Şimdi Ara

RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
39.609
Cevap
155
Favori
3.255.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Ardarda iki aracım dCi EDC Megane oldu, 2012 Privilege ve 2014 Touch Plus model...

    Nasipse Salı günü severek kullandığım Megane'ımı satıyorum. Pazarlık yapıldı, kaparo alındı... Çarşamba günü ise yeni aracımı teslim alacağım inşallah...

    Megane'ı satıp başka bir araç alma kararı segment değişikliği ve daha geniş araç ihtiyacı ile ilgili.. Yoksa Megane'dan hiçbir sıkıntım olmadı kullandığım süre boyunca...

    Bu sürede forumda çok yararlı bilgi paylaşımları oldu, kendi adıma çok yararlandım, işten dolayı çok fırsat bulamasam da ben de bildiklerimi paylaşmaya çalıştım...

    Allah herkesin gönlüne göre versin... Sevgiler, saygılar...
  • Arkadaşlar merhaba,

    Ardarda iki aracım dCi EDC Megane oldu, 2012 Privilege ve 2014 Touch Plus model...

    Nasipse Salı günü severek kullandığım Megane'ımı satıyorum. Pazarlık yapıldı, kaparo alındı... Çarşamba günü ise yeni aracımı teslim alacağım inşallah...

    Megane'ı satıp başka bir araç alma kararı segment değişikliği ve daha geniş araç ihtiyacı ile ilgili.. Yoksa Megane'dan hiçbir sıkıntım olmadı kullandığım süre boyunca...

    Bu sürede forumda çok yararlı bilgi paylaşımları oldu, kendi adıma çok yararlandım, işten dolayı çok fırsat bulamasam da ben de bildiklerimi paylaşmaya çalıştım...

    Allah herkesin gönlüne göre versin... Sevgiler, saygılar...
    Yeni EGR Valfi degistirdim.Arac 2012 Megane 3 1.5 DCİ 90BG 5V
    Eger ekranda Enjektorleri kontrol ettiriniz uyarısı varsa %99 EGR Valfidir.Sizin arac Dizel mi degil mi bilmiyorum.Dizelde bu uyarı cıkarsa EGR Valfi kesin gibi...

    İptal edilebilir belki ama Dizel icin konusuyorum hep onun da bir gorevi var diye biliyorum.Yanmamıs yakıtı tekrar geri verip kurumların temizlenmesine yardımcı oluyor.
    İptali bilmemekle birlikte DPF tıkanması ve TUrboya zarar verebilir diye dusunuyorum.

    Megane ve Fluence nerdeyse birebir aynı parcaları kullanıyor.Bizdeki EGR Valfi Orjinali Pierburg idi.Temizledik,mekanigi saglam ama elektronik kısmı Renolarda hassasmıs.Fiat larda sorun pek olmuyormus.Pierburg ve Mais 550-950 arasına satılıyor.Kale Marka 400 ile 550 arasına satılıyor.Ben 390 TL ye YEDPA dan Kale den aldım.

    Eger EGR Valfi ise Bilg. Baglandıgında
    DTC0488 Egzoz gazı devirdaim sistemi kontrol,pozisyon kontrol
    DTC1525 Sabit hız kontrolu/Hız sınırlandırıcı icin tutarlı multi-pleks sinyal gibi hata kodları cıkıyor.

    Sildirseniz bile 2 dakika sonra tekrar enjeksiyon hatası uyarısı veriyor.Bendeki gordugum EGR Valfi arızalı iken kesinlikle daha fazla yakıt yakıyordu.7-9 LT iken Valf degistikten sonra 5-7 arasına dondu.

    Bir kaynak buldum..t.arızasi

    EGR Valfi İptal Edilirse Ne Olur
    Egr Valfi iptal edilir ise aracın çalışması ve birçok sistem üzerinde belirgin değişikliklere neden olacaktır. Bu değişimler arasında en belirgin olanları ise;

    Önemli İpucu : Öncelikle EGR Vanasının araçta tam olarak ne işe yaradığını öğrenmeniz gerekir. Bu sayede iptal edilip edilmemesi gerektiğini ve ne derece araca fayda sağladığını kendiniz de tespit edebilirsiniz. EGR valfi nedir ne işe yarar sayfasına burayı tıklayara göz atmanızı tavsiye ederim.

    1 – Araçta Yakıt Sarfiyatı Artar : Egr Vanası, yakıt yanmasını düzenler. Özellikle de düşük devirlerde ısıyı ve yanma miktarını düşürerek maksimum tasarruf sağlar. Söz konusu sistemin iptali halinde yakıt sarfiyatı belirgin derecede artacaktır

    2 -Performans Düşer : Yakıtın düzenli olarak yakılamaması, aracın çekişten düşmesine neden olacaktır. Bu düşüş araç sahibinin hissedeceği oranda artar.

    3 – Rölanti ve Tekleme Sorunları Başlayabilir : Konu yakıt yanma sistemi olunca ve bu sistem gelişigüzel değiştirilmeye kalkıldığı zaman tekleme, gaz yememe rölantide bozulmalar ve motorun sarsıntılı çalışması gibi birçok ek sorun ortaya çıkabilmektedir.

    4 – Duman Atma Görülür : Yakıt miktarının artması ile çiğ yakıt atımı da artabilir. Bu da egzozdan siyah duman çıkmasına neden olabilecek bir durumdur. Kimi zaman duman atma egr valfi iptali sonrasında gözlemlenebilecek bir hadisedir.

    5 – Araç Zor Çalışır / Hiç Çalışmaz : EGR valfi iptali durumunda araç çalışmakta zorlanabilir. Kimi durumlarda hiç çalışmayabilir.

    Araçlarda tek tip EGR valfi bulunmaz bu nedenle EGR Valfi İptal Edilirse Ne Olur sorusuna tek bir cevap vermek çok güçtür. Aracınızda bulunan egr valfinin türüne göre etkileri de farklı olacaktır. Aracınızda var olan EGR vanasının hangi tip olduğunu bilmiyor iseniz EGR valfi ile ilgili detaylı bilgiler bulunan sayfamıza burayı tıklayarak göz atmanızı öneririz.

    Sonuç Olarak;
    EGR valfi İptali Yapılırsa Yakıt tüketimi konusunda yaşanacak sorunlar ve motorun çalışmasındaki stabilizenin bozulabileceği gerçeğini göze alıp kabul etmeniz gerekecektir. Fabrikasyon bir sistemin bozulması hiçbir şekilde önerilmez, fakat sıklıkla da yapılan bir işlemdir. Bu nedenle iptal edip etmemeniz gerektiği ile ilgili yorumda bulunmamız söz konusu değildir. Artıları ve eksileri ile tüm olasılıkları değerlendirip karar vermenizi tavsiye ederiz.
  • Arkadaslar kapi kolu sensör problemini çözdüm sanirim video çektim sorunu yaşayanlar denesin bende işe yaradi

    https://youtu.be/QlG43FBgOq4
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nztekin

    Selamlar,

    2011 model Privilege EDC aracımı satıyorum. İlgilenen arkadaşlar varsa aşağıdaki linkten ulaşabilirler.
    Aracın gidişiyle birlikte Megane forumdan da uzaklaşmış olacağım :( Foruma katkı sağlayan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Haklarınızı helal ediniz. Bu zamana kadar takip ettiğim en seviyeli forum diyebilirim.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2011-megane-iii-privilege-1.5-dci-110bg-edc-otomatik-28.600-km-185494574/detay/


     RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü]

    Hocam aracınız oldukça temiz ve diri gözüküyor. Umarım bir an önce dilediğiniz fiyattan satarsınız.

    Forumun kalitesi konusunda size tamamen katılıyorum.
    Bunun bir nedeni Renault Megane aracı seçenlerin marka algısına bakmadan fiyat performans oranını dikkate alabilecek düzeyde araştırma yapabilen kapasitede insanlardan oluştuğundan olabilir.

    Çevremde öyle insanlar tanıyorum ki körü körüne gidip VW Polo TDI'ya sırf adı VW diye iyi bir C segmenti araba kadar para döküyorlar ya da sırf adı VW diye Meksika üretimi sorunlu Jetta'lar için ederinden 10.000.-TL fazla para istenen arabaların peşinde aylarca sıraya giriyorlar. Umarım bu yazdıklarım bir polemiğe neden olmaz zira böyle bir amacım yok.

    Bunun yanı sıra her ne kadar aracınızı satsanızda sizi arada bir burada görmekten mutluluk duyarız. Selamlar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: celebic


    quote:

    Orijinalden alıntı: attci

    Bu sıralar ortalama yakıtınız nedir.
    100km\..lt. Dizel.

    Benim ki EDC ve tüketim 7,2 lt/100 km ( tamamı şehir içi)

    Merhabalar,

    Düzeltme yapıyorum. Arabaya en son bindiğimde tüketim 7,2 lt/100 km gösteriyordu fakat 1 hafta sonra bu sabah bindiğimde 7,9 lt/100 km değerini okudum. Bu arada hep eşim kullandı sanırım ondan olsa gerek. Kendisi biraz sert kullanır ( canı sağolsun, hiç önemi yok )

    Bu arada eşimin hakkını yemeyeyim çünkü Ankara'nın en yüksek yerleşim biriminde İlker/Dikmen'de oturuyoruz. Son derece dik yokuşlar var. O yokuşlarda anlık tüketim 30 lt'yi geçiyor.




  • Benim güzel arabam, 2011'den beri beraberiz, 2 yıl kullanıp satarım diye almışken, yakıtını , konforunu, donanımlarını, ucuz bakım fiyatlarını herşeyini severek 5. yıla doğru gidiyoruz...

    Hiçbir sıkıntı yaşatmadı şükür... Hayırlı bir araçmış... Hem de Türk malı... Bugüne kadar en memnun kaldığım araç. Parasının hakkını kuruşuna kadar verdi sağolsun.

    Müşteri memnuniyeti zaten had safhada... Renault müşteri desteği inanılmaz fazla... Bugüne kadar cebimden bakım harici yaptığım tek masraf , sol cam açma düğmem kırıldı, 10 liraya değiştirdim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 9 Ağustos 2015; 11:16:28 >
  • Ben önler 32 arkalar 30 olarak kullanıyorum, çok memnunum. @B.A.L
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CorsaD

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tayfun73

    Merhabalar, yarin itibariyla meganimla 5 yili dolduruyorum kismetse. Duruma gore 1-2 aya satma dusuncem var. Aracim yetkili servis bakimli, 1.5 dci, Privilege, edc sanziman, 67 bin km de. Sadece arka tamponda islem var kaporta kazasi yok cok sukur. Piyasasi ederi nedir sizce?

    46-47 EDER bana kalırsa
    2016 model en dolu paketi 85 binlira


    2011 model edc, dizel, privilege, 67.000km
    50.000 den aşağı verilmez
    Kasko değeri 46.000 zaten
    Bu değerin üzerine %10 konur her zaman.
  • Megane3 HB 1.5 DCI 90BG Manuel 5V 90.000 Bakımını Dun Yaptırdık.Bilgi Olsun Diye Yazıyorum.

    Parcaları Hep Kendimiz Alıyoruz.Biz Hepsini 480 e aldık Su anda 800 Civarı , iscilik İle Bize 630 a geldi.





    Delphi HDF624 Mazot Filtresi (220TL )

    Mann W79 Yag Filtresi (50TL)

    5W30 Grat Pro 5LT Yag (260TL Civarı 6 Ay Once 150 ye Aldık Sultanbeyli Cevik Oto Martas Yetkili Satıcısı)

    Mann Karbonlu Polen Filtresi CUK 1629 (140)

    Ufi 3040700 Hava Filtresi (110 Civarı)

    İscilik 150TL


    Yeni Parcaları da Simdiden Aldık.

    Agır Bakım 66.000 de Yapılmıstı 2018 Mart da simdi 2022 Mart ta Triger ve V Kayısı Degisecek eger Gerekiyorsa Su Pompası Da Degisecek.


    7701477028 Egzantrik Kayıs Kiti 420TL Orjinal MAİS (Made In United Kingdom yazıyor)

    117205191R Alternator Kayısı 110TL Orjinal MAİS (Made In France yazıyor)

    3LT Total Gracelf Auto Supra Antifriz 115TL

    Mann W79 Yag Filtresi 50TL Filtremarketim

    Filtron AP185/6 Hava Filtresi 50TL (47.5TL) Filtremarketim

    Sardes/Fil Polen Filtresi 35TL







































     RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü]
     RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü]




     RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü]
     RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü]






    Polen Filtresi de

     RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü]

    Sardes Polen ve Fil Polen


     RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 7 Ekim 2021; 12:32:57 >




  • ffate F kullanıcısına yanıt
    Laf aramızda bizimkilerde aynı şeyi söylerler bir işi yapmayı kafasına koymaya görsün kesin yapar o derler:)
    Aslında cumartesi halledecektim ama bugün dışarıda işim vardı ve cumartesi ist trafiği saç baş yoldurur diye fırsatı değerlendirdim. yaylar yakındı bana. otosanayide de 1 saat harcadım. ön balatalarımda bitmiş. 40 tl de ona harcadım+25 işçilik verdim. Arada onarıda hallediverdim. . Bir lastik fiyatına sorunu çözmek iyi oldu sekme olayı bitince çok sevindim desem abartmış olmam.:)

    Konfor çok önemli yaş 34 oldu. Artık kafa kaldırmıyor haşır huşur sesleri, haldır huldur gitmeyi. Eskiden bu araba kaç basıyor diye bakardık. Şimdi kaç yakıyor diye bakıyoruz:) İşin garibi eskiden cebimizde para olmazdı. Para kazandıkça cimrileşirmiş insan:)
    Birde iyi bir ses sistemi ile modifiye edersek uzunca bir süre satmam diye düşünüyorum ömrüm elverdiği müddetçe.
    Teşekkür ederim.
    Size ve tüm arkadaşlara kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basarank -- 21 Ağustos 2014; 18:33:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: basarank

    quote:

    Orijinalden alıntı: PaliocuHüseyin

    renault magane deil latidud'da dahi binmeyin hocam ucuz dandik arabalar üstünde bi geely bide renaulttur iyisimi bi ww jetta tavsiyem uçan teneklerle işiniz olmasın

    Git bunu jetta başlığında yada kıyaslama başlıklarında yaz burada değil.
    Millet ciddiye alıp cevap vermez.

    +1

    Hocam bırakın, dediğiniz gibi cevap vermeye gerek bile yok.
    Bende gördüm ama gerek duymadım.
    Bir deli kuyuya bir taş atar kırk akıllı çıkaramazmış.




  • Hocam daha önce bende 2012 Focus vardı. Onunla nasıl rahatsam bu araçla da aynı şekilde rahatım. Hatta iç kısmın gereksiz kalabalık olmaması sayesinde çok daha ferah bir kullanım şansı sunuyor. Test sürüşünde virajlı yollara biraz gaz vererek girin çok daha iyi fark edersiniz kavrama kabiliyetini.
  • evladifatihan E kullanıcısına yanıt
    Sonradan takılan xenon farlar araçlarda problem yaratabiliyor özelliklede Peugeot ve citroenlerde. Ve her muayeneden önce söktürmeniz gerekiyor. Başka bir durumda genelde çok parlak olduğu için karşıdaki sürücüyü rahatsız ediyor ve bol bol kulaklarınızın çınlamasına sebep olacaktır. Eğer mercekli far değilse osram night breaker unlimited ampül alın std ampüllere göre daha aydınlık bir sürüş deneyimi yaşarsınız.
  • S.A.
    megane benzinli aracın yakıtı fabrika verilerine yakın olduğu söylenir. ben de aracımda bunu görüyorum. hız sabitleyici ve sakin bir sürüşle
    bunun da altına iniyor. ama o zaman da yol bitmiyor. 3 saatten fazla bir yol varsa hele de otoyol varsa 120-140 km hızlar makul geliyor.bu araç zaten lpg uyumu ile bilinen bir araç.. bir süre sonra lpg şart oluyor.

    ben en yakın zamanda lpg ye geçeceğim. çorum özençlerden dıştan yakıt tanklı montaj hakkında bilgi aldım. bana da stepne altı tank sistemi daha güvenli geldi. sonuçta olumsuz bir durum bile yaşansa tank aracın tamamen dışında. çocuklarımın yaslandığı koltuğun arkasında değil... 3 mm ayrı koruma sacı ve şamandra koruma kabıyla montaj yapıyorlar. bu tip montaj artık projesiyle güvenliğiyle daha da tercih ediliyor. brc my 11 kitine zaten diyecek yok. eski aracımda taktırdım ve 60 000 km sorunsuz gittim. ayagımı da gazdan hiç çekmedim. şıu an bu montaj 2000 tl... fiyat olarak bir yıl geçmeden amorti edeceğim gibi görünüyor zaten. eski aracımda da bir yılda amorti etmiştim.

    bu arada hafta sonu kırıkkale keskin ve rafineriler bölgesinde lpg fiyatlarının 2 tl civarında olduğunu gördük. çok şaşırdık. ihtisas hastanesi girişindeki lpg fiyatı ise 1.98 bir daha yazayım 1 98 tl... lpg ye daha da heveslendim. 2. 36 tl iken 20 kuruş yakıyordum. heralde 15-16 kuruş olur ki dizel ötesi bir rakam...

    megane aracın ikinci eli konusunda işin içine girince sıkıntı yaşanmayacağını daha da iyi anladım. iç anadolu karadeniz arası bölgede megane I araçlar hala çok aranır. benim reno satış sorumlusu arkadaşıma megane I ve II soran sorana... takasa gelen temizler anında gidiyor. ben megane II daha zayıf ve aranmıyor sanırdım. kasası çok sağlam değil ama araba geniş, sessiz ve yumuşak sürüşlü old için epey arayanı var... megane III ikinci eli ise o kadar çok bilmiyorum. sanırım fiyatlı olduğu için ve heçbek tipte golf, astra, focus, i 30, leon, fabia, corsa polo hatta yeni clio gibi daha giderli arabalar var... ama reno her zaman alıcısı olan arabadır. üstelik zarar da ettirmez. güvence verdiği dacia bile zarar ettirmiyor. umarım faydalı olmuştur.




  • celebic kullanıcısına yanıt
    Renk konusuna kesinlikle katılıyorum. Bende aracımı alırken beyaz ve kül beji aradında çok gittim geldim. Sonunda ikinci el değerini düşünmek yerine 2 hafta bekleyerek kendi keyif alacağım renk olan kül bejini seçtim iyikide seçmişim. Aracıma çok mutlu biniyorum. Belkide en sevdiğim tarafı rengi diyebilirim.
  • B.A.L B kullanıcısına yanıt
    Herkes fikrini kendine saklasin bence. Renault şöyle kötü böyle iyi degil o araba alinmaz diyenlere hic kulak asmiyorum. Bizde biliyoruz volkswagenin veya bmw nin daha iyi oldugunu ama herkes butcesine gore araba aliyor. Kimse begenmiyor ama renaultun satis rakamlari ortada demekki aliniyor bu araba. Bana sorarsaniz motor olarak cogu arabadan daha iyi ama malzeme kalitesi ve iscilik durumu malum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dhamat

    Herkes fikrini kendine saklasin bence. Renault şöyle kötü böyle iyi degil o araba alinmaz diyenlere hic kulak asmiyorum. Bizde biliyoruz volkswagenin veya bmw nin daha iyi oldugunu ama herkes butcesine gore araba aliyor. Kimse begenmiyor ama renaultun satis rakamlari ortada demekki aliniyor bu araba. Bana sorarsaniz motor olarak cogu arabadan daha iyi ama malzeme kalitesi ve iscilik durumu malum.

    Renault otomobil üreticisi 100 yılı aşkın bir süredir otomobil üretir. Bu markaya kötü demek pek akıl karı değil.

    Bizde maalesef Renault denilince akla hemen R 12 Toros veya R.9 Spring denen belki bundan 30-40 sene önce üretimde olan araçlar akla gelir. Ayrıca bu 30-40 yıllık araçlar halen Anadolu'nun köylerinde gezerken o anla şanlı diye anılan markaların bir aracını dahi oralarda göremezsiniz çünkü çoğu perte çıkmıştır.

    Gelelim Renault'un günümüzde ürettiği araçlara. En azından 3 yıl kadar kullanıp sattığım R. Megane EDC modeli kullandığım süre içinde bana hiç problem yaşatmadı üstelik yerli üretim bir araç olmasına rağmen. Ayrıca yerli üretim olması beni gururlandırdığı gibi yerli üretim kalitesininde düşük olduğunu sanmıyorum. Belki Fransız üretimlerinde arka teker ağzı daha kapalı olabilir veya buna benzer farklılıklar gösterebilir ama eminim ki bunun bile bir açıklaması vardır. Zira yurdumuzda yolların durumu herkes tarafından malum olduğu gibi çok düzgün değildir. Belki bu yüzden teker ağzı kullanılan bu helezonlar yüzünden bu kadar ayrı duruyordur.

    Sonuçta 100 yıldan fazla otomobil üreten veya Türkiye'de yıllardır bu markanın distribütörü olanların aklı bizden daha iyi çalışıyordur. Kullanılan malzeme kalitesini artırmak bunların elinde olan bir şeydir. Ne kadar ekmek o kadar köfte örneğinde olduğu gibi.

    Elbette Renault mükemmel arabalar üretmiyor ama bana söyler misiniz hangi marka (bazı premium markalar hariç) mükemmel otomobiller üretiyor? Daha önce belki burada da yazmış olabilirim; 2004 yılında -0- km aldığım Passat 2.0 FSI Highline tiptronic araçta yaşadığım olayları, sorunları yazsam sayfalar tutardı.

    Eğer Renault hakkında kötü fikirleriniz veya VW hakkında iyi fikirleriniz varsa üşenmeyip 15-20 şer sayfa geriye doğru her iki forumdan yorumları okuyun derim.

    Araba alacakken marka bağımlısı olmadan ihtiyaca göre, keseye göre bir kaç model belirleyip test sürüşü yaparak veya bu tip forumlarda araştırma yaparak almakta fayda var. Hiç biri bizim babamızın fabnrikasında yapılmadı ki körü körüne savunalım. Fiyat performans olarak değerlendirme yapmak gerekir. Keşke hepimiz BMW'ye binebilseydik fakat bizde duruma göre bize en uygun olan araca yöneliyoruz. Çenem düştü yine

    Selamlar




  • celebic kullanıcısına yanıt
    Osram night breakerları ben kullanıyorum kesinlikle ciddi bir iyileşme var. Farlardan memnun olmayan arkadaşlara xenon dansa bu ampülü tavsiye ederim
  • hayrul52 kullanıcısına yanıt
    İyimserliğinize gerçekten hayran kaldım.
  • Geçenki bahsettiğim kadjarları gördüm birisini fotoğrafladım. Sanırım fethiyede bir reklam filmi çektiler.
     RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü]




  • Konuyla alakasiz olacak ama cok etkisinde kaldigim icin yazmak istedim. Bugun sehirler arasi yolda 50 metre onumde 2 arac carpisti biri yoldan cıkıp ters dondu tavani ustunde kaldi. Koştuk icindekileri cikardik cok sukur iki aracta bulunan 5 kisi de emniyet kemeri sayesinde sapasaglamdi. Kisa yol uzun yol demeyin sıkıyo kasiyo demeyin emniyet kemerini takin arkadaslar. Hepimize kazasiz sürüşler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T1973 -- 12 Temmuz 2015; 22:47:42 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.