Şimdi Ara

Bir sanatçı portresi: Filiz AKIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Bir sanatçı portresi: Filiz AKIN

    Video için tıklayınız.

    Türk Sinemasının sarışın güzeli Filiz Akın 1943 yılında Ankara'da doğdu. Asıl adı Suna Akın olan ünlü yıldız, TED Ankara kolejini bitirdikten sonra Ankara Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nde okudu.

    Sinemaya geçmeden önce bir turizm şirketinde çalışan Filiz Akın, 1962 yılında Artist Mecmuası’nın düzenlediği yarışmayı kazanarak Yeşilçam’a hızlı bir giriş yaptı. Ünlü oyuncu aynı yıl çevirdiği ilk filmi "Akasyalar Açarken" ve “Şakayla Karışık” adlı filmlerle sinemaseverlerin beğenisini kazandı.. Filiz Akın; ardı ardına çevirdiği filmlerle şöhreti yakalamış ünlü yapımcı ve yönetmenlerin film çevirmek için peşinden koştuğu Türk Sinemasının 4 güzel kadınından biri olma ünvanını kazanmıştı. Zaman zaman reklam filmlerinde de oynayan Filiz Akın, daha sonra sinemacı Türker İnanoğlu ile evlendi. Bu birliktelikten tüm sinemaseverlerin tanıyacağı, “Yumurcak” adlı seri filmlerinin başrol çocuk oyuncusu “İlker İnanoğlu” dünyaya geldi. Sinema kariyeri boyunca özellikle romantik karakterleri canlandıran Filiz Akın, 1969 yılında, şarkısıyla ünlü “Reyhan” filminde Kartal Tibet’e aşık olan şarkıcı kızı oynuyordu..Sinema salonlarını dolduran izleyiciyi muhteşem oyunculuk kabiliyetiyle büyüleyen ve gözyaşlarına boğan Filz Akın film üstüne film teklifleri aldı. Türk sinemasının kralı Ayhan Işık’la çevirdiği “Karlı Dağın Eteği”ni Ediz Hun’la birlikte oynadığı “Ağlıyorum” filmi izledi. Sahnede çokça şarkı söylediği “Cilveli Bir Kız”, “Oyun Bitti”, “Cambazhane Gülü Fadime” ve “Oyun Bitti” ile ününü pekiştiren başarılı sanatçı, “Aşka Tövbe”, “Acı Hatıralar “Seni Sevmek Kaderim” filmleriyle adını unutulmazlar arasına yazdırdı. "Ankara Ekspresi" filmindeki rolüyle “Antalya Film Festivali"nde "en başarılı kadın oyuncu" seçilen Filiz Akın, Türker İnanoğlu’ndan ayrıldıktan sonra, önce Bubi Rubinstein daha sonra da MİT eski Müsteşarı Sönmez Köksal'la evlendi. 1980’li yılların başında sinemaya veda eden sanatçı, yıllar sonra TRT’de “Geçmiş Bahar Mimozaları” adlı televizyon dizisinde çıktı hayranlarının karşısına. 2002 yılında yakalandığı çene kanseri hastalığını yenmeyi başaran Filiz Akın, uzun süre mücadele ettiği bu hastalığa karşı kampanyalar başlattı. Eşi Sönmez Köksal’la mutlu bir evliliği olan Filiz Akın, halen Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor.



    Kaynak







  • Filiz Akın gerçekten güzel bir bayan ve iyi bir oyuncu.
  • İyi oyuncu güzel bir kadın
  • Bir dönemin en ünlü dört kadın aktristinden birisi de Filiz AKIN idi.Diğer üçü ise Türkân ŞORAY, Hülya KOÇYİĞİT ve Fatma GİRİK idi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Fahreddin

    Bir dönemin en ünlü dört kadın aktristinden birisi de Filiz AKIN idi.Diğer üçü ise Türkân ŞORAY, Hülya KOÇYİĞİT ve Fatma GİRİK idi.

    Zamanın popüler güzelleri...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.