Şimdi Ara

ACER ASPİRE 6930G DERNEĞİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.302
Cevap
48
Favori
977.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MAS207

    2008 de aldıgım acer 6930 12 yıldır halen canavar gibi ssd ve işlemci upgarde yaptım batarya bitti onunda orjinali yok orjinale yakın iyi kalite bişey bulursam süper olacak bir ara yeni bilgisayar alayım dedim baktım piyasadakileri inceledim bizim bilgisayar bu yaşına rağmen kral
    Kasası,sesi gercekten cok cık makina hala...
  • satmaktan vazgectim
    4500 tlye yeni nesil i5 (8.nesil) islemcili ssd'li pc aldim. her yonuyle 6930dan iyi. arasinda 10 sene fark var. kullandigim ayni uygulamayi iki pcye yukledim. buyuk boyutlu bir uygulama. islemciyi yoran bir uygulama. 6930'dan aldigim performansi yeni pcden alamadim. resmen yerlerde.gec aciliyor, bir süre kullandiktan sonra agirlasiyor. ama 6930 boyle bir sey yok. tikir tikir calisiyor. ve sonunda yeni pcyi biraz zararla sattim. 6930 ile devam. hic tamir gormemis, sadece batarya bitik. canavar gibi calisiyor.
  • Gezerken denk geldim, bir yad edeyim dedim...

    Gelmiş geçmiş en baba ve en uzun kullandığım laptoptur, 2 yıl boyunca hafta sonları karaoke partilerinde yılmadan çalışmış, üzerine dökülen bira, kola vs.ye banamısın dememiş, verilen parayı 50 katıyla geri ödemiş ve halen ciddi bir sıkıntısı olmadan çalışan 10 yıllık efsanedir, candır, adamdır...

    Hey gidi günler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9metal_99

    efsane aspire 6930g cihazim satiliktir.

    tamir gormemistir. sadece bataryasi degismistir. herseyiyle calisir durumdadir. hicbir problemi yoktur. belki son 4 senedir dogru duzgun kullanilmamistir. akilli telefonlar piyasaya cikinca. windows 10 yukludur.

    raden 4650 ekran kartlidir. ilk alindiginda bilesenleri ne ise aynisidir. ekleme yapilmamistir. kirik yoktur.
    satmaktan vazgectim
    4500 tlye yeni nesil i5 (8.nesil) islemcili ssd'li pc aldim. her yonuyle 6930dan iyi. arasinda 10 sene fark var. kullandigim ayni uygulamayi iki pcye yukledim. buyuk boyutlu bir uygulama. islemciyi yoran bir uygulama. 6930'dan aldigim performansi yeni pcden alamadim. resmen yerlerde.gec aciliyor, bir süre kullandiktan sonra agirlasiyor. ama 6930 boyle bir sey yok. tikir tikir calisiyor. ve sonunda yeni pcyi biraz zararla sattim. 6930 ile devam. hic tamir gormemis, sadece batarya bitik. canavar gibi calisiyor.
  • jedan_dva J kullanıcısına yanıt
    Ben de ilk çıktığında satın almıştım. Hızlandırmak için ssd harddisk almaya karar verdim. SanDisk 120GB SSD Plus Sabit, SATA-3, 2.5"/7mm, 530 MB/sn'e kadar - SDSSDA-120G bu ürünü aldım. 2. harddisk yuvasına taktım. İlk olarak 1.hardiski çıkarıp 2.yuvaya takacaktım. SSD yi de 1.harddiskin olduğu yere.Sonra vazgeçtim. Çünkü 2. yuvanın kapağını baya tıraşlamak gerekiyordu. Ben kapaktaki 2 tane ayak var sadece onları tıraşladım. SSD ile kapak arasında biraz boşluk kaldı. SSD hareket etmesin, sallanmasın diye kapak ile arasına baloncuklu poşet koydum. Sonra usb den format atıp, windows 10 yükledim. Sistemi ssd ye yükledim. Kendi harddiskini de biçimlendirdim. Gayet iyi oldu. Format atmadan diğer harddiski ssd ye klonlayarak da kullanmak mümkün. ACER ASPİRE 6930G DERNEĞİ
    Resmi alta ekleyemedim. Kenara ekledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuhraser -- 7 Eylül 2020; 17:55:45 >
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Hocam size çok katılamıyorum. Neredeyse çıktığı günden beridir Windows 10 kullanıyorum. Hiçbir sorun yaşamadım bilgisayarımda her şey de çalışıyor. Diyebilirsiniz ki siz upgrade yapmışsınız, benim makinenin upgrade olmamış (sadece ssd takılmış) haline de kurdum Windows 10 o da sorunsuz çalışıyor.
  • Dün ikinci slota ssd takıp format attım.Eski haline göre çok daha hızlı oldu makine.SSD sata 3 desteklemediğinden tam performansında çalışmıyor ancak normal hdd ile arasında en az iki kat hız farkı var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: schu-mi

    Hepimizde aynı sıkıntı var. Demek ki ekran kartlarının ömrü bu kadar. Bende değişik şeyler denedim. Termal pedi değiştirdim, ekran kartını fırınladım vs. İlk fırınlamadan sonra 4-5 ay gitti, sonra yine başladı karelenmeler donmalar. Yine fırınlama yaptım ama uzun gitmedi, bazen uzun süre bişey olmuyor, bazen daha açılırken karelenmeler oluyor, kilitleniyor. Laptobumu sevdiğimden ve şu ana kadar hiç sıkıntı yaratmadığından yurtdışından bu ekran kartını aldım bekliyorum.. Bakalım ati 4650 yerine 9600m gt nasıl olacak..

    http://tr.aliexpress.com/item/100-New-nVIDIA-Geforce-9600M-GT-MXM-II-DDR2-1024MB-VGA-Card-G96-630-C1-VG/508392792.html?recommendVersion=1

    Ekran kartım Honkkong tan 12 günde geldi. Önce amd sürücülerini sildim ve hd 4650 yi söküp direk 9600m gt yi taktım. Bios güncelleme yapmıştım zaten. Pc sorunsuz açıldı, son sürüm nvidia driverini yükleyince ekran kartı tanıtılmış oldu.. Herhangi bir sorun yok. Ekran kartı "0" olarak satılıyor ve "0"gibi duruyordu Hd4650 ekran kartı çuvallayanlar eğer 230 tl yi gözden çıkarırlarsa ekran kartına sahip olabilirler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: harunistenci

    Aylardır bu sıkıntıyı kendime dert edinmiştim. Elimde fazla HDD varken neredeyse SSD alacaktım. Bana ilham ve cesaret verdiniz ve sizin sayenizde bende kapağı bir eğe yardımı ile 2.5 saatte uyumlu hale getirdim, teşekkür ederim efendim. (@asnote) Sayenizde HDD 2 tane ve 2 TB oldu. (developers.harunistenci.com)
    Bu mesaja eklenen görseller:

     ACER ASPİRE 6930G DERNEĞİ ACER ASPİRE 6930G DERNEĞİ ACER ASPİRE 6930G DERNEĞİ

    Elinize sağlık güzel olmuş. İyi günlerde kullanın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leontheunseen

    Herkese merhabalar;

    2009'da aldığım Acer 6930G bilgisayarım artık sorun çıkarmaya başladı (bu zamana kadar iyi gelmiştik).
    Bilgisayarı açtığımda bütün düğme ışıkları yandığı halde ekran açılmıyor. Birçok deneme sonrasında ekran geliyor.
    Sonrasında da bir süre geçtikten sonra Windows 10'da "TDR video Error" verip kendini kapatıyor, eski işletim sistemine döndüğümde de (windows 7) ise ekran çizgi çizgi olup kapanıyor.

    Aynı sorunu yaşayan var mı acaba?
    Fırsattan istifade laptop'u nasıl upgrade ederiz? Yani RAM, 4 GB ile sınırlı, biliğim kadarı ile başka slot yok ve mevcut slotlara 8GB'lık RAM takılamıyor.
    Anakartı, işlemciyi ve dolayısyla da RAM'i yükseltebilir miyiz? Kendim yapamasam bile bilgisayarcılar yapıyor mu bu tip işleri?
    Bu seviyede laptoplar 1500 TL'den başlıyor hatta daha bile fazla, 500-700 TL bir bütçe ile yükseltirsem güzel olur.

    Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

    Yapacağınız ayıracağınız böyle bir bütçe gereksiz olur bence.

    Ekran Kartı değişem bir model, eğer oyun oynamıyorsanız en ucuz mxm 2.0-2.1 ekran kartını alın.

    80-90 liraya 9600m Gt ler satılıyor.

    İşlemci olarak x9100 = 27 dolar. Overclock dahi edilebiliyor ama çok ısınır.

    Som olarak 120 gb ssd alın, uçak gibi olur.

    Ramin 4 gb ile, 6 gb ile 8 gb olması, t6400, p8700 veya T9600 gibi işlemcilerde günlük kullanımda farko yok

    Denedeiğim modeller
    6935g. = ssd+p8700+ 4 gb ve 6 gb ve 8 gb denemesi

    5739g. = ssd + T9600 + 4 gb ve 8 gb denemesi

    T9600 işlemci kargo dahil 13 dolar.

    42 lira cpu
    120 lira ssd
    90 lira. Vga

    250 liraya biter bu iş.

    P8800 de 7,5 dolar. T9600 dan sadexe %5 yavaş hem de 25 watt tdp
  • BèRuTTì kullanıcısına yanıt
    Windows 10 yükle sorunsuz çalışır.
  • Arkadaşlar çok uzun bir aradan sonra tekrardan bu konuya yazıyorum, öncelikle birlikte vakit geçirdiğimiz ve çok güzel paylaşımlar yaptığımız bütün dostlara selamlar.
    Emektar 6930G laptop son bir yıldır video izlerken ekran birden bire kapanıyordu. Son çare olarak ekran kartı fırınlama yöntemini uyguladım ve büyük bir sürpriz yaşayıp sorunun en azından şimdilik ortadan kalktığını gördüm. Ekran kartı ile ilgili bu uygulamanın anlatımını internette bulmuştum, burayada yüklüyorum. Son çare olarak başvurulacak bi yöntem gibi geldi bana.
    Tabiki uygulamanın hiçbir garantisi yok, sonuçta ekran kartı tamamen bozulabilir. Sorumluluğu üzerime almamakla birlikte bu işlemin bende başarılı olduğunu belirtmek istedim.
    Tekrardan hepinize güzel, sağlıklı ve mutlu günler dilerim. Kalın sağlıcakla.

    Ekran kartı fırınlama örnek videosu;
    https://youtu.be/DWTcsEWSp6I
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mekro27

    bu sorunu yaşayan yok mu ?
    Ekran çipi anakarttan kopmuşa benziyor bana sorarsan, yüksek ısıda genleşip ayrılıyor olamalı. Yetkili servise verin emin olmak için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: traumaniac

    Gezerken denk geldim, bir yad edeyim dedim...

    Gelmiş geçmiş en baba ve en uzun kullandığım laptoptur, 2 yıl boyunca hafta sonları karaoke partilerinde yılmadan çalışmış, üzerine dökülen bira, kola vs.ye banamısın dememiş, verilen parayı 50 katıyla geri ödemiş ve halen ciddi bir sıkıntısı olmadan çalışan 10 yıllık efsanedir, candır, adamdır...

    Hey gidi günler
    Bu kadar uzun ömürlü olacağını ve zevkle kullanacağımı bileceğim bir dizüstü olsa hiç düşünmem alırım ama çevremde bile daha 3-4 yılı dolmadan cortlayan cihazlarla dolu.
  • Ağustos 2009'da aldığım Acer 6930G notebook'umu, OMEN by HP - 17-an005nt almam dolayısıyla geçen yaz anneme verdim günlük işlerini halletsin diye. Maşallah halen iyi durumda. Oyun oynamadığım için uzun süreli yüksek ısılara maruz kalmadı ve düzgün iş görmeye devam etti. Ancak bana performansı yetmez olmuştu. Artık sıra annemde, bakalım ona ne kadar hizmete devam edecek? Ben Acer'in bu modelinden ilk günden bu yana hep memnun kaldım. Core2duo artık yetersiz gelmeye başlamasaydı kullanmaya devam etmeyi de düşünürdüm. Halen kullanmakta olan arkadaşlarıma da iyi günlerde kullanmaya devam etmelerini diliyorum.
  • merhaba arkadaşlar 10 yılı aşkındır kullandığım Acer 6930 bilgisayarımı şu ana kadar hiçbir şikayetim olmadan kullanıyorum. İlk defa 3 gün oldu ekrana üst görüntü gibi dama kareleri gibi bir görüntü geldi. Böyle birşey daha önce yaşayan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımdan yardımlarını rica ediyorum. Bu nedir ve nasıl düzelir. Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedan_dva

    Merhaba,

    11 yıldır kullandığım 6930g modeli bilgisayarıma 2. hard disk alanına takmak için SSD almak istiyorum ama tam olarak hangi modellerin uyumlu olduğunu anlayamadm.
    Aşağıdaki 2 model arasında kaldım. Hangisinin uyumlu olduğu konusunda kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

    Samsung 860 EVO 2.5" SATA3 Solid State Disk, 250GB
    WD Green, 240GB, Dahili PC SSD, SATA III 6 Gb/s, 2.5"/7mm
    2,5 inç dizüstü yuvasıyla uyumlu her model olacaktır sata 1-2-3 falan hızlarıyla alakalı diye biliyorum yoksa yuvaya oturur yalnız önde olan tipler masaüstü kasalarına uyumlu, arkadaki tip dizüstü için 2,5 inç

    Ben Sandisk kullanıyorum

     ACER ASPİRE 6930G DERNEĞİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 31 Ağustos 2020; 14:48:50 >
  • survivor_simal kullanıcısına yanıt

    bloğunuzu okudum gerçekten ellerinize sağlık diyorum.Acer de ne cihaz yapmış böyle aldığımdam beridir cihaza aşık oldum.Yerine istediğini al deseler heralde böyle alet bulamam.özellikle arkadaki ışıklı logo beni kendine hayran bırakıyor.


    şimdiki cihazlar acayip dandik , geçenlerde asus laptopa ssd takarken sata flex elimde kaldı.flex ide bulamadım şimdi mecbur asus servisin insafsız ellerine kaldık.

  • survivor_simal kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.
  • Ölmüştür o artık dostum benimki de 95 yazarken 2-3 dakika içinde hızla düşüyor %40 50 olunca direk kesiyor yani o rakamlar güvenilmez belli bir yıl sonra.

  • datemibro D kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, kapağı açtığınızda (laptopi çevirdiğinizde sol altta kalan) orada harddisk takılı miydi? Orada sadece 1 kapak olması lazım kapakları yazmışsınız ama fotoğraftan çok net anlayamadım. Daha geniş açılı ve uyumsuz gelen yeri işaretleyerek gönderir misiniz?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.