Şimdi Ara

VİSTA Format Nasıl Atılır ? Resimli Anlatım.. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
4
Favori
417.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar toshıba A200 laptop um var şu an xp yüklü ama vistaya geçmek istiyorum elimde vista recovery cd si var bununla nasıl yapabilirim daha önce hiç format atmadım ona göre anlatırsanız çok ii olur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: badboyhacıoğlu

    arkadaşlar toshıba A200 laptop um var şu an xp yüklü ama vistaya geçmek istiyorum elimde vista recovery cd si var bununla nasıl yapabilirim daha önce hiç format atmadım ona göre anlatırsanız çok ii olur

    1. sayfada anlattıklarımı iyice gözden geçir.

    Ardından tak recovery dvd'sini ve boot et. Yapman gereken birkaç işlem var. İlk işlem diski biçimlendirmek. Biraz farklı ekranda uygulayacaksın.. Diskinin üstüne gelip sil diyeceksin silecek ve oluşturacak. Sonra entere basıp kuracaksın.. gerisini o hallediyor.

    Kısa ve öz azıcık ingilizcen var ise rahatlıkla yaparsın.




  • --------------------------------------------------------------------------------

    Donanım amacını karşılıyor demek,
    Ekran kartınız ne, hd480, Vista kuruyorsunuz ve Xp deki gibi kaymalar yaşamıyorsunuz. Yani sizin diliniz ile, Belgelerimi açıyorsunuz, yukarı-aşağı yaparken, driver yüklemiş gibi hazır oluyor.
    Ses kartınız var. Creative,
    Driver yüklemeden müzik dinleyebiliyorsunuz.

    Peki ses kartının amacı nedir?
    Ses dimi. Peki Vista ne yaptı?
    Amacı karşıladı vedriver yüklemeden, müzik dinleyebildiniz..

    Bunun daha açığı var mıdır, yoksa 4. kez anlatmam gerekir mi


    _____________________________


    JANT kardeş Ben kamerayı yükliyemiyorum pc ye ya yardım eT
  • Merhaba Janti,

    Çok güzel açıklamalarda bulunmuşsun. Konunun çoğunu okumama rağmen problemime cevap bulamadım.

    Sorunum şu,

    Bilgisayarıma yeni bir SATA disk alarak bulun üzerine vista home pre. kurdum. Bilgisayarımda takılı kalan eski diskimin üzerindeki işletim sistemi de üzerinde kaldı. Şimdi üzerinde eski işletim sistemi bulunan diskime format atmak istiyorum ama bir türlü olmuyor. Denetim masası>Yönetimsel araçlar>Bilgisayar yönetimi>depolama>disk yönetimi, bölümünden sürücünün üzerine sağ tıkladığımda "Biçimlendir" seçeneği etkin olmuyor. Ama bu diskin üzerindeki diğer sürücülerin üzerine sağ tıkladığımda "Biçimlendir" aktif oluyor. Dosyaları tek tek de silmeme de izin vermiyor.

    Eski sistem dosyalarının bulunduğu disk 3`e bölünmüş durumda ve diğer bölümlerdeki bilgilerime birşey olmasını istemiyorum. Yani diske toptan format atıp yeniden bölümlendirmek istemiyorum. Yalnızca eski işletim sisteminin bulunduğu bölümü formatlamak istiyorum.


    Umarım doğru ifade edebilmişimdir. Şimdiden teşekkürler..




  • Formata ilk başlarken D den C ye nasıl kapasite artırımı yapabiliriz
  • çok tşk. ellerinize sağlık...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: badboyhacıoğlu

    arkadaşlar toshıba A200 laptop um var şu an xp yüklü ama vistaya geçmek istiyorum elimde vista recovery cd si var bununla nasıl yapabilirim daha önce hiç format atmadım ona göre anlatırsanız çok ii olur



    Bi kere o cd vista cd mi yoksa laptopa format atmak için yanında verilen cd mi ?? ayrıca daha önce hiç format atmadıysan bu da bi başlangıç olur. =) her şeyin bir ilki vardır =)
  • @kuarmanche20

    Sevgili arkadaşım, malesef Vista özelden takılan aygıtlar için driver içermiyor kendisinde. Aldığın kamera ile sana verilan cd drvier cd'sidir. Onunla yükleme yapmalısın. Eğer cd kaybettiysen buraya kameranın markasını modelini yaz yardımcı olurum.

    @tayyarb

    Anladım. Aslında biçimlendirebilmen gerek ama sanırım eski windowsun hala biryerlerde aktif. Şöyle yap, Xp cd'in var ise tak.. Aynı format atar gibi ilerle. Disk biçimlendirme ekranına geldiğinde o eski windowsun bulunduğu diskin üzerine gelip D ye bas(sil). Ardından uyarılara Evet diyerek cevapla. (enter ve L ) Diski silecektir. Bunu yaptıktan sonra entere sakın basma.

    F3'e bas ve çık. Sonra windowsu aç ve o diski tekrar biçimlendirmeyi dene. Hızlı biçimlendiri seçip biçimlendir..

    @blue mc

    Arttırım yapabilmen için ilk önce formatta disk biçimlendirme aşamasına gelmen gerek. 1. sayfaya bakarsan fotmat aşaması diye büyük harflerle belirtmiştim. Orada C ve D diskinide biçimlendirmen yani silmen gerek. Sonra kalan tek bölümü 2 'ye bölerek istediğin kapasiteyi verebilirsin.

    @gkayaalp

    Vista cd 'si ile format atmak için yanında verilen cd... ikiside aynı şey. İkiside Vista ve ikisiylede kurulum yapılabilir. Bir fark yok. İyi dileğin için ben teşekkür ederim.





  • Arkadaşlar benım sistemde vista yüklü xp yüklemek istiyorum ....

    LUTFEN YARDIM !
  • Merhaba Jant ve Arkadaşlar;

    Bilgisayarımı "Kurtarma Cd"si ile baştan kurdum tüm adımları normal bir şekilde tamamladım ve bilgisayarım acıldı..fakat daha önce karşılaşmadığım bir "uyarı kutucuğu" ile karşılaştım.

    uyarı kutucuğunda

    "windows sisteminizin doğru ayarlar üzerine kurulup kurulmadığını denetliyor.işlem bittikten sonra bilgisayarını baştan başlatabilirsiniz" sürec imgesi doldugunda bu buton aktif hale geliyor.butona tıklayıp bilgisayarı baştan başlattığımda aynı sürec baştan başlıyor ve tekrar yeniden başlatma gündeme geliyor.herhangi bir şekilde uyarı kutucuğunu iptal edemiyorum.
  • sezo454545gfb

    Yükle? Herhangi artı bir işlem yok. Takıyorsun Xp cd'ni ve atıyorsun formatını..

    @anarchonist

    Hocam sorununu ilk defa duydum. Araştıracağım, detaylı bilgiye sahip olduğum zaman sana ulaştırırım.
  • Güncel.
  • Arkadaşlar ben yeni sistem kurdum. Eski harddiskimi kullanıcam. Harddiskimde özel dosyalarım var. Bunları silmeden nasıl kurabilirim vistayı. Xp de yapıyordum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hondaa_civic

    Arkadaşlar ben yeni sistem kurdum. Eski harddiskimi kullanıcam. Harddiskimde özel dosyalarım var. Bunları silmeden nasıl kurabilirim vistayı. Xp de yapıyordum.


    ??????

    Bilen arkadaşlar acill yardım.
  • Ayrıntılı anlatımın için teşekkürler öncelikle. Benim bir sorum olacak. Ben 32 bit vista home premium kullanıyorum. fakat şimdi vista home premium 64 bit yüklemek istiyorum. harddiskim "C" ve "D" olarak ikiye bölünük şekilde. Tüm belgelerim arşivlerim herşeyim "D" klasöründe. bu bakımdan "D" sürücüsüne zarar gelsin istemiyorum. 64 bit kurmam için bilgisayarıma format atmam gerekercek. acaba 64 bit e geçerken "D" sürücüme birşey olmaz değilmi? "D" sürücümü kaybetmemek için resimde anlattığın yerde sürücü seçeneklerine ordanda sadece "C" ye format atacağım değilmi? orada "sil" seçeneğinemi yoksa "biçim" seçeneğinimi seçmem gerekiyor? bu konulada aydınlatırsanız sevinirim.
  • @hondaa_civic

    Harddiskin kaç bölümden oluşuyor? Dosyaların nerede? Yani hangi bölümde?
    Eğer tek bölüm ise şöyle yaparsın. Partition Magic programı ile 2ye ayırırsın. Dosyalarını bir bölüme atar, windowsu diğer bölüme kurarsın..
    Olmadı yedekle dosyalarını at formatını kur. Sonra kopyalarsın..

    Eğer zaten 2 bölümse harddiskin bir bölümde dosyaların dururken diğer diske kurarsın windowsuç


    @antikcocuk

    O ekranda C'yi seçip sil diyorsun. Ardından oluştur diyip Cyi oluşturduktan sonra ileri diyip kurarsın. D ye hiçbir zarar gelmez.
  • bilgilendirme için sagol
  • quote:

    Orjinalden alıntı: JANT!

    @hondaa_civic

    Harddiskin kaç bölümden oluşuyor? Dosyaların nerede? Yani hangi bölümde?
    Eğer tek bölüm ise şöyle yaparsın. Partition Magic programı ile 2ye ayırırsın. Dosyalarını bir bölüme atar, windowsu diğer bölüme kurarsın..
    Olmadı yedekle dosyalarını at formatını kur. Sonra kopyalarsın..

    Eğer zaten 2 bölümse harddiskin bir bölümde dosyaların dururken diğer diske kurarsın windowsuç


    @antikcocuk

    O ekranda C'yi seçip sil diyorsun. Ardından oluştur diyip Cyi oluşturduktan sonra ileri diyip kurarsın. D ye hiçbir zarar gelmez.



    çok teşekkürler hocam ilgilendiğin için. hardiskim "C" ve "D" olarak 2 kısımda. tüm bilgilerim, arşivim "D" sürücüsünde. anladığım kadarıyla anlatmya çalışayım hocam. yanlışım olursa düzeltiver bi zahmet. kurulacak bölüm ekranım geldiğinde, "C" kısmını sil diyorum. bölüm silinmiş oluyor. daha sonra tekrar bölüm oluştur diyip "C" sürücüsünü tekrardan oluşturuyorum, daha sonra "C" bölümüne formatı atıp vista 64 bit' i buraya kuruuyorum. doğrumuyum hocam?




  • @antikcocuk

    Dogrusun hocam. Aynen o sekilde yapiyorsun. D ile hicbir sekilde temas yok. Tamamen C uzerinde, dedigin siralamada.
  • Günceldir.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.