Şimdi Ara

FAİRWAY SEVENLER VE KULLANANLAR KULÜBÜ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
7
Favori
45.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar benim ki bu renk.yakut.1994 model.ama bu broşür resmi.kendisini de en kısa zamanda gösteririm inşallah.
     FAİRWAY SEVENLER VE KULLANANLAR KULÜBÜ
  •  FAİRWAY SEVENLER VE KULLANANLAR KULÜBÜ


    resme sağ tıklayıp görebilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferguc -- 19 Aralık 2008; 0:58:03 >
  • Güncel yakıt serfiyatı....
    13.45 litre lpg
    şehir dışı.
    Hız ortalama 95-100
    Alınan yol 127 km
    lpg litre fiyatı 1.49 YTL
  • sayın ototube.

    paylaştığınız bilgilere göre tüketim değeriniz 100 kmde 9.4 litre.benim de aynı seviyelerde seyrediyor tüketimim.demekki fairwayların yaklaşık standartı bu.geçende bir depo ile yani 59,5 litre ile 673 km şehirdışı gittim.bu da 100 km.de 8,8 litre yapıyor.ortalama 90 km hızla gidiyorum.gazı genelde aygaz alırım.kitim de brc.

    sizin kitiniz nedir ve ne marka gaz kullanırsınız.
  • Rice ederim sayın ferguc, Teşekkürler...

    kitim voltran.Gazı da ilçemizde en ucuza satan uspet ten alıyorum.Bana bu değer yüksek geliyor.Aracım 160.000 kmde.Sizinki de yakındeğerlerdeymiş.Acaba standartı mı böyle yoksa araçlarımız standartına göre fazlamı yakıyor beni düşündürüyor.
  • benim 94 model ve 142 binde.zamanla motor eskidikçe yakışın artması doğal bir şey.çünkü motor yıpranıyor pistonlar sürtünmeden dolayı aşınıyor.bu yüzden zaten bizim gibi eski arabalara 10-40 sentetik yağ önermiyorlar.çünkü bu daha ince bir yağ.önerilen ve benimde kullandığım 20-50.çünkü daha kalın ve aşınmanın meydana getirdiği boşlukları daha iyi dolduruyor.10 40 ta ise yağ yakmaların ve eksilmenin olabileceği söyleniyor.
    yani yakışın diğer yeni araçlara göre fazla olması biraz bundan kaynaklanıyor.öte yandan zaten o zamanın teknolojisinde bu değerler normaldi.bütün eski arabalar biraz fazla yakar.dacia loganların 1,6 motor olanlarının bile 7 litre civarı benzin yaktığını düşünürsek 7x1.15= 8 litre lpg yakması gerekir.eee bizimde 8,8-9.bu kadar fark ta olsun.arada 13-14 yıl var.

    değerlerinizi yine bizimle paylaşmaya devam edin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ferguc

    benim 94 model ve 142 binde.zamanla motor eskidikçe yakışın artması doğal bir şey.çünkü motor yıpranıyor pistonlar sürtünmeden dolayı aşınıyor.bu yüzden zaten bizim gibi eski arabalara 10-40 sentetik yağ önermiyorlar.çünkü bu daha ince bir yağ.önerilen ve benimde kullandığım 20-50.çünkü daha kalın ve aşınmanın meydana getirdiği boşlukları daha iyi dolduruyor.10 40 ta ise yağ yakmaların ve eksilmenin olabileceği söyleniyor.
    yani yakışın diğer yeni araçlara göre fazla olması biraz bundan kaynaklanıyor.öte yandan zaten o zamanın teknolojisinde bu değerler normaldi.bütün eski arabalar biraz fazla yakar.dacia loganların 1,6 motor olanlarının bile 7 litre civarı benzin yaktığını düşünürsek 7x1.15= 8 litre lpg yakması gerekir.eee bizimde 8,8-9.bu kadar fark ta olsun.arada 13-14 yıl var.

    değerlerinizi yine bizimle paylaşmaya devam edin.



    Her gün ilk ve son km lerde benzine geçmeye özen gösterirseniz, bildiğiniz üzere lpg nin yanma odasında zamanla yarattığı aşınmayı da en aza indiriyorsunuz...
  • geçmiş tüketimlerim.genelde aldığım gazı araba sarsılarak gidecek kadar bitiririm.benzine geçer öyle giderim istasyona.
     FAİRWAY SEVENLER VE KULLANANLAR KULÜBÜ


    sayın mcrae
    doğru söylüyorsunuz ama bir yandan da benzin kullanmak tüketimi arttırıyor.
  • Güzel paylaşım teşekkürler ferguc

    bu hafta sonu egsozt yarıldı orta susturucunun birleştiği noktadan.Araç rolantide sanki yere sürtüyormuş gibi ses yapıyordu gaza basınca da malum sesi yapıyordu.Neyse dün onu yaptırdım.Sonra gitmişken termostatı değiştireyim dedim.Çünkü arızalydı araç çok geç ısnıyoru hatta.Yolda giderken ilk çeyrek çizgisine bile gelmiyordu.servise gittim.ustaya felan anlattım dedi normaldir.ben de tatmin olmadım.Çünkü araç rolantide ısısı yükseliyor hereket halindeyken aşırı düşüyor.Dedim bu kadar oynamaması lazım ilk çizginin üstünde kalması lazım dedim.Usta yok o normal felan dedi.Ben de olsun değişsin dedim.Değiştirdiler 51 liraymış.Teste çıktık aynen dedğim gibi araç harereti sabitledi.Neyse onu hallettik.Belki yakıt daha da düşer çünkü aracın motoru ideal ısısnda çalışmıyodu hep düşük sıcaklıktalardı.
    Vay arkadaşlar bu benim aracın ortadaki havalandırmalardan sıcak üflemiyor.Servisteki tüm ustalarda reno 9 larda ortadan sıcak üflemez dediler şaşırdım kaldım bu nasıl olur yav.Sizin de öylemi.
  • BEN DE DE ORTADAN SOĞUK ÜFLÜYOR.ONU KAPALI TUTUYORUM.GERÇİ DİĞERLERİNİ DE AÇMIYORUM.CAMIN ÖNÜNDEN GELEN YETİYOR.

    BENİM HARARET GÖSTERGESİ HERZAMAN BİRİNCİ ÇİZGİDEDİR.

    GEÇENDE ŞÖYLE BİR PROBLEM YAŞADIM.PEDALA VİTES DEĞİŞTİRMEK İÇİN BASTIĞIMDA TAMAMEN AŞAĞIYA İNDİ.AYAĞIMI ÇEKTİM BİR DAHA BASTIM NORMALE DÖNDÜ.GÜNİÇİNDE ARALIKLI OLARAK 4 DEFA YAŞADIM.SANAYİYE GİTTİM.MASRAFTAN KORKUYORDUM AMA ÇOK ŞÜKÜR HALLETTİK.
    SORUN ŞUYMUŞ : DEBRİYAJ PEDALININ TIRNAKLARI KAÇIRIYORMUŞ.SADECE O PARÇA 10 LİRA KOMPLE PEDAL 30 LİRA İMİŞ.BEN KOMPLE DEĞİŞTİRDİM.10 LİRA ADA İŞÇİLİK VERDİM.40 LİRAYA HALLOLDU.
  • SON TÜKETİM LPG İLE:
    20 LİRA = 129 KM.

    KM.DE 15,5 KURUŞ (155 BİN.)
  • Arkadaşlar bu gösterge ışıklarım çok cansız.Ben böyle ışıl ışıl ve passat tarzı bir mor bir görünüm istiyorum bunu nasıl yapabilirim.Led ışık felan diyolar.Yok direnç eklmen lazım diyolar yokmu bunun kolay ve etkili bir yolu.Ayrıca gösterge panelini nasıl sökebilrim?
  • Arkadaşlar sizlere gıptayla bakıyorum, bundan tam 4 sene öncesine kadar 95 model orijinal vardı bende de... Megana göz koyduk ve Fairway i satmak zorunda kaldık ama hala ailecek pişmanız keşke bi kenarda dursaydı die... O donemin kendi sınıfında birinci araçtı tartışmasız (ithaller hariç tabi)... bir de aracın direksiyonundan kimse bahsetmemiş ya da benm gözümden kaçtı; Fairwayin direksiyonu broadwayden gayet üstündür, onun direksiyonuna göre hidrolik gibi gelir hatta insana amkullandığınız LPG kitine çok dikkat edin, bizim arabanın motorunu baya bi yemişti, yazık oldu guzelim arabamıza...
  • Arkadaşlar dün fairwayımı aldığım renault servisinde bir fairway daha gördüm.94 model gazlı koyu yeşil ve benim aracımla aynı fiyata satıyolar.Ve en önemli ayrıcalığı araç daha 122 binde bu da yılda ortalama 122.000/16=7650 km yapar.Ve araba gerçekten çok temiz gözüküyor.İçim gitmedi değil benimkinden daha temiz ve aynı fiyata satıyolar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CAPTAIN

    Arkadaşlar sizlere gıptayla bakıyorum, bundan tam 4 sene öncesine kadar 95 model orijinal vardı bende de... Megana göz koyduk ve Fairway i satmak zorunda kaldık ama hala ailecek pişmanız keşke bi kenarda dursaydı die... O donemin kendi sınıfında birinci araçtı tartışmasız (ithaller hariç tabi)... bir de aracın direksiyonundan kimse bahsetmemiş ya da benm gözümden kaçtı; Fairwayin direksiyonu broadwayden gayet üstündür, onun direksiyonuna göre hidrolik gibi gelir hatta insana amkullandığınız LPG kitine çok dikkat edin, bizim arabanın motorunu baya bi yemişti, yazık oldu guzelim arabamıza...

    motoru yedi derken tam olarak neyi kastediyorsunuz.marka ne olursa olsun bütün lpg kitleri aynı sistemle çalışıyor.arada ne gibi fark var sizce.ben BRC kullanıyorum bu arada.

    ayrıca arkadaşlar.tunap diye lpg katkısı varmış motoru koruyucu.kullanan varmı.
  • 30 TL LPG İLE 225 KM
  • son değerim.70 liralık gazla şuan 511 km oldu şehir dışı.Sadece 20-30 kmsi şehir içi.Ve şuan en az 50 km gider tahminimce.bir önceki ölçümüm 20 liralık 13 litre gaz ile 127 km.Son değeri hesaplamadan önce arabaya yapılan işlemler:
    1-karbüratör temizlendi
    2-yağ ve filtresi değişti.
    3-gaz ayarı yapıldı v kayışı değişti.
    4-akü değişti.
    5-hava filtresi değişti

    Bu yazdıklarım renault servisinde yapıldı.Fiyatlar ise:
    akü, v kayışı, renaultun orjinal yağı ve filtresi toplam 220 lira.
    artı bor power attım hepsiburada.com dan 56 liraya 250 grmlık aldım.
    ekstra 30 lira masraf daha yaptım.
    Toplam:300 lira diyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 31 Ocak 2009; 14:47:41 >
  • arkadaşlar bu arabalara hastayım benim 2009 symbol 1.4 le ışıklarda bi drag yapıım dedim baktım sıvıştı gitti şaşırdım doğrusu :D:D
  • Arkadaşlar herkese merhaba. İstanbul Buluşmasını gördükten sonra Ankara buluşması düzenleyelim diyerekten bir işe giriştik. Katılmak isteyen arkadaşlara duyrulur.

    http://forum.donanimhaber.com/m_29459192/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 1 Şubat 2009; 0:39:05 >
  • son değer...
    82 litre lpg ile 1050 km toplam tutar 130 lira.100 kmsi şehir içi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 13 Şubat 2009; 19:52:21 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.