Şimdi Ara

TAVAN ISI VE SES YALITIMI KONUSUNDA YENİ TEKNİKLER (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
5
Favori
125.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Kayanka Bauhausa git..Laminatların oldugu bölümde taban için ince XPS yalıtım plakaları satılıyor...Yeşil renkli Alman malı..Laminatların tabanına koyuluyor..Çok kaliteli..Fiyatınıda yazıyorum 5 M2 lik pakedi 24 Lira...Alıp evin en çok soguk olan dış duvarlarına içeriden yapıştır.Mukavva kalınlıgında çok güzel . Sonra üzerine ince bir alçı sıva çek eklem yerleri kaybolsun Üstüne güzel bir boya ev hazır...Kaliteli bir malzeme..Ancak fiyatıda güzel...Saygılarımla..Pendikte ısınma zorlugu ceken zıraat mühendisi bir arkadaşım iki yıl önce yaptı...Çok çok memnun..Mükemmel ısınıyor...Onu görüp diger komşuları kendileri yaptılar..Ustalık bir şey yok..Duvarların ve tavanın iç kısmına kendin yapıştır....En üstede eklem yerlerine çok ince alçı tamam.....Bu dedigimi blogdaki ögretmenler, avukatlar...Bütün komşular. Pazar günleri toplanıp yaptılar....Gaz gittikçe pahalanıyor..Yalıtıma giden para boşa gitmiyor...Kat kat geri geliyor.. DEVİR TASARRUF DEVRİ....ENERJİ DEVAMLI PAHALANIYOR:::::.Biliyorsunuz...

    Zaman içersinde faydası oldu mu ? Ne kadar ? Faturaya yansıdı mı ? Soğuğu kesti mi ? Yıllar sonra iyiki yaptım deniliyor mu ?




  • Yıllar sonra cevap.......Bütün soruların cevabı evet...Hiç bir zorluğu yok...Ustalık bir durum yok...Tasarruf oranı her kış için % 40 basitçe yazıyorum... Kış ayları 300 Lira yakan kombi 120 lira eksik ayda 180 Lira yakıyor..... En çok 2 yılda yapılan masraf yakıt tasarrufu ile çıkar... .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Yıllar sonra cevap.......Bütün soruların cevabı evet...Hiç bir zorluğu yok...Ustalık bir durum yok...Tasarruf oranı her kış için % 40 basitçe yazıyorum... Kış ayları 300 Lira yakan kombi 120 lira eksik ayda 180 Lira yakıyor..... En çok 2 yılda yapılan masraf yakıt tasarrufu ile çıkar... .

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: askiseven

    arkadaslar ellerinize sağlık yararlı bi konu olmuş bende bu konuda araştırma yapıyordum İZOBİR diye bir firma gördüm fena değil fakat biraz daha sorup soruşturayım dedim bilgisi olan varmı bunu evin içine yaptırmak istiyorum tavan duvar ve yer acaba bunun üstüne boya yapılırmı bu konu da bilgisi olanlardan yorum ve başka tavsiyesi olanlar varsa bekliyorum simdiden teşekkürler

    * * * * * *

    Evet İZOBİR FİRMASI NIN ürününü kullanan oldu mu ? Konuyu güncel tutalım bence. Su YALITIMI hakkında deneyimi olanlar yazarsa sevinirim. Teşekkürler.
  • Üstte yazdığım en basit, en kolay ve en ucuz yoldan evin içinden yapılan ısı yalıtımı....Biraz daha masrafı göze alırsanız daha mükemmeli var..Okuyunuz..Bir çok yerlerde satılıyor...İstanbul da Zeytinburnu Demirciler Sitesi tam yeri...1 Cm kalınlığında ve geniş plakalar halinde sert yalıtım levhaları var.. XPS plakalar... Onlardan alacaksınız..En basit şekilde evin dış duvarlarının iç kısımlarına kalekim veya özel yapıştırıcısı ile düzgünce yapıştırın..Evin bütün dış duvarları içeriden kaplansın..Tabana laminatların altına yine bunları döşeyin..Tavan zor olur.....İsteğinize bağlı..Çatı katta oturuyorsanız kesin ve kesin tavanıda yapacaksınız.....Plakaları yapıştırdık. üzerine ince bir şekilde..Bir kurşun kalemin yarım kalınlığı kadar alçı sıva çekin..Islak halde .Üzerine tabandan tavana plastik mantolama filesini bastırıp gömün..Sonra üzerini bir alüminyum mastarla düzeltin...File tamamen içine gömülecek...Tertemiz düzgün beyaz duvar oldu...Bir hafta iyice sıva kurusun....Üzerine ne isterseniz o renk boya çekin..İşlem tamam.... Bu dediğim evin ömrü kadar gider....Yapın ve unutun...Kolay gelsin...EV DOLU İÇİNDE YAŞANIYOR İSE , EŞYA VARSA EŞYALAR KENARA ÇEKİLİP HER GÜN BİR DUVARI YAPILIR...1 HAFTADA İŞLEM TAMAM.. Adım hıdır, elimden gelen budur.....Kolay gelsin..... Saygılarımla....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Üstte yazdığım en basit, en kolay ve en ucuz yoldan evin içinden yapılan ısı yalıtımı....Biraz daha masrafı göze alırsanız daha mükemmeli var..Okuyunuz..Bir çok yerlerde satılıyor...İstanbul da Zeytinburnu Demirciler Sitesi tam yeri...1 Cm kalınlığında ve geniş plakalar halinde sert yalıtım levhaları var.. XPS plakalar... Onlardan alacaksınız..En basit şekilde evin dış duvarlarının iç kısımlarına kalekim veya özel yapıştırıcısı ile düzgünce yapıştırın..Evin bütün dış duvarları içeriden kaplansın..Tabana laminatların altına yine bunları döşeyin..Tavan zor olur.....İsteğinize bağlı..Çatı katta oturuyorsanız kesin ve kesin tavanıda yapacaksınız.....Plakaları yapıştırdık. üzerine ince bir şekilde..Bir kurşun kalemin yarım kalınlığı kadar alçı sıva çekin..Islak halde .Üzerine tabandan tavana plastik mantolama filesini bastırıp gömün..Sonra üzerini bir alüminyum mastarla düzeltin...File tamamen içine gömülecek...Tertemiz düzgün beyaz duvar oldu...Bir hafta iyice sıva kurusun....Üzerine ne isterseniz o renk boya çekin..İşlem tamam.... Bu dediğim evin ömrü kadar gider....Yapın ve unutun...Kolay gelsin...EV DOLU İÇİNDE YAŞANIYOR İSE , EŞYA VARSA EŞYALAR KENARA ÇEKİLİP HER GÜN BİR DUVARI YAPILIR...1 HAFTADA İŞLEM TAMAM.. Adım hıdır, elimden gelen budur.....Kolay gelsin..... Saygılarımla....

    * * * * * *

    Kardeşim Teşekkür ederim vakit ayırıp yazdığınız için. Okuyorum internetten ancak çoğu reklam. Ben özellikle su yalıtımı hakkkında tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Ses yalıtımı önemli değil sessiz bir yer zaten. Su rutubet YALITIMI izalasyonu çok önemli benim için ve ikinci planda ise ISI YALITIMI biraz serin bir yer. Kışın ısı kaybı olmasın camlar Fransız Cam ve yüksekte serin biryer. Ev yeni yapıldı giriş kat, tuglalar örüldü, iç - dış sıva olmadı henüz. Pencere ve kapılar henüz yok. Sadece tuğlası örülmüş halde. Ev kuzeye ve güneye bakıyor. Doğusunda pencere yok. Batısında mutfak camları var, lw - wc camları var. Bu şartlar karşısında nem ve ISI izalasyonu araştırıyorum. Bayır aşağı olduğu için kışın yağmurlar arka bahçeden bina temeline gelip zarar verebilir. Drenaj etkili olmadı bahçe duvarının altında kaldı. istanbulda otursam Zeytinburnuna gider araştırırdım ancak Bursa merkezde oturuyoruz burada nem için çözüm odaklı neresi var , gerçekten işe yarar mı, para tuzağı mı bilmiyorum. Kişilerin izalasyon konusunda mantolama konusunda tecrübelerinden yararlanmak için fikir almak için soruyorum. Konu hakkında fikri ve tecrübesi olanlar yazabilirler. Yazdığım için teşekkür ederim kardeşim. ALLAH RAZI OLSUN.




  • aprtman çatı arasına cam yünü döşetmeyi düşünüyoruz ama cam yünü döşendiği zaman üzerine basmamak gerekiyomuş asansör bakımları için illaki girilecek basıl bir çözümü olur kremit altına döşense faydası olurmu , yoksa cam yününden vazgeçip taş yünü plakları mı düşünelim daha önce çatıya bu tür uygulamalar yaptıran oldu mu acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salon ile kendi odam arasindaki 3 metrekarelik (ortalama) camekan kisim icin ses yalitimi yaptirmak kaca patlar bana?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melih06

    Ben de ısı ve ses yalıtımın panetti adlı bir ürünler yaptıracağım, panettiyi parke altına serdireceğim, 0,25 mm kalınlığında döşünecek, m2 fiyatı 6.90 TL, kuzeye bakan duvarlar için ise yine 0,5 mm kalınlığında panetti uygulaması yaptırmayı düşünüyorum, bu ürünün m2 fiyatı ise 12.30. Ayrıca bundan daha ucuz olan bir de yalıtım sıvası varmış, ısı yalıtımı yaptıracağım yer, güzel sonuçlar alıyoruz, bu ürünü de uygulatabilirsiniz dedi. Benim merak ettiğim, panetti uygulaması yaptıran var mı, nasıl bir sonuç aldılar? Bu ve buna benzer videolar dışında bir bilgi bulamadım. Firmanın internet sitesinin incelediğimde ürünlerinde çok iddialılar.


    https://www.youtube.com/watch?v=e3nnGIaAIxw

    Selamlar panetti uygulaması yapabildiniz mi? Yaptıysanız nasıl bir sonuç aldınız ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • melih06 M kullanıcısına yanıt

    Selamlar panetti uygulaması yapabildiniz mi? Yaptıysanız nasıl bir sonuç aldınız ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sibelkarul S kullanıcısına yanıt
    Merhaba 1 hafta önce laminant parke altına 8mm kalınlıkta panetti döşettirdim. Önceden salonumun tabanı apartman boşluğuna denk geldiği için parkeye çorapla uzun süre oturuyorken basamazken bu 8mm panetti ile çözüldü. Havaların İzmir de soğumasını bekliyorum. Ama önceden salonda battaniye ile kombi açıkken otururken tshirt ile oturuyorum. Malzeme sert olduğu için parke kilitlerinde esnemede olmaması güzel oldu.
  • Sağ olun bilgi için. Aslında ben daha çok ses sorununa çözüm olup olmadığını merak ettim. Bende 5 mm aldım parke altına uygulayacağız. Bakalım inş bizde güzel sonuç alırız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.