Şimdi Ara

'Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu' Ne demek? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
4
Favori
170.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HD 3650 kullanıyorum tık yok
  • bende de aynı sorn va.. 8800gt-oc var.. win7 64bit..

    bi keresinde masaüstündeyken bile oldu deli oldm...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: terapi_triyaki


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

    Arkadaşlar 23 Nisan'da aldığım Sapphire 5770 Vapor-X 1 gb ekran kartımda aynı sorunu yaşadım.Fan hızı %40 ve sıcaklık 39 C idi.Sürücü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu diye bir hata verdi.PC resledim ve sorun geçti.3 günlük kartta bunlar normal mi ? 450 W psu var.


    Hocam bu sorun aslında karttan olmayabiliyor kartında sorun olacağını sanmıyorum Tamamen Win 7 ile alakalı çünkü GTX480 alan arkadaşta bile yaaptığına göre yazılımsal olduğu kesin


    aynı sorunu 4850 kartımla xp dede alıyorum..
  • yokmu arkadaşlar şuan bu sorunun tam çözümünü bilen biri? ne yaptımsa olmadı devamlı bu sorunu alıyorum :SS
  • dostlar yaklaşık bir yıla yakın bu lanet sorunla ugraşıyordum yakın zamanda çözdüm . sorun tamamen RAM lerle alakalı bnm ram 4gb idi ve 3 gb düşürdüm farklı marka olan ramı çıkardım sorun tamamen düzeldi . yalnız neden dolayı düzeldi anlamış degilim sonradn aldıgım ramin uyumsuzluguylamı alakalı yoksa mhz degerleri (ki büyük ihtimal sorun burda) bilemiyorum yalnız bu sorunu yaşayan bnm gibi biçare arkadaşlar ramlerini takıp çıkarsınlar yada biostan mhzsini ln kurcalasınlar . inşallah düzelir diyorum
  • arkadaşlar ben ilk önce hiç bir problem yoktu

    biraz karıştırayım dedim ekran kartını ati programıyla oc yaptı full sonra oyun oynayıyım dedim
    oyun açıldı ve siyah karelenmeler başladı daha 1 - 2 dakika sonra bu hatayı verdi windows 7 64 bit
    sonra sürücüyü güncelledim yani tetrardan kurdum oyunun grafik ayarlarını düşürdüm ve bilgisayarı yeniden başlattım durum düzeldi

    oyun nfs shift ayarlar 1920x1080 2 x şu anda bir problem yok gayet iyi çalışıyor
  • Ya forumda bi arkadaş bu sorunu anakartın biosunu update ederek geçirdiğini söylemişti. Ne kadar doğru bilmem.
  • sorun hala devam ediyor hatta daha sık aralıklarla gercekleşiyor artık ve bu problem cok sıkmaya başladı resmen bilgisayardan soğudum :((
  • bende hd3870 kullanıyorum win7 64 bitte bu sorunu yasadım xp"ye gecince sorun yok buyuk ihtimal sistem ramiyle ilgili mavi ekran verince bellek dumping bi seyler yazıyodu hatada
  • Benim bilgisayarım da bazen bu hatayı veriyor. Sorun büyük ihtimalle ATI ve NVIDIA driverlarından kaynaklanıyor. Ekran kartım Sapphire HD 4890 referans tasarım. Daha önce Windows XP 64 bit ve Windows Vista 64 bit kullandım, böyle bir sorunum yoktu. Windows 7 Ultimate 64 bit ile bilgisayar oyunlarda mavi ekran vermeye başladı. Kimi zaman "Dumping physical memory" hatası alıyorum, kimi zaman "Display driver stopped working..." hatasını alıyorum. Sanırım ATI driverlarının Windows 7 64 bit ile bir uyumsuzluğu var.

    Bu hatayı en son 2 gün önce aldım. Overclocktan kaynaklanabileceğini duyunca ekran kartını normal saat hızlarında çalıştırmaya başladım. 2 gündür hata almadım. Hatanın belli bir sıklığı olmadığı için şimdilik sorundan kurtuldum diyemem. Daha önce de driver cleaner ile temizlik yapıp, ATI driverlarını tekrar kurmuştum, 1 ay süresince bu iki hatayı almadım.

    Konuyla alakasız olacak, ama belki aynı sorunu yaşayan vardır diye yazıyorum. Firefox kullanırken facebook chat'ten mesaj geldiğinde bazen Windows'un pencere saydamlık ayarları kendiliğinden kapanıyor, Firefox'u kapatmadan da açmam mümkün olmuyor. Bu sorun da ekran kartı driverından mı kaynaklanıyor acaba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backslider -- 5 Haziran 2010; 20:01:46 >




  • benim kartım da ati hd3870 ve inanın sırf bu sorun yüzünden daha call of duty 6 yı bile trainer bölümünden daha 1inci levele gecemedim, yabancı sitelerden de cok arastırdım ama herkes farklı bi şey belirtmiş hepsini yapmama ragmen sorun ortadan kalkmadı, en sonunda bu donmanın düzelemeyeceği kanısına vardım ve makinede oyun falan acmıyom :(
  • en iyisi xp kullanmaya devam etmek :) hala win 7 ye geçmiş değilim ve geçmeyide düşünmüyorum..

    Edit: Arkadaşlar bu arada iş yerimdeki bilgisayarda da win 7 kurulu ve bende bu hatayı alıyorum gün içinde 4-5 kez. ekran kartım nvidia ge-force 6150 yani bayağı bir eski kart. bence sorun win 7 de kesinlikle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckaptan -- 10 Haziran 2010; 10:29:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: genckaptan

    en iyisi xp kullanmaya devam etmek :) hala win 7 ye geçmiş değilim ve geçmeyide düşünmüyorum..

    Edit: Arkadaşlar bu arada iş yerimdeki bilgisayarda da win 7 kurulu ve bende bu hatayı alıyorum gün içinde 4-5 kez. ekran kartım nvidia ge-force 6150 yani bayağı bir eski kart. bence sorun win 7 de kesinlikle.


    Windows 7 64 bit, XP 64 bitten daha stabil, ama şu mavi ekran sorun yaşatan bir versiyona denk gelirsen çıldırtıyor, bilgisayarından soğuyor insan. Ki gördüğüm kadarıyla bu sorunu yaşayan çoğu kişi Windows 7 64 bit kullanıyor.
  • aslında bu durum win 7 32 bit versiyonda da mevcut. işyerimdeki pc win7 32 bit pro paket. inşallah sorunu çözerlerde bu dertten kurtuluruz.
  • Windows 7' ye geçtiğimden beri (2 aydır) bu problemi yaşıyorum. Ekran kartım 8800 gt. Bu sorun ne illet bişeyse çözmeye çalıştıkça artıyo. İnternette dolaşırkende yaşıyorum sadece oyunlarda değil.
    -Birkaç kez format attım olmadı.
    -Bütün updateleri yaptım olmadı.
    -İşlemciyi söktüm temizledim yeniden termal pasta sürdüm olmadı.
    -Ekran kartını söktüm temizledim termal pastasını değiştirdim olmadı.
    -Asus smart doktoru kurdum fan hızını maximum yaptım olmadı.
    -Nvidia dan önceki sürümleri kurdum, betasını zetasını ne varsa kurdum olmadı.
    -Nvidia control panelden kalite yerine performansı seçtim olmadı.
    -Ramleri çıkardım yerini değiştirdim, tek tek taktım, amuda kaldırdım olmadı.
    -Bilgisayarın heryerini temizledim heryeri açık kullandım olmadı.
    -Biosta load optimized settings yaptım olmadı.
    -Biosta sıcaklıklarda bi gariplik varmı diye baktım hepsi normal.
    -Kasanın kapağını açtım vantilatörü full çalıştırıp dayadım kasaya yine olmadı.
    -Dvi kablosunu çıkardım vga kablosu taktım olmadı.
    -Daha unuttuğum kimbilir neler yaptım olmadı

    Yukarda saydıklarımın hepsi yerli yabancı sitelerde bulduğum çözümler. Birileri bu şekilde çözmüş ama bende olmadı. İsterseniz sizde deneyin.

    Bilgisayarın başına geçtiğimde (bazen internete giriyim diyorum) bu lanet sorun karşıma çıkıyo ve bir bulaşıyorum düzeltmek için sabahlara kadar uğraşıyorum. Delirtiyor beni. Enson bikaç şey daha deniycem (ramleri değiştireceğim, olmazsa power supply'yi değiştireceğim oda olmazsa biosu update yapacam). düzelirse size bilgi veririm.




  • ramlerden de değilmiş değiştirdim olmadı
    ayrıca tekrar vista kurdum yine aynı hata var. hatayı daha sistem derecelendirmesi yaparken veriyor ve birkaç kez üstüste hata verdikten sonra tamamlayamadan kapanıyor.




  • sorun çözüldü

    64 bit için Microsoft Debugging Tools
    32 bit için Microsoft Debugging Tools

    bunu indirip kurdum şimdilik sorun yok gibi. gelişmelerden haberdar ederim arkadaşlar...
  • Konuyla ilgili microsoft un sitesindeki bilgi:
    http://www.microsoft.com/whdc/device/display/wddm_timeout.mspx

    Basitçe bu hatanın nedeni işletim sistemiyle grafik kartının anlaşmazlıga düşmesi, yani işletim sistemi bir nedenle grafik kartının cevap vermediğini görüp, grafik kartını resetliyor.
    Sayısız nedeni olabilir:
    - Düşük fps ile oyun oynanıyorsa, grafik kartı geç cevap vereceginden hata çıkabilir.
    - Oyunu yazan kişiler yeterince dikkatli davranmamış olabilir.
    - Grafik kartı sürücünde sorun olabilir.
    - Grafik kartı aşırı ısınıyor veya donanımsal sorunu varsa, yine bu hata ortaya çıkabilir.

    Genellikle grafik sürücüleri ve directx güncellemeriyle (sadece dx11 değil, directx10 ve 9 da güncellenmelidir) daha az hata alınabilir.




  • Arkadaşlar bende de HD5850 var, benim sorunum da aynı ancak bende sadece internet üzerinden video izlerken mavi ekran veriyor veya görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti.. hatasını veriyor..Bilgisayar üzerinden film vs. izleyince bir sorun yok oyun oynarken bir sorun yok sadece internet üzerinden (facebook,youtube,bolumsonucanavari) gibi sitelerden video izlemeye kalkınca sorun oluşuyor.

    Microsoft Debuggin Tools indiriyorum bakalım şimdi benim de sorunumu çözecek mi ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkesta

    Arkadaşlar bende de HD5850 var, benim sorunum da aynı ancak bende sadece internet üzerinden video izlerken mavi ekran veriyor veya görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti.. hatasını veriyor..Bilgisayar üzerinden film vs. izleyince bir sorun yok oyun oynarken bir sorun yok sadece internet üzerinden (facebook,youtube,bolumsonucanavari) gibi sitelerden video izlemeye kalkınca sorun oluşuyor.

    Microsoft Debuggin Tools indiriyorum bakalım şimdi benim de sorunumu çözecek mi ..


    arkadaşım yukarda okuduysan denemediğim pek bişey kalmadı. bu debuggin tools indirdim kurdum sürücüleri yeniledim. 10-15 dk oyun oynadım kaymak gibiydi. fazla oynayamadım işe gitmem gerekiyodu ama daha önce sistem derecelendirmesinde bile sorun yapıyodu. çok şükür kurtuldum bu lanet bug'dan




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.