Şimdi Ara

!!!DÖRT MEVSİM LASTİKLERİ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
63.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR ARTIK YAZI BİTİRDİK ÖNÜMÜZ KIŞ.ARAÇLARDA KULLANILAN LASTİKLER ÖNE ÇIKMAYA BAŞLAYACAK.SİZE SORMAK İSTEDİĞİM DÖRT MEVSİM LASTİKLER KIŞIN FAZLA OLMADIĞI İSTANBUL GİBİ YERLERDE. DÖRT MEVSİM LASTİKLERİ YETERLİ GELİRMİ.KULLANAN ARKADAŞLAR VARMI .YOKSA KAR TİPİ LASTİKLERE Mİ DEVAM EDELİM.



  • Valla ben Ankara gibi kışı ayaz, don, arasıra karlı bir yerde BRIDGESTONE B330 EVO dört mevsim lastik kullanıyorum ve pek fazla sıkıntı yaşamıyorum. Istanbul gibi bir yerde hayde hayde yeterli olur diye düşünüyorum. Lastiklerimi bu yılın nisan ayında değiştirdim ve kış lastiği almayı düşünmüyorum.
  • Arkadaşım o yazdığın b330 dört mevsim lastiği değildir dört mevsimlerin üzerinde all weather yazar ve yaz lastiğidir dört mevsim lastiği kar lastikleri olarak veya kış lastikleri olarak anılan lastiklere banzerler ve karda iyi çekiş sağlamak için çok kış lastiği kadar olmasada kılcal kanalları vardır ve iyi bir dört mevsim lastiği karda çekişte en fazla %10 kadar daha az çekiş sağlar yani onun verdiği performansın %90 ını verir hele ist.gibi karın yılda 1-2 kere yağdığı yerlerde kış lastiklerinden çok daha iyi performans gösterir ve hava soğusa bile ki 8 derecenin altında üreticiler en az 5mt daha kısa fren mesafesi avantajı yarattığını söyledikleri kış lastikleri bu farkı değil dört mevsim lastikleriyle yaz lastiklerine karşı bile kazanamamaktadır tam tersi donma derecesinin altı hariç yaz lastikleri (KAR DIŞINDA) kış lastiklerine karşı frenaj ve yol tutuşta daha avantajlıdır .İstanbulsa değil ankara gibi oldukça sıcak 10derece gibi kışlar geçirmektedir ve dört mevsim lastikleri makul yol tutuş ve iyi fernaj mesafeleri sağlamaktadır .Satıcılar malını satmak için bizlere mucize kış lastikleri satmaya çalışmaktadır .
    sana tavsiye edebileceğim dört mevsim lastiği GOODYEAR Eagle Vector dır bu lastikten oldukça memnun kalırsın fakat kar yağmaz diye düşünürsen ist. için slikalı yaz lastiği de istanbulda oldukça iyi iş görür.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: froster2006

    Arkadaşım o yazdığın b330 dört mevsim lastiği değildir dört mevsimlerin üzerinde all weather yazar ve yaz lastiğidir dört mevsim lastiği kar lastikleri olarak veya kış lastikleri olarak anılan lastiklere banzerler ve karda iyi çekiş sağlamak için çok kış lastiği kadar olmasada kılcal kanalları vardır ve iyi bir dört mevsim lastiği karda çekişte en fazla %10 kadar daha az çekiş sağlar yani onun verdiği performansın %90 ını verir hele ist.gibi karın yılda 1-2 kere yağdığı yerlerde kış lastiklerinden çok daha iyi performans gösterir ve hava soğusa bile ki 8 derecenin altında üreticiler en az 5mt daha kısa fren mesafesi avantajı yarattığını söyledikleri kış lastikleri bu farkı değil dört mevsim lastikleriyle yaz lastiklerine karşı bile kazanamamaktadır tam tersi donma derecesinin altı hariç yaz lastikleri (KAR DIŞINDA) kış lastiklerine karşı frenaj ve yol tutuşta daha avantajlıdır .İstanbulsa değil ankara gibi oldukça sıcak 10derece gibi kışlar geçirmektedir ve dört mevsim lastikleri makul yol tutuş ve iyi fernaj mesafeleri sağlamaktadır .Satıcılar malını satmak için bizlere mucize kış lastikleri satmaya çalışmaktadır .
    sana tavsiye edebileceğim dört mevsim lastiği GOODYEAR Eagle Vector dır bu lastikten oldukça memnun kalırsın fakat kar yağmaz diye düşünürsen ist. için slikalı yaz lastiği de istanbulda oldukça iyi iş görür.

    evet arkadaşım dediğin gibi benimde araştırdığım dört mevsim lastikleri arasında marka olarak üç tane markada var gerçek anlamda dört mevsim lastiği.bunlar good year,hankook,pirelli.bunlar içinde en öne çıkanı good year olarak sayabiliriz .hatta bu dört mevsim lastiklerinin öncüsü.en önemli olan m+s işaretinin bulunmasıymış buda karda da kullanılabileceği anlamına geliyormuş.diğer tüm markalarda dört mevsim yok galiba.ama lastik satıcıları lastiği satarken anlamıyorsanız bu lastik dört mevsim diye verebiliyorlar.sonra karda araba kalkış yapamıyor yada frenlemede kötü oluyorsa başlıyoruz ya bu dört mevsim lastikleri karda hiç bir işe yaramıyor demeye.işte burda satıcıların suçu oluyor.çünkü benim tanıdığın başına gelmişti.onada x marka bir lastiği satıcı dört mevsim diye veriyor sonuç karda sıfır.
  • karda kışta sıcakta yağmurda kullandım tavisye ederim good year vector 5 gerçek 4 mevsim lastiği
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ercan_wrc

    karda kışta sıcakta yağmurda kullandım tavisye ederim good year vector 5 gerçek 4 mevsim lastiği

    benim asıl merak ettiğim bu kullandığın good year vector 5 kışın karda diğer kar lastikleri gibi aynı tepkiyi veriyormu dik yokuşlarda kalkmada bir sorun oluyormu.almaya değermi
  • valla hocam ankaradayım buranın kışında sürdüm karda çok fazla olmasada sürdüm ve yokuşları rahatlıkla çıktım bence almaya değer mi evet değer ama tam bir kış lastiğide diyemezsin tutupta erzurumun karında almak mantıklı olmaz ama ankara istanbul gibi şehirlerde ideal yaz kış kullandığım halde de öyle çabuk deforme olmuyor gayet dayanıklı
  • karın yağdığı bir yerde yaşıyorsanız 4 mevsim lastikler uygun değildir.kar altında 4 mevsim lastikler güvenli değildir.4 mevsim biraz pazarlama tekniği.
  • Arkadaşım 4 mevsim lastiği pazarlama taktiği falan değildir ve yapısı kış lastiklerine benzer.
  • Nokian H ı bir düşün derim.

    Ama 4 mevsim lastiği bencede pazarlama taktiği..


    Desen,şu bu bir kenara kavuçuk yapı itibariyle belli bir sıcaklığa düştüğünde sertleşir,yol tutmaz(yaz lastiklerinde-3 mevsim)

    yada

    kavuçuk yapı gereği çok yumuşar yol tutmaz(yazın kullanılan kış lastiği)


    Bu iki özelliği içinde barındıran bir lastik henüz üretilmedi.


    Sadece goodyear ,Nokian v.b lastiklerin bazı modellerine kavuçuk yapısı daha arası açık dercelerde( örn;-10 ile +40 ) elastikliğini korur.

    Sözde 4 mevsim lastik,yazın ve çok soguk olmayan yağışlı havalarda kullanılan ürünlerdir.

    Soğuk(kuru bile olsa) kış aylarında ve karda kış lastiği tabir edilen ürünlerle güvenli sürüş yapılmakta..


    Ben Ankara lıyım.Yaklaşık 15 senedir aktif olarak araç kullanırım,hayatımda hiç kışlık lastik almadım,ancak kışlık lastiği olan bir araç kullandıgımda farkı hissediyorum.



    Bu olay birazda maddi duruma bakıyor.

    4 adet kışlık lastik , aracım ölçülerinde ,1 milyar üzerinde bir rakam..

    Verebiliyorsan daha guvenli gidersin,veremiyorsan ,nekadar ekmek o kadar kofte hesabı..
  • Söylediklerinize katılmakla beraber , 4 lastiğe 1 milyara katılmıyorum, kardeşim aldı lassa snowvey 165 70 14 360 ytl kar buz don, gece gündüz devam.Yer Ankara.
  • Bridgestone b330 dediğiniz gib dört mevsim olmayabilir. Ama bridgestone satan yerlere dört mevsim deyince bunu öneriyorlar. ben bunları nisanmayıs ayında 350 milyona 5 taksitle aldım ve hepsinin üretim tarihi 2008. 1 milyar dört lastiğe verilmez bence. Bu aldığım lastikleri daha önce 2 yıl kullandım. çok memnun kaldım ve o yüden aynısından aldım. Ben bunlarla Ankarada rahat ediyorsam konuyu açan arkadaş istanbulda haydeye rahat eder. Nokta.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: harunoda

    Bridgestone b330 dediğiniz gib dört mevsim olmayabilir. Ama bridgestone satan yerlere dört mevsim deyince bunu öneriyorlar. ben bunları nisanmayıs ayında 350 milyona 5 taksitle aldım ve hepsinin üretim tarihi 2008. 1 milyar dört lastiğe verilmez bence. Bu aldığım lastikleri daha önce 2 yıl kullandım. çok memnun kaldım ve o yüden aynısından aldım. Ben bunlarla Ankarada rahat ediyorsam konuyu açan arkadaş istanbulda haydeye rahat eder. Nokta.

    ya nerden biliyorsunuz ki arkadaşın lastiğinin boyutunu. belki büyük jant a takacak. sanki bütün boyut lastikler aynı fiyat. misal 205.50.16 kış lastiği kabül edilir markalarda tanesi min. 250ytl.
  • Konuyu açan arkadaş bişey yazmadığına göre Türkiyede en çok kullanılan boyut olan 85 65 r14 olduğunu düşündüm yazdım. Bu arada arkadaş da sağolsun bi konu açmış. bi daha uğramıyor heralde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunoda -- 17 Eylül 2008; 20:04:17 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oguz1

    Söylediklerinize katılmakla beraber , 4 lastiğe 1 milyara katılmıyorum, kardeşim aldı lassa snowvey 165 70 14 360 ytl kar buz don, gece gündüz devam.Yer Ankara.




    Kendi lastik ebatı ücreti 1 milyar.

    205/55/16
  • quote:

    Orjinalden alıntı: UTKTOTİ

    ARKADAŞLAR ARTIK YAZI BİTİRDİK ÖNÜMÜZ KIŞ.ARAÇLARDA KULLANILAN LASTİKLER ÖNE ÇIKMAYA BAŞLAYACAK.SİZE SORMAK İSTEDİĞİM DÖRT MEVSİM LASTİKLER KIŞIN FAZLA OLMADIĞI İSTANBUL GİBİ YERLERDE. DÖRT MEVSİM LASTİKLERİ YETERLİ GELİRMİ.KULLANAN ARKADAŞLAR VARMI .YOKSA KAR TİPİ LASTİKLERE Mİ DEVAM EDELİM.



    istanbulda zaten 4 mevsim yeterli olur..ne kadar kar yağıyorki artık istanbulda.? ben gecen kış pirelli P6000 aldım cok memnunum tavsiye ederim
  • tabiki yeterli olur michelin veya continental al
  • Aslında sorun, dört mevsim lastiklerin kışın yeterli olup olmamasından ziyade kuru ve ıslak yolda yaz lastikleri gibi iyi olmayışından kaynaklanıyor..

    Dört mevsim lastik alıp tüm yıl boyunca daha fazla yakıt harcayıp daha fazla gürültü çekip üstüne üstlük birde özelliklede yazın olmak üzere kuru ve ıslak yolda performans kaybı yaşamak çok mantıklı olmasa gerek..

    Bazen yarım metre fren mesafesi ile aracınızın motorunu kurtarabileceğinizi unutmayarak çok kaliteli yaz ve kış lastiklerini ayrı ayrı almak da fayda var.. ( bu kalite farkı özellikle ıslak ve kuru yolda kış lastiklerinde çok farkettiriyor, en kötü kış lastiği karda çok iyi olabilirken ıslak ve kuru havada çok çok kötü olabiliyor, bunu adac testlerinde çok rahatlıkla görebilirsiniz)
  • yazın kullandığımız lastikler 7 derecenin altında yapısı gereği özelliklerini kaybetmeye başlıyor.....


    ISTANBUL Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık
    Uzun Yıllar İçinde Gerçekleşen Ortalama Değerler (1975 - 2006)
    Ortalama Sıcaklık (°C) 6.1 5.9 7.7 12.1 16.7 21.5 23.8 23.5 20.0 15.6 11.2 8.0


    neredeyse 4 ay kış lastiği kullanmak gerekiyor sıcaklıklara bakarsak.....

    4 mevsim olayına gelince.....
    mailyer olarak ne kadar fark olur hesaplamak lazım....
    yani kış lastiği yaz lastiği ayrı ayrı maliyet ancak onları eskitmekte çok daha zor oluyor....her sene yarısını kullanıyorsunuz çünkü....

    takıp çıkarmak tabiki masraf....


    yani biraz masraf ederek yazın yaz kışın adam gibi kış lastiği kullanılabilir.....
  • İstanbul için 4 mevsim lastik almayı düşünüyorum. Araba 2006 Hyundai accent admire. Nasıl bir lastik almalıyım ??
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.