DonanımHaber'de AraYENİ GELİŞMİŞ ARAMA
ForumBu Bölümde Ara
##### P.R.O.G.R.A.M.L.A.M.A. .D.E.R.S.L.E.R.İ #####
400
Cevap
49
Favori
68.560
Tıklama
Tüm Forumlar >> Web Tasarım - Programlama >> Yazılım Geliştirme >> Delphi / C++ /Vb >> ##### P.R.O.G.R.A.M.L.A.M.A. .D.E.R.S.L.E.R.İ #####
Sayfaya Git:
Sayfa: <<< önceki 1 2 3 4 5 6 7 sonraki >>>
Giriş
Mesaj
    • Yüzbaşı
      600 Mesaj
      26 Ekim 2008 21:25:21
      6. soruyu yapamadım galiba sayaç gerek onuda bilmiyorum


      _____________________________

      "This whole... living thing is... highly overrated."

      Dizlerimin üstünde yaşamaktansa, ayaklarımın üstünde ölmeyi tercih ederim.
    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      26 Ekim 2008 21:36:03
      Soruları yapan fazla kişi yok ve Cuma Günü Saat 20:00' de C Programlama Dilinin ilk dersini vereceğim. Bu soruların cevapsız kalmaması için ve yapamayanlara yol göstermesi için soruların cevaplarını açıklamalı bir biçimde yarın saat 20:00' de yayımlayacağım. İyi Geceler...


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Progr4mm3r -- 26 Ekim 2008; 21:31:36 >
    • Teğmen
      113 Mesaj
      26 Ekim 2008 22:08:06
      Soruların cevaplarını merakla bekliyorum...


      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      27 Ekim 2008 18:13:29
      İlk 4 soru kolaydı. Yapanlar oldu ve belkide okuyup yapmayanlar oldu. Şimdi yardımcı olması için ilk 4 sorunun cevaplarını veriyorum ve bunları iyi inceleyerek gerçekten birşeyler başarmak isteyenlerden 5. ve 6. soruların cevaplarını istiyorum. Eğer ki yapmayacaksanız hiç dersleri takip etmemeniz daha iyi olacaktır. Çünkü birşeyler öğrenemezsiniz...

      1. SORU

       
      1) Başla
      2) Metin; a, s
      3) Yaz; “Lütfen Adınızı Giriniz”
      4) Oku; a
      5) Yaz; “Lütfen Soyadınızı Giriniz”
      6) Oku; s
      7) Yaz; “Merhaba ”,&a,” soyadının”,&b,”olduğunu bilmiyordum.”
      8) Bitir



      2. SORU

       
      1) Başla
      2) Sayısal; a, s
      3) Yaz; “Elemanın Günlük yevmiyesini giriniz:”
      4) Oku; s
      5) a=s*30
      6) Yaz; “Elemanın Aylık maaşı=”,&a,”’dır.”
      7) Bitir



      3. SORU

       
      1) Başla
      2) Sayısal; b, i, s
      3) Yaz; “Tabanı Giriniz :”
      4) Oku; b
      5) Yaz; “Kuvveti giriniz :”
      6) Oku; i
      7) s=b^i
      8) Yaz; &b,” sayısının”,&i,”. Kuvveti”,&s,” sayısına eşittir.”
      9) Bitir



      4. SORU

       
      1) Başla
      2) Sayısal; a, b, c, x, y, z, dort, qort, sort
      3) Metin; k, l, f
      4) Yaz; “Birinci yazılıyı giriniz :”
      5) Oku; a
      6) Yaz; “İkinci yazılıyı giriniz :”
      7) Oku; b
      8) Yaz; “Üçüncü Yazılıyı giriniz :”
      9) Oku; c
      10) Yaz; “Sözlü Notu kullanacak mısınız? (e/h)”
      11) Oku; k
      12) dort=(a+b+c)/3
      13) Eğer (k=”e”) ise
      14) Yaz; “Birinci Sözlü Notunu Giriniz :”
      15) Oku; x
      16) Yaz; “İkinci Sözlü Notunu Giriniz :”
      17) Oku; y
      18) Yaz; “Üçüncü Sözlü Notunu Giriniz :”
      19) Oku; z
      20) qort=(x+y+z)/3
      21) sort=(qort+dort)/2
      22) Eğer (sort>=50) ise
      23) Yaz; “Öğrenci”,&sort,” not ortalaması ile sınıfı geçmiştir.”
      24) Eğer (sort>100) ise
      25) Yaz; “Böyle bir hesaplama olamaz başa dönmek istiyor musunuz? (e/h)”
      26) Oku; l
      27) Eğer (l=”e”) ise
      28) Git (7)
      29) Değilse
      30) Git (54)
      31) Eğer Bitti
      32) Değilse
      33) Yaz; “Öğrenci”,&sort,” not ortalaması ile sınıfta kalmıştır.”
      34) Eğer Bitti
      35) Eğer Bitti
      36) Eğer (k=”h”) ise
      37) Eğer (dort>=50) ise
      38) Yaz; “Öğrenci”,&dort,” not ortalaması ile sınıfı geçmiştir.”
      39) Eğer (dort>100) ise
      40) Yaz; “Böyle bir hesaplama olamaz başa dönmek istiyor musunuz? (e/h)”
      41) Oku; f
      42) Eğer (f=”e”) ise
      43) Git (7)
      44) Değilse
      45) Git (54)
      46) Eğer Bitti
      47) Değilse
      48) Yaz; “Öğrenci”,&dort,” not ortalaması ile sınıfta kalmıştır.”
      49) Eğer Bitti
      50) Değilse
      51) Yaz; “Yanlış bir seçim”
      52) Git (13)
      53) Eğer Bitti
      54) Bitir



    • Binbaşı
      1251 Mesaj
      27 Ekim 2008 20:56:13
      5. soru cevabım.
      1)başla 
      2) sayısal; xalan, xçevre, yalan, yçevre, zalan, zçevre, k1, k2, kü1, kü2, kü3, r, h, t
      3) metin; s, d, x, y, z
      4) yaz; "Dikdörtgen ve kare için; x, üçgen için; y, daire için z yazınız..."
      5) oku; s
      6) yaz; "alan mı çevre mi hesaplanacak? a/ç"
      7) oku; d
      8) eğer (s="x") ise
      9) eğer (d="a") ise
      10) yaz; "ilk kenarı giriniz..."
      11) oku; k1
      12) yaz; "ikinci kenarı giriniz..."
      13) oku; k2
      14) xalan=k1*k2
      15) yaz; "dikdörtgenin/karenin alanı=" &xalan
      16) eğer bitti
      17) git (4)
      18) eğer (d="ç") ise
      19) yaz; "ilk kenarı giriniz..."
      20) oku; k1
      21) yaz; "ikinci kenarı giriniz..."
      22) oku; k2
      23) xçevre=k1+k2
      24) yaz; "dikdörtgenin/karenin çevresi=" &xçevre
      25) eğer bitti
      26) eğer bitti
      27) git (4)
      28) eğer (s="y") ise
      29) eğer (d="a") ise
      30) yaz; "üçgenin taban uzunluğunu giriniz..."
      31) oku; t
      32) yaz; "tabana ait yüksekliği giriniz..."
      33) oku; h
      34) yalan=(t*h)/2
      35) yaz; "üçgenin alanı=" &yalan
      36) eğer bitti
      37) git (4)
      38) eğer (d="ç") ise
      39) yaz; "üçgenin ilk kenarını giriniz..."
      40) oku; kü1
      41) yaz; "üçgenin ikinci kenarını giriniz..."
      42) oku; kü2
      43) yaz; "üçgenin üçüncü kenarını giriniz..."
      44) oku; kü3
      45) yçevre=kü1+kü2+kü3
      46) yaz; "üçgenin çevresi=" &yçevre
      47) eğer bitti
      48) eğer bitti
      49) git (4)
      50) eğer (s="z") ise
      51) eğer (d="a") ise
      52) yaz; "yarıçap uzunluğunu giriniz..."
      53) oku; r
      54) zalan=3,14*(r*r)
      55) yaz; "dairenin alanı=" &zalan
      56) eğer bitti
      57) git (4)
      58) eğer (d="ç") ise
      59) yaz; "yarıçap uzunluğunu giriniz..."
      60) oku; r
      61) zalan=2*3,14*r
      62) yaz; "dairenin çevresi=" &zçevre
      63) eğer bitti
      64) eğer bitti
      65) git (4)
      66)bitti


      6.soruda kafam çok karıştı yapamadım. yapan arkadaşlar tebrikler


      _____________________________

      |I'll be back...|
      bir zamanlar altanns idim.
    • Binbaşı
      1625 Mesaj
      27 Ekim 2008 21:44:05
      quote:

      6) Kullanıcıdan ilk başta büyük sonra da küçük sayı isteyen, sonra büyükten küçüğe mi yoksa, küçükten büyüğe mi sıralama yapmak istediğini soran sonra, sadece tek sayılarımı yoksa çift sayıları mı yoksa bütün sayılarımı görüntülemek istediğini soran, bu seçimden sonra hesaplamaları yapan ekrana istenilenleri yazdıran eğer ilk başta büyük sonra küçük sayı girilmediyse, mesela 75 sonra 44 girilmesi gerekirken ilk 44 sonra 75 girildiyse hata veren programın yapay (sahte) kodunu yazınız.

      ÖRN: Birinci sayıyı giriniz : 85
      İkinci sayıyı giriniz : 79
      Büyükten küçüğe sıralama yapmak istiyorsanız 1 tuşuna küçükten büyüğe sıralama yapmak istiyorsanız 2 tusuna basınız.(2 ye basılmış kabul ettim)
      Küçükten büyüğe Çift sayıları sıralama yapmak istiyorsanız 1 tuşuna, küçükten büyüğe tek sayıları sıralamak istiyorsanız 2 tuşuna, bütün sayıları küçükten büyüğe sıralamak istiyorsanız 3 tuşuna basınız.(1 e basılmış kabul ettim)
      80
      82
      84
      (ve istenilen sayılara ulaşıldı 85 ile 79 arasında küçükten büyüğe çift sayılar sıralandı.)




      burda 2 sayı girmemizi istemişsiniz örnektede dediginiz gibi birinci sayı ve ikinci sayı
      ama örnegin devamında sıralamada 3 tane sayı sıralamışsınız (bu durumu açıklarmısınız )
      yada benmi yanlış okduugm örnegi tam yapmaya başladım ki tıkandım açıkçası
      başla 
      degisken; bsayi,ksayi
      yaz; "buyuk sayıyı giriniz"
      oku;bsayı
      yaz;"kucuk sayıyı giriniz"
      oku;ksayi
      yaz;büyükten küçüğe mi yoksa, küçükten büyüğe mi sıralama yapmak istersiniz? (B/K)
      eger cevap B ise
      yaz;tek sayılarımı, çift sayıları mı yoksa bütün sayılarımı görüntülemek istersiniz?
      eger cevap tek sayıları ise
      bsayi/2=1 and ksayi/2=1 // sayıları 2 ile böldügümüzde kalan 1 ise sayılar tek sayıdır





      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      27 Ekim 2008 21:47:20

      quote:

      Orjinalden alıntı: soryy


      Alıntıları Göster





      burda 2 sayı girmemizi istemişsiniz örnektede dediginiz gibi birinci sayı ve ikinci sayı
      ama örnegin devamında sıralamada 3 tane sayı sıralamışsınız (bu durumu açıklarmısınız )
      yada benmi yanlış okduugm örnegi tam yapmaya başladım ki tıkandım açıkçası
      başla 
      degisken; bsayi,ksayi
      yaz; "buyuk sayıyı giriniz"
      oku;bsayı
      yaz;"kucuk sayıyı giriniz"
      oku;ksayi
      yaz;büyükten küçüğe mi yoksa, küçükten büyüğe mi sıralama yapmak istersiniz? (B/K)
      eger cevap B ise
      yaz;tek sayılarımı, çift sayıları mı yoksa bütün sayılarımı görüntülemek istersiniz?
      eger cevap tek sayıları ise
      bsayi/2=1 and ksayi/2=1 // sayıları 2 ile böldügümüzde kalan 1 ise sayılar tek sayıdır





      Orada 2 sayı almış ama o iki sayı arasındaki çift sayıları küçükten büyüğe sıralamış yani orada seçenek bütün sayıları küçükten büyüğe sırala olsaydı şöyle olacaktı :
      79
      80
      81
      82
      83
      84
      85

      Aman yanlış anlaşılma olmasın...


    • Binbaşı
      1625 Mesaj
      27 Ekim 2008 22:00:46
      girdigimiz 2 sayının arasındaki sayılarımı sıralayacagız yani
      döngü kurarak ?


      bsayi=(girdigimizbuyuk sayi ) to ksayi=(girdigimiz kucuk sayı )

      Orada 2 sayı almış derken kednig örneginizdenmi yoksa benim yarım örnegimdenmi bahsettiniz
      teşekkür ederim


      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      27 Ekim 2008 22:05:50

      quote:

      Orjinalden alıntı: soryy

      girdigimiz 2 sayının arasındaki sayılarımı sıralayacagız yani
      döngü kurarak ?


      bsayi=(girdigimizbuyuk sayi ) to ksayi=(girdigimiz kucuk sayı )

      Orada 2 sayı almış derken kednig örneginizdenmi yoksa benim yarım örnegimdenmi bahsettiniz
      teşekkür ederim


      Kendi örneğimden bahsettim ama senin kurdugun döngü yanlış olur aslında oğru olur ama programlama dilleri için geçerli benim istediğim aslında sahte kodun sınırlarını zorlamanız. Yani sayaç mantıgı ile yapmanız...


    • Binbaşı
      1251 Mesaj
      27 Ekim 2008 22:07:06
      arkadaşlar imza kodu hazırladım, daha çok arkadaşın bu derslerden faydalanması için lütfen imzalarımıza en azından link olarak ekleyelim.


      [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_27263648/mpage_1/key_/tm.htm][image]http://store.donanimhaber.com/36/80/ca/3680cad545cbba15aefbad6c298a438d.png[/image] 
      [font="Verdana"][b][color=darkorange]### PROGRAMLAMA DERSİ ###[/color][/b][/font][/link][/center]






      _____________________________




    • Binbaşı
      1625 Mesaj
      27 Ekim 2008 22:15:14
      @Progr4mm3r hocam bu iş döngüden başka yapılmaz galiba (siz daha iyi bilirsiniz ama ) ben düşünüyorum 20dk dır aklıma birşey gelmiyor

      sayi1 ile sayi2 arasında döngü kurarız mod=1 ise tek tir mod=2 çifttir öyle yazdırırız


      _____________________________

    • Binbaşı
      1251 Mesaj
      27 Ekim 2008 22:22:53

      quote:

      Orjinalden alıntı: soryy

      @Progr4mm3r hocam bu iş döngüden başka yapılmaz galiba (siz daha iyi bilirsiniz ama ) ben düşünüyorum 20dk dır aklıma birşey gelmiyor

      sayi1 ile sayi2 arasında döngü kurarız mod=1 ise tek tir mod=2 çifttir öyle yazdırırız


      aynı şekilde bende kilitlendim, hiçbişey gelmedi aklıma.


      _____________________________

      |I'll be back...|
      bir zamanlar altanns idim.
    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      27 Ekim 2008 22:23:38

      quote:

      Orjinalden alıntı: soryy

      @Progr4mm3r hocam bu iş döngüden başka yapılmaz galiba (siz daha iyi bilirsiniz ama ) ben düşünüyorum 20dk dır aklıma birşey gelmiyor

      sayi1 ile sayi2 arasında döngü kurarız mod=1 ise tek tir mod=2 çifttir öyle yazdırırız


      Döngüden başka yapılır.

      a=0
      a=a+1 mantıgı kullanılır mesela küçük sayı a' ya atanır. Çift sayı olup olmadıgını da Mod ile yapmazsınız yani yapılır ama ben sahte kod istiyorum o da şöyle oluyor ki direkt bölümler programlar küsüratı atar yani girilen sayı 5 (tek) ise 2 ye bölündüğünde normalde sonuç 2 tam 1/2 dir yani 2,5 dur ama bunu program 2 olarak algılar yani demek istediğim tekmi çift mi oldugunu anlamak için girilen sayıyı 2 ye böleriz tekrar iki ile çarparız ilk girilen sayı çıktıysa o sayı çifttir aksi durumda tektir. Bunu bir örnek ile pekiştirelim.

      Klavyeden 5 girildi. Program onu 5/2 yapar 5/2=2,5 ama program bunu 2 algılar 2 ile bölümüştük tekrar 2 ile çarparız 2*2=4 yani ilk girdiğimiz 5 rakamı çıkmadı yani bu bir tek sayıdır. Ama mesela Klavyeden 10 girildi. 2 ye bölünür: 10/2=5 ardından 5 tekrar 2 ile çarpılır sonuç 10 olur yani başta girilen sayı ile eşit olur yani çift sayıdır... Umarım yardımcı olabilmişimdir...


    • Binbaşı
      1625 Mesaj
      27 Ekim 2008 22:33:55
      quote:

      Klavyeden 5 girildi. Program onu 5/2 yapar 5/2=2,5 ama program bunu 2 algılar 2 ile bölümüştük tekrar 2 ile çarparız 2*2=4 yani ilk girdiğimiz 5 rakamı çıkmadı yani bu bir tek sayıdır. Ama mesela Klavyeden 10 girildi. 2 ye bölünür: 10/2=5 ardından 5 tekrar 2 ile çarpılır sonuç 10 olur yani başta girilen sayı ile eşit olur yani çift sayıdır... Umarım yardımcı olabilmişimdir...


      bu yöntemi diyelim sayı aralıgımızda 100 sayı var küçük sayı olarak 1 büyükte 101 girdiler
      döngüsüz hepsine birden nasıl uygulayacaz ?
      tek tek bütün sayılara uygulamaya çalışsak iyi bir yöntem olmaz
      + olarak şunuda söylemek isterim bu örnek ilk defa programlama öğrenecekler için ağır kaçmış
      derslerinizi sabırsızlıkla bekliyorum


      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      27 Ekim 2008 22:39:10

      quote:

      Orjinalden alıntı: soryy


      Alıntıları Göster



      bu yöntemi diyelim sayı aralıgımızda 100 sayı var küçük sayı olarak 1 büyükte 101 girdiler
      döngüsüz hepsine birden nasıl uygulayacaz ?
      tek tek bütün sayılara uygulamaya çalışsak iyi bir yöntem olmaz
      + olarak şunuda söylemek isterim bu örnek ilk defa programlama öğrenecekler için ağır kaçmış
      derslerinizi sabırsızlıkla bekliyorum


      Evet biraz ağır geldiğini bende düşünmeye başladım ama... Döngüsüz hepsine nasıl yapacagız diyorsun tabiiki tek tek yapmayacaksın. Bahsettiğim gibi saat kullanacaksın.
      1)küçük sayı giriniz
      2)oku, x
      3)büyük sayıyı giriniz
      4)oku, y
      5)a=x
      6)a=a+1
      7)eğer (a<y) ise
      8)Git (6)

      Bu mantık ile ilerleyeceksin. Eğerli ifade koyacaksın diyeeksinki eğer x sayısı y sayısına ulaşmadıysa tekrar sayaç' a dön gibisinden yani benim yukarıda yazdıgım yapay kodun açılımıdır bu....


    • Binbaşı
      1625 Mesaj
      27 Ekim 2008 22:49:31
      burdaki sayaç mantıgı zaten döngü değilmi eger sayı1 sayi2 ye ulaşamadıysa başa sar tekrala işlemleri sayi1+1 olarak yada başka birşey varda benmi anlamak istemiyorum

      şunuda söylemek isterim sahte kod yazmak gerçege nazaran daha zor gelmiştir bana

      not alttaki resim gözükmüyor


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soryy -- 27 Ekim 2008; 22:45:05 >
      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      27 Ekim 2008 22:49:31
      Sanırım hazırlamış oldugum şu plan işinize yarar:




    • Binbaşı
      1625 Mesaj
      27 Ekim 2008 23:00:14

      quote:

      Orjinalden alıntı: Progr4mm3r

      Sanırım hazırlamış oldugum şu plan işinize yarar:



      plan görüntülenemiyor


      _____________________________

    • Teğmen
      236 Mesaj
      27 Ekim 2008 23:20:47
      6. soru için bir kopya veriyim mi ?

      Tek sayılar isteniyorsa,
      Küçükten büyüğe sıralanacaksa ve Küçük sayı tek ise sayı ikişer artırılır,çift ise başlangıç sayısı bir eksiltilip ikişer artırılır.
      Büyükten küçüğe sıralanacaksa ve Büyük sayı tek ise sayı ikişer eksiltilir,çift ise başlangıç sayısı bir artırılıp ikişer eksiltilir.

      Çift sayılar isteniyorsa ,
      Küçükten büyüğe sıralanacaksa ve Başlangıç sayısı tek ise bir eksiltilir ikişer artırılır, çift ise ikişer artırılır.
      Büyükten küçüğe sıralanacaksa ve Başlangıç sayısı tek ise bir artırılıp ikişer eksiltilir,çift ise ikişer eksiltilir.

      Sadece başlangıç ve bitiş sayıları için tek/çift kontrolu yapılır.
      Bu sayede her sayı için tek/çift kontrolu yapılma gereği ortadan kalkar ve daha hızlı sonuç alınır sanıyorum,hem de kanaat notuzu yükseltir.





      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tigertiger -- 27 Ekim 2008; 23:17:01 >
    • Binbaşı
      1251 Mesaj
      27 Ekim 2008 23:24:51

      quote:

      Orjinalden alıntı: soryy



      Alıntıları Göster


      plan görüntülenemiyor


      bende açıldı 1 kere sonra hata verdi tekrar



      bana ağır geldi şimdilik bakalım sabah tekrar sağlam kafayla incerim


      _____________________________

      |I'll be back...|
      bir zamanlar altanns idim.
    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      27 Ekim 2008 23:25:27

      quote:

      Orjinalden alıntı: soryy

      burdaki sayaç mantıgı zaten döngü değilmi eger sayı1 sayi2 ye ulaşamadıysa başa sar tekrala işlemleri sayi1+1 olarak yada başka birşey varda benmi anlamak istemiyorum

      şunuda söylemek isterim sahte kod yazmak gerçege nazaran daha zor gelmiştir bana

      not alttaki resim gözükmüyor


      Evet döngüdür zaten ama özel komutlar kullanmıyorsun hep tekrarı ve eğer li ifade kullanrak programlamadaki döngüyü sağlamaya çalışıyorsun ama normalde Yapay kodda daha çok zorlanılır algoritmada filan ama daha gelişmiş problemler ve hesaplarda yani bunda kafa karıştıracak birşey bana göre ama ben bildiklerimi aktaramadım sana resmi arkadaş koyacak...


    • Binbaşı
      1251 Mesaj
      27 Ekim 2008 23:27:20

      quote:

      Orjinalden alıntı: Tigertiger

      6. soru için bir kopya veriyim mi ?

      Tek sayılar isteniyorsa,
      Küçükten büyüğe sıralanacaksa ve Küçük sayı tek ise sayı ikişer artırılır,çift ise başlangıç sayısı bir eksiltilip ikişer artırılır.
      Büyükten küçüğe sıralanacaksa ve Büyük sayı tek ise sayı ikişer eksiltilir,çift ise başlangıç sayısı bir artırılıp ikişer eksiltilir.

      Çift sayılar isteniyorsa ,
      Küçükten büyüğe sıralanacaksa ve Başlangıç sayısı tek ise bir eksiltilir ikişer artırılır, çift ise ikişer artırılır.
      Büyükten küçüğe sıralanacaksa ve Başlangıç sayısı tek ise bir artırılıp ikişer eksiltilir,çift ise ikişer eksiltilir.

      Sadece başlangıç ve bitiş sayıları için tek/çift kontrolu yapılır.
      Bu sayede her sayı için tek/çift kontrolu yapılma gereği ortadan kalkar ve daha hızlı sonuç alınır sanıyorum,hem de kanaat notuzu yükseltir.





      peki baştaki ve sondaki tek sayı çift sayı kontrolünü nasıl yapıcaksın hocam?


      _____________________________

      |I'll be back...|
      bir zamanlar altanns idim.
    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      27 Ekim 2008 23:28:36

      quote:

      Orjinalden alıntı: Tigertiger

      6. soru için bir kopya veriyim mi ?

      Tek sayılar isteniyorsa,
      Küçükten büyüğe sıralanacaksa ve Küçük sayı tek ise sayı ikişer artırılır,çift ise başlangıç sayısı bir eksiltilip ikişer artırılır.
      Büyükten küçüğe sıralanacaksa ve Büyük sayı tek ise sayı ikişer eksiltilir,çift ise başlangıç sayısı bir artırılıp ikişer eksiltilir.

      Çift sayılar isteniyorsa ,
      Küçükten büyüğe sıralanacaksa ve Başlangıç sayısı tek ise bir eksiltilir ikişer artırılır, çift ise ikişer artırılır.
      Büyükten küçüğe sıralanacaksa ve Başlangıç sayısı tek ise bir artırılıp ikişer eksiltilir,çift ise ikişer eksiltilir.

      Sadece başlangıç ve bitiş sayıları için tek/çift kontrolu yapılır.
      Bu sayede her sayı için tek/çift kontrolu yapılma gereği ortadan kalkar ve daha hızlı sonuç alınır sanıyorum,hem de kanaat notuzu yükseltir.





      Bu bir sözlü algoritmadır. Bunu da programlar hazırlanırken birden fazla programcı hazırlıyorsa böyle yöntemler kullanılır. Bu arada şekilde gösterdiğim bir sayının karekökünü bulan programın akış diyagramı ile gösterimidir. Bunu hazırladım çünkü daha kolay anlarsınız....


    • Teğmen
      236 Mesaj
      27 Ekim 2008 23:53:20

      quote:

      Orjinalden alıntı: SynFx

      peki baştaki ve sondaki tek sayı çift sayı kontrolünü nasıl yapıcaksın hocam?


      Yazı tura atarız, yazı ise tek tura ise çift





      Şaka bir yana, Progr4mm3r hocanın önerdiği yöntem güzeldi.

      quote:

      Orjinalden alıntı:Progr4mm3r


      ..Çift sayı olup olmadıgını da Mod ile yapmazsınız yani yapılır ama ben sahte kod istiyorum o da şöyle oluyor ki direkt bölümler programlar küsüratı atar yani girilen sayı 5 (tek) ise 2 ye bölündüğünde normalde sonuç 2 tam 1/2 dir yani 2,5 dur ama bunu program 2 olarak algılar yani demek istediğim tekmi çift mi oldugunu anlamak için girilen sayıyı 2 ye böleriz tekrar iki ile çarparız ilk girilen sayı çıktıysa o sayı çifttir aksi durumda tektir.




    • Yüzbaşı
      572 Mesaj
      28 Ekim 2008 00:01:02
      akışı bozmak istemem ama git() diye bir komut mu var , daha önce javada göstermemişti okulda hoca

      not:bu arada algoritma derside almadık , direk javaya girdik , miras alma vs. ye kadar gittik en basidinden programlarla , sonrada yine en basidince vb işledik veritabını oluşturup - kullanmaya kadar gelmiştik,bişeler bilsemde , asgari düzeyde olduğunu söyleyebilirim


      _____________________________

      KAHROLSUN BAĞZI ŞEYLER
    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      28 Ekim 2008 07:33:08
      quote:

      Orjinalden alıntı: yakup13

      akışı bozmak istemem ama git() diye bir komut mu var , daha önce javada göstermemişti okulda hoca

      not:bu arada algoritma derside almadık , direk javaya girdik , miras alma vs. ye kadar gittik en basidinden programlarla , sonrada yine en basidince vb işledik veritabını oluşturup - kullanmaya kadar gelmiştik,bişeler bilsemde , asgari düzeyde olduğunu söyleyebilirim


      Git diye komut var ama nesne tabalı dillerde bunu daha farklı yollarla ifade edebilirsiniz yani hocanızın göstermemiş olması normal ama mantıkta bu vardır zaten QBASIC de de sıkça kullanılır....

      Edit : Algoritma gösrmrmenizin büyük eksiklikleri....


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Progr4mm3r -- 28 Ekim 2008; 13:15:56 >
    • Er
      1 Mesaj
      28 Ekim 2008 12:00:30
      güzel paylaşım ama karışık bir koun :)


      _____________________________

      www.istanbulhost.com
      ( Hosting ve Domain Hizmetleri )
    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      28 Ekim 2008 13:28:04

      quote:

      Orjinalden alıntı: sanal_korsan0007

      güzel paylaşım ama karışık bir koun :)


      Aslında karışık değil ama yukarıda bir üyenin de bahsettiği gibi ilk başta ağır gelmiş olabilir...


    • Yüzbaşı
      572 Mesaj
      28 Ekim 2008 14:15:00
      Beyler Bana Bir Sayının karekökünü ve küpkökünü alan programın kodlarını C++ da yazabilecek olan varmı ?
      ortalık karıscaksa PM den atabilirsnz..

      Bu arada Not : Hesap Makinesi 1.1 çıktı seçkin kitapçılarda


      _____________________________

    • Binbaşı
      1251 Mesaj
      28 Ekim 2008 14:27:51
      Arkadaşlar bende kök hesaplama üzeirnde uğraştım doğru mudur? =)

      1)başla 
      2) sayısal; s, a, b
      3) yaz; "karekökü hesaplanacak sayıyı giriniz..."
      4) oku; s
      5) a=s^0,5
      6) b=a*a
      7) eğer (b=s) ise
      8) yaz; "karekök=" &a
      9) değilse
      10) yaz; "hata oluştu. tekrar deneyin."
      11) git (3)
      12) eğer bitti
      13)bitti


      "a=s^0,5" in nerden geldiğini merak eden olucak, resim de ekleyeyim iyice anlaşılsın


      @thethriller
      cevabımdan sorduğun sorunun cevabını çözebilirsin kannımca.




      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SynFx -- 28 Ekim 2008; 14:44:28 >
      _____________________________

      |I'll be back...|
      bir zamanlar altanns idim.
    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      28 Ekim 2008 16:51:18

      quote:

      Orjinalden alıntı: SynFx

      Arkadaşlar bende kök hesaplama üzeirnde uğraştım doğru mudur? =)

      1)başla 
      2) sayısal; s, a, b
      3) yaz; "karekökü hesaplanacak sayıyı giriniz..."
      4) oku; s
      5) a=s^0,5
      6) b=a*a
      7) eğer (b=s) ise
      8) yaz; "karekök=" &a
      9) değilse
      10) yaz; "hata oluştu. tekrar deneyin."
      11) git (3)
      12) eğer bitti
      13)bitti


      "a=s^0,5" in nerden geldiğini merak eden olucak, resim de ekleyeyim iyice anlaşılsın


      @thethriller
      cevabımdan sorduğun sorunun cevabını çözebilirsin kannımca.




      Olmuş



    • Yüzbaşı
      965 Mesaj
      28 Ekim 2008 17:16:00
      quote:

      Orjinalden alıntı: Progr4mm3r



      Alıntıları Göster



      Olmuş



      mantıken olmuş ama örneğin 5 in karekökünü aldık bu çıktı 2.2360679774997896964091736687313 bu sayının tekrar karesini alırsak 4.999999999999994 gibi bişey çıkıyor. Senin sahte koda göre b=s olmuyor




      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drizz -- 28 Ekim 2008; 20:28:25 >
      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      28 Ekim 2008 17:18:18
      quote:

      Orjinalden alıntı: Drizz



      Alıntıları Göster



      mantıken olmuş ama örneğin 5 in karekökünü aldık bu çıktı 2.2360679774997896964091736687313 bu sayının tekrar karekökünü alırsak 4.999999999999994 gibi bişey çıkıyor. Senin sahte koda göre b=s olmuyor




      O işlevleri programlama dilinde sağlarsın dediğin gibi de MANTIK önemli burada. Yoksa oraya basit bir Eğerli ifade koyup şeklini dğeiştirmek zor değil...

      Edit: Bir de koyu ile belirttiğim yerde herhalde karesini aldıgımızda diyecektin...



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Progr4mm3r -- 28 Ekim 2008; 17:14:34 >
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      965 Mesaj
      28 Ekim 2008 20:33:00
      quote:




      Alıntıları Göster






      O işlevleri programlama dilinde sağlarsın dediğin gibi de MANTIK önemli burada. Yoksa oraya basit bir Eğerli ifade koyup şeklini dğeiştirmek zor değil...

      Edit: Bir de koyu ile belirttiğim yerde herhalde karesini aldıgımızda diyecektin...


      evet yanlış yazmışım


      _____________________________

    • Yarbay
      4040 Mesaj
      28 Ekim 2008 21:15:59
      Hey gidi günler 2. sınıftayken yazdığım bir programı paylaşayım sizlerle.. Sayısal integral almaya yarar. Fonksiyonu değiştirip başka fonksiyonların da integralini alabilirsiniz

       
      /*************************************************************
      Yazan : CoNDoR
      NO : -
      Tarih : 9 Kasim 2006
      --------------------------------------------------------------
      Aciklama : Program Simpson 1/3 ve Trapez yontemlerini kullanarak
      1-exp(-x) fonksiyonunun 1'den 10'a kadar integralini,
      gercek degerini, bagil hatasini hesaplar. Hem ekrana
      hem de 'sonuc.dat' isimli bir dosyaya yazar.
      --------------------------------------------------------------
      Degiskenler :
      X,F = Diziler
      n = Aralik Sayisi
      d = Do-While Dongu Degiskeni
      cikis = Cikis Dosyasi Pointeri
      top = Integral Yontemlerindeki Seri Toplami 1.
      top2 = Integral Yontemlerindeki Seri Toplami 2.
      *************************************************************/
      #include<stdio.h>
      #include<math.h>
      #include<stdlib.h>
      #include<conio.h>
      #define nn 20
      void Trapez(double X[nn],double F[nn],int n);
      void Simpson(double X[nn],double F[nn],int n);
      void main()
      {
      double X[nn],F[nn];
      int n,i;
      char d;
      n=10;
      for(i=0;i<11;i++)
      {
      X[i]=i;
      F[i]=1-exp(-X[i]);
      }
      do{
      printf("Simson icin 'S'\n");
      printf("Trapez icin 'T'\n");
      printf("Cikis icin S-T disinda bir tusa basiniz\n");
      switch(d=toupper(getch()))
      {
      case 'T':
      Trapez(X,F,n);break;
      case 'S':
      Simpson(X,F,n);break;
      }
      }while(d=='T'||d=='S');
      }

      void Trapez(double X[nn],double F[nn],int n)
      {
      FILE *cikis;
      double INT,top,GD;
      int i;
      top=0;
      cikis=fopen("sonuc.dat","w");
      for(i=1;i<=10;i++)
      top=top+F[i];
      GD=9+exp(-10);
      INT=(X[n]-X[0])*(F[0]+2*top+F[n])/2/(n+1);
      printf("***************************************************************************\n");
      printf("\n%Trapez ile=%Lf\tGercek Deger=%Lf\tBagil Hata=%%%Lf\n\n",INT,GD,(GD-INT)/GD*100);
      printf("***************************************************************************\n");
      fprintf(cikis,"\nTrapez ile=%Lf\tGercek Deger=%Lf\tBagil Hata=%%%Lf\n\n",INT,GD,(GD-INT)/GD*100);
      fclose(cikis);

      }

      void Simpson(double X[nn],double F[nn],int n)
      {
      FILE *cikis;
      double INT,top,top2,GD;
      int i;
      top=0;
      top2=0;
      cikis=fopen("sonuc.dat","w");
      for(i=1;i<=10;i=i+2)
      top=top+F[i];
      for(i=2;i<=9;i=i+2)
      top2=top2+F[i];
      GD=9+exp(-10);
      INT=(X[n]-X[0])*(F[0]+4*top+F[n]+2*top2+F[n])/3/(n+1);
      printf("***************************************************************************\n");
      printf("\nSimpson ile=%Lf\tGercek Deger=%Lf\tBagil Hata=%%%Lf\n\n",INT,GD,(GD-INT)/GD*100);
      printf("***************************************************************************\n");
      fprintf(cikis,"\nSimpson ile=%Lf\tGercek Deger=%Lf\tBagil Hata=%%%Lf\n\n",INT,GD,(GD-INT)/GD*100);
      fclose(cikis);
      }




      _____________________________

    • Yüzbaşı
      965 Mesaj
      28 Ekim 2008 22:38:35

      quote:

      Orjinalden alıntı: ***CoNDoR***

      Hey gidi günler 2. sınıftayken yazdığım bir programı paylaşayım sizlerle.. Sayısal integral almaya yarar. Fonksiyonu değiştirip başka fonksiyonların da integralini alabilirsiniz

       
      /*************************************************************
      Yazan : CoNDoR
      NO : -
      Tarih : 9 Kasim 2006
      --------------------------------------------------------------
      Aciklama : Program Simpson 1/3 ve Trapez yontemlerini kullanarak
      1-exp(-x) fonksiyonunun 1'den 10'a kadar integralini,
      gercek degerini, bagil hatasini hesaplar. Hem ekrana
      hem de 'sonuc.dat' isimli bir dosyaya yazar.
      --------------------------------------------------------------
      Degiskenler :
      X,F = Diziler
      n = Aralik Sayisi
      d = Do-While Dongu Degiskeni
      cikis = Cikis Dosyasi Pointeri
      top = Integral Yontemlerindeki Seri Toplami 1.
      top2 = Integral Yontemlerindeki Seri Toplami 2.
      *************************************************************/
      #include<stdio.h>
      #include<math.h>
      #include<stdlib.h>
      #include<conio.h>
      #define nn 20
      void Trapez(double X[nn],double F[nn],int n);
      void Simpson(double X[nn],double F[nn],int n);
      void main()
      {
      double X[nn],F[nn];
      int n,i;
      char d;
      n=10;
      for(i=0;i<11;i++)
      {
      X[i]=i;
      F[i]=1-exp(-X[i]);
      }
      do{
      printf("Simson icin 'S'\n");
      printf("Trapez icin 'T'\n");
      printf("Cikis icin S-T disinda bir tusa basiniz\n");
      switch(d=toupper(getch()))
      {
      case 'T':
      Trapez(X,F,n);break;
      case 'S':
      Simpson(X,F,n);break;
      }
      }while(d=='T'||d=='S');
      }

      void Trapez(double X[nn],double F[nn],int n)
      {
      FILE *cikis;
      double INT,top,GD;
      int i;
      top=0;
      cikis=fopen("sonuc.dat","w");
      for(i=1;i<=10;i++)
      top=top+F[i];
      GD=9+exp(-10);
      INT=(X[n]-X[0])*(F[0]+2*top+F[n])/2/(n+1);
      printf("***************************************************************************\n");
      printf("\n%Trapez ile=%Lf\tGercek Deger=%Lf\tBagil Hata=%%%Lf\n\n",INT,GD,(GD-INT)/GD*100);
      printf("***************************************************************************\n");
      fprintf(cikis,"\nTrapez ile=%Lf\tGercek Deger=%Lf\tBagil Hata=%%%Lf\n\n",INT,GD,(GD-INT)/GD*100);
      fclose(cikis);

      }

      void Simpson(double X[nn],double F[nn],int n)
      {
      FILE *cikis;
      double INT,top,top2,GD;
      int i;
      top=0;
      top2=0;
      cikis=fopen("sonuc.dat","w");
      for(i=1;i<=10;i=i+2)
      top=top+F[i];
      for(i=2;i<=9;i=i+2)
      top2=top2+F[i];
      GD=9+exp(-10);
      INT=(X[n]-X[0])*(F[0]+4*top+F[n]+2*top2+F[n])/3/(n+1);
      printf("***************************************************************************\n");
      printf("\nSimpson ile=%Lf\tGercek Deger=%Lf\tBagil Hata=%%%Lf\n\n",INT,GD,(GD-INT)/GD*100);
      printf("***************************************************************************\n");
      fprintf(cikis,"\nSimpson ile=%Lf\tGercek Deger=%Lf\tBagil Hata=%%%Lf\n\n",INT,GD,(GD-INT)/GD*100);
      fclose(cikis);
      }




      denedim ama çalıştıramadım


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      446 Mesaj
      29 Ekim 2008 02:04:53
      1) Başla:
      2) Sayısal: *=x.y,*=a2
      3) Oku; Çevre
      4) Oku; Alan
      5) Eğer:Çevre ise *=x.y
      6) Yaz:“Doğrudur”
      7) Değilse:Çevre ise *=a2
      8) Eğer:Alan ise *=a2
      9) Yaz:"Doğrudur"
      10)Değilse:Alan ise *=x.y
      11)Eğer:Çevre ise *=a2
      12)Yaz:"Yanlıştır"
      13)Değilse:Çevre ise *=x.y
      14)Eğer:Alan ise *=x.y
      15)Yaz:"Yanlıştır"
      16)Değilse:Alan ise *=a2
      17)Değilse
      18)Olabilirlik:Çevre ise *=x.y yada *=a2
      19)Değilse
      20)Olabilirlik:Alan ise *=x.y yada *=a2
      21)Yaz:Alan *=x.y ise Çevre *=a2
      22)Eğer:Çevre *=x.y ise Alan *=a2 dir.
      23)Yaz:Çevre ile Alan Sonuç olarak bilinmiyor.
      24)Eğer:Bitti
      25)Bitir


      _____________________________

    • Yarbay
      5830 Mesaj
      29 Ekim 2008 02:45:02
      Çok güzel bir bölüm. Gecenin bu saatinde görmüş olmama rağmen tam aradığım şey olduğu için uyumadım. En son sorduğunuz 6. soru harici baştan beri tüm soruları yaptım. Cevapların çoğunu verdiğinize göre ben direk 5. soru çözümümle başlayım

      NOT: Üçgen alan hesabını taban*yükseklik/2 den değil de kenarlara bağlı olarak yazılan formülden yaptım
      A= Karekök içinde (Çevre/2)*|Kenar1-Kenar2|*|Kenar1-Kenar3|*|Kenar2-Kenar3|

       
      1) Başla
      2) Sayısal; k, d1, d2, ü1, ü2, ü3, r, a1, a2, a3, a4, ç1, ç2, ç3, ç4
      3) Metin; x,l,m,n,o,kare,dikdörtgen,üçgen,daire
      4) Yaz; "Lütfen kare, daire, üçgen veya dikdörtgenden hangisi ile işlem yapacağınızı belirtin. (dikdörtgen/kare/üçgen/daire)"
      5) Oku; x
      6) Eğer (x="dikdörtgen") ise
      7) Yaz; "Lütfen dikdörtgenin 1. kenarını giriniz"
      8) Oku; d1
      9) Yaz; "Lütfen dikdörtgenin 2. kenarını giriniz"
      10) Oku; d2
      11) a1=d1*d2
      12) ç1=(d1+d2)*2
      13) Yaz; "Alan mı çevremi hesaplamak istersiniz? (a/ç)"
      14) Oku; l
      15) Eğer (l="a") ise
      16) Yaz; "Dikdörtgenin alanı=",&a1
      17) Değilse
      18) Eğer (l="ç") ise
      19) Yaz; "Dikdörtgenin çevresi=",&ç1
      20) Eğer Bitti
      21) Eğer Bitti
      22) Git (82)
      23) Değilse
      24) Eğer (x="kare") ise
      25) Yaz; "Lütfen karenin bir kenarını giriniz"
      29) Oku; k
      30) a2=k^2
      31) ç2=k*4
      32) Yaz; "Alan mı çevremi hesaplamak istersiniz? (a/ç)"
      33) Oku; m
      34) Eğer (m="a") ise
      35) Yaz; "Karenin alanı=",&a2
      36) Değilse
      37) Eğer (m="ç") ise
      38) Yaz; "Karenin çevresi=",&ç2
      39) Eğer Bitti
      40) Eğer Bitti
      41) Git (82)
      42) Değilse
      43) Eğer (x= "üçgen") ise
      44) Yaz; "Lütfen üçgenin 1. kenarını giriniz"
      45) Oku; ü1
      46) Yaz; "Lütfen üçgenin 2. kenarını giriniz"
      47) Oku; ü2
      48) Yaz; "Lütfen üçgenin 3. kenarını giriniz"
      49) Oku; ü3
      50) a3= [((ü1+ü2+ü3)/2)*|ü1-ü2|*|ü1-ü3|*|ü2-ü3|]^0,5
      51) ç3= ü1+ü2+ü3
      52) Yaz; "Alan mı çevremi hesaplamak istersiniz? (a/ç)"
      53) Oku; n
      54) Eğer (n="a") ise
      55) Yaz; "Üçgenin alanı=",&a3
      56) Değilse
      57) Eğer (n=ç) ise
      58) Yaz; "Üçgenin çevresi=",&ç3
      59) Eğer Bitti
      60) Eğer Bitti
      61) Git(82)
      62) Değilse
      63) Eğer (x="daire") ise
      64) Yaz; "Lütfen dairenin yarıçapını yazınız"
      65) Oku; r
      66) a4= 3,141592*r^2
      67) ç4= 2*r*3,141592
      68) Yaz; "Alan mı çevremi hesaplamak istersiniz? (a/ç)"
      69) Oku; o
      70) Eğer (o="a") ise
      71) Yaz; "Dairenin alanı=",&a4
      72) Değilse
      73) Eğer (o="ç") ise
      74) Yaz; "Dairenin çevresi="&ç4
      75) Eğer Bitti
      76) Eğer Bitti
      77) Git (82)
      78) Eğer Bitti
      79) Eğer Bitti
      80) Eğer Bitti
      81) Eğer Bitti
      82) Bitir




      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 29 Ekim 2008; 2:45:22 >
      _____________________________


      ANIME&MANGA Origin:DHadilazimdegilx Steam:dhadilazimdegilx Nintendo 3DS FC: 2337-4451-5701
      MSI Z77A-GD55 - Intel i7 2600K - Corsair H80 - 4x4GB Crucial Ballistix Tracer LP 1600Mhz CL8 1.35v - 2x Sapphire 7850OC 2GB Crossfire - Crucial MX100 256GB + 2xSamsung F3 500GB - Aerocool Xpredator X1 Evil Black - Philips 231E 23" - A4Tech X7 Klavye&Mousepad Logitech G300 Fare - Logitech X530 5+1 & Logitech G35 - Logitech F510 Gamepad & Logitech Driving Force GT - NETBOOK: Acer Aspire One AO722-C68KK

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      29 Ekim 2008 10:22:25

      quote:

      Orjinalden alıntı: adilazimdegilx

      Çok güzel bir bölüm. Gecenin bu saatinde görmüş olmama rağmen tam aradığım şey olduğu için uyumadım. En son sorduğunuz 6. soru harici baştan beri tüm soruları yaptım. Cevapların çoğunu verdiğinize göre ben direk 5. soru çözümümle başlayım

      NOT: Üçgen alan hesabını taban*yükseklik/2 den değil de kenarlara bağlı olarak yazılan formülden yaptım
      A= Karekök içinde (Çevre/2)*|Kenar1-Kenar2|*|Kenar1-Kenar3|*|Kenar2-Kenar3|

       
      1) Başla
      2) Sayısal; k, d1, d2, ü1, ü2, ü3, r, a1, a2, a3, a4, ç1, ç2, ç3, ç4
      3) Metin; x,l,m,n,o,kare,dikdörtgen,üçgen,daire
      4) Yaz; "Lütfen kare, daire, üçgen veya dikdörtgenden hangisi ile işlem yapacağınızı belirtin. (dikdörtgen/kare/üçgen/daire)"
      5) Oku; x
      6) Eğer (x="dikdörtgen") ise
      7) Yaz; "Lütfen dikdörtgenin 1. kenarını giriniz"
      8) Oku; d1
      9) Yaz; "Lütfen dikdörtgenin 2. kenarını giriniz"
      10) Oku; d2
      11) a1=d1*d2
      12) ç1=(d1+d2)*2
      13) Yaz; "Alan mı çevremi hesaplamak istersiniz? (a/ç)"
      14) Oku; l
      15) Eğer (l="a") ise
      16) Yaz; "Dikdörtgenin alanı=",&a1
      17) Değilse
      18) Eğer (l="ç") ise
      19) Yaz; "Dikdörtgenin çevresi=",&ç1
      20) Eğer Bitti
      21) Eğer Bitti
      22) Git (82)
      23) Değilse
      24) Eğer (x="kare") ise
      25) Yaz; "Lütfen karenin bir kenarını giriniz"
      29) Oku; k
      30) a2=k^2
      31) ç2=k*4
      32) Yaz; "Alan mı çevremi hesaplamak istersiniz? (a/ç)"
      33) Oku; m
      34) Eğer (m="a") ise
      35) Yaz; "Karenin alanı=",&a2
      36) Değilse
      37) Eğer (m="ç") ise
      38) Yaz; "Karenin çevresi=",&ç2
      39) Eğer Bitti
      40) Eğer Bitti
      41) Git (82)
      42) Değilse
      43) Eğer (x= "üçgen") ise
      44) Yaz; "Lütfen üçgenin 1. kenarını giriniz"
      45) Oku; ü1
      46) Yaz; "Lütfen üçgenin 2. kenarını giriniz"
      47) Oku; ü2
      48) Yaz; "Lütfen üçgenin 3. kenarını giriniz"
      49) Oku; ü3
      50) a3= [((ü1+ü2+ü3)/2)*|ü1-ü2|*|ü1-ü3|*|ü2-ü3|]^0,5
      51) ç3= ü1+ü2+ü3
      52) Yaz; "Alan mı çevremi hesaplamak istersiniz? (a/ç)"
      53) Oku; n
      54) Eğer (n="a") ise
      55) Yaz; "Üçgenin alanı=",&a3
      56) Değilse
      57) Eğer (n=ç) ise
      58) Yaz; "Üçgenin çevresi=",&ç3
      59) Eğer Bitti
      60) Eğer Bitti
      61) Git(82)
      62) Değilse
      63) Eğer (x="daire") ise
      64) Yaz; "Lütfen dairenin yarıçapını yazınız"
      65) Oku; r
      66) a4= 3,141592*r^2
      67) ç4= 2*r*3,141592
      68) Yaz; "Alan mı çevremi hesaplamak istersiniz? (a/ç)"
      69) Oku; o
      70) Eğer (o="a") ise
      71) Yaz; "Dairenin alanı=",&a4
      72) Değilse
      73) Eğer (o="ç") ise
      74) Yaz; "Dairenin çevresi="&ç4
      75) Eğer Bitti
      76) Eğer Bitti
      77) Git (82)
      78) Eğer Bitti
      79) Eğer Bitti
      80) Eğer Bitti
      81) Eğer Bitti
      82) Bitir




      Gerçekten dört dörtlük bir kodlama sizi gerçekten tebrik etmekle beraber daha önceden temelinizin olup olmadığını sormadan edemiyeceğim?


      @FeCkhO

      Ne yapmak istediğinizi tam çözemedim?



      _____________________________

    • Yarbay
      2282 Mesaj
      29 Ekim 2008 10:56:20
      Hocam benim html bilgim tam, php öğrenme aşamasındayım... ve ben birşeyleri hep deneyerek öğrendim, bu yüzden dersleriniz biraz ağır geliyor... önerdiğiniz Dev-C++ 4.9.9.2 programında nasıl bir kodu çalıştırabileceğimizi öğretirseniz ben internetten bulduğum örnek kodlarını da incelemek istiyorum.. yani kodları yazıyorum Derle&çalıştır dediğimde kod sağlamsa dos ortamında çalışıyor bişey yazıp enter'a bastığımda pencere kapanıyor.. sanırım bunu exe ortamında açmalıyız..


      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      29 Ekim 2008 11:08:12

      quote:

      Orjinalden alıntı: ...McMonsteR...

      Hocam benim html bilgim tam, php öğrenme aşamasındayım... ve ben birşeyleri hep deneyerek öğrendim, bu yüzden dersleriniz biraz ağır geliyor... önerdiğiniz Dev-C++ 4.9.9.2 programında nasıl bir kodu çalıştırabileceğimizi öğretirseniz ben internetten bulduğum örnek kodlarını da incelemek istiyorum.. yani kodları yazıyorum Derle&çalıştır dediğimde kod sağlamsa dos ortamında çalışıyor bişey yazıp enter'a bastığımda pencere kapanıyor.. sanırım bunu exe ortamında açmalıyız..


      Şimdi ezbercilikten kaynaklanan bir probleminiz var anladıgım kadarıyla... Yani aslında benim derslerimi baştan sonra okuduysanız ve bu 4 sayfada ödev incelemelerini yazılarımızı okuduysanız son 2 soru haric ağır gelmemesi lazım. Zaten haberiniz var ise son iki soru seçici sorulardır. Direk kod yazmaya başlamak ilk başta daha çekici gelebilir ve türkiyedeki yazılımcıların %50 si böyle ve bu yüzden büyük projeler üretemiyoruz. Çok aceleci bir milletiz... İlk önce Algoritma dediğimiz temeli atmalıyız. Bir program için hiç plan yapmadan kodlamaya direkt başlarsak eğer projemiz çok basit birşey değil ise bazı yerlerde takılmalar yaşayabiliriz. Ben ileriye dönük öğrenmek istiyorum ben mesleki hayatıma bu yönde yön vermek istiyorum diyenler. İlk başta Algoritmanın mantıgını kavramalılar... Bakın tekrar söylüyorum kesinlikle tam anlamıyla anlayamazlar ama mantıgını kavrayabilirsiniz... Gerisi tecrube ile birlikte gelir... Ve unutmayalımki Programcılık için Matematikte gereklidir... Ama şimdilik dört işlemden öteye gitmiyoruz... Zamanla öğreneceğiz birlikte... Cuma günü C programlama dersini yayımlıyorum. O zaman görürsün Dev C++ programının nasıl çalıştığını... Saygılarımla....


      _____________________________

    • Yarbay
      5830 Mesaj
      29 Ekim 2008 13:33:39
      quote:

      Orjinalden alıntı: Progr4mm3r



      Alıntıları Göster



      Gerçekten dört dörtlük bir kodlama sizi gerçekten tebrik etmekle beraber daha önceden temelinizin olup olmadığını sormadan edemiyeceğim?





      Teşekkür ederim. Daha önceden temelim yoktu. Ne yaptıysam sizin derslerinizden öğrendiklerimle yaptım. Bu işe hep merak salmıştım ama anlayabileceğim şekilde anlatan ve en baştan başlayan bir yardımcı site vs. bulamamıştım. DH'de başlattığınız bu uygulamayı görünce hemen atladım

      Ancak anlamadığım bir nokta var. O da "sayaç"... Tam olarak nasıl kullanıldığını basit bir örnekle anlatabilir misiniz? Veya bu komutun nasıl bir işlem yaptığını anlatabilir misiniz? (sayaç= a+1 yazınca nasıl düşünmem gerekiyor? +1 ekleyerek mi gidiyor?)

      İlgiyle derslerinizi takip ediyorum, siz devam ettiğiniz sürece de buralardayım

      Ayrıca; Lütfen bu konunun tartışmaya dönüşmesine izin vermeyin...



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 29 Ekim 2008; 13:30:45 >
      _____________________________


      ANIME&MANGA Origin:DHadilazimdegilx Steam:dhadilazimdegilx Nintendo 3DS FC: 2337-4451-5701
      MSI Z77A-GD55 - Intel i7 2600K - Corsair H80 - 4x4GB Crucial Ballistix Tracer LP 1600Mhz CL8 1.35v - 2x Sapphire 7850OC 2GB Crossfire - Crucial MX100 256GB + 2xSamsung F3 500GB - Aerocool Xpredator X1 Evil Black - Philips 231E 23" - A4Tech X7 Klavye&Mousepad Logitech G300 Fare - Logitech X530 5+1 & Logitech G35 - Logitech F510 Gamepad & Logitech Driving Force GT - NETBOOK: Acer Aspire One AO722-C68KK

    • Binbaşı
      1251 Mesaj
      29 Ekim 2008 14:05:20
      quote:

      Orjinalden alıntı: Drizz


      mantıken olmuş ama örneğin 5 in karekökünü aldık bu çıktı 2.2360679774997896964091736687313 bu sayının tekrar karesini alırsak 4.999999999999994 gibi bişey çıkıyor. Senin sahte koda göre b=s olmuyor




      b=s olmadığı zaman [değilse "bir hata oluştu"]yu onun için yazdım. karekökü tam sayı olmayan sayıyı göstermiyor.


      @adilazimdegilx tebrikler güzel bir sahte kod olmuş.


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SynFx -- 29 Ekim 2008; 15:57:57 >
      _____________________________

      |I'll be back...|
      bir zamanlar altanns idim.
    • Yarbay
      5830 Mesaj
      29 Ekim 2008 18:47:34
      Teşekkürler


      _____________________________


      ANIME&MANGA Origin:DHadilazimdegilx Steam:dhadilazimdegilx Nintendo 3DS FC: 2337-4451-5701
      MSI Z77A-GD55 - Intel i7 2600K - Corsair H80 - 4x4GB Crucial Ballistix Tracer LP 1600Mhz CL8 1.35v - 2x Sapphire 7850OC 2GB Crossfire - Crucial MX100 256GB + 2xSamsung F3 500GB - Aerocool Xpredator X1 Evil Black - Philips 231E 23" - A4Tech X7 Klavye&Mousepad Logitech G300 Fare - Logitech X530 5+1 & Logitech G35 - Logitech F510 Gamepad & Logitech Driving Force GT - NETBOOK: Acer Aspire One AO722-C68KK

    • Yüzbaşı
      924 Mesaj
      30 Ekim 2008 04:22:09
      Buda Benimki Üstad:
       
      1) Basla
      2) Sayisal, a,b,c,n,k1,k2,k3,r
      3) Metin, d,e,h,k,ü,o,a1,c1,z1,z2
      4) yaz;?Hangi geometri islemini yapmak istiyorsunuz (Dikdörgen=D,Kare=K,Ücgen=ü,Daire=O):?
      5) Oku;n
      6) Eger, (n=d)
      7) Yaz;?Dikdörtgen icin 1.kenar uzunlugunu giriniz:?
      8) Oku;k1
      9) Yaz;?Dikdörtgen icin ikinci kenar uzunlugunu giriniz?
      10)Oku;k2
      11)a=k1*k2
      12)c=2*k1+2*k2
      11)Yaz;?Alan hesabimi yoksa cevre hesabimi yapmak istiyorsunuz (a/c)?
      12)oku;z1
      13)eger, (z1=a)
      14)yaz;?Dikdörtgenin alani?&a
      15)eger, (z1=c)
      16)yaz;?Dikdörtgenin cevresi?&c
      17)eger, (n=k)
      18)Yaz;?Kare icin kenar uzunlugunu giriniz:?
      19)Oku;k1
      20)a=k1*k1
      21)c=k1*4
      20)Yaz;?Alan hesabimi yoksa cevre hesabimi yapmak istiyorsunuz (a/c)?
      21)oku;z1
      22)eger, (z1=a)
      23)yaz;?Karenin alani?&a
      24)eger, (z1=c)
      25)yaz;?Karenin cevresi?&c
      26)eger, (n=ü)
      27)Yaz;?ücgen icin 1.kenar uzunlugunu giriniz:?
      28)Oku;k1
      29)Yaz;?ücgen icin 2.kenar uzunlugunu giriniz?
      30)oku;k2
      31)Yaz;?ücgen icin 3.kenar uzunlugunu giriniz?
      32)Oku;k3
      33)a=[((k1+k2+k3)/2)*|k1-k2|*|k1-k3|*|k2-k3|]^0,5
      34)c=k1+k2+k3
      35)Yaz;?Alan hesabimi yoksa cevre hesabimi yapmak istiyorsunuz (a/c)?
      36)oku;z1
      37)eger, (z1=a)
      38)yaz;?Ücgenin alani?&a
      39)eger, (z1=c)
      40)yaz;?Ücgenin cevresi?&c
      41)eger, (n=o)
      42)yaz;?dairenin yaricapini giriniz?
      43)oku; k1
      44)a=3,14*k1^2
      45)c=2*3,14*k1
      46)Yaz;?Alan hesabimi yoksa cevre hesabimi yapmak istiyorsunuz (a/c)?
      47)oku;z1
      48)eger, (z1=a)
      49)yaz;?Dairenin alani?&a
      50)eger, (z1=c)
      51)yaz;?Dairenin cevresi?&c
      52)yaz;?Baska islem yapmak istiyormusunuz (e/h)?
      53)eger (z2=e)
      54)git "4"
      55)eger (z2=h)
      56)git "57"
      57)14*eger bitti :-)
      58)Bitir

      insallah dogrudur

      Ekleme: Hocam bu syntax kodlarinin sanal karsiliklarini yazarsaniz diger sorunun cözümü kolaylasacak, yoksa simdiye kadarki gördügümüz sanal kodlarla sonraki soruyu cözmek zor gibime geliyor..


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcopolo -- 30 Ekim 2008; 4:45:00 >
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      924 Mesaj
      30 Ekim 2008 05:55:02
      Birkac sorum vardi :)
      1. altinci satirdaki gibi sorsak olmazmi :) (matematikle aram pek yokta)
      2. Yirminci satirdaki gibi bir kod varmi..? yani iki mecburiyeti ayni satirda kullanabiliyormuyuz..?
       
      1) Basla
      2) Sayisal, a,b,x,y,p,r
      3) Metin, c,d,e,f,g,h,i,z,t
      4) yaz;?Büyük sayiyi giriniz?
      5) oku;a
      6) yaz;?yazdiginiz sayi tek sayiysa (p), giriniz:?
      7) oku;z
      8) yaz;?kücük sayiyi giriniz?
      9) oku;b
      10)eger, a<b ise
      11)yaz;?lütfen önce büyük sayiyi giriniz?
      11)git "4"
      12)eger,(z=p)
      12)yaz;?yazdiginiz sayi? &a ?teksayi olduguna eminmisiniz (e/h):?
      13)oku;r
      14)eger (r=h)
      15)git "4"
      16)yaz;?büyükten kücügemi (c), Kücükten büyügemi (d) siralansin:?
      17)oku;t
      18)yaz;?hangi sayilar gösterilsin: cift sayilar (f), Tek sayilar (g), hepsi (h):?
      19)oku;i
      20)eger,(t=c) ve (i=h)



      _____________________________

    • Yarbay
      2282 Mesaj
      30 Ekim 2008 10:44:35

      quote:

      Orjinalden alıntı: Progr4mm3r



      Alıntıları Göster



      Şimdi ezbercilikten kaynaklanan bir probleminiz var anladıgım kadarıyla... Yani aslında benim derslerimi baştan sonra okuduysanız ve bu 4 sayfada ödev incelemelerini yazılarımızı okuduysanız son 2 soru haric ağır gelmemesi lazım. Zaten haberiniz var ise son iki soru seçici sorulardır. Direk kod yazmaya başlamak ilk başta daha çekici gelebilir ve türkiyedeki yazılımcıların %50 si böyle ve bu yüzden büyük projeler üretemiyoruz. Çok aceleci bir milletiz... İlk önce Algoritma dediğimiz temeli atmalıyız. Bir program için hiç plan yapmadan kodlamaya direkt başlarsak eğer projemiz çok basit birşey değil ise bazı yerlerde takılmalar yaşayabiliriz. Ben ileriye dönük öğrenmek istiyorum ben mesleki hayatıma bu yönde yön vermek istiyorum diyenler. İlk başta Algoritmanın mantıgını kavramalılar... Bakın tekrar söylüyorum kesinlikle tam anlamıyla anlayamazlar ama mantıgını kavrayabilirsiniz... Gerisi tecrube ile birlikte gelir... Ve unutmayalımki Programcılık için Matematikte gereklidir... Ama şimdilik dört işlemden öteye gitmiyoruz... Zamanla öğreneceğiz birlikte... Cuma günü C programlama dersini yayımlıyorum. O zaman görürsün Dev C++ programının nasıl çalıştığını... Saygılarımla....


      Hocam anlıyorum ama biliyorsunuz ki uygulamadan olmaz... bu konuyu en baştan beri okudum, internetten makaleler inceledim, Dev C++ programını da biraz inceledim yani kısacası cuma yarını sabırsızlıkla bekliyorum...



      _____________________________

    • Yarbay
      5830 Mesaj
      30 Ekim 2008 18:20:40
      Ohh. İşten güçten ancak zaman bulup 6. soruyu bitirebildi. Sayaç konusunda kafamda soru işaretleri olmasına rağmen düz mantıkla (ve önceki sayfadaki örneklerle) birşeyler oluşturdum...

      Öncelikle bu soruda çok fazla ihtimal vardı. Büyük sayının tek ya da çift, küçük sayının tek ya da çift olması gibi... Buna bir de kişinin TEK, ÇİFT veya BÜTÜN sayılardan bir sıralaması da eklenince ihtimalle 12 ye çıkıyor. Bu yüzden bol "Eğer"li bir kod oldu

       
      1) Başla
      2) Sayısal; s1, s2, sayaç
      3) Metin; Seçim, tekçift
      4) Yaz; "Hoşgeldiniz. Bu program yazdığınız iki sayı arasındaki sayıları bulmanızı ve bazı ölçütlere göre sıralamanızı sağlar. Lütfen önce BÜYÜK sayıyı giriniz"
      5) Oku; s1
      6) Yaz; "Lütfen KÜÇÜK sayıyı giriniz"
      7) Oku; s2
      8) Eğer (s1<s2) ise
      9) Yaz; "Lütfen önce büyük sayıyı sonra küçük sayıyı giriniz!!!"
      10) Git (4)
      11) Değilse
      12) Eğer (s1>s2) ise
      13) Yaz; "Küçükten büyüğe mi yoksa büyükten küçüğe mi sıralamak istersiniz? (K/B)"
      14) Oku; Seçim
      15) Eğer (Seçim= "K") ise
      16) Yaz; "Sadece tek sayıları sıralamak için (T)'ye, Sadece çift sayıları sıralamak için (Ç)'ye, Hepsini sıralamak için (H)'ye basın"
      17) Oku; tekçift
      18) Eğer (tekçift= "H") ise
      19) sayaç= s2
      20) sayaç= sayaç+1
      21) Yaz; &s1,"ile",&s2,"arasındaki tüm sayılar" &sayaç
      22) Değilse
      23) Eğer (tekçift= "T") ve ( s2 MOD 2 = 1) ise
      24) sayaç=s2
      25) sayaç= sayaç+2
      26) Yaz; &s1,"ile",&s2,"arasındaki tek sayılar" &sayaç
      27) Değilse
      28) Eğer (tekçift= "Ç") ve ( s2 MOD 2 = 0) ise
      29) sayaç= s2
      30) sayaç= sayaç+2
      31) Yaz; &s1,"ile",&s2,"arasındaki çift sayılar" &sayaç
      32) Değilse
      33) Eğer (tekçift= "T") ve ( s2 MOD 2 = 0) ise
      34) sayaç= s2+1
      35) sayaç= sayaç+2
      36) Yaz; &s1,"ile",&s2,"arasındaki tek sayılar" &sayaç
      37) Değilse
      38) Eğer (tekçift= "Ç") ve ( s2 MOD 2 = 1) ise
      39) sayaç= s2+1
      40) sayaç= sayaç+2
      41) Yaz; &s1,"ile",&s2,"arasındaki çift sayılar" &sayaç
      42) Eğer Bitti
      43) Eğer Bitti
      44) Eğer Bitti
      45) Eğer Bitti
      46) Eğer Bitti
      47) Eğer Bitti
      48) Git (73)
      49) Değilse
      50) Eğer; (Seçim= "B") ise
      38) Yaz; "Sadece tek sayıları sıralamak için (T)'ye, Sadece çift sayıları sıralamak için (Ç)'ye, Hepsini sıralamak için (H)'ye basın"
      39) Oku; tekçift
      40) Eğer (tekçift= "H") ise
      41) sayaç= s1
      42) sayaç= sayaç-1
      43) Yaz; &s1,"ile",&s2,"arasındaki tüm sayılar" &sayaç
      44) Değilse
      45) Eğer (tekçift= "T") ve ( s1 MOD 2 = 1) ise
      46) sayaç= s1
      47) sayaç= sayaç-2
      48) Yaz; &s1,"ile",&s2,"arasındaki tek sayılar" &sayaç
      49) Değilse
      50) Eğer (tekçift= "Ç") ve ( s1 MOD 2 = 0) ise
      51) sayaç= s1
      52) sayaç= sayaç-2
      53) Yaz; &s1,"ile",&s2,"arasındaki çift sayılar" &sayaç
      54) Değilse
      55) Eğer (tekçift= "T") ve ( s1 MOD 2 = 0) ise
      56) sayaç= s1-1
      57) sayaç= sayaç-2
      58) Yaz; &s1,"ile",&s2,"arasındaki tek sayılar" &sayaç
      59) Değilse
      60) Eğer (tekçift= "Ç") ve ( s1 MOD 2 = 1) ise
      61) sayaç= s1-1
      62) sayaç= sayaç-2
      63) Yaz; &s1,"ile",&s2,"arasındaki çift sayılar" &sayaç
      64) Eğer Bitti
      65) Eğer Bitti
      66) Eğer Bitti
      67) Eğer Bitti
      68) Eğer Bitti
      69) Eğer Bitti
      70) Git (73)
      71) Eğer Bitti
      72) Eğer Bitti
      73) Bitir


      Bana değişik, karmaşık fakat mantıklı geldi. Umarım birşeylere benzetmişimdir. Tabii anlaşılıp anlaşılmayacağı da muamma
      Yarını Bekliyoruz...


      _____________________________


      ANIME&MANGA Origin:DHadilazimdegilx Steam:dhadilazimdegilx Nintendo 3DS FC: 2337-4451-5701
      MSI Z77A-GD55 - Intel i7 2600K - Corsair H80 - 4x4GB Crucial Ballistix Tracer LP 1600Mhz CL8 1.35v - 2x Sapphire 7850OC 2GB Crossfire - Crucial MX100 256GB + 2xSamsung F3 500GB - Aerocool Xpredator X1 Evil Black - Philips 231E 23" - A4Tech X7 Klavye&Mousepad Logitech G300 Fare - Logitech X530 5+1 & Logitech G35 - Logitech F510 Gamepad & Logitech Driving Force GT - NETBOOK: Acer Aspire One AO722-C68KK

    • Yüzbaşı
      545 Mesaj
      30 Ekim 2008 20:10:56
      Bende çok istiyorum derslere katılmayı fakat sadece iş yerinde internete girebildiği için dersleri takip edemiyorum.Dersler baya bir ilerlemiş(fakat verilen örnekleri yapabiliyorum) yakın zamanda evden intenete bağlandığımda dersleri hiç kaçırmıcam söz?Yeni örnek filan var mı evde yapmaya çalışayım burada yazarım.


      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      30 Ekim 2008 20:26:30
      quote:

      Orjinalden alıntı: Hercule Poirot

      Bende çok istiyorum derslere katılmayı fakat sadece iş yerinde internete girebildiği için dersleri takip edemiyorum.Dersler baya bir ilerlemiş(fakat verilen örnekleri yapabiliyorum) yakın zamanda evden intenete bağlandığımda dersleri hiç kaçırmıcam söz?Yeni örnek filan var mı evde yapmaya çalışayım burada yazarım.


      Şimdi yarın saat 20:00 - 21:00 gibi yeni dersi yayımlayacagım ancak bir adte soru vereceğim. Onun sahte kodunu çıkarmanı istiyorum.

      10 sayı girilmesini isteyecek, En büyük ve en küçük sayıyı bulacak. Bütün sayıların toplamını ortalamaya bölecek eğer tek ise tek olduğunu belirtecek, eğer çift ise çift oldugunu belirtecek, küsüratlı ise uyarı verecek programın sahte kodunu yaz.



      _____________________________

    • Yarbay
      8956 Mesaj
      30 Ekim 2008 21:00:50
      Progr4mm3r sana bipm atmıştım ama...


      _____________________________

    • Yarbay
      2380 Mesaj
      30 Ekim 2008 21:39:20
      Emekleriniz için çok teşekkür ediyorum.
      Derslerinize bugün katıldım , yapmaya çalıştığım kadarıyla bu güne kadar yapılan şeyleri yapmaya çalıştım.

      Bu Hesap Makinası denemem:

      1	Başla 
      2 Sayısal, topla , çıkar , çarp , böl , sayı1 , sayı2
      3 Metin, s
      4 yaz,lütfen ilk sayıyı giriniz
      5 oku, sayı1
      6 yaz,lütfen ikinci sayıyı giriniz
      7 oku, sayı2
      8 yaz, topla için t , çıkar için ç , çarp için a , böl için b yazınız.
      9 oku, s
      10 topla=sayi1+sayi2
      11 çıkar=sayi1-sayi2
      12 çarp=sayi1*sayi2
      13 böl=sayi1/sayi2
      14 Eğer (s=t) ise
      15 yaz, Toplama Sonucu= &topla
      16 değilse,
      17 eğer (s=ç) ise
      18 yaz, Çıkarma Sonucu= &çıkar
      19 değilse
      20 eğer (s=a) ise
      21 yaz, çarpma sonucu= &çarp
      22 değilse,
      23 eğer (s=b) ise
      24 yaz, bölme sonucu =&böl
      25 değilse,
      26 yaz, lütfen doğru sayıları girin.
      27 eğer bitti
      28 eğer bitti
      29 eğer bitti
      30 eğer bitti
      31 bitir


      Bu 3 kenar ölçülerine göre üçgen çeşidini belirten program.

      1	başla 
      2 sayısal, ikizkenar , çeşitkenar , eşkenar , kenar1 , kenar2 , kenar3
      3 metin, s
      4 yaz, bu program girdiğiniz 3 uzunluğa göre üçgenin çeşidini size belirtir.
      5 yaz, lütfen ilk uzunluğu giriniz,
      6 oku, kenar1
      7 yaz, lütfen ikinci uzunluğu giriniz,
      8 oku, kenar2
      9 yaz, lütfen üçüncü uzunluğu giriniz,
      10 oku, kenar3
      11 eşkenar= kenar1=kenar2=kenar3
      12 ikizkenar= kenar1=kenar2 , kenar1=kenar3 , kenar2=kenar3
      14 eğer, (s=eşkenar) ise
      15 yaz, belirttiğiniz üçgen eşkanar üçkendir.
      16 eğer, (s=ikizkenar) ise
      17 yaz, belirttiğiniz üçgen ikizkenar üçgendir.
      18 değilse,
      19 yaz, belirttiğiniz üçgen çeşitkenar üçgendir.
      20 eğer bitti
      21 eğer bitti
      22 bitir


      İsim ve Soyisim isteyip sonra hitap eden program çalışması.

      1	başla 
      2 metin, isim , soyisim
      3 yaz, lütfen adınızı giriniz
      4 oku, isim
      5 yaz, lütfen soyadınızı giriniz
      6 oku, soyisim
      7 yaz, hoşgeldiniz &isim &soyisim!
      8 bitir

      Yarınki derse kadar diğerlerini yetiştirmeye çalışıcam.


      _____________________________

    • Yarbay
      2380 Mesaj
      31 Ekim 2008 00:22:12

      Hocam görüşleriniz benim için çok önemli , incelerseniz çok sevinirim.
      Bir de şunu merak ettim , eğer bitir'i en son satırda hepsini toptan kapatsak sorun olur mu? yoksa diğer bölüme geçmeden mi kapatmalıyız?
      Bir de tek ve çift sayıyı tanıtamadım bilgisayara , bunu nasil yapabiliriz hocam?



      Soru6

      1	başla 
      2 sayısal, sayi1 , sayi2 ,tek , cift
      3 metin, s
      4 yaz, 1.sayiyi giriniz (2.sayidan buyuk olmali.)
      5 oku, sayi1
      6 yaz, 2.sayiyi giriniz
      7 oku,sayi2
      8 eğer, sayi1<sayi2
      9 yaz, hata!2.sayiyi daha buyuk girdiniz.
      10 değilse,
      11 yaz, kucukten buyuge sıralama yapmak için a , buyukten kucuge sıralama yapmak icin b yazın.
      12 oku, s
      13 eğer, (s=a)
      14 yaz, &sayi1,&sayi2
      15 değilse,
      16 eğer, (s=b)
      17 yaz, &sayi2,&sayi1
      18 yaz, tek sayıları gormek icin tek
      19 yaz, cift sayıları gormek icin cift
      20 yaz, tum sayıları gormek icin tum yazınız
      21 oku, s
      22 tek= ??
      23 cift= ??
      24 tum=&sayi1,&sayi2
      25 eğer, (s=tek)
      26 yaz, &tek
      27 değilse,
      28 eğer, (s=çift)
      29 yaz, &çift
      30 değilse,
      31 eğer, (s=tum)
      31 yaz, &tum
      32 eğer bitti
      33 eğer bitti
      34 eğer bitti
      35 eğer bitti
      36 eğer bitti
      37 eğer bitti
      38 bitir


      Şirket yöneticisinden bir işçinin günlük maaşını isteyen,
      ve buna göre işçinin aylık maaşını hesaplayan programın yapay kodlarını yazınız.

      1	başla 
      2 Sayısal, gunlukmaas , aylikmaas
      3 metin, s
      4 yaz, Günlüş Maaşı Giriniz :
      5 oku, gunlukmaas
      6 aylikmaas=30*gunlukmaas
      7 yaz, Çalışanın Aylık Ücreti : &aylikmaas
      8 bitir


      Kullanıcıdan bir sayı isteyen ve kullanıcının girdiği ikinci sayıyı 1. sayının kuvveti kabul ederek hesaplayan
      Programın yapay kodunu yazınız.
      (Birinci Sayıyı 2 girdi kullanıcı ve ikinci sayıyı da 3 girdi bunu 2 üzeri 3 olarak algılayıp sonucu
      ekrana 8 olarak yazdıran program)

      1	başla 
      2 sayısal, 1sayi , 2sayi , sonuc
      3 metin, s
      4 yaz, ilk sayiyi giriniz
      5 oku, 1sayi
      6 yaz, ikinci sayiyi giriniz
      7 oku, 2sayi
      8 sonuc=1sayi(üzeri)2sayi
      9 yaz, &sonuc
      10 bitir


      Öğretmenden 3 yazılı notu girmesini isteyen ve ardından Sözlü notu kullanıp kullanmayacağını soran,
      kullanacaksa 3 tane sözlü notu soran, sözlü notu kullanmayacaksa direk 3 yazılının
      ortalamasını alan 50 den küçükse kaldı 50 den büyükse ekrana geçti yazdıran programın yapay(sahte) kodunu yazınız.

      1	başla 
      2 sayısal, yazili1 , yazili2 , yazili3 , sozlu1 , sozlu2 , sozlu3 , yaziliortalama , sozluortalama
      3 metin, s
      4 yaz, 1.sınav notunu girin
      5 oku, yazili1
      6 yaz, 2.sinav notunu girin
      7 oku,yazili2
      8 yaz,3.sinav notunu girin
      9 oku,yazili3
      10 yaziliortalama=yazili1+yazili2+yazili3/3
      11 yaz, Öğrenci Yazılı Ortalaması = $yaziliortalama
      12 yaz, Sözlü notu kullanmak istiyor musunuz? e - h
      13 oku, s
      14 eğer, (s=h)
      15 yaz, Sözlü Kullanmamayı Tercih Ettiniz.Öğrenci Ortalaması : $yaziliortalama.
      16 Eğer, $yaziliortalama>50
      17 yaz, Öğrenci bu dersten başarılı oldu!
      18 Eğer, $yaziliortalama<50
      19 yaz, Öğrenci başarılı olamadı.
      20 bitir eğer
      21 bitir eğer
      22 eğer, (s=e)
      23 yaz, 1.sözlü notunu girin
      24 oku, sozlu1
      25 yaz, 2.sözlü notunu girin
      26 oku, sozlu2
      27 yaz, 3.sözlü notunu girin
      28 oku, sozlu3
      29 sozluortalama=sozlu1+sozlu2+sozlu3+yazili1+yazili2+yazili3/6
      30 Eğer , sozluortalama>50
      31 yaz, Öğrenci yazılı ve sözlü not ortalaması ile başarılı oldu.
      32 eğer, sozluortalama<50
      33 yaz, Öğrenci yazılı ve sözlü not ortalamasında başarılı olamadı.
      32 bitir eğer
      33 bitir eğer
      34 bitir




      _____________________________

    • Yarbay
      3711 Mesaj
      31 Ekim 2008 04:30:35
      hocam c derslerinin başlamasını sabırsızlıkla bekliyorum


      _____________________________

    • Yarbay
      2282 Mesaj
      31 Ekim 2008 05:58:23
      Evet bugün c dersleri var... Bekliyorum



      _____________________________

    • Yüzbaşı
      965 Mesaj
      31 Ekim 2008 17:50:03



      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      31 Ekim 2008 18:36:07
      YENİ DERSİMİZ BİRİNCİ SAYFADA İLK MESAJA EKLENMİŞTİR.

      @Son Derece;

      Metinleri yazarken tırnak içine al Örn: Yaz; "Merhaba ",&isim.


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Progr4mm3r -- 31 Ekim 2008; 18:39:55 >
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      965 Mesaj
      31 Ekim 2008 18:48:57
      Yazdığınız programı msdos komut isteminde çalıştırırsanız programı görme imkanınız olur. Aksi takdirde programı açar açmaz kapanır.


      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      31 Ekim 2008 18:50:05

      quote:

      Orjinalden alıntı: Drizz

      Yazdığınız programı msdos komut isteminde çalıştırırsanız programı görme imkanınız olur. Aksi takdirde programı açar açmaz kapanır.


      Şimdilik uygulamaya geçmediğimizden zaten kodları kopyala yapıştır ile çalıştırmaya çalışmayalım...


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      572 Mesaj
      31 Ekim 2008 18:54:12
      Sormak istediğim bişey var:

      Bununla :
       
      #include <.......>
      main()
      int sayi1;
      printf (%d,&sayi1)
      scanf(%d,&sayi1)
      getch();

      Bu:
       
      #include <.......>
      main()
      int sayi1;
      cout<<"Sayi Gir.";
      cin>>sayi1;
      system("pause");




      arasında ne fark var??
      ben ikinciyi kullanıorm ve ona alıştım diğerinden ne farkı var ve biz neden 2.yi kullanmıyoruz??



      _____________________________

Sayfa:   <<     < önceki   1 2 3 [4] 5 6 7   sonraki >     >>
Tüm Forumlar >> Web Tasarım - Programlama >> Yazılım Geliştirme >> Delphi / C++ /Vb >> ##### P.R.O.G.R.A.M.L.A.M.A. .D.E.R.S.L.E.R.İ #####
Sayfaya Git:
Sayfa:
Facebook Sayfamız
Foruma Git
Bölümde Ara
Reklamlar
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.