Şimdi Ara

DELTA 4X4 İLE LAND CRUİSER TANK GİBİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pick-up ve SUV tipi araçları çok sağlam off-road araçlarına çeviren Delta 4x4 modifiye firması son çalışmasında Yeni Land Cruiser’ı kullanmayı tercih etti. Toyota’nın 60 yıllık mazisi olan en güçlü aracını adeta lastikli bir tanka dönüştürdü. Yeni Land Cruiser 2008 yılının başında yenilendi ve araç Mart ayından bu yana Toyota Plaza’larında satışta. Yeni Land Cruiser’de 4.5 litre hacimli 8 silindirli bir turbo dizel motor görev yapıyor. D-4D kodlu bu motor 265 beygir gücü ve 650 NM tork üretiyor. Kinetik Dinamik Süspansiyon Sistemi’nin (KDSS) bulunduğu Land Cruiser V8, sürüş yapılan yola bağlı olarak ön ve arka antiroll dengeleyici çubuk fonksiyonu özelliklerini otomatik olarak ayarlıyor. Aktif dengeleme sisteminde, sürekli düz yolda giderken iki dengeleyici çubuğu otomatik olarak devreden çıkarken, off-road durumuna geçildiğinde çabuk bir şekilde devreye giriyor. Böylece sistem, yüksek çekiş gücünün yanı sıra sürüş konforu, iyi denge ve mükemmel bir off-road performansı sağlıyor.


    Land Cruiser V8’ de toplam 14 havayastığı bulunuyor. Önde sürücü ve yolcu için çift kademeli 2 hava yastığı ve 2 adet diz hava yastığı, ön ve arka yolcular için 4 adet yan havayastığı ve üçüncü ıra yolcuları için 6 adet perde hava yastığı bulunuyor.


    Standart Land Cruiser V8’in özelliklerini bir kenara bırakıp Delta 4x4’dün araçta ne gibi değişiklikler yaptığına bakalım.


    Delta 4x4, 2.7 ton ağırlığındaki aracı gerek arazide gerekse asfaltta durdurmanın zor olabileceğini düşünerek frenlerde ciddi bir modifikasyona gitti. Standart fren disklerini 369 mm çaplı 6 pistonlu fren diskleriyle değiştirildi.


    Küçük bir tank sayılabilecek araca dik ve çamurlu arazi yollarda hükmetmek her zaman kolay olmuyor. Bu sebeple de Delta 4x4 aracın ön kısmına büyük koruma barlarını geliştirmeyi ihmal etmedi. Ayrıca yan marşpiyer ve arka tampon için de koruma barları üretildi. Ön koruma barına iki adet farda monte edildi.


    Delta 4x4, müşterisine 17” den 23” e kadar geniş bir jant boyutu seçeneği sunuyor. Müşteri kullanım şartlarına göre istediği boyda jantı aracına taktırtabiliyor.


    Delta 4x4 aracın motoruna da el atmayı ihmal etmedi. Delta 4x4’dün müdahalesiyle Land Cruiser 318 beygir güç ve 780 Nm tork üretir hâle geldi. Bu güç artışı aracın maksimum hızının 218 km/s’te çıkmasına ve 0-100 km/s hızlanma değerinin de 7.8 saniye seviyesine düşmesine vesile oldu.


     DELTA 4X4 İLE LAND CRUİSER TANK GİBİ

     DELTA 4X4 İLE LAND CRUİSER TANK GİBİ

     DELTA 4X4 İLE LAND CRUİSER TANK GİBİ



  • Yeni Land Cruiser çok hoşuma gidiyor.
  • Sağlam
  • quote:

    Delta 4x4 aracın motoruna da el atmayı ihmal etmedi. Delta 4x4’dün müdahalesiyle Land Cruiser 318 beygir güç ve 780 Nm tork üretir hâle geldi. Bu güç artışı aracın maksimum hızının 218 km/s’te çıkmasına ve 0-100 km/s hızlanma değerinin de 7.8 saniye seviyesine düşmesine vesile oldu.


    motoruda dehşetmiş
  • o jantlarla arazide işi zor biraz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z.C.. -- 27 Ağustos 2008; 10:45:30 >
  • arazi için tasarlanan bir araca bu modifiye hiç gitmemiş ş.içi kullanıma yönelik bir modifiye olmuş

    bence standart hali çok daha güzell
  • standart hali daha güzel bence
  • Taş gibi Araba :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: z.C..

    o jantlarla arazide işi zor biraz.


    tamda diyecektim. sabaha kadar 4x4 olsun oturduğu yerde kalır x5 gibi
  • 2014 üretimi bir Land Cruiser J200, yani 4,5 litre motor hacmine sahip V formunda dizilmiş sekiz adet silindire sahip birisi olarak şahsi fikrim aracın "maymun döndüğü yönündedir".

    Orjinali her türlü ihtiyacı karşılıyor, kurcalamamak lazım.

    Zaten Japon felsefesiyle üretilmiş bir araca Alman firmasının müdahale etmesi kadar oksimoron bir durum olamaz.

    Almanlar daha doğru düzdün şanzıman (DSG-Doppelkupplungsgetriebe) üretemezken, dünyanın en dayanıklı aracına el atmaya nasıl cüret etmişler ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evrenay -- 26 Şubat 2019; 12:29:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.