Şimdi Ara

Ağ ortamındaki bilgisayarda internet bağlantı sorunu-yavaşlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkdaşlar,Devlet hastanesinde bilgi işlem elemanı olarak çalışmaktayım.Bilgisayar donanım ve yazılım bilgim fena sayılmayacak düzeyde.Hatta baya iyi denilebilir,fakat el elden üstündür diyerekten içinden yaklaşık bir aydır çıkamadığım bir problemin çözümü için yardımlarınızı rica ediyorum.
    Hastanede ADSL bağlantısı çok yavaşladı son bir aydır,bazen hızlanıyor bazen hiç giremiyoruz.Telekom bizden kaynaklanan birşey yok diyor.4mbit bağlantımız var ,ağa bağlı 28 bilgisayar,bunlardan 12 si internete çıkabiliyor.Fortinet kullanıyoruz firewall olarak.Switch üzerinden interneti kullanan bilgisayarlardan çok yanıp sönenlerin kablosunu çıkardığımda 2-3 dakika internet normal hızına ulaşıyor,sonra yine yavaş.Modemin şifresini değiştirdim,modemi değiştirdim,bilgisayarların çoğunda virüs programları var ,ama sorunu bi türlü çözemedim.Bir bilgisayarı direk modeme bağladığımda bağlantı harika ama bütün bilgisayarların bağlantısını kesmem mümkün değil çünki devamlı bilgi alışverişi oluyor sağlık bakanlığı serverı ile(SAĞLIK-NET)Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa önerilerini bekliyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Ağ ortamındaki hangi bilgisayarın sorunlu olduğunu bulmak çok zor. Eğer sorunu yaratan bir virüsse ki muhtemelen bir virüstür, o virüsü bulup silmek lazım. Tabi ağ ortamı olduğu için, virüs o bilgisayardan bu bilgisayara zıp zıp zıplıyordur.

    Tek tek 28 bilgisayarın elden geçirilmesi lazım..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dejaay

    Ağ ortamındaki hangi bilgisayarın sorunlu olduğunu bulmak çok zor. Eğer sorunu yaratan bir virüsse ki muhtemelen bir virüstür, o virüsü bulup silmek lazım. Tabi ağ ortamı olduğu için, virüs o bilgisayardan bu bilgisayara zıp zıp zıplıyordur.

    Tek tek 28 bilgisayarın elden geçirilmesi lazım..


    Evet çok doğru ,aslında bu son çare olarak aklımdaydı,biraz zahmetli olacak ama başka seçenek olmayınca mecbur hepsine bakmam lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.