Şimdi Ara

Ses sistemi alırken nelere dikkat etmem gerek? Bilgi lazım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben yakın bir zamanda ses sitemi almak istiyorum. Hangi özelliklerine dikkate etmem gerekiyor. Çıkış gücüne mi, kaliteli marka olmasında mı, kablo uzunluğuna mı, yada şuanda bilmediğim için yazamadığım başka bir veye birkaç kritere göre mi? "2+1 alıcağına 5+1 al olum" doğru bir mantelite midir?

    Ayrıca forum için nacizane bir tavsiye. ence bu konunun sabit olarak forumda üstte yer alması lazım. Sabit bir bölüm var ama orada gördüğüm kadarıyla model tanıtımları yapılıyor. Fakat hergün yeni bir model çıkabiliyor. Bunun gncellenmesi zor olur. Fakat Alırken dikkat edilecekler gibi sabit bir konu açılırsa. Her zaman güncel olan ve kullanıcıların daha çok faydalanabilecekleri bir başlık açılmış olur. Herkes bildiğinide yazarsa çok geniş olarak bilgi alabileceğimiz bir yer olur.

    Şimdiden teşekkür ederim. Cevaplara göre sonradan da teşekkür edebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agresifsk -- 19 Ekim 2008; 11:37:42 >







  • çok genel bir soru sormuşsunuz evet uzun bir konu olursa ve tecrübeli arkadaşlar fikirlerini belirtirlerse gerçekten faydalı bir konu olabilir. gelelim cevaplara; öncelikle, kullanım önceliğinizi belirlemelisiniz film/oyun mu müzik mi? buna göre 2.0,2.1,5.1 tercihinizi oluşturmalısınız "2.1 alacağına 5.1 al olum" çok yanlış bir düşüncedir devam etmek gerekirse önceliğinizi belirlediniz buna göre tercihinizi oluşturdunuz ve en önemli kısma geldiniz bütçe kısmı fiyat aralığı belirlemelisiniz... bunlar en temel kriterlerdir bu kısmı belirledikten sonra öneriler rahatlıkla gelecektir daha sonra belirlemeniz gereken odanızın boyutuna göre rms değerleri, özellikle aradığınız bi durum(extra bass için woofer, flat dinleme için hacimli sürücüler, sürücü kablo uzunluğu, giriş seçenekleri vs vs) son kısmı artık önünüzde bikaç seçenek varken satın almadan önceki son aşamada yapmanız gereken seçimdir. en temel olarak aklıma gelen ilk şeyler bunlar...




  • Surround ses istiyorsan 5+1 eğer surround önemli değilse 2+1 ya da 1+1.Marka olarak microlab logitech creative ve altece bakmalısın.Deneyerek alman en iyisidir.
  • arkadaşım bir hoparlörün surround dolpy dijital ve thx özellikleri ürünün sesi konusunda bilgiler verir eğer orta halli bir pc kullanıcısıysan creative ve logitech en uygunudur müziklerde( mp 3) creativenin I-Trigue serileri ve alteng lansingin FX serileri harikalar yaratıyo filim için aynı şeyi söyleyemem
    ben şu an piyasada kaliteli bir müzik ve filim için 4 marka söyleyebilirim bunlar creative, logitech alteng lansing ve microlab dır ama creativenin özellikle dolpy dijital ürünleri filimler için baya bir ilerde kanısındayım
  • ne istedıgıne dıkkat etmelısın....ihtiyaçların ve ne için kullanacagın en önemli unsurlar
  • cevaplar için teşekkür ederim. personal bir computer için ses sistemi bakıyorum. markalar çok iyi oldu. anladığım kadarıyla creative logitech öncü markalar. sırf şekli güzel diye bir sürü marka içinden premier marka klavye aldım. memnun kalmadım. Aşırı bi ses sistemine gerek yok evde sinema oynatçak halim yok. 75-100 lira ayırabilirim bir ses sistemi için.
  • Altec Lansing VS3251 istediğin fiyat aralığında, forumdaki incelemesine bakabilirsin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: agresifsk

    cevaplar için teşekkür ederim. personal bir computer için ses sistemi bakıyorum. markalar çok iyi oldu. anladığım kadarıyla creative logitech öncü markalar. sırf şekli güzel diye bir sürü marka içinden premier marka klavye aldım. memnun kalmadım. Aşırı bi ses sistemine gerek yok evde sinema oynatçak halim yok. 75-100 lira ayırabilirim bir ses sistemi için.

    logitech

    http://www.sanalmarketim.com/urun/LOGI.SPK.X230/LOGITECH-X230-32W-RMS-2.1-Hoparlor

    creative

    http://www.sanalmarketim.com/urun/MH000CRE55/CREATIVE-INSPIRE-T3030-2+1-HOPARLOR

    linkteki ürünlerden ikisininde fiyatları birbirine yakın ama logitech Subwooferı 20 watt




  • Abilerim 17 yaşındayım ve evime 5+1 ses sistemi almak istiyorum televizyona bağlamak gibi bi amacım yok sadece tabiri caizse bangır bangır müzik dinlemek istiyorum biraz araştırma yaptım fakat şu WATT muhabbetinde takıldım watt yüksek olunca ne değişiyo? Fena rakamlar var ama bütçe kısıtlı 200 e kadar yolu var ve madia marktta bir ürün var logitech 5+1 ses sitemi 150 watt güzel bişeye benziyo 189 lira düşünen varsa baksın derim benim işimi görür mü acaba ? bi de şu var ses çıkışını ara kabloyla sağlıycam iki ucuda jak çıkışlı bana yardımcı olabilir misiniz lütfen ?
  • mustafakemalakbal M kullanıcısına yanıt
    Müzik için kullanacaksan 5+1 değil 2+1 almanı öneririm. Edifier m3300sf 2+1 olarak gayet güzeldir fakat bulması biraz sorun ve Türkiyede garantisi yok.Onun dışında creative açısından da t3300 düşünülebilir.Yüksek bass istiyorsan philips spa5300 düşünebilirsin yada 2. el temiz bir gigaworks bulabilirsen oda işe yarar.
  • bende de creative x-fi surround 5.1 pro var 5+1 almak istiyorum bütçem 150 lira ikinci el falanda alabilirim neye dikkat etmem gerekiyor acaba film izlemek için alacağım ben normal bişey alsam surround ses alabilirmiyim birde dts olayı var kart destekliyor ama 5+1 inde desteklemesi gerekirmi yoksa kart olduktan sonra sistem farketmezmi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.