Şimdi Ara

En iyi çay markası hangisi? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.478
Cevap
67
Favori
557.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Birkaç kez burada övüp tavsiye ettiğim "Şölen" marka çayı almaktan vazgeçmiş bulunuyoruz, artık eski tadı kalmamış, ve çok saatlerce kaynayıp da acıyan çay tadı gibi geldiği için başka çay arayışlarına girdik. Ve son denemelerimde özellikle çaykur (hemşin) ve karali'nin organik çayları bir enfes. Hem içimi rahat, tıkamıyor sizi hem de lezizliği damağınızda diğerlerine nazaran daha çok kalıyor tecrübelerime göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 10 Ocak 2015; 21:06:46 >
  • Çaykur turist çayı iyidir. Çaykur'un organik rize ve organik hemşin diye iki çayı var, onlar da iyidir.
  • Doğuş
  • hemen hemen hepsini içtim.en güzeli çaykurun yeni altın poşet çayı bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çaykur turist çayı ve lipton doğu karadeniz benim favorim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Ben azeri türküyüm, cidden türk çayı içemiyoruz tadı acı ve kokusu güzel değil, azeri çayı iran çayı, hindistan çaylarını içiyoruz, sizin tabirinizle kaçak çay diyorlar, ahmed tea vs bunlarda çok güzel.

    Asıl kaçak çay acı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çaykur Rize Turist Çayı + Çaykur Tomurcuk Çayı + Karali Filiz Çayı. Karıştırın bunları. Orta sertlikte, güzel aromalı ve güzel kokulu oluyor. Sertliği arttırmak için Karali Filiz Çayı miktarı arttırılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çaykur Turist çayı alıyorum.
    Lipton sarı paketli olanı da ara sıra alıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaçak çay

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lipton doğu Karadeniz bergamot aromalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevlana + ahmad tea earl grey
    Twinings

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çaykur'un 42 nolu Tirebolu çayı vardı geçen yıl. İçtiğim en güzel çaylar ondandı. Ne olduysa daha bulamıyorum bu çayı.
  • 22 yaşındayım şimdiye kadar 1 bardak bile çay içmedim :) Sevmiyorum Tiksiniyorum.
  • 1. sınıf kaliteli çay, Yunnan çayıdır. Pu-Erh çayı da deniyor. Yalnız çok sahtesi var dikkatli olmak gerek. Size orjinalini nereden anlıyacağınızı yazarım şimdi. İlk önce ön bilgi gerek. Çin'in Yunnan dağlarında yetişir. Başka yerde bu kalite elde edilemiyor. Siyah çaydır bu.

    Çay, şarap gibidir. Fermante edilir. Yıllandıkça değeri artar. Mesela 50 yıllık bir Pu-Erh çayı (250 gramı) yaklaşık 10.000 dolara açık artırmada satılır. Bu çayların üstünde fermante edildiği yıl yazılıdır. Damga pulu gibi bir sertifikası vardır. Çin'e müzayedelere sırf bu çayı almaya gidenler vardır. Bu bir kültür, kendine has bir entellektüel kalitedir. Bizde bu pek bilinmez malesef. Kapitalizmin, bilhassa İngiliz'lerin bize kakaladığı çayları kalite adına tüketiriz biz. Çünkü Avrupa hayranıyızdır. Yazık..

    Çin, bu çayın kalitesini korumak için özel gayret gösteriyor. Devlet, kontrol ve fermante yılı damgasını özel şirketlere vermemiş. Çin denilince hep ucuz mallar akla geldiği için bu çayı direk Çin'den almaya korkuyor insanlar.

    Size bir link vereceğim. Bu çayı ebayden alabilirsiniz. Ben hep oradan sipariş ediyorum ve geliyor.

    http://www.ebay.de/itm/2001yr-Yunnan-Yiwu-TongQing-Hao-Aged-puer-Puer-Puerh-Cake-Ripe-Tea-357g-/390838346578?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item5affc7e352&_sid=2048038

    Pu Erh Cace veya Yunnan Cace diye aratırsanız karşınıza çıkar. Kek şeklinde olanları güzel oluyor çünkü bu şekilde fermante ediliyorlar ve bu şekil, binlerce yıllık bir gelenektir. Toz şeklinde olanlar orjinal değildir. Kek şeklinde alırsanız kendiniz de saklayıp devam yıllandırabilirsiniz. Eğer bu çayı aldıktan sonra devam yıllandırmak istiyorsanız muhafaza şekli hakkında ön bilgi edinmenizi tavsiye ederim. Rutubet miktarı ve ısı derecesi uygun olması gerekir. Torunlarınıza miras kalırsa büyük bir servet ediyor bu çaylar.

    Bu çayı normal Türk çayını demler gibi demliyorsunuz. Çaydanlığın içine KEK'ten bıçakla bir parça kırarak atın ve üstüne sıcak su dökün. 5-10 dakika sonra hemen demini veriyor zaten. Çok güzel bir tadı var. Şekersiz içmenizi veya az şekerli tavsiye ederim. Türk çaylarında olan o tipik acılık tadı baskın değildir. Topraksı hoş bir tad bırakıyor damakta.

    Youtube'de nasıl fermante edildiği ve açık artırmaların görüntülerini aratıp izleyebilirsiniz. Aratırken türkçe kelimeler kullanmayın bulamazsınız zira Türkiye'de bu bilinmez.




  • Lipton yellow label tea.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çay tiryakilerine ve denemiş olan arkadaşlara soruyorum.Bu 2 çay arasındaki fark nedir. ikiside çaykur filiz. biri normal filiz diğeri catering filiz. catering daha ucuz.ona göre sipariş vericem.30 tl indirim kodu göndermişler. http://www.avansas.com/...-filiz-cay-1000-gr.htmlhttp://www.avansas.com/...liz-cayi-1kg-tekli.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lipton bence.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çaykur tiryaki ve tirebolu42 ama favorim tiryakidir.
  • 100 GRAMLIK KARTON KUTUDA KLASİK ÇAYKUR RİZE
  • GÜNEYCE ÇAY. En iyisini arıyorsanız GÜNEYCE Derim.
     En iyi çay markası hangisi?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.