Şimdi Ara

CopierciN (eski adıyla piCopy) Cydia'da

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
4.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    2.1.0 bellenimi ile Kopyala/Yapıştır gelecek gibi diyorlar, en azından henüz kullanılmasa da bellenim içinde bir yerlerde kes, kopyala, yapıştır gibi işlevlerle ilgili ipuçları olduğunu söylüyorlar. Yani, hemen olmasa bile yakında çıkacak gibi.

    Epey süre önce bir başlıkta belirtmiştim, 1.1.4 zamanında ufak bir kopyala/yapıştır uygulaması yazmıştım fakat o haliyle çıkarmak yerine sistem seviyesine indirmeye uğraşmıştım, o da olmamış ve yaklaşık 1 aylık çalışmam boşa gitmişti. Başka bir başlıkta sisteme kopyala yapıştır eklenemezse kopyala/yapıştır özelliği olan bir programa bütün sistemin gömülebileceğini söylemiştim, pek kâale alan olmamıştı :) Şu an programı hemen hemen o hale getirmiş üzereyim. Safari ile birleşimi üzerine hiç çalışmadım ve görülebileceği üzere e-posta birleşiminin de elden geçmesi lazım.

    Onun dışında bir iki küçük düzeltme yapmam lazım, örneğin e-posta göndermeden önce metindeki bütün boşlukları %20 ile değiştirmek gibi, değilse program hiç bir şey yapmıyor ( html'deki mailto'yu kullanmış olanlar sorunu anlamışlardır herhalde :) ). Bir kaç düzeltme daha gerekiyor, değilse çoktan çıkarırdım zaten programı :)

    Bakalım, bir kaç güne ilk sürümü çıkaracaktım normalde fakat dediğim gibi, 2.1.0 ile bu özellik sağlanmış olabilir. Direk olarak sağlanmadıysa bile SDK üzerinde ilgili fonksiyonlar tanımlanmıştır ve program geliştiriciler benim yazdığım programa benzer bir programı benim uğraştığım ameleliklerle uğraşmadan çok daha kolay bir şekilde yapabilirler.

    Velhâsıl-ı kelâm, her hâl ü kârda kısa bir süre sonra elinizde şu veya bu şekilde bir kopyala/yapıştır programı olacak. Kalite açısından umut ederim ki 2.1.0 ile bu özellik sağlanır.

    Olur da sağlanmazsa bekliyor olacağım


    Baktım Apple yine çıkarmamış, ben çıkardım :)http://copiercin.gomercin.net/ adresine bir günlük açtım fakat şu an yalnızca ingilizce. WordPress için çift dil eklentilerinden birisini çalıştırır çalıştırmaz yazıları Türkçe olarak da yayınlayacağım. Olmazsa Türkçe falan diye de bir kategori açacağım bakalım.

    Şu an yalnızca beta sürümü ve yalnızca 2.0.1'de test ettim. 2.1.0'da sorunlar çıkabilir, bunun için de birilerinin cesaret edip indirip denemesi gerekiyor tabi ki :)

    2.0.1'de de sorunlar var, günlükten okuyabilirsiniz Ingilizceniz varsa. Değilse şöyle özetliyeyim:

    1- Seçim işaretleme sorunlu, işaretleme çalıştığınızdan farklı yerler işaretlenebilir falan yani. Öyle bir şey olursa yazının içinde bir yere bir kere dokunun, seçim silinsin.
    2- Seçimi temizledikten sonra boşluk ve yeni satır karakterleri kaybolabiliyor.
    3- e-posta'ların yalnızca ilk 500 karakteri falan alınıyor. Bu arada e-posta'dan metin almak istediğinizde klasörler listelenmiyorsa büyük ihtimalle e-posta indirmesi yarım kalmıştım. Mobile Mail uygulamasını açıp bütün yeni e-postalar yüklenene kadar bekleyin, geçmesi lazım
    4- Türkçe karakterlerle denedim fakat tuhaf karakterlerin sorun çıkarma olasılığı yine de var. UTF8 dışındaki karakterler için sorun çıkabilir.

    Dediğim gibi, şu an yalnızca beta, inşallah önümüzdeki haftalarda gitgide güzelleşecektir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GomerciN -- 16 Eylül 2008; 12:40:10 >



  • takipçinim arkadaşım umarım çıkar bu güzel özelliği bizden birisinin çıkarması dahada bir güzel olur
  • Helal olsun GomerciN. Güzel haberlerini bekliyoruz
  • Selamlar, omerin programi copiercin adinda bigboss source tarafinda yayinlanmis durumda. Fakat ben birsey sormak istiyorum bu yazilim fw2.1.0 ile uyumlu calisiyormu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mcff

    Selamlar, omerin programi copiercin adinda bigboss source tarafinda yayinlanmis durumda. Fakat ben birsey sormak istiyorum bu yazilim fw2.1.0 ile uyumlu calisiyormu?


    Ismini sonradan CopierciN olarak degistirdim. PiCopy diye bir suru sey cikiyordu google'da, lakabimla kafiyeli olsun diye boyle yaptim :)

    2.1.0 ile deneme şansım olmadı hiç, bu haftasonu yeni bellenimi yükleyip denemeyi tasarlıyorum. Sorun çıkaracağı belli olan bir kaç yer var aslında. Ayrıca günlüğe (http://gomercin.net/copiercinwp/2008/09/14/hello-world-well-kinda/#comment-6) eklenen bir yoruma göre SMS aktarma kısmında çakılıyormuş. Ayrıca yine aynı yorumda Notes veritabanının yerinin de değiştiğini belirtmiş, yani notlarla ilgili kısımları da kullanamayacaksınız büyük ihtimalle.

    SMS'ten aktarmaya çalışıyorken çakılmasının sebeplerinden birisi o kişinin sms'lerinin içerisinde (veya sms gönderenlerin isimlerinde) uygunsuz karakterler olması olabilir. Diğer bir sebep (ki buysa durum biraz kötü) 2.1.0 ile SMS veritabanı biçimi değişmiştir. Eğer elinde içeriğini görmem sorun olmayacak bir sms veritabanı dosyası olan varsa gönderirse inceleyip bir yorum yapabilirim. En temizi şöyle olur: 2.1.0 yüklemiş olan bir arkadaş /var/mobile/Library/SMS altındaki sms.db dosyasının ismini değiştirip SMS uygulamasını açar. SMS uygulaması, herhangi bir veritabanı göremeyince yeni temiz bir sms.db dosyası oluşturur. Bu dosyayı bana gönderip ismini değiştirmiş olduğunuz asıl sms.db dosyasının ismini eski haline getirerek hiç bir şey olmamış gibi yolunuza devam edebilirsiniz :)

    Benzer bir şekilde notes.db dosyasını gönderebilen olursa o da çok makbule geçer. Değilse bu haftasonundan önce yeni bellenim yüklemeyi ve üzerinde uğraşmayı planlamıyorum. Yaklaşık 1 aydır iş dışında kalan zamanlarımın neredeyse hepsini buna ayırdım valla, benimki de can :)
  • Ben bu programı ayakta alkışlamayayım da ne edeyim. Tebrik ederim gerçekten. Bloguna da yazdım tebriklerimi.

    Ben FW 2.0.1'deyim. Şu an Win için adam gibi PWN programı çıkarılamadığından 2.1'e geçmiyorum. İstediğin dosyaları yoksa hemen şimdi atardım. Artık başka arkadaş imdadına yetişir inşallah.
    2.0.1'deki sorunlardan şimdilik gördüğüm aynı senin gördüklerin zaten. Onlar da pek önemli şeyler değil gibi şimdilik.
    Sadece Keyboard'u kapama / açma gibi bi tuş olursa iyi olur ama o kadar da önemli değil şimdilik.

    Başarılarının ve bu çalışmanın devamını diliyorum; gerçekten çok çok çok sağol
  • indiremiyorum. server hatası veriyor.
  • Ben db dosyalarini gonderirdim fakat sehir disindayim su an ancak aksama gonderebilirim beklerseniz. Bana pm den msn yada mail adresini bildirirsen sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mcff

    Ben db dosyalarini gonderirdim fakat sehir disindayim su an ancak aksama gonderebilirim beklerseniz. Bana pm den msn yada mail adresini bildirirsen sevinirim.


    pm attım.

    Bu arada günlükte yapılan bir başka yoruma göre 2.1 bellenimli iPhone 3G'de sorunsuz çalışmaktaymış (http://gomercin.net/copiercinwp/2008/09/14/copiercin-v01-release-notes/#comment-8). İlk yorum yapan arkadaşın sorunu dediğim gibi karakterlerle ilgili de olabilir yani.
  • yahu bu izmirin havaalanida o kadar uzak ki git git bitmiyor, neyse!!!

    Pm i gordum ordan gonderirim bu arada hangi programla yazdigini bilmiyorum ama eger 2g de calismayip 3g de calisiyorsa orda koda eklenti yapmak sart gibi dusundum bir an

    Bu arada sqlite icin google groups ta bir haber grubu var oraya uye olmustum belki isine yarar

    Ayrica sqlite icin firefox eklentisi de mevcut addon olarak
  • helal olsun. Ben 2.1 kullaniyorum sadece kopyalanan mtni yeni sms gondermek icin tikladigimda acilmiyor. Bn inceleyeyim sorun verdigi yerleri yazarim.


    P.s appstore daki o sacma salak programla karsilastirinca komik gelde adamlqr program yapmis :) supersin. Appstore ucret karsiligi verirsen alacagima soz veriyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nofear666
    helal olsun. Ben 2.1 kullaniyorum sadece kopyalanan mtni yeni sms gondermek icin tikladigimda acilmiyor. Bn inceleyeyim sorun verdigi yerleri yazarim.


    P.s appstore daki o sacma salak programla karsilastirinca komik gelde adamlqr program yapmis :) supersin. Appstore ucret karsiligi verirsen alacagima soz veriyorum


    2.1'de sms uygulamasının çalışmayacağını tahmin etmiştim, bu iş için kullandığım fonksiyonu kaldırmışlar okuduğum kadarıyla. Eğer başka bir değişiklik olmadıysa "new sms" tuşuna bastıktan sonra CopierciN'den çıkıp SMS uygulamasını açarsanız en son metnin sms olarak gönderime hazır olması lazım. Eğer bu olmuyorsa biraz uğraştıracak demektir, bu yöntemi bulmak için de uğraşmıştım çünkü baya :)

    Bu programın AppStore'da bulunması ne yazık ki imkansız. Apple'ın "yaparsanız yakarım" dediği pek çok şeyi yapıyorum çünkü :) Fakat bunları yapmadan da bu tarz bir program yapmak mümkün değil. MagicPad bu yüzden pek tutmadı aslında, kendi içinde kopyala yapıştır yapması çok bir şey ifade etmiyor yani. Fakat yine de adamların uygulamasına hayranım halen, ben bu programla uğraştığım 1 ayın belki 3 haftasında sırf seçilen kısmın gösterilmesi ile uğraştım, yine de onlarınki kadar bir seçim yapamadım :) Gerçi sorun benim yaklaşımımdaydı büyük ihtimalle. Kaynak kodlarını açtığım zaman ne kadar amele bir yöntem kullandığımı da anlatacağım, şimdi bile tahmin edenler çıkmıştır muhtemelen :)

    Para göndermek isteyen PayPal üzerinden gönderebilir, About'a basınca Donate diye tuş çıkıyor, günlükte de var ayrıca :) İçinizden gelirse tabi, her halükarda programı bedava olarak geliştirmeye devam edeceğim ben zaten
  • oylede olur aksam donate kkismindan bi miktar gecerim.


    Dedigin gibi copy deyip sms i acinca yazi gorunuyor. Bi program benim gibi siir hastasi bir adam icin cok iyi oldu aninda notpadde siirlerim. Tekrardan tesekkurler boyle bi pro gelistirdigin icin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eserunsalan

    http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1862
    Vay...!!! Tebrikler...
    :)


    Eyvallah :) en son baktığımda indirme sayısı 21000'in üzerindeydi ve google'da aratınca yüzlerce sonuç çıkıyor :)

    Az önce OpenClip'le de irtibata geçtim. Eğer uygun görülürse AppStore'da satılan bazı uygulamalarla (http://www.openclip.org/apps.php) ortak çalışabilir hale getirmem an meselesi.

    Bu haftasonu yeni bir sürüm çıkaracağım inşallah. En azından rehberdeki bilgileri de içe aktarabilme özelliği eklemeyi düşünüyorum. Şansıma yakında 9 günlük bir tatil var, o zaman epey bir ilerleme kaydedebilirim :) Zaten ondan sonra hem işlerim yoğunlaşacak hem de yüksek lisansla boğuşuyor olacağım. Yani Kurban Bayramı'na kadar ciddi bir şekilde uğraşamayabilirim. Gerçi o zamana da kodu açabilirsem başkaları da geliştirmeye yardım edecektir diye ümit ediyorum.

    Beni izlemeye devam edin :)
  • benden de bir tebrik kardeşime.... bak bu da benim takip ettiğim bir site ve CopiercIN'den orda da sitayiş ile bahsediliyor... Aaron Besson diye bir adam çok yakından bütün iPhone gelişmelerini takip ediyor ve neredeyse tüm yenilikleri ilk onun blogundan 1.1.2 firmware versiyonundan beri takip ediyorum....

    tekrar tebrikler...

    http://mytriniphone.com/blog/2008/09/copiercin-true-copy-and-paste-text-between-notes-sms-and-email-on-your-iphone-for-free/
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GomerciN


    quote:

    Orjinalden alıntı: nofear666
    helal olsun. Ben 2.1 kullaniyorum sadece kopyalanan mtni yeni sms gondermek icin tikladigimda acilmiyor. Bn inceleyeyim sorun verdigi yerleri yazarim.


    P.s appstore daki o sacma salak programla karsilastirinca komik gelde adamlqr program yapmis :) supersin. Appstore ucret karsiligi verirsen alacagima soz veriyorum


    2.1'de sms uygulamasının çalışmayacağını tahmin etmiştim, bu iş için kullandığım fonksiyonu kaldırmışlar okuduğum kadarıyla. Eğer başka bir değişiklik olmadıysa "new sms" tuşuna bastıktan sonra CopierciN'den çıkıp SMS uygulamasını açarsanız en son metnin sms olarak gönderime hazır olması lazım. Eğer bu olmuyorsa biraz uğraştıracak demektir, bu yöntemi bulmak için de uğraşmıştım çünkü baya :)

    Bu programın AppStore'da bulunması ne yazık ki imkansız. Apple'ın "yaparsanız yakarım" dediği pek çok şeyi yapıyorum çünkü :) Fakat bunları yapmadan da bu tarz bir program yapmak mümkün değil. MagicPad bu yüzden pek tutmadı aslında, kendi içinde kopyala yapıştır yapması çok bir şey ifade etmiyor yani. Fakat yine de adamların uygulamasına hayranım halen, ben bu programla uğraştığım 1 ayın belki 3 haftasında sırf seçilen kısmın gösterilmesi ile uğraştım, yine de onlarınki kadar bir seçim yapamadım :) Gerçi sorun benim yaklaşımımdaydı büyük ihtimalle. Kaynak kodlarını açtığım zaman ne kadar amele bir yöntem kullandığımı da anlatacağım, şimdi bile tahmin edenler çıkmıştır muhtemelen :)

    Para göndermek isteyen PayPal üzerinden gönderebilir, About'a basınca Donate diye tuş çıkıyor, günlükte de var ayrıca :) İçinizden gelirse tabi, her halükarda programı bedava olarak geliştirmeye devam edeceğim ben zaten

    Tebrikler,
    Basarilarinin devamini dilerim.
    Firsat bu firsat ,hazir senin gibi bir program kurdunu bulmusken, birsey sormak istiyorum.Bildigin gibi Iphone da safari uzerinden telefona herhangi bir dosyayi kalici olarak download yapamiyoruz.

    Bunun icin uzun veya kisa vadede bir cozum bulunabilinirmi sence?


    Ek olarak,
    Donanim haber forumda, senin gibi bilgili arkadaslarin oldugunu bilmek mutlu etti beni.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 18 Eylül 2008; 1:19:24 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MaSSive

    Tebrikler,
    Basarilarinin devamini dilerim.
    Firsat bu firsat ,hazir senin gibi bir program kurdunu bulmusken, birsey sormak istiyorum.Bildigin gibi Iphone da safari uzerinden telefona herhangi bir dosyayi kalici olarak download yapamiyoruz.

    Bunun icin uzun veya kisa vadede bir cozum bulunabilinirmi sence?


    Ek olarak,
    Donanim haber forumda, senin gibi bilgili arkadaslarin oldugunu bilmek mutlu etti beni.


    Cydia'dan "Safari Download Plug-in" i yükle sorunun çözülecektir
  • T-mobile simlock lu Iphone 3g ye Cydia dan bahsettigin Plug-in i yukleyebilirmiyiz?Itunes hesabimla senkronize ettigim zaman,Sorun cikmazmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 18 Eylül 2008; 1:46:58 >
  • Helal olsun hocam,çok güzel bir iş yapmışsın.İnşallah devamıda gelir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j.r.duke -- 18 Eylül 2008; 5:33:06 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.