Şimdi Ara

Vücut ve Boy

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
8.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim birkaç sorum olacak.
    16 Yaşındayım 17 ye girmez üzereyim boyum 1.77 kilom 67 sizce kilom boyuma göre uygun mu?
    Boyumu ne yapsam biraz daha uzatabilirim?
    Vücudumu geliştirmek istiyorum salona gitmelimiyim yoksa evde de yapabilirmiyim?
    Kas yaparken boyumun uzamasını engellermiyim?


    Biraz fazla kapsamlı oldu ama farklı farklı konu açmamk için bir kerede bitsin dedim.Yardımlarınızı bekliyorum.



  • quote:

    Orjinalden alıntı: kingoflondon

    bir kere daha yaziyorum. türkiyede ki türklerin cogu yalnis ve eskiden kalma yalanlara inaniyor, mesela halter boy kisaltirmis, barfix, spor ve bunlarda en cok basketbol ve yüzmek boyu uzatirmis gibi seyler artik bilim alaninda etkisi olmadigi kanitlanmistir, ama oraya daha galiba ulasamamis ...
    kendi acimdan örnek veriyorum. 14 yasimda kas yapmaya basladim. squat ve deadlift yapmadim, ama bench press gibi seyler yaptim. 10 tekrarlama ile calistim, yani maximal kuvvet yapmadim, cünkü o boyunun uzamasini belki durdurabilir. 1.73 ten 1.86 oldum. yani etkilemedi. spor iyi hissetirir, psikolojik olarak rahatlarsin, ama boyunu uzatmaz. hic alakasi yok. yedigin yemek etkisi olur. ama fazla yersen kilo alirsin, baska hic bir faydasi yok, genlerinin belirledigi boy icin nekadar proteyin falan lazimsa, okadarini kullanir, gerisini vucüt yag yapar. kisaca özetledim. yazilacak bir sürü sey var, ama üstteki yazdiklarim kanitlanmis (hem kendi tanidik ve akrabaglarda görüp ettigim bilgilerle hemde dünya bilim adamlari tarafindan, mesela amerikali FAIGENBAUM).



    Aynı şeyleri onlarca örnek vererek bende defalarca yazdım ama anlatamazsın.
    http://forum.donanimhaber.com/m_25186980/mpage_1/key_halter//tm.htm#25194250
    http://resim.donanimhaber.com/m_26916212/mpage_1/key_naim//tm.htm#26917401

    quote:

    Etkilemez önceden de ayrıntısıyla yazmıştım ama bulamadım bir daha yazayım :
    Forumdaki çoğu kişinin genel kanısı ağırlık kaldırmak boyu kısaltır ? (acaba) Bunu neye göre söylüyorlar ? Haltercileri yada profesyonel vücutçuları görerek söylüyorlar ama sadece tahmin ediyorlar " hımmm naim ve halil mutlu kısacık , Ronnie Coleman da 1,82 demek ki ağırlık boy kısaltırmış" gibi bir tahmin yürütüyorlar ama bilmiyorlar ki halterde başarı için kısa boy ve kısa kollara ihtiyaç vardır , bu adamların genetiği (kısa boy kısa kol ) halterde rekorlar kırmaya müsade ettiği için başarılılar ve göz önündeler. Başarız olan genetik olarak zayıf halterciler dikkat çekemediği için neden göz önünde bulunsun ki ? Yine kısa boylu vücutçular daha çabuk yol kateder daha kısa sürede kas geliştirir. Gülle , çekiç , disk gibi ağırlık çalışması gerektiren diğer ağırlık sporcularınında inandıkları mantığa göre kısa kalmış olmaları gerekir ama ortalama boyları 1,90nın altına inmez çünkü o spor başarı için bunu gerektiriyordur. Hepinizin tanıdığı Arnold Schwarzenegger vücut geliştirmeye başladığında 15-16 yaşında boyu 5.10 du(1,75 civarı) ama 20 yaşında şampiyon oludğu yıl 6.2 olmuştu (190 civarı). Bunun haricinde zıplamak boy uzatır deniyor ? Basketbol oyna önerisi yapılıyor ? peki bir basketçiden kat kat daha fazla zıplayan bir jimnastikçi mesela minder yada halka atletlerinin boyu 190`nı geçmesi gerekirken neden ortalama 1,55-1,65 arasındalar ? O halde ben de buna bakarak çok zıplamak boy kısaltır demeliyim! Hiç bir sporda Tümden gelim ve Tüme varım yapılamaz , bir kez daha söylemek gerekirse bir spora genetik ve fiziki uygunluuğu üstün olanlar başarılı olacaktır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.