Şimdi Ara

Barınaklardan köpek almak..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
51.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • barınaklar deneymsiz kişilerin hevesle aldığı hayvanlarla dolu ilk kez köpek besleyeceksen barınak ilk tercihin olmalı kesinlikle...
    ben alman kurdu aldım pet shopdan eğitime gitti bende deneyimli olmama rağmen köpek karaktersiz çıktı.
    bakırköy barınağından alman kurdu aldım yediği önünde yemediği ardında kaçdı.
    sokakda annesiz yavru bir köpek buldum 1 yaşına az kaldı canavar kuş uçurtmuyor ve inanılmaz akıllı türkçeyi söktü desem yeridir
  • Barınaktan alınan köpekler yavru alınan köpeklerden daha çok sahibine baglanıyor bunu gördük yaşadık.Bağlanırmı bana diye korkmayın , o terkedilmenin verdiği hissi bildiği için öyle bir bağlanırki size siz bile şaşırırsınız.Vede eğer inançlı biriyseniz hayatınızda yapabileceginiz en büyük sevaplardan birtanesidir buna emin olun diğer tarafta karşılıksız kalmicaktır..


    ‘‘Yerde yürüyen hayvanlar ve iki kanadıyla uçan kuşların hepsi sizin gibi bir ümmettirler (yani topluluklardır). Biz bu kitapta hiçbir şeyi noksan bırakmadık. Sonra ancak onlar toplanıp Rablerine gelirler.'' (En'am 38)"
    "Yüce dinimiz, hayvan sevgisini bir insanın ulaşabileceği en büyük mutluluk olan cennete girmenin bir vasıtası olarak görmektedir."
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ercan_yılın

    dostum kesinlikle barınaktan köpek alma evet pet shoplarda satılan cins köpekler pahalı olabilir ama barınaklardaki bütün köpekler sokak köpeği ve hiçbiri cins değil hem cins olsa bile barınakta yavru köpek bulamazsın hatta çoğu yaşlıdır aldığından 1 ay sonra yaşlılıktan ölür bu yüzden sakın barınaktan köpek alma git bütün pet shopları gez mutlaka 300 e 400 e golden veya alman kurdu bulabilirsin her pet shopçu her cins köpeği aynı fiyata satmaz

    Yazan arkadaşın banlandığı iyi olmuş. Bu kafada insanlar hala var ve biliyorum diye geçinebiliyorlar ya yazıklar olsun.

    1- Barınakta cins köpekler de vardır, kırma köpekler de. Maksat bir dost sahibi olmak ise cinsinin önemi yoktur ama.
    2- Terkedilmiş köpekler her zaman çok daha bağlanırlar yeni sahiplerine.
    3- Sakat olmayan köpeklerin büyük çoğunluğu henüz 1.5 - 2 yaşına bile gelmemiştir zira bir hevesle yavruyken alınıp büyüdüğünde sokağa bırakılmıştır bu canlar.
    4- En büyük yanlış; Pet Shop'lardaki köpeklerin daha sağlıklı olduğu kanısıdır. Aksine barınaktaki köpekler çok daha sağlıklıdır çünkü sürekli veteriner gözetiminde bulunurlar ve sahiplendirilmeden önce her türlü bakımı, aşısı, istenirse kısırlaştırılması yapılır. Pet Shop'larda ise yavrular kafeslere tıkılır, içlerinden biri bile hastaysa diğer hepsine bulaştırır (sağlıksız ortamda çoğaltıldıklarından aralarında hasta bir yavru olma ihtimali de yüksektir) ve bu hasta köpekler insanlara satılır. Ayrıca kafes arkasında gelenin geçenin oyuncağı olmak, cam ardından sevilmek büyük depresyon yaratır hayatları boyunca.




  • Barınakdan köpek alabilirsin köpekler dogustan insana sevgi besler zaten duygusal baglanmada herhangibi bir sıkıntı olmaz ama şöyle birşey olabılır psikoloji denen bişey var hayvan kendine güveni eksik olabilir insanlardan diger hayvanlardan korkabilir arabalar kalabalık yerler sürekli havlama saldırganlık egılımı giibi şeyler olabilir bunuda zamanla atlatabilirsin sosyal bir köpek yaparak herşeye alıştırarak onun dışında bence bir sıkıntısı olmaz para verip köpek almakda saçma bence çünki bunu tamamen ticaret olarak görüyolar çogu hayvanlar hastalıklı vs olabiliyor barınak mantıklı
  • bende bi uyandırayım bu hafta içi barınaktan köpek almayı düşünüyorum.. ne cins olduğu önemli değil tek istediğim bana bağlansın yeter..
  • arkadaşlar bu internet sitelerinde yazılan satılık yavru köpek ilanlarına prim vermeyin lütfen..köpekte olsa kedi de olsa para ile satılamaz satılamaz satılmamalı

    bu dostların ticaretini yapan ve rant sağlayan kişiler var lütfen yapmayın bu ikişilere müsade etmeyin

    kendi çocuğunuzu düşünün para ile satılması güzel bişeymi nice haberler de duyuyoruz hastaneden ordan burdan cocuk kaçırıldı evlatlık verildi die para ile satıyorlar coukları cocuksuz ailelere bunlaar nasıl vicdansızlar ahlaksızlar diyorsak

    işte bu insan dostlarına da bunu layık gören para ile satışını yapanlara müsade etmemeli prim vermemeliiz

    barınaklarda her cins ve yaş ta köpek var sahiplenmek isteyene bazı barınaklar köpeklerin çokluğundan ve sadece yardımlarla ayakta durdukalrından sadece sahiplenme aşamasında sizlerden mama,havlu,ilaç vs gibi sizin temin edebileceğiz şeyleri bekler o kadar bu da cok normaldir ki orada yaşayan ve henüz yuva sahibi olamamış misafir dostar için yaşamsal ihtiyaçlar dır.

    bu dostlara sadece sevgi verin her yaşta alışırlar sizlere..




  • tarçın-gulten kullanıcısına yanıt
    +1

    Ayrıca yönetim bu bölümde çok yavaş. Bazen satılık ilanı günlerce kalıyor şikayet edildiği halde, sonra siliniyor.

    Sahibinden.comdan ilanlar arasında gerçekten ücretsiz sahiplendirmelerde var. Ücret isteyen ilanları şikayet edin mutlaka.

    Sokaklar değil asıl kötü olan ormanlar. Ormanlarda bir sürü yavrular, goldenlar, küçük ırklar dolu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarçın-gulten

    haklısınız +1

    bu ırklar orman da hatta sokakta yaşabilecek dostlar değiller ..vahşi hayvanlara hatta kendi türünden büyük ve aç olanlara yem oluyorlar :(

    elimde olsa kojaman büyük bi arsaya tarlaya müsait bi ortama onlar için yer yaparım hepsini toplar sağlıkla bakarım walla :) hemde seve seve

    Öyle yerler aslında İstanbul çevresinde oldukça fazla.Bizim öyle yerlerden çok onları ziyaret edecek ve ihtiyaçlarını karşılayacak ( özellikle sevgi ) özverili vatandaşlara ihtiyacımız var. Polonezköy hayvan barınağına yolunuz düşerse eğer açıklık orman içerisinde yüzlerce hayvan var mesela.Şartları çok iyi değil ama kendi dünyalarında ve açıklık arazide olmaları beni kafeste olmalarından daha çok sevindiriyor. Zamanı olan arkadaşlar lütfen uğrasınlar.Araç gördüklerinde direk yanınıza geliyorlar zaten.Hepsi sevgiye aç.




  • zaten benimde bahsettiğim hayalimde onları bağlamak kafeslemek değil rahat rahat dolaşıp eğlenip oynayabilecekleri yatmak istediklerinde üstleine yağmur kar yağmayan bi ortam :))

    yolum düşerse mutlaka uğraarım polonezköy'e :))

    yolumu düşürebilriim de :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarçın-gulten

    zaten benimde bahsettiğim hayalimde onları bağlamak kafeslemek değil rahat rahat dolaşıp eğlenip oynayabilecekleri yatmak istediklerinde üstleine yağmur kar yağmayan bi ortam :))

    yolum düşerse mutlaka uğraarım polonezköy'e :))

    yolumu düşürebilriim de :))

    Eliniz boş gitmezseniz sizi daha çok severler :) Kemik tavsiyemdir. Mama maalesef yetmiyor çünkü çok kalabalıklar :)
  • tabisi elim boş gider miyim hiç :)) tavsiyeniz için sağolun
  • Arkadaşlar, kısmetse bir köpek edinmek istiyorum. Bahçedeki klubesinde kalacak ve hergün muntazam en az 2 saatlik yürüyüşlere çıkarılacak.
    Öncede cins köpeklere bakıyordum ancak fiyatları gerçekten UÇMUŞ!

    Şöyle iyi bir Alman kurdu için 500 lira civarı parayı gözden çıkarmak gerekiyor. Bende böyle bir para vermek istemiyorum. Aslına bakarsanız bu güzel dostlarımızın ticari malzeme yapılmasına hepten karşıyım! (fakir avuntusu)

    Acaba diyorum, barınaklardanmı köpek alsam. Şöyle bir baktım; harika köpekler var. Hem eğer 3-5 aylık alırsam riskli dönemi atlatmış, kendini kurtarmış bir köpek almış olurum. Ama o duygusal bağ tekrar kurulurmu acaba?..

    Varmı bir bilgisi olan arkadaş? Barınaktan köpek alan falan?







  • banada fiyatlar çok pahalı geldi.
    budava ya yada az bir miktar ücretle köpek almak istiyorsa ya veteriner,pet shopçu bir tanıdığın olacak,ya da tek yol barınak
  • Ata çok teşekkürler dostum.

    Gerçekten şu 2 dişi kurt çok hoş görünüyorlar. Güzelce bakımları yapılırsa zımba gibi olabilirler. Ben bu işe yoğunlaşiim..
    Umarım en kısa zamanda tekrar köpek sahibi olurum!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NovariX

    Ata çok teşekkürler dostum.

    Gerçekten şu 2 dişi kurt çok hoş görünüyorlar. Güzelce bakımları yapılırsa zımba gibi olabilirler. Ben bu işe yoğunlaşiim..
    Umarım en kısa zamanda tekrar köpek sahibi olurum!

    Aldın mı? Ben de almayı düşünüyorum da...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pronefroz

    quote:

    Orijinalden alıntı: NovariX

    Ata çok teşekkürler dostum.

    Gerçekten şu 2 dişi kurt çok hoş görünüyorlar. Güzelce bakımları yapılırsa zımba gibi olabilirler. Ben bu işe yoğunlaşiim..
    Umarım en kısa zamanda tekrar köpek sahibi olurum!

    Aldın mı? Ben de almayı düşünüyorum da...

    cok buyuk iyilik yapmis olursun hem kendine hem hayvancagiza
  • Bende hayvan evlat etmeyi düşünüyorum fakat barınaklarda yavru yok sanırım yada denk gelmedi; labrador golden farketmez biri olsa direk alacağımda yok arkadaş. İlk tecrübem olacağı içinde yetişkin köpek alamıyorum.
  • Barınaktan bir yavru alacağım. Büyüdüğünde küük bir köpek mi yoksa büyük bir köpek mi olacağını nasıl anlarım?
  • barinaktaki veterinerler bu konuda yardımcı oluyorlar
    nekadar buyuyecegi vs belli bir aydan sonra belli olabiliyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.