Şimdi Ara

Evde Yapılabilecek Spor Hareketleri-Sağlıklı Yaşam

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
63.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önceden böyle bi konu varmıydı bilmiyorum biraz araştırdım
    Biraz yağların erimesi daha güzel bi vucut görünüşü için daha sağlıklı bi yaşam için
    1-2 hareket


    Mekik Mide bölümünü eritir
    bknz mekik







    Çakı göbeğin alt kısımlarını doğru
    bknz çakı





    Şınav ise karın ve göğüs



    Karın hareketleri











    bacak+kalca hareketleri











    Alttakilerde ise kas geliştirici hareketlerde bulunmaktadır













    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi q0kh1 -- 26 Kasım 2008; 21:30:00 >



  • quote:

    @serkansi
    Kilo verdigin icin baya mutlusun herhalde bende senin adina mutluyum ancak yaptigin seyler sagliksiz, bunlari burda paylasman daha da sagliksiz. Birbirimizin sevkini , inancini kirmayalim demissin haklisin ancak yanlislara da goz yummamak lazim. Ayda 8 kilo vermek zararli. Yeteri kadar kilo verdikten sonra eski aliskanliklarini yapmasan da zararli yapsan da zararli. Ayda 2.5 - 3kgdan fazlasini vermek zararli. Cok kisa bir surede vucutun o kadar kilo kaybetmesi vucudun dengesini bozup ilerde cesitli hastaliklara yakalanmana sebep olabilir. Suan kendini cok iyi hissedebilirsin ama yarin ne olacagini kimse bilemez.

    Bolgesel yag yakma yok. Bunu arastirabilirsin. Arastirmadan gelip burda konusmanin da anlami yok. Gecmiste kafalara yerlesmis bir yalandir bolgesel yag yakma olayi. Bununla ilgili uzun uzun yazmayacagim daha once kac konuya bu konuyla ilgili uzun uzun yazilar yazdim ya da baska makaleler paylastim. Sen bunlari arastirmadan gelip burda koru korune bolgesel yag yakmayi savunursan ben buna ancak gulerim.



    Al en basitinden neyin ne oldugunu anlatan bir makale. Oku , bilgi sahibi ol ondan sonra birseyleri tartisalim.

    Bölgesel zayıflama mı ? Yalanların en büyüğü mü?

    Eğer daha önce bir salona üye olduysanız veya herhangi bir egzersiz yaptıysanız,
    eminim ki sizde de eğer bir bölgeden ekstra üç beş santim incelmek istiyorsanız o bölge için daha fazla antreman yapmanız gerektiği düşüncesi oluşmuştur, değil mi?
    Hayır , gerçeğe daha fazla uzak olamazdınız.

    İlk olarak , vücudumuzun temel düzenini anlamaya çalışalım.
    İnsanları vücut şekillerine göre sınıflandırırsak ,
    elmalar ; öncelikle bel ve göbek etrafına kilo alanlar
    armutlar ; öncelikle kalça ve basenlere kilo alanlar ,
    çilekler ; öncelikle göğüs,sırt ve kollara kilo alanlar .
    Vücut şekliniz genellikle genetik ve cinsiyetinizin etkisiyle ortaya çıkar.
    (Kadınlar öncelikle alt bölgelere, erkekler yukarı bölgelere kilo alırlar.)

    Yağ vücudumuz için gereklidir.

    En şekilli vücuda sahip olan insandan , en zayıf insana kadar hepimiz bazı zamanlar aynaya bakıp bir iki kilo daha versem mükemmel olacak deriz. Ama bizim farkedemeğimiz şey yağın insan vücudu için hayati fonksiyonları olduğudur.

    Vücut yağı , diğer hayati iç organları korur , bizi sıcak tutar ve vücudun gelecekte ortaya çıkabilecek acil durumlarda kullanacağı enerjiyi saklama şeklidir. Yemeklerdeki yağlar , yağda çözülen A,D,E ve K vitaminlerinin sindirimine ve vücutta daha sonra kullanılmaları için depolanmasına yardımcı olur.

    Yağ , vücudumuz için zorunlu olan yağ asitlerini ihtiva eder ve deri, hormon ve hücre zarlarının düzenli çalışması için gereklidir. Kadınlarda rahim bölgesini korumak ve gebelikte ihtiyaç olacağı için vücudun alt bölgeleri daha yağlı olur. Ayrıca alt bölgelere daha çabuk kilo alan insanların , üst bölgelere kilo alan insanlara göre şeker hastalığı ve kalp krizi riski daha düşüktür.

    Vücudumuzdaki yağ , kaslar ve deri arasına depolanır. Eller, yüz , boyun gibi bölgelerde bulunan ince yağ tabakaları vücudun merkezine doğru gittikçe kalınlaşır. Ön kol ve baldırlarda ince tabaka varken , pazular ve basenlerde kalın tabaka yağ vardır. Vücuttaki yağ ihtiyaç olduğunda daha basit yapılara parçalanmak üzere, lipidlerin kompleks yapılarından oluşur. Bunun gerçekleşmesi için ise kimyasal reaksiyon gerekir ve bu basitleştirilmiş yapılar çalışan kaslara enerji sağlarlar. İşte bu durumda, bir çok insan yağların yakılması için vücudun en çok hareket eden bölgeyi seçtiğine inanarak , ekstradan defalarca mekik çeker ve mide bölgesindeki yağların azalmasını beklerler. Bu düşünce kesinlikle yanlıştır. Vücudumuz yakacağı yağı öncelikle nereden kullanacağını genetik olarak belirler; bu yüzdende bazılarımız bazı bölgelerden daha çabuk yağ yakarız.

    Biraz daha açıklamak gerekirse , vücuda en son giren yağ, ilk olarak yakılır. Bu yüzden yüzüklerimiz , saatlerimiz bollaşır, boynumuz ince, uzun gözükür ve özellikle kalçalarına ilk olarak kilo alan insanlar , malesef en son olarak oradan kilo verecektir.

    Hayalimdeki vücuda ulaşmak için ne yapmalıyım ?

    Salon üyeliğinizi iptal etmeden ve imkansız bir hayal peşinde koştuğunuz için kendinizi lanetlemeden önce bekleyin;
    1 - Ağırlık kaldırma vücudunuz ayrı ayrı şekillendirmek ve kas yapmak için tek yöntemdir. Görünümüzü değiştirip vücut oranlarınızı dengelemek için en iyi yöntemdir.
    Genetik olarak geniş kalçalarınız varsa üzülmeyin, alt vücut bölgelerini çalıştırıp , fazlalıklardan ve sarkıntılardan kurtulun ve sırt ve omuzlarınızı çalışıp vücudun üst tarafını genişleterek, üst ve alt bölgeleri dengeleyin.

    2 – Kilonuzu unutun. Vücut yağ oranınızı kontrol ettirin ve onu değiştirmeye çalışın. Kaybettiğiniz her kilo yağ ve kazandığınız her kilo kas ile vücudunuz şekillendiğini göreceksiniz . Belki kilo olarak yine aynı kalacaksınız ama daha sıkı olacaksınız.

    3 – Aç kal , inkar et ve işkence çek anlamında anlamayın ama yeme alışkanlığınız değiştirin. Daha çok tahıl ürünleri , meyve , sebze yiyin, daha çok su için. Günlük yağ alımınızı, doymuş yağ ve kolesterol alımınızı azaltın.

    4 - Son olarak kusurlarınızı ortaya çıkaran değil , sizi güzel gösterip teşvik eden kıyafetler giyin.


    Kisaca sen karnindaki yagi eritmek icin 10 milyon tane mekik de ceksen bu bir ise yaramaz. Karin bolgenden tabi ki yag gider ama yag giden bolge sadece karin bolgen degildir. Vucudunun gene heryerinden yag yakilir. Bu yuzden yok mekikdi , sinavdi, oydu buydu gibi seyler yok cunku BOLGESEL YAGLANMA DIYE BIRSEY YOK! Bu yuzden her konuda kardiyo ve beslenme diye surekli yaziyorum cunku isin anahtari bu. Kardiyo yapmazsan yag yakamazsin. Ac kalarak da yag yakamazsin. Elbette ac kalarak kilo verirsin ama bu verdigin kilolar sadece su olur. Kardiyo calisarak ve duzenli beslenerek ancak istedigin kiloyo saglikli bir sekilde ulasabilirsin.

    Kardiyo yaparken 12. dkdan sonra vucut yag yakmaya baslar. Kardiyonun suresi en fazla 45-50dk olmalidir. 1.5 - 2 saatlik kardiyolar istenmeyen seylere yol acabilir. 45-50dklik kardiyoyu tamamladiginizda bile vucut yag yakmayi kesmez. Bunun ardindan 4- 4.5 saat kadar daha yag yakarsiniz.

    Bu arada kimse yanlis anlamasin ben mekik cekmeyin falan gibi birsey demiyorum. Ben de duzenli olarak mekik cekerim sadece mekik cekmenin ne ise yaradigini bilerek cekin diyorum. Karin bolgesindeki yaglari yakmak istiyorsaniz mekik cekmemelisiniz yapmaniz gereken hafif tempolu kosu yada yuksek tempolu yuruyus olmalidir. Kisaca kardiyo yani. Karin bolgesindeki yaglari eritmek icin mekik cekerseniz gittikce karin bolgeniz daha da buyur. Bunun nedeni ise yagli olan karin bolgenizin altindaki karin kaslariniz siser. Yani karin kaslariniz vardir ancak ustu yagla kapli oldugundan gozle goremezsiniz. Sadece neyin ne oldugunu bilin ve saglikli olarak spor yapin. Sagliksiz olarak yaptiginiz seyler basiniza daima bela olurlar.


    Arkadas gercekden cok guzel anlatmis. Ben ek olarak gercek bi istatistik verip bolgesel yag yakma diye bir sey olmadigini anlatmak istiyorum.
    Yapilan arastirmalara gore sadece yarim kilo vermek icin 750.000 mekik cekmeniz gerekiyor, buda 7 sene boyunca gunde 100 mekik cekmeniz demek.
    www.menshealth.com.tr de bu gibi aydinlatici bilgiler mevcut.

    Ayrica kardiyo konusunda onemle dikkat edilmesi gereken bir hususda, eger yeni basliyorsaniz kesinlikle yuksek hizda kosulmamali heleki yuruyerek isinmadan. Aksi taktirde baldir kisminda olusucak asiri kas basincindan dolayi baslayan agri kalici olabiliyor. Yani kosuyu biraktiginizda geciyor ama tekrar kostugunuzda bu aci gene hissediliyor. Doktorlar genelde merhem onersede pek bi ise yaramiyor.
  • arkadaşlar, evde spor yapmak spor salonlarından çok daha ucuz ve bu yüzden de mantıklı tabi. ama evde spor yapacaksanız bilinçli olmalısınız. ben evde bir koşu bandı kullanıyorum düzenli olarak yediklerime de dikkat ediyorum bu sayede formda kalabiliyorum tabi. ama en önemlisi okumaktan ve öğrenmekten de yılmayacaksınız. çünkü kendi bildiklerinizle yada kulaktan dolma da bu iş olmaz. diyet mesela çok önemli ve bilinçsiz yapılmaması gereken birşey. ben forumdonanımhaber'deki arkadaşların yazdıklarından çok şey öğrendim. magazinsel dergilere falan para vermek de bana mantıklı gelmiyor. her hafta elma diyeti pizza diyeti kimin için uygun kimin için uygun değil belli değil. metabolizmanızı bile bozabilirsiniz buna çok dikkat edin. ben buradaki arkadaşlarıma yeni keşfettiğim bir siteyi paylaşmak istiyorum. www.sportifhareketler.com bu sitede uzman yazarlar da spor ve spor hareketleri konusunda paylaşımda bulunmuşlar. herkese sevgiler.
     Evde Yapılabilecek Spor Hareketleri-Sağlıklı Yaşam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.