Şimdi Ara

MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD35VA KIRIGAMINE INVERTER DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
2
Favori
46.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen hafta içerisinde İzmir Buca Mitsubishi yetkili satıcısından bu ürünü aldım, çok fazla araştırmadım ürün markalı olduğu için iyi olduğunu düşündüm. forumdonanim haberde klima bölümünü görünce sizlerden klima hakkındaki fikirlerinizi öğrenmek istedim.


    Ürün Özellikleri

    MSZ-FD Kirigamine Duvar Tipi Split Klima Serisi

    Mitsubishi Electric Klima Sistemleri yeni Kirigamine Serisini yüksek enerji verimi ve sessizlik arasında mükemmel uyumu yakalamak için geliştirmiştir. Japonca doğal hava ve konforun diğer adı olan Kirigamine klima teknolojisinde de en üst noktayı göstermektedir.

    2.5 kW ve 3.5 kW kapasiteli iki modeli bulunan Kirigamine Serisi soğutmada 5.15, ısıtmada 5.25 değerlerine ulaşan COP’siyle enerji tasarrufunda en üst noktaya ulaşmaktadır. Standart bir A Sınıfı klimadan bile yaklaşık %60 daha fazla enerji verimi sağlamaktadır. 3.5 Kw kapasiteli modelde inverter çalışması ile ısıtma kapasitesi 6.3 Kw’a kadar çıkabilmektedir.
    -10 °C dış hava sıcaklığına kadar soğutma yapabilen seri -15 °C dış hava sıcaklığına kadar da ısıtma yapabilmektedir. Comfort Plus modellerinde ise ısıtma aralığı -20 °C dış hava sıcaklığına ulaşmaktadır. Sessiz çalışmada iddaalı olan Mitsubishi Electric bu seride ses seviyesini 20 dB’e düşürmüş ve endüstrideki en düşük ses seviyesine ulaşmıştır.

    I-SEE Sensör fonksiyonuna sahip olan seride bu özel göz 150º ’lik geniş bir açıyla döşeme ve duvar sıcaklığını ölçerek otomatik olarak bir yandan diğer yana hareket eder. Konvansiyonel klimalar iç ortam sıcaklığını sadece emiş hava sıcaklığını kullanarak kontrol ettiği için insanların hissettiği sıcaklıkta önemli bir rol oynayan döşeme seviyesi sıcaklığı gözden kaçabilir. I SEE Sensör yaşam alanlarında konforu sağlamak için döşeme sıcaklıklarını tarar. Isı farklılığı olan bölgeleri tespit ederek ısıyı o bölgeye yönlendirir. Böylece oda içinde daha homojen bir ısı dağılımı gerçekleşir. I-See sensör’ün yanı sıra “Bölge Ayarı” fonksiyonuna sahip olan bu yeni seri bir tek düğme ile odanın sağ, sol ya da tümünü seçmenize imkan vererek verimli ve enerji tasarruflu ısıtma ve soğutma yapmaya imkan tanır.

    Filtreleme sistemi de geliştirilen seri ön filtre olmasının yanında ayrıca 2 adet Plazma Hava Temizleme Fonksiyonuyla donatılmıştır. Bu fonksiyonlar havadaki nano boyutundan mikron boyutuna kadar tüm kirli partikülleri yok eder. Plazma Elektrot Ünitesi ozon ve plazma oluşturmak için elektro-boşaltma sistemi kullanılır. Ozon ve plazma ve iki özel filtre arasındaki işbirliği dinamik bir plazma hava temizleme fonksiyonu oluşturur. Plazma Koku Giderme Filtresi platin katalizöre sahiptir. Yaklaşık 3000 m2 lik bir yüzeyde 1 nanometre kadar minik delikler havadaki küçük, kötü kokulu maddeleri yakalar, sonra plazma elektrot ünitesi ve filtrenin içindeki platin katalizörün içinde oluşturulan ozon gücüyle kokuların kaynağı yok edilir. Ayrıca ’Anti Alerjik Elektrikli Enzim Filtresi’’ eklenmiştir. Filtreye doldurulan statik elektrik gücü ve plazma elektrot ünitesinde oluşturulan plazma ile bakteri, polen ve havadaki diğer alerjenler yakalanır, bunlar daha sonra filtredeki enzimle etkisiz hale getirilir.

    Kirigamine Serisi küf sporunun gelişimine son vermek üzere dizayn edilmiş ‘’Küf Yok Edici’’ fonksiyonu sahiptir. Plazma Elektrot Ünitesinde oluşan ozon küf gelişim hızını neredeyse %20 azaltarak küf sporlarıyla savaşır. Soğutma çalışmasından sonra Plazma Elektrot Ünitesi iç ünitenin içini ozonla doldurur. Ozon(O3) çok kararlı bir molekül değildir. Yavaş yavaş ve doğal bir şekilde oksijene(O2) dönüşür. Dönüşme sırasında üretilen saf oksijen organik ya da inorganik maddeleri güçlü bir şekilde oksitler böylece sterilizasyon ve koku giderme etkisi oluşturur ve klima içinde küf oluşması engellenir.


     MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD35VA KIRIGAMINE INVERTER DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA







  • Arkadaşım lütfen KLİMACISINIZ milleti yanlış yönlendirmeyiniz.... ben 12000 gc modeliyle 25 m2 alanı 10C den aşağı dış hava sıcaklığı düştümü ısıtamıyorum. bu kadar olmaz klimaplus firması görmüyormusunuz bayiinizin yanlış yorumlarını... art ve dominik arkadaşlar.. ne diyor bu arkadaşımız. hiçmi uyarmıyorsunuz.. beni biliyorsunuz, bana yazımı buldurtmayın ben zamanında yazdım fd serisinin eer cop açısından en performanslı klima olduğunu.. bu açıdan tüm klimalardan üstündür.. ve mitsubishi düşmanı değilim bu şekilde değerlendirin.. bilgiçlik taslamıyorum . haddimde değildir .. doğruya doğru eğriye eğri.. diğer arkadaşlarda değinmiş.. önceleride defalarca söylendi . klimalar devamlı çalışamazlar yükselebildikleri btu kapasitesinde. nasıl ısıtma nominal başlangıç kapasitesi 10918 olan fd25 klima 40 m2 alanı ısıtacakmış.. lütfen ... 40m2 alanı ısıtmak için en az kaç bin btu lazım olduğunu lütfen klimacı arkadaşlar yazsınlar.

    albani abi bildiğim kadarıyla üstüme vazife değil size cevap vermek ama 25 denince 9000btu 35 denince 12000 btu aslıysa 25x3412=8530 -- 35x3412=11940 btu. yuvarlandımı bu rakamlar çıkıyor bende birde sharp var düz 9600 btu oda 25 sınıfında bu şekil değerlendirebilirsiniz. doğrusunu gene ustalar bilir.. ben onlardan aldığım bilgilerin sağlamasını yaparak yazıyorum..


    amacımda arkadaşı kırmak değil. aslında kızdığım konu klimacı bir arkadaşın bu şekilde yazmaması gerekir..ben yazsam neyse klimacı değilim mal bulmuş magribi gibi malımı övsem gene neyse.. ama gıcık oluyorum bu tür yönlendirmelere.. benim gibi pc özürlüsü biri bile inceleyerek konuyu ayırt edebilyorsa.. ben kasıt ararım artık.. çünkü bu arkadaş hakkında en iyi düşüncem klima plus un sitesindeki yanlış değerleri hala düzeltmemiş olmasıdır.. ama klimacı biri bu konulara hassasiyet göstermelidir.

    http://forum.donanimhaber.com/m_3306812/mpage_90/key_//tm.htm#27939248
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Öncelikle cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Klima Plus sitesinde klima seçici diye bir bölüm var, bugün onu denedim çıkan sonuç şu:

    Isıtma ihtiyacınız: 11269,44 btu/h

    Soğutma ihtiyacınız: 10402,56 btu/h

    sayfanın da linkini vereyim:

    http://www.klimaplus.com.tr/klima-secici.php
  • Merhabalar arkadaşlar, yaklaşık 3 aydır klima araştırması yapmaya çalışıyorum ve forumdan oldukça faydalanıyorum. Yazan herkese teşekkürler. Ancak nedense bir türlü karar veremiyorum. Benim için olabilir diye düşündüğüm her modele yönelik mutlaka birşeyler yazılmış durumda (ya o küçük gelir yada daha fazla elektrik harcar gibi) yaklaşık 25 m2 oda, 3 kişi yaşıyor, batıya bakıyor, çift cam olması dışında bir yalıtım yok, ara kat, ağırlıklı soğutmada kullanılacak ancak ileride İzmire yerleştiğide ısıtma içinde kullanılacak. Şu anda balıkesirin bir ilçesindeyim (kıyıda değil iç tarafta) yaşaddığım er küçük olduğu için mit. elek. toshiba gibi bayiler yok klasik arçelik lc beko falan var. Bir arçelik servisi keşif yaptı odamı 40 m2 çıkardı, en az 24000btu klima takmanız lazım dedi. şaşırdım tabi. keşifçiler gittikten sonra aldım elime metreyi ben ölçtüm odayı oda biraz biçimsiz. iki farklı boyutta yer var. 1. yer: 12,71 m2 2. yer: 10,73m2 çıkıyor topladığımda 23.44m2 çıkıyor oda toplamı. Ama onlar nasıl 40 çıkardı halen anlamış değilim ben uzman değilim klima konusunda farklı bir ölçüm yöntemi mi var bilmiyorum. ama benim hesabımz göre ortalama 25 m2 çıkıyor oturduğum salon. bu hesaplar sonuda internet araştırmalarımla ulaştığım cihazlar:
    1- Mitsubishi Electric - MSZ-FD35VA (-15'C) Isıtma: 21500 Btu/h Soğutma: 13650 Btu/h
    http://www.aloklima.com/index.php?sayfa=urun&uid=72&kid=18
    2-TOSHIBA RAS18-NKHP DUVAR TİPİ SPLIT KLIMA Isıtma Btu/h : 20296 Soğutma Btu/h : 17372
    http://www.toshibashop.com.tr/detay.asp?sid=KL%20TB%20RAS18-NKHP
    http://www.klimaplus.com.tr/klima-secici.php de çıkan modeller:
    3-MSH-GA Klasik Duvar Tipi Split Klima Serisi / MSH-GA35VB
    4-MSZ-GA Inverter Duvar Tipi Split Klima Serisi / MSZ-GC35VA
    5-MSZ-HC Inverter Duvar Tipi Split Klima Serisi / MSZ-HC35VA
    bunların dışında marka model önerilerinizi değerlendireceğim. klima için bütçe: 2000 TL (taksitli). Teşekkürler




  • Arkadaşım yazdığın modellerin hepsi 12 lik seri ürünler.balıkeside 25 m2 için soğutma olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz fakat İzmir de olsanız ve 25 m2 lik bir salonda ısıtmada bu cihazlar yetersiz kalabilir.Siz abartılı yazılan ısıtmadaki son değerlere bakmayın.Bu cihazların hepsi 12 lik seridir.HC serisini pek düşünmeyin derim.İzmir e gelince salonda kullanıcağım derseniz 50 serilerine yani 18 lik ürünleri tercih edin.Ama derseniz sonra oturma odasına takarım o zaman 12 lik seriler yeter.Birde Zibro yuda inceleyin.
    quote:

    Orjinalden alıntı: pdrfth

    Merhabalar arkadaşlar, yaklaşık 3 aydır klima araştırması yapmaya çalışıyorum ve forumdan oldukça faydalanıyorum. Yazan herkese teşekkürler. Ancak nedense bir türlü karar veremiyorum. Benim için olabilir diye düşündüğüm her modele yönelik mutlaka birşeyler yazılmış durumda (ya o küçük gelir yada daha fazla elektrik harcar gibi) yaklaşık 25 m2 oda, 3 kişi yaşıyor, batıya bakıyor, çift cam olması dışında bir yalıtım yok, ara kat, ağırlıklı soğutmada kullanılacak ancak ileride İzmire yerleştiğide ısıtma içinde kullanılacak. Şu anda balıkesirin bir ilçesindeyim (kıyıda değil iç tarafta) yaşaddığım er küçük olduğu için mit. elek. toshiba gibi bayiler yok klasik arçelik lc beko falan var. Bir arçelik servisi keşif yaptı odamı 40 m2 çıkardı, en az 24000btu klima takmanız lazım dedi. şaşırdım tabi. keşifçiler gittikten sonra aldım elime metreyi ben ölçtüm odayı oda biraz biçimsiz. iki farklı boyutta yer var. 1. yer: 12,71 m2 2. yer: 10,73m2 çıkıyor topladığımda 23.44m2 çıkıyor oda toplamı. Ama onlar nasıl 40 çıkardı halen anlamış değilim ben uzman değilim klima konusunda farklı bir ölçüm yöntemi mi var bilmiyorum. ama benim hesabımz göre ortalama 25 m2 çıkıyor oturduğum salon. bu hesaplar sonuda internet araştırmalarımla ulaştığım cihazlar:
    1- Mitsubishi Electric - MSZ-FD35VA (-15'C) Isıtma: 21500 Btu/h Soğutma: 13650 Btu/h
    http://www.aloklima.com/index.php?sayfa=urun&uid=72&kid=18
    2-TOSHIBA RAS18-NKHP DUVAR TİPİ SPLIT KLIMA Isıtma Btu/h : 20296 Soğutma Btu/h : 17372
    http://www.toshibashop.com.tr/detay.asp?sid=KL%20TB%20RAS18-NKHP
    http://www.klimaplus.com.tr/klima-secici.php de çıkan modeller:
    3-MSH-GA Klasik Duvar Tipi Split Klima Serisi / MSH-GA35VB
    4-MSZ-GA Inverter Duvar Tipi Split Klima Serisi / MSZ-GC35VA
    5-MSZ-HC Inverter Duvar Tipi Split Klima Serisi / MSZ-HC35VA
    bunların dışında marka model önerilerinizi değerlendireceğim. klima için bütçe: 2000 TL (taksitli). Teşekkürler





  • çok basit olduğu gibi çokta kullanışlı güzel bir programdır. google nin satın aldığı bir uygulamadır. ücretsiz olarak http://sketchup.google.com/intl/tr/ adresinden indirebilirsiniz. ben evi bire bir ölçü ile cizdim. oda değişmek istidiğimde bu programda değiştiriyorum bakalım oluyor mu diye:D:D:D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oyunageldim

    çok basit olduğu gibi çokta kullanışlı güzel bir programdır. google nin satın aldığı bir uygulamadır. ücretsiz olarak http://sketchup.google.com/intl/tr/ adresinden indirebilirsiniz. ben evi bire bir ölçü ile cizdim. oda değişmek istidiğimde bu programda değiştiriyorum bakalım oluyor mu diye:D:D:D


    Bende indiriyorum bakalım teşekkürler...
  • merhaba,
    ısınma amaçlı dükkanıma klima almak istiyorum,
    dükkanın ön cephesi batı tamboy alüminyum doğrama tek cam, sağ taraf açık kuzey,
    sol taraf alçıpan oda,
    arka taraf alçıpan oda,
    17 metrekare ön kısma taktırmak istiyorum, yükseklik 3.5 metre.
    yalıtım yok açık olan tek taraf kuzey cephe, üstte kat var,
    mitsubishi MSZ-FD25VA 3.754-11.944 Btu/H Soğutma - 5.119-18.768 Btu/H Isıtma 2.060,00 TL
    mitsubishi MSZ-FD35VA 3.754-13.650 Btu/H Soğutma - 5.119-21.500 Btu/H Isıtma 2.470,00 TL

    bu fiyatlar sizece uygunmudur, bu fiyat üzerinden bayi indirim yapabilir mi?
    dükkanda 2 tane pc. 5 tane masa 5 tane sandalye mevcuttur, ofistir günde en fazla 5-6 kez kapı açılır.
    fd 25 i alırsak yeterli gelir mi inverter özelliği fonksiyonel olarak çalışır mı? yoksa hep maximumda mı çalışmak zorunda kalır, kışın ofis 20-22 derece olsa bize yeter bu dereceleri elde edebilir miyiz,
    anlayan arkadaşların ilgisini rica ederim, şimdiden teşekkürler.

     MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD35VA KIRIGAMINE INVERTER DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omnes Vel Nihil -- 21 Ekim 2009; 19:25:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: neckornothing

    merhaba,
    ısınma amaçlı dükkanıma klima almak istiyorum,
    dükkanın ön cephesi batı tamboy alüminyum doğrama tek cam, sağ taraf açık kuzey,
    sol taraf alçıpan oda,
    arka taraf alçıpan oda,
    17 metrekare ön kısma taktırmak istiyorum,
    yaltım yok açık olan tek taraf kuzey cephe, üstte kat var,
    mitsubishi MSZ-FD25VA 3.754-11.944 Btu/H Soğutma - 5.119-18.768 Btu/H Isıtma 2.060,00 TL
    mitsubishi MSZ-FD35VA 3.754-13.650 Btu/H Soğutma - 5.119-21.500 Btu/H Isıtma 2.470,00 TL

    bu fiyatlar sizece uygunmudur, bu fiyat üzerinden bayi indirim yapabilir mi?
    dükkanda 2 tane pc. 5 tane masa 5 tane sandalye mevcuttur, ofistir günde en fazla 5-6 kez kapı açılır.
    fd 25 i alırsak yeterli gelir mi inverter özelliği fonksiyonel olarak çalışır mı? yoksa hep maximumda mı çalışmak zorunda kalır, kışın ofis 20-22 derece olsa bize yeter bu dereceleri elde edebilir miyiz,
    anlayan arkadaşların ilgisini rica ederim, şimdiden teşekkürler.

     MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD35VA KIRIGAMINE INVERTER DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA


    Hangi ildesiniz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekor

    teşekkür ederim verdiğin bilgiler için peki elektirik faturan günlük kaç saatlik kullanımda aylık + olarak ne kadar tl geliyor.



    Soğutmayı nadir kullandığım için elektrik faturam üzerine bir etkisi olacağını çok tahmin etmiyorum. Nitekim 20Temmuz 20-Ağustos faturam 40TL geldi. Klimayı ay boyunca toplasan 10 gün kadar ve günde 2-3 saat anca kullandım. Kışlık tüketimle ilgili ise daha önceden açtığım bir başlık vardı. Tüketim değerleri ile ilgili onu inceleyebilirsiniz. Bu yıl da devamını getirmeyi planlıyorum.

    Link:http://forum.donanimhaber.com/m_38092202/mpage_1/f_/key_fd25vabh//tm.htm#38098228




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekor

    msz-fd25va klimayı aldım.yarın veya cuma günü montaja gelicekler.montaj yapılırken nelere dikkat etmeliyim.cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.



    http://forum.donanimhaber.com/m_34263582/tm.htm

    Linke tıklayın orda kurulumu detaylı izleyebilirsiniz. İç ünite ve dış ünite terazide olmalı boru izolasyonları muntazam başından sonuna kadar yapılmalı drenaj hortumu bakır borularla birlikte hafif egimli bir şekilde odadan dışarı çıkmalı... Bakır borular bağlandıktan sonra MUTLAKA!!! dış ünitenin yanında servis vanası vardır oraya vakum pompası denilen aletle en az 15-20 dk. kesntisiz vakum yapılarak boru içerisindeki hava, pislik vb. yabancı maddeler dışarı tahliye edilir... Bu aşamadan sonra ince boru hafif açılarak sisteme az bi miktar gaz verilip tekrar kapatılır kaçak testinden sonra hersey normalse gaz vanası tamamen açılır... Sistem teste tabi tutulur... Size tavsiyem servis kurulum bitince tüm testleri yapsın servis fişine hiçbir test yapmadığı halde hepsini yapmış gibi göstermesin basınçlar, sıcaklık dereceleri vb. gibi bunlara dikkat edilirse sorun yaşanacağını zannetmiyorum hayırlı olsun çok iyi cihaz almışsınız...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.