Şimdi Ara

tansiyonda ne yapılmalı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
11.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yüksek ve düşük tansiyonda nelere dikkat etmeliyiz
    özellikle düşük tansiyonda
    internette araştırdım genelde yüksek tansiyondan bahsediliyor



  • hipotansiyonun bariz belirtisi baş dönmesidir , yapılacak ilk iş hemen oturmak veya öne eğilmek ve mümkünse hemen yatmaktır. Baş dönmesi sık sık oluyorsa mutlaka bir doktora gitmek gerekir. Hipotansiyon olarak aratırsan detay bulabilirsin.
  • dusuk tansiyonda tuzlu bir ayran, yuksek tansiyonda sarimsak yemen faydali olur, sarimsak kokuyor diyorsaniz haplari da satiliyor ama her gun alinmamali fazlasi yan etki olarak kanin pihtilasmamasina sorununa neden olabilir
  • Düşük tansiyon belirtiler olmadığı takdirde önemsizdir. hatta normalde biraz düşük olması iyidir bile denilebilir. yüksek tansiyonda ise önlem sarımsak değil yiyeceklerdeki tuzu azaltmaktır. ayrıca kahve ve sigarayı da azaltabiliyosanız iyi olur. bunlara rağmen yüksekse ilaç tedavisine başlanır. yüksek tansiyon toplumda %20 oranında görüldüğü için heryerde bulabilirsin fakat düşük tansiyon nadirdir.
  • @telit35 :

    Tansiyonunuz sistol diastol(büyük -küçük) olarak kaç?
    Normal şartlarda 90/60 aşağısı hipotansiyon(düşük tansiyon) 140/90 üzeri hipertansiyon(yüksek tansiyon) olarak nitelendirilir.Bu normal aralıktır.Ancak her insanın kendine has tansiyon değerleri vardır.Örneğin bir hiper tansiyon hastası ömrünün sonuna kadar 150/100 tansiyonla yaşayabilir.Yahutta 90/70 gibi düşüğe yakın tansiyon limitleride insanların normal stabil yada olağan tansiyon limiti olabilir(genellikle bayanlarda görünür).Hipotansiyonun baş dönmesi göz kararması olarak genellikle kendini gösterir.Birde yerde yada sandalyede otururken yada alaturka diye nitelendirilen tuvalletlerden kalkarken bir anda kalkmaya bağlı tansiyonunuz düşebilir.Bu fazla sorun değilidir.Hemen hemen her insan bununla karşılaşabilir.Bir yere oturmakla yada yatmakla bir kaç dakika içerisinde düzelir.

    Eğer tansiyonunuzun düştüğünü hissediyorsanız derhal bir yere yatın.Ayaklarınızı kalbinizden 25-30 cm yukarda kalacak şekilde destekleyiniz.Kafanızın altına hiçbirşey koymayınız.
    Yani kafa aşağıda ayak yukarıda olmalı.Size birisi getirebilecek durumda ise yada siz alabilecek durumda iseniz hafif tuzlu birşeyler iyi gelicektir.Hala ve hala düzelmiyorsanız derhal 112 Acil Kurtarmayı arayınız.

    Geçmiş Olsun.
  • Öncelikle Omega 3-9 yağ asitleri tüketmelisiniz. Eczanelerde satılanların içindekiler maalesef hiçbir işe yaramıyor.

    Forever Arctic-Sea ile 1 ay içerisinde düzene sokabiliyorsunuz tansiyonu, yüksek trigliseridi, kolesterolü, kalp krizi riskini.. kısacası kardiyovasküler tüm sistemi.
  • 90/60 aşağısı hipotansiyon yanlış bir ifade. semptom veren düşüklükteki tansiyona hipotansiyon denir sadece.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: spidymaster

    90/60 aşağısı hipotansiyon yanlış bir ifade. semptom veren düşüklükteki tansiyona hipotansiyon denir sadece.

    Bunu zaten belirttim:

    ''Ancak her insanın kendine has tansiyon değerleri vardır.Örneğin bir hiper tansiyon hastası ömrünün sonuna kadar 150/100 tansiyonla yaşayabilir.Yahutta 90/70 gibi düşüğe yakın tansiyon limitleride insanların normal stabil yada olağan tansiyon limiti olabilir(genellikle bayanlarda görünür).''
  • zayıflaman lazım , tatlıya tuzluya dikkat et geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.