatif kolon,
    SS-MF450 idi. SACD ready idi tabiresi ve eğer ki 17000hz.-20kHz yakın frekans arasını şöyle 100db ses şiddetliyle duyduysanız çekeceğiniz acıyıda bilirsiniz.aklımı oynatıyordum. bu noktadan hareketle ss-mmf450 ve fcr6000 aynı sürücülere sahip; sadece ekstra 2.ci woofer olup, kozmetiği, işçiliği iyicene ve en önemlisi tiz sürüclerinin SACD kaynaklı dinlentiye çıkıldığında gerek ultrasonik tiz ve işitme aralığındaki frekansların, tizleri bozulmaması gerek dinletide ki rahatsızlığı azaltmak için sürücülerin biraz soft olduklarını ve detayda kayıplı, ama güçlü sürersen detaylı ses çıkaracaklarını ifade edebilirim.
    ama çok basit ve sade bir kolon, dizayn.nasıl desem bu basitliği hoşuma gitti.
    yani dali euphonia ile uğraşmış ve uğraşan biri bu mesajı görünce-mf450 de- ne der bilmem ama
    yer tipi ucuz kolon istekleri için uygun bir yer tipi hoparlör. ben mf450 çok tatlı bulurdum ve severdim.dinlemeniz gerekli.

    @romeoclarks
    jblL830 düşünüyoruz değil mi?öyle yapalım. jbl frontlarınla fcr6000 nasıl olur muamma soru.

    nickelx, sony daha iyi.guintas a göre tizleri biraz zayıf çıkar.




  • evet l830 dusunuyorum rearlara, ozur dilerim yukarda yazdiginizi pek anlayamadim bu sony leri rear olarakmi oneriyorsunuz bana?
  • sevgili cantan...cihazlarla ilgili bazen karşılaştırmalar ve kategorize etmeler olduğunda elimden geldiğince bilgi vermeye çalışıyorum...yaklaşık 6 yıldır yamaha kullanıyorum.Bu süre zarfında pioneer den sony e, tannoy dan dali ye ve yamaha ya kadar pek çok hoparlör modeli denedim yamaha amfilerle.Tabii şunu da belirtmek isterim, çok üst düzey hoparlörler değildi.Bu arada JBL ve KLİPSCH de dinledim.Wharf. leri dinlemedim hiç.Bunlar içerisinde dali ve yamaha hop.ler i , yamaha amfiler ile iyi ikililer olarak buldum.Benim kulağıma göre tabii.....Yorumlar da da bunu belirtmek istedim hep..amaca uygun amfi, fazla ve kullanılmayacak özelliğe para vermeme, amfiye hem amaç hem de klasman olarak uyacak hop.ler...bunları savunmuşumdur.
  • bu gün ss-f6000 aldım hem quintas hem sonim oldutest ediyorum şuan sony kısık basta dah iyi gibi
  • hayırlı olsun nikel. kısık basta tabi ki sony iyi çıkar. geniş ve detaylı bir görüşünü beklerim.

    @zapatero,
    elbette ki en güzeli. Dali uygun diyorsun yamaha ya bende aynı klasmana yamaha için Traingle sokuyorum.wahrfedale maymuncuk kolon eşlendi yamaha ile.

    @romeo sony ri rear olarak önermedim.rear olarak öneri isteseydiniz benim için açıkcası zor soru idi.muamma. ama yinede görüşüm şudur ki jbl L830 dur.
  • the_cantan teşekkür ederim quadrallar senin dediğin gibi tizler daha parlak ve yüksek sonynin kasası hoş ve yüksek 83 cm sony 95 cm
  • sony ss-f6000'leri marantz sr3001 amfimde pioneer dv-300 dvd playerimle stereo bir şekilde kullanıyorum sonuç mükemmel mid,tiz,bass olsun son derece kaliteli ve yeterli ss-f6000'ler kesinlikle fiyatının üstünde kalitede kolonlar malzeme kalitesi ve işçilik en uç köşesine kadar incelemiş birisi olarak söylüyorum muazzam bazı arkadaşlar midler ve tizler yetersiz demiş gerçekten şaşırdım çünkü bu kolonların mid ve tiz performansı gerçekten harika arkadaşlar bass deseniz kesinlikle subwoofera ihtiyaç duymazsınız içlerinde mid bass ve low bass sürücüsü bulunuyor bence bu kolonlar dört dörtlük marantz amfim ile mükemmel sonuç veriyorlar sadece ss-f6000'ler ile subwoofer falan hiçbirşeye ihtiyaç duymuyorum stereonun keyfini çıkartıyorum ss-f6000'leri almayı düşünen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim çünkü verdiğiniz paranın çok daha fazlasını verecektir size emin olun

    saygılar...




  • quintas 500 un fiyati ne kadar peki?
  • Quadral Quintas 400 dür frontlaırn modeli. 5 kolonlu setine 500 deniyor (2front,2rear,1center). Ben Eylül de 480tl ye sormuştum tüm seti.. yani Quadral Quintas 500 ü.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.