Şimdi Ara

FATURALI ORJİNAL KLON TELEFONLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
16.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • angora telekominikasyondan alınmış nokia ve kvk garantili N95 e yasal uyarı geldi ayın 23 ünde kapatılacak diye.telefon klon değil arkadaki,ekrandaki ve faturadaki imeiler aynı.telekominükasyon kurumunun sitesinde klon telefon kapatılır klonlanan telefon 1 hatla görüşmeye açılır diyor.bu kadar saçma bir yasa daha olamaz.2 haftadır uğraşıyorum internette aynı sorunu yaşamış 10000lerce insan var bu insanlar dikkate alınmıyormu?

    internette şöyle birşey buldum durumum takamen aynı


    Adapazarı ilçesinde yaşayan Sena Türk`ün bir cep telefonu bayiinden 635 YTL`ye satın aldığı cep telefonu, klonlu olmadığı halde Telekomünikasyon Kurumu tarafından görüşmeye kapatıldı. Alışveriş faturası olmasına rağmen telefonunun görüşmeye kapatılması üzerine Sena Türk, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü İl Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı`na başvurdu. Türk, ürününün ayıplı mal durumuna düştüğünü belirterek sorunun giderilmesini talep etti.

    Cep telefonunun satışını yapan iş yeri ise hakem heyetine verdiği savunmasında, Telekomünikasyon Kurumu`nun kayıt dışı cep telefonları ile ilgili başlattığı uygulama sırasında alış ve satış faturası olmasına rağmen cep telefonlarının klonlandığı gerekçesiyle görüşmeye kapatıldığını belirtti.

    Telekomünikasyon Kurumu, hakem heyetine gönderdiği yazıda, yasal yollardan ithalatı gerçekleştirilen ancak IMEI numarası klonlanarak başka cihazlarda kullanılan ve kurum tarafından yönetmelik kapsamında eşleştirme yapılarak sadece MSISDN(cep telefonu numarası) ile kullanılmasına izin verilen yasal cihazların ayıplı mal olarak değerlendirilmemesi gerektiği kaydedildi. Yazıda, yasal cihazlara ait IMEI numaralarının klonlanması halinde satıcı ve ithalatçının sorumlu tutulmaması gerektiği ifade edildi.

    Tüketici Hakem Heyeti ise klonlanmış telefonların Tüketicinin Korunması hakkındaki kanunda tanıtma ve kullanma klavuzu şartlarına uymadığı gerekçesiyle ayıplı mal olarak değerlendirilmesine karar verdi. Tüketicinin ve satıcının klonlamada katkısının bulunmadığından sorumlu tutulamayacakları yönünde görüş bildiren hakem heyeti, Türk Telekomünikasyon Kurumu`nun tüketiciyi mağdur etmeyecek yollar bulması gerektiğini vurguladı. Hakem heyeti, Sema Türk`ün kapatılan telefonunun Telekomünikasyon Kurumu tarafından tüm GSM oparatörlerine ve tüm numaralara açılmasına karar verdi.


    hakem heyetini aradım telefon kapanmadan başvuramayacağımı söylüyor adama yukarıdaki yazıyı anlattım karar verilse bile açılıp açılmayacağını bilemem diyor

    1420 lira faturalı telefon tek hatla mı kullanılacak nu kadar saçma iş olamaz

    başına böyle birşey gelip telefonu tüm hatlarla kullanabilen var mı?



  • foırumda bilgisi olan kimse yok mu arkadaşlar
  • eskiden ne güzeldi kayıt mayıt olayı yoktu bi de bu dert çıktı başımıza
  • Faturası olan klonlu telefonlar ile ilgili olarak telekoma başvurulduğunda kullanmakta olduğunuz telefon numarası ile o telefon eşleştiriliyor. O telefonda artık başka numaralı hat kullanamıyorsunuz. Durum malesef böyle.
    Sinir bozucu bir durum. Telekomun bu duruma çözüm bulmaması insanları mağdur ediyor. Hiç sevmediğim bir söz ama malesef burası Türkiye.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: akay635

    Faturası olan klonlu telefonlar ile ilgili olarak telekoma başvurulduğunda kullanmakta olduğunuz telefon numarası ile o telefon eşleştiriliyor. O telefonda artık başka numaralı hat kullanamıyorsunuz. Durum malesef böyle.
    Sinir bozucu bir durum. Telekomun bu duruma çözüm bulmaması insanları mağdur ediyor. Hiç sevmediğim bir söz ama malesef burası Türkiye.


    peki ya telefon çift sim kartlı ise o zaman nasıl bir uygulama olacak? eskiden sadece tek sim kartlı telefonlar vardı ve bu uygulama ona göre geliştirildi ama şimdi çift sim kartlı telefonlar var eğer böyle bir durum çift sim kartlı telefonda meydana gelirse sadece tek sim kart ile mi kullanılabilnecek bu telefon?
  • Çift sim kartlı telefonlarda iki ayrı imei numarası var. Yani iki ayrı telefon gibi düşünebiliriz. Eğer imei numaralarından birisi klonlu ise diğer imei numarasını etkilemez.
  • Olaya birde şu yönden bakın bu uygulama çalıntı telefonların kullanılmaması için çıkartılmış birşey. IMEI nasıl klonlanıyor bilmiyorum ama çoğu sitede bu kodun açıkça forumlarda yazılması yasak . (Kişinin kendi güvenliği için) Şimdi senin IMEI numaranı sans eseri bulup kopyalama olasılığı kaç trilyonda birdir bilemiyorum . Bir şekilde IMEI numaranı vermişssin. Aslında kullanıcı hatası bile denilebilir bu olaya. Burası Türkiye dedirten tarafı Telekomünikasyon Kurumunun klonlanmış IMEI li telefonları kapatması değil kapkaçın bir sektör haline gelmiş olmasıdır.
  • Kizilsultan, telekomun klonlu telefonları kapatması doğru bir iş. Buna karşı değilim. Fakat elinde faturası olan bir kişinin telefonunu sadece tek bir numara ile eşleştirmesi doğru değil. Telekom buna bir çözüm bulmalı.
    Yanlış anlaşılmamak adına bir açıklama yapayım dedim.
  • iş arkadaşımın faturalı nokia 6131'ide kapandı aynı şekilde.
  • tek hat ile eşleştirme için başvurdum 1 kasımda 10 gündür açılmadı lanet olsun böyle işe.avusturyada tanıdıklar var burda imei kontrolü falan yok diyor adamlar bizim kaz kafalılarda faturalı telefonu kapatsın
  • halen açılmadı ya n95 masada duruyor ve sadece çalar saat olarak kullanıyorum
    ulan ne pislik herifler ya hem orjinal telefonu sırf biri kafadan sallayarak imeimi buldu diye kapattılar hem de salak önerilerini kabul ediyorum 1,5 aydır açmıyorlar allah belalarını versin ya ne yapmalıyım arkadaşlar bir akıl verin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: webaslan

    halen açılmadı ya n95 masada duruyor ve sadece çalar saat olarak kullanıyorum
    ulan ne pislik herifler ya hem orjinal telefonu sırf biri kafadan sallayarak imeimi buldu diye kapattılar hem de salak önerilerini kabul ediyorum 1,5 aydır açmıyorlar allah belalarını versin ya ne yapmalıyım arkadaşlar bir akıl verin


    daha önce servise filan verdin mi telefonu? en ufak bir şey için bile olsa?
  • kardeş aynısı benm başıma geldi 2 yıl önce 750 ytl verdiğim
    w810 uma aynı mesaj geldi.
    her yolu denedik
    İl özel idare müdrünün yanına gittik.Hiç bişe yapamazsınız diyo.
    Bir satıcının müşterisi telefonu aldığı gün geri gelmiş
    böyle böyle mesaj geldi diye.
    Onda bile bişe çıkmadı diyor adam.
    şimdi tek hattan kullanıyoz bakalım
  • ayrıyetten şöyle bir yöntem var
    söylemekten hoşlanmıyorum ama
    gidip telefona imei çaktıracaksın 10 ytl ye
    bi nevi kendine yapılan şerefsizliği sende başkasına yapacaksın
    tabi buda vicdan meselesi biraz
  • evde yatan eski bozuk ceptelin imei sini aktarabilir miyiz peki yeni tele
  • quote:

    Orjinalden alıntı: volkankilicoglu

    evde yatan eski bozuk ceptelin imei sini aktarabilir miyiz peki yeni tele


    İmei klonlama hukuken yasal değil. Ama illa yapılacaksa da en sağlam yolu bu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: volkankilicoglu

    evde yatan eski bozuk ceptelin imei sini aktarabilir miyiz peki yeni tele

    Bi ihtimal ama telefoncular artık yanaşmıyorlar pek.
  • yanaşan telefoncular varda
    mesela ben w810 a 1110 un imesini çaktırdığım zaman
    w810 ne MMS gönderiyo nede nete girebiliyo.
    turkcell ayar için mesaj attığında
    1110 un ayarlarını -varsa tabi- gönderiyo.
    o zmanda konuşup mesaj yazmaktan başka işe yaramyo
  • imei çaktıracaktımda n95 e yapamıyoruz diyor adam neden anlamadım sittemi zor mu çözülüyormuş ne
    ben onu geçtim arkadaşlar tek hatla kullanalım dedik 1.5 aydır açılmadı problem bu asıl ya hiç açılmazsa o zaman kafayı yerim
  • valla arkadaşlar ben de teknosadan general mobile dst 33 cep telefonu almıştım. bana da 4 ay sonra geldi klon telefon diye mesaj. aramadığım yer kalmadı. tek hatla çalışır oldu telefon. yeter ulen dedim kendi kendime vurdum telefonu duvara. tavsiye ederim. ben o telefona tek hatla çalışsın diye 300 ytl bayılmadım. kullanmam daha iyi. dışını da söktüm zaten. elimde duruyor valla devresi. işine yarıcak varsa gönderebilirim başa gelmişse çekiceksiniz. ya da bir tane alamancı falan bulcaksınız yurt dışında yaşıyan ya hediye etçeksiniz ya da satçaksınız. en azından parayı kurtarırsınız.

    geçmiş olsun valla ne diyelim. şemsiye her yerde açılmaz...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.