Şimdi Ara

faturalı aldığım cep telefonuma klonlu mesajı geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
13.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YASAL UYARI

    ................... IMEI nolu cihaz klonlu listesinde olduğu için. 06.11.2008 da kullanım dışı bırakılacaktır. Hattınız açık kalacaktır. bilgi için 4440532


    arkadaşlar lütfen yardımcı olun bana bu mesajı alınca şoke oldum. çünkü ben telefonumu 2006 yılında faturasıyla ve garantisiyle birlikte birsürü para vererek aldım :( bu ne demek oluyor şimdi. bunun sorumlusu kim ne yapmam gerekir.?

    bugün biraz araştırma yaptım. (telefonum d600) biri getir yazılım atıyım diyor. telefonu aldığım yere gittim:

    önce tek numaraya açtırırız dedi( bu ne saçmalık)

    sonra biyeri aradı telefonumu istanbula yollamamız gerekiyor dedi. çünkü ben tek hatta açılmasına itiraz ettim.... çok mağdurum. ünv öğrencisiyim yardımcı olun lütfen







  • Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Son zamanlarda bu olaylar gerçekten de çok arttı. Bir sitede milyarlarca telefonun IMEI numarası yazıyor.( Kendi telefonumun da IMEI numarası dahil olmak üzere. ) Başta düşünmeden hareket ettim ama umarım bir sorunla karşılaşmam.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bungee20

    Bugünlerde büyük bir dolandırıcılık dönüyor piyasada. Bütün turkcell ekstralar bu konuyla meşgul. Müşteriler sürekli bu mesajlarla birlikte geliyorlar.

    Öncelikle; Telefonunuzun IMEI numarasıyla, gelen mesajdaki IMEI numarasını karşılaştırın. İnşallah tutmuyordur. Tutmuyorsa rahat olun sorun yok.

    Ama tutuyorsa, şu an için yasal çözüm tek hatta tanımlayıp o şekilde kullanmak. Yasal olmayan çözüm ise bir telefoncuya gidip siz de IMEI numarası klonlayacaksınız (başka kullanılmayan bir telefonun IMEI numarası sizin telefonunuza atanacak.)

    Kolay gelsin.



    tutuyor abicim tutuyor herşey tutuyor faturamdaki de tutuyor mesajdaki de :(

    tek numara olayı büyük rezalet. adam orda rastgele benim orjinal aldığım bir sürü para verdiğim telefonumu klonlasın mağdur olan ben olayım yok mu başka çaresi. gözetmiyor mu DEVLET bizi




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tksharmely

    Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Son zamanlarda bu olaylar gerçekten de çok arttı. Bir sitede milyarlarca telefonun IMEI numarası yazıyor.( Kendi telefonumun da IMEI numarası dahil olmak üzere. ) Başta düşünmeden hareket ettim ama umarım bir sorunla karşılaşmam.



    teşekkür ederim.

    canım çok sıkılıoyr ve kızıyorum. bu haksızlığı dolandırıcılığı ben de mi yapsaydım yani :(
  • benimde 1 ay önce faturalı aldığım e66 için mesaj geldi ayın 30unda kapanacak diye herhangi bir işlem yapmam gerekiyormu sonuçta faturalı almışım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alikuşcu

    benimde 1 ay önce faturalı aldığım e66 için mesaj geldi ayın 30unda kapanacak diye herhangi bir işlem yapmam gerekiyormu sonuçta faturalı almışım



    bende faturalı aldım. kardeşim ne yapmamız gerekiyor bende bilmiyorum. bugün biraz araştırdım. biri teli getir klonu kıralım diyo yazılım atalım diyo. telefonu aldığım yer getir tek numaraya açtıralım diyo. tek numarayı kabul etmedim olurmu abi öyle şey :( o kadar yasa dışı klonlayanlar çatır çatır kullansınlar telefonları biz faturalı alanlar mağdur olalım tek numaraya açtıralım

    telefonu nereye emanet edecem... karsta okuyorum orda hallebilecekmiyim şu an kayserideyim. mesaj geldiği günden beri kafam ağrıyo. bana bunları yaşatan her kimse ALLAH belasını versin. kaçak telfon alan herkes dahil buna.........




  • yaw arkadaşlar bu sıkıntı neden anlamadım

    faturası varsa gidin bi bturkcell extraya felan düzeltsinler yada turkcellle görüşün

    yada gidin hakem heyetişne hiçbiri olmazsa

    zamanında turkcelin hediye ettiği telefonu bile kayıtsız dediler bana

    fatura vs kalmamış tabii mecbur para verip kasyıt ettirdim o zaman

    herşey yapar bu adamlar
  • arkadaşlar hakem heyetine gidin. tüketici haklarına yani. benim başıma da gelmişti, paramı iade aldım. siz de bi gidin görüşün. tabi epey oldu ben alalı, yeni yasa filan değişti mi bilemem
  • 2 senedir kullandıgım arkadaştan aldıgım ortada senelerdir faturası kalmayan k750i teleffonum benimde bu ay kapanacak adamlar ne yaptıklarının farkında degil. olur olmaz klonlanmıştır diye mesaj atıyolar.klonlanma ihtimali yok telefonun imei numarası klonlanması benimi buldu.valla artık eski bir tel imei numarası vererek hattımı açtıracagım maliyeti 15 ytl falan tutar bana.birde çin telefonum vardı bir hattı kapanan onuda açtırırım biryerlerde. telekominikasyon kurulu ile ortak çalışıyor bu kaçak açan yerler heralde..rezil herifler bi işi dogru yapamazlar.hakem heyetini bulup ugraşana kadar paraya kıyacam artık.zaten onlarda faturasız bir iş yapmaz
  • Bu olaya kacak telefon satin alarak yine biz neden olmuyor muyuz ? Kayit disi telefona talep oldukca bu tip olaylar yine gelip bizi bulacak. Adamlar kaydedilmis numaralari telefonlarina girerek kullanmaya devam edecekler, olan da bu numaralarin asil sahiplerine olacak. Aslinda burda bir sorumluluk da telefon ureticisine dusuyor. IMEI numarasi telefonun kimligi olacak bir kayit, bunun degistirilebilir olmasi zaten asil sorun.
  • alla alla yaa...
    bu aralar ne çok oldu bu mevzu.
    birileri birşeyler çeviriyor ama bakalım..
    yakında çıkar kokusu...
    arkadaşlardan biri turkcell extradan aldığı daha 3 aylık telefona bile klonlı-u msjı gelmiş..
    ne iştir bu anlamadım..
  • TEknosa'da başıma geldi. Hem de 1 ay içinde. Faturası filan varsa hiç üzülme. CAnını sıkma. Ara Tcell müşteri hizmetleriniizah et. Yol gösterirler.

    Ben ne yaptım?

    Tüketici hakem heyeti 45 gün bekleme ve sonunda paramı geri aldım TEknosa'dan. Grey market olayı var paralel ithalat.

    Açtırırız ama sadece bu hatla çalışır olayını sakın yeme vereceğin 1 dilekçeden ibaret.
  • bu olay başına gelen herkese çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. dilekçeyi nasıl yazacağım ve nereye yazacağım kardeşim?

    alimakkaya Tarih 21 Ekim 2008; 11:07:47
    Bu olaya kacak telefon satin alarak yine biz neden olmuyor muyuz ? Kayit disi telefona talep oldukca bu tip olaylar yine gelip bizi bulacak. Adamlar kaydedilmis numaralari telefonlarina girerek kullanmaya devam edecekler, olan da bu numaralarin asil sahiplerine olacak. Aslinda burda bir sorumluluk da telefon ureticisine dusuyor. IMEI numarasi telefonun kimligi olacak bir kayit, bunun degistirilebilir olmasi zaten asil sorun.


    evet kaçak tel alanlar bu soruna sebep oluyor. rastgele imei numarası giriyorlarmış. o da bana denk geldi bu işe birinin dur demesi lazım
  • Cihazımı garantiye verdim. 2 gün sonra yapıldı ve aldım. Teleservice gerçekten hızlı hizmet verdi. cihazın birçok parçası değişmişti. Aldıktan sonraki gün açıp kullanmaya başladım. Kullanmaya başladığım günün bir sonraki günü tam 24 saat olduğu anda bu mesaj geldi.
    Şimdi ben cihazımın anakartı da değişti diye düşünüyorum. Eski anakartı imha etmediler kanımca.
  • Aynı mesaj bana da geldi, imei numaramla gelen mesajdaki imei numarasını karşılaştırdım aynı
    Telefonu 4-5 sene önce 2. el almıştım, garantisi falan yok. Ne yapabilirim arkadaşlar. Açtırırız ama tek hatta yazılmış ben bunu yaabilirmiyim acaba?
  • merhaba arkadaşlar internet firmasından aldığım faturalı ve garanti belgeli samsung star wifi telefon,1 ay sonra dün gece saat 01:25 sıralarında gelen mesaj ile şok oldum,+++++++++++IMEI numaralı cihazınız klonlanmıştır. 30 gün içinde kapatılacaktır diye,sonra araştırdım satın aldığım yeri aradım adamlar bana dilekçe gönderdi bunu adını soy adını IMEI numarasını imzanı at bana gönder dedi,bende kabul etmedim faturaya baktım IMEI Numarası yok faturamda,acaba tüketici haklarına başvursam paramı iade alabilirmiyim bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim saygılar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mj_emre

    merhaba arkadaşlar internet firmasından aldığım faturalı ve garanti belgeli samsung star wifi telefon,1 ay sonra dün gece saat 01:25 sıralarında gelen mesaj ile şok oldum,+++++++++++IMEI numaralı cihazınız klonlanmıştır. 30 gün içinde kapatılacaktır diye,sonra araştırdım satın aldığım yeri aradım adamlar bana dilekçe gönderdi bunu adını soy adını IMEI numarasını imzanı at bana gönder dedi,bende kabul etmedim faturaya baktım IMEI Numarası yok faturamda,acaba tüketici haklarına başvursam paramı iade alabilirmiyim bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim saygılar..

    Niye kabül etmedin, gönder düzelsin işte
    Benim hattıma da gemişti böyle bir mesaj üste yazmışım firmayı aradım ama hiç bir işlemde yapmadım kendiliğinden düzelmişti sonra.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.