Şimdi Ara

Samsun Sahra ve Sıhhiye Eğitim Merkezi Komutanlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
7
Favori
201.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Ben 1 Aralık'ta, Samsun Sahra ve Sıhhiye Eğitim Merkezi Komutanlığı'na teslim oluyorum. Sınavım da orada olacakmış. Rehber ve Psikolojik Danışmanım. Bizler Tıpçı sınıfındaymışız. Benim gibi Tıpçı sınıfında olanlar var mı?



  • samsun güzel yerdir 19 mayıs kışlasına gıdeceksın...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: said_ozcan

    Arkadaşlar,

    Ben 1 Aralık'ta, Samsun Sahra ve Sıhhiye Eğitim Merkezi Komutanlığı'na teslim oluyorum. Sınavım da orada olacakmış. Rehber ve Psikolojik Danışmanım. Bizler Tıpçı sınıfındaymışız. Benim gibi Tıpçı sınıfında olanlar var mı?


    Hayırlı olsun birader. Ben 319. dönem olarak oraya teslim olmuştum geçen sene aralıkta. Ben eczacıyım. O kışla çok güzel, biraz kalabalık olacak çünkü eczacı, doktor, diş hekimi, sağlık memuru vs. falan hep orda. Kantininde herşey var, iki tane nescafe makinesi var ki çoğu kişi akşamını onun etrafında geçirir. Sana 2 aralıkta gitmeni tavsiye ederim. Ben 2 aralık sabahında oradaydım, ilk gün gelenler sonraki günlerde gelenlere yardımcı oluyo, onlara yol gösteriyo vs. Uğraşmak istemiyorsan 2. gün derim. Bizde son gün gelen çok kişi olmuştu, o yüzden izdiham yaşandı, millet geceye kadar uyuyamadı. Gerçi erken girince erken çıkacam diye bişey yok, herkes 3 aralıkta teslim olmuş muamelesi görecek.

    Neyse, 10 aralıkta kısa-uzun dönem belli olacak ve ona göre dağılacaksınız. Bana kısa dönem çıktığından 10 aralık akşamında mardine doğru yola çıktım. Ama samsundaki kışla gerçekten güzel. Komutanlar belli bir mevkiye geldiğinizden dolayı çok iyi davranıyorlar. Erken gitmenin başka bir avantajı da asıl binada kalmanız olacaktır yoksa baraka denilen prefabrik kısımlara dağılacaksınız bunu da unutmayın. Kısa-uzun dönem belli olunca dersler başlayacak, kitaplar alacak ve son haftalara doğru sınava gireceksiniz. Eper %5lik ilk dilime girerseniz istediğiniz yere gitme hakkı doğuyor, gerisi kuraya kalmış. belli olacak ve ona göre dağılacaksınız.

    Belki bunları biliyorsunuzdur ama ben yazmak istedim. Geçen sene yine bu forumdan çok yardım almaya çalıştım ama kimse yardım etmemişti veya edememişti. Bi sorunuz olursa yardımcı olurum. Hayırlı teskereler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theadramelech -- 13 Kasım 2008; 13:12:17 >




  • Selam theadramelech... bende eczacıyım bu aralıkta gıdıyorum... 1 2 3 aralıkta sınav varmıs. forumlarda herkez bişeyler yazmış ama en iyi anlasacağım kişi sensin heralde . Sana bır kac sorum olacak... Sınava gıttıkten sonra teslım oluyoruz demi sınavdan sonra tekrar donmuyoruz. bıde gıderken yanımızda ne goturelım atlet rengı falan onemlı mi? beyaz olsa sorun olurmu ? bıde boxer gıyebılıyormuyuz :) yoksa ılla slıp mı olacak ?
    Bu nacizane sorularımı cevaplarsan mutlu olurum... Şimdiden teşekkürler...
  • geçmiş olsun arkadaşlar. :) ben orda 30 gün bulundum.

    güzel yer diğerlerine göre. ortam süper

    ama sonuçta askerlik işte anlarsınızya
  • quote:

    Orjinalden alıntı: costoronto

    Selam theadramelech... bende eczacıyım bu aralıkta gıdıyorum... 1 2 3 aralıkta sınav varmıs. forumlarda herkez bişeyler yazmış ama en iyi anlasacağım kişi sensin heralde . Sana bır kac sorum olacak... Sınava gıttıkten sonra teslım oluyoruz demi sınavdan sonra tekrar donmuyoruz. bıde gıderken yanımızda ne goturelım atlet rengı falan onemlı mi? beyaz olsa sorun olurmu ? bıde boxer gıyebılıyormuyuz :) yoksa ılla slıp mı olacak ?
    Bu nacizane sorularımı cevaplarsan mutlu olurum... Şimdiden teşekkürler...



    Hocam oraya varınca nizamiyeden içeriyi giriyorsun ve senin için askerlik artık başlamış oluyor. Yani bi daha dışarı çıkmayacaksın yemin törenine kadar. Ben ikinci gün gitmiştim, sınavı akşam saatlerinde yapmışlardı. Ben giderken yanıma 5 çift çamaşır almıştım,içeride satılıyor oradan alırım diye ama bazen kalmayabiliyor veya sayım yapılıyor diye satış olmuyor. İstediğin kadar götür yani bir ay yeteceğini düşüneceğin şeklinde. Bize yeşil renk olması gerektiğini söylemişlerdi, hatta iki çift beyaz veriyorlar ama giymiyorsun. Ben fanila ve boxer giydim hep, o konuda bişey belirtmemişlerdi. İçlik giyenleri uyarıyorlardı yanlış hatırlamıyorsam, gerçi geçen sene aralık başında Samsun çok soğuk değildi ama önceki mesajımda da yazdığım gibi sadece 10 gün kaldım orada. Sonra kısa dönem çıktım ve oradan ayrıldım. Yani dersler ve sınav konusunda yardımcı olamayacam maalesef.

    Ama emin ol gideceğin kışla gerçekten çok güzel, imkanları geniş, odalarda biz 10 kişi kalmıştık. Hiç yurtta kalmamış kişilere çok gelebilir ama kısa dönem olarak yapınca 50 kişilik koğuşlarda kaldığım için bence halinize şükredin. Temizlik malzemelerini mutlaka götür. Mach3'ten aşağısını kullanma bence, ben ordayken hiç bir "yer değiştirme" olayı olmamıştı. 1 kartuşu seni 20 kere götürür. Her gün traş olacağından cilt hemen tahriş oluyor. Kesinlikle nemlendirici bir krem al yanına, ayaz olunca ciltte çatlamalar kesin olur.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. İstediğin kadar soru sorabilirsin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Hayırlı teskereler şimdiden...




  • Kardeş verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. Ben bugün sarı zarfı aldım. Aralıkta Samsundayız nasipse. Bir kaç sorum daha var benim:

    1) Sınava girdikten sonra, kısa ve uzunlar belli oluyor demişsin 10 aralıkta. 3 - 10 aralık arası ne yapıyoruz peki? neler yapılıyor?

    2) Ben psikolojik danışmanım ve kısa dönem tercih ettim. çıkma olasılığı var mı? yoksa hep uzun mu yapıyoruz?

    3) Uzun dönem subay psikolojik danışmanlar neler yapıyorlar? rahatlar mı? bilgi verebilir misin?

    4) Samsuna telefon götüreyim diyorum. götürenler varmıydı?

    5) En gerekli en temel neleri götürelim?


    Çok teşekkürler. . .
  • Teşekkürler theadramelech... uzun kısa donem belırleme sınavı ne zaman oluyo... arkadas 3. gun ogleden sonra teslım olalım dıyo... bı sıkıntı olurmu yoksa sabahtan teslımmı olalım ? yanı sınav sabah 9 da mı baslıyo ole bısey mı, yada nasıl bı sınav oluyo ne yapıyoruz sınav da ? [bıraz garip oldu ama :) cevaplarsan yınede sevınırım]
    Şimdiden teşekkürler...
  • yok mu beyler benim sorulara cevap verebilecek eski bir sahracı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: said_ozcan

    Kardeş verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. Ben bugün sarı zarfı aldım. Aralıkta Samsundayız nasipse. Bir kaç sorum daha var benim:

    1) Sınava girdikten sonra, kısa ve uzunlar belli oluyor demişsin 10 aralıkta. 3 - 10 aralık arası ne yapıyoruz peki? neler yapılıyor?

    2) Ben psikolojik danışmanım ve kısa dönem tercih ettim. çıkma olasılığı var mı? yoksa hep uzun mu yapıyoruz?

    3) Uzun dönem subay psikolojik danışmanlar neler yapıyorlar? rahatlar mı? bilgi verebilir misin?

    4) Samsuna telefon götüreyim diyorum. götürenler varmıydı?

    5) En gerekli en temel neleri götürelim?


    Çok teşekkürler. . .



    kardeş sorularına cevap vereyim bildiklerime

    cevaplar :)

    1-dostum 3-10 aralık arası normal askeri eğitim gibi geçiyor. kısaca hiçbirşey yapmıyorsunuz.
    2- pdr ciler genelde uzun dönem yaparlar. ve askeri birlikleri rdm yani rehberlik danışma merkezlerinde görev alırlar ( yatarlar )
    3-bunun sorunun cevabı 2 de verdim
    4- götür diyeceğim ama biraz alışana kadar dışarda bırak. sanırım zaten eğitim sonunda serbest
    5 en temel olarak dostum yanında zaruri ihtiyaçlarını karşılayacak olan şeyleri götür ve en çok yanına alacağın şey SABIR olsun




  • hocam verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. . . biz pdr ciler her yere dağıtım yapılabilir miyiz? nerelere gönderiyorlar?
  • Pardon beyler, iş nedeniyle pek giremedim foruma, kusura bakmayın. Borhanli arkadaşımız kısa ve öz yanıtlar vermiş zaten ama ben de kendi görüşlerimi söyliyeyim. Kısa dönem seçmişsin, çıkma ihtimali düşük de olsa var. biz eczacılara da çok küçük ihtimal çıkıyordu ama bana çıktı. 10 aralığa kadar biz uygun adım yürüdük, silahları tanıdık, arazi şartlarında mesafe falan öğrendik o kadar. Ben atış bile yapmadan ayrılmıştım oradan ama kalırsanız atış da yapacaksınız.

    Son gün teslim olabilirsin tabii ki,sana kalmış ama dediğim gibi çok kalabalık oluyor bir anda, ama barakalarda kalma ihtimali vs. var. Hepsini yukarıda yazmıştım. Ona göre karar verebilirsiniz.Sınavı akşam olduğumuzu da belirtmiştim. Sınav türkçe-matematik ve mantık sorularından oluşuyor. İsteyen çoğunu yapar.

    Telefonu tavsiye etmem, olanlar vardı tabii ki. Ben götürmedim, kafam rahattı. Zaten kontörlü telefonlar var ve kredi kartınızla görüşme yapabiliyosunuz. Biraz sıra oluyor elbette. Yedek subay olursanız zaten serbest. Ama bir ay için değmez, evden uzak olmak bana iyi gelmişti açıkçası.

    Psikolojik danışman olarak sorunlu askerlerle ilgileneceksiniz. Onları sevk edecek veya tedavi edeceksiniz. Yani işiniz neyse o. Ben revirde görevliydim, her hafta birgün bizim kışlaya gelirlerdi. Kendisi 317.dönemdi ve süper muhabbetimiz vardı. Çok zorlandıkları sanmıyorum. Başka sorularınızı yanıtlarım elimden geldiğince, geciktiğim için üzgünüm. Görüşmek üzere...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theadramelech -- 15 Kasım 2008; 18:17:09 >




  • gençler kolay gelsin bende aralıkda sahradayım oraya gideceğimizi samsunda pdr bölümünde okurken öğrenmiştik. güzel yer ama soğuktan kızaracaz olsun denize karşı biraz o yüzden rüzgar yakacak bizi. arkadaşlarımdan giden çok oldu ama ben bingöl karlıova da öğretenlik yaptığım için tayini çıkardım şimdi kastamonudayım ve bu aralıkda bende gideecm 3 gün sınava gireceğim. pdr ci arkadaşım tabii ağustos da kısa dönem çok çıktı ben bu dönem bu kadar beklemiyorum. Ağstosda 350 kişiden 200 ü kısa 100 astğmn oldu. benim arkadaşlarım arasında 4 kişiden 1 i ne kısa dönem edirne çıktı bu sınav 10 unda açıklanıyor kısa çıkarsa o zaman 10 da seni bırakıyolar yeni birliğinde acemiliğine devam ediyorsun 12 sinde yeni birliğinde olman lazım evin yakınsa evine gidebilirsin yani. diğer üç arkadaşımdan birine hakkari çukurca çıktı aynı yerde başka bi arkadaşımız vardı aynı sınıftan onun alt devresi olarak oraya çıktı jandarma astğmn olarak. bir diğeri urfa ya astğmn gitti biri de zonguldak devrek buda sanırım kara kuv olduğundan en iyisi bunun kiydi. orada rdm de oluyorsun ama komutan önemli diyolar her boka gidebilirsinsin. jandarma çıkarsak nereye gideceğimiz açıkcası belli değil sınır bile olabiliyor en iyisi denizciler havacılar karacılar sonra jandarma tabiii denizci ve havası az çıkıyor. nisan döneminde iki arkadaşım gitti biri ankara gata da biri denizci gölcükde. ukraynaya gittim diyooo. yanii hayırlısı askerlik işte hepimize allah çabuk gidip dönmek nasip etsin. sınav hikaye askeriyenin şansına artık şansım orda döner inşalalh ben 2000 rakımlı yerde öğretmenliğimi yaptım en iyi arkadaşlarımız astsubaylardı orda yanımızda jand karakolu vardı nokta bölgesidi. hayırlısı. görüşecez oralarda nasıl olsa




  • pdr cilere genelde uzun döenem asteğmen çıkıyor kendini buna hazırla yanii kıbrısa bile giden arkadaşlar var ama işte görece zorda balatayı sıyıran ya da sıyırma az kalanlarla görümeler yapıyorsan resmen psikolojik danışma tanı koyuyorsun daha önce koymamışındır tan ı :) ama orda bişeyler yapacaz genel olarak rahat ama askerlik nerde yaptığın önemli benim öğretmenliğim askerlik gibi geçti ha bire okulun arkasında izle tatbikatleri ya da direk dağlara bomba atan helikopterleri yol kesen şerefsizleri itleri hepsini gördük allah korudu bütün askerlerimizide korusun inşallah yanı sıra bizide de kolay gelsin
  • mrb arkadaşlar. tıp doktoru olarak aralık celbi için başvurdum bu hafta. bana verilen zarfta 1-2-3 aralıkta samsuna başvurun yazıyor. ancak asal duyurusunda 14 aralıkta direkt kıtaya başvurulacak yazıyor. merak ettiğim şu. 1-2-3 aralıkta sınava girip, izinli gidip, 14 aralıkta tekrar mı samsuna gelip acemiliğe başlayacağız. Bilgi-duyumu olan varsa paylaşabilirmi, teşekkürler.
  • kardeş, 1-2-3 aralık tarihlerinden birinde teslim oluyorsun. sınava giriyorsun ve geri dönmüyorsun.
  • hocam peki bu duyuru ne anlama geliyor:

    7. AĞUSTOS 2008 KARIŞIK SINIF VE EKİM 2008 TIP DOKTORU CELP DÖNEMLERİNDE SEVK EDİLENLERDEN; TIP DOKTORU, DİŞ TABİBİ, ECZACI, SAĞLIK VE VETERİNER DAHİL YEDEK SUBAY ADAYI AYRILAN TÜM YÜKÜMLÜLER, 01-30 KASIM 2008 (DAHİL) TARİHLERİ ARASINDA EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNDEN YENİDEN SEVK EVRAKI ALACAKLAR VE 14 ARALIK 2008 TARİHİNDE DOĞRUDAN DAHA ÖNCE AYRILDIKLARI SINIF OKULLARINA KATILACAKLARDIR.
  • hocam bu senin dediğin sanırım belirtilen 1 2 3 aralık tarihinden sonra sınava girenler için olması gerekiyo diye düşünüyorum ama tam bi oku
  • hayır hocam. samsunda sınav sadece 1-2-3 aralıkda. 4-25 aralık arası sınava ankara etimesgutta sınava girecek olanlar zaten şubat 2009 celbine tabii oluyor (tıp doktorları)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kahraman-urfa

    hocam peki bu duyuru ne anlama geliyor:

    7. AĞUSTOS 2008 KARIŞIK SINIF VE EKİM 2008 TIP DOKTORU CELP DÖNEMLERİNDE SEVK EDİLENLERDEN; TIP DOKTORU, DİŞ TABİBİ, ECZACI, SAĞLIK VE VETERİNER DAHİL YEDEK SUBAY ADAYI AYRILAN TÜM YÜKÜMLÜLER, 01-30 KASIM 2008 (DAHİL) TARİHLERİ ARASINDA EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNDEN YENİDEN SEVK EVRAKI ALACAKLAR VE 14 ARALIK 2008 TARİHİNDE DOĞRUDAN DAHA ÖNCE AYRILDIKLARI SINIF OKULLARINA KATILACAKLARDIR.




    Merhaba hocam. Asal'ın sayfasında bu duyuruyu bulamadım, linkini koyarsan fikir yürütebiliriz belki ama ben bu sayfada okudukarımdan şu sonucu çıkardım. Senin yazdığın 14 aralık tarihi 324.dönem giden ve sadece doktorlardan oluşan kişiler için. Çünkü onlar eğitimlerini tamamlıyorlar ve izin de kullanabiliyorlar sanırım. Eğer bir değişiklik olmadıysa sen de 1-2-3 aralık tarihlerine tabisin ve bu tarihler içinde oraya teslim olacaksın. Ben Asal'ın sayfasında okuduklarımı buraya yazıyorum:

    Yedek subay aday adaylarının girecekleri sınavlar nerede ve hangi tarihlerde yapılmaktadır?

    a. Sağlık sınıfı (Tıp doktorları dahil) SAMSUN, Veterinerler GEMLİK, diğer meslek ve branşlardakiler ise; ADANA, DİYARBAKIR, ERZURUM, ANKARA, İSTANBUL, İZMİR, BALIKESİR, SAMSUN olmak üzere sekiz merkezde sınava alınmaktadırlar.

    b. Tıp doktorlarının sınavı; NİSAN, AĞUSTOS, ARALIK aylarında 01-02-03 tarihlerinde, ŞUBAT, HAZİRAN, ve EKİM aylarında ise 01-02 tarihlerinde yapılmaktadır.

    Diğer meslek ve branştaki yedek subay aday adayların sınavı ise; NİSAN, AĞUSTOS ve ARALIK aylarında 01-02-03 tarihlerinde,
    yapılmaktadır.


    Yedek subay aday adayları sınava girdikten ne kadar süre sonra teslim oluyorlar?

    a. Sağlık sınıfı yedek subay aday adayı yükümlüler, sınava girdikleri tarihi takiben; karışık sınıf yedek subay aday adayı yükümlüler ise, bilgisayarla statülerinin tespitinden sonra (sınava girdikleri tarihten yaklaşık bir hafta sonra) sınıf
    okuluna veya eğitim birliğine katılmaktadırlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theadramelech -- 19 Kasım 2008; 18:00:32 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.