Şimdi Ara

1 NCİ KR.HVCL.A.K.LIĞI ANKARA GÜVERCİNLİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
68.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • buraya cıkan arkadaslar warsa ya da burda askerliği yapaan bilgilendirirse sewinirimm



  • 1 NCİ KR.HVCL.A.K.LIĞI GÜVERCİNLİK ANKARA     bend buraya düştüm kardeşş
    hayrlı olsunnn
  • K.K. KR.HVCL.K.LIĞI GÜVERCİNLİK ANKARA

    aynı yerdeyiz galiba.
  • ben bülent tanrıverdi arkadaşlar inş. orda görüşürzzz
  • Bir Kısa dönem askerin düşebileceği (görecelidir tabi) hem en rahat hem en rahatsız yerdir. acem ibirliğiniz muhafız bölüğü ise helede karargah ta kalacaksanız yanınıza her şey+çatal kaşık ta getirin :) havlu boya tırnak makası ip iğne kolonya tıraş bıçağı çorap fanila atlet don ne varsa getirin abartmayın bu arada sizleri dört gözle bekliyoruz hv.ulş.gr.k. lığına 327 leri bekliyorum dört gözle burası çıkanlara söylüyorum internette boşuna araştırmayın burası hakkında neredeyse hiç bir bilgi yok.

    burada çok fazla rütbeli var hemde çok burası teğmen astsubay uzman üst teğmen yüz başı binbaşı yarbay albay ve tümgeneral barındırıyor her erbaşa ortalama 3 - 4 rütbeli düşüyor çarşılarınız bazı bölüklerde 2 haftada bir bazılarında her hafta, evci izni problemi yok ama her hafta evci çıkamazsınız askerliği iyi öğrenin ciddiye alın eğitiminiz biraz zorlu geçebilir 28 gün dişinizi sıkın size verielcek üst başı alın ama size olmadıysa ki olmayacaktırda sesinizi çıkarmayın komutanım bu bana olmuyor demeyin gidin bir arkadaşınızla değiştirin yazın kışlık bot kışında yazlık bot verilme durumu var yani size kışlık bot verebilirler 327 ler için söylüyorum bu arada bot un ilk 2 ay ayağınızı vurmaması için 1 - 2 numara büyük söyleyin ve botu ilk gün hemen ezin baya ezi nbiz ranzanın ayakları altına sıkıştırmıştık

    ha birde çok fazla angarya iş çıkacak size burası çok büyük bir arazi üzerine kuruludur ve otu boldur yaz sezonunda gelenler paso ot yolacaklardır biz mesela kışın ortasında fidan dikmiştik hemde bol miktarda 12 - 13 bin kadar :)

    ne olursa olsun burası mutlaka bitecektir geleceksiniz ve göreceksiniz mutlakada gideceksiniz bizim 40 küsür günümüz kaldı burasıda bitecek kurtulacağız bekleyenlerimize ulaşacağız. :)

    hiç bir şeyi kafanıza det etmeyin ankara güzel memeleket sizde kurdu olacaksınız

    ha demeden edemeyeceğim uzun dönemlerde imkanınız varsa hiç muhattap oolmayın bir kaçı dışında zaten sizde tanıyacaksınız bir dal sigara için sizinle 10 saat muhabbet edip sigarayı alınca sizi tanımayan insanlar göreceksiniz :) burası üniversite değil yada dış dünya değil bunuda unutmayın

    sonra aklıma bir şeyler gelirse yine yazarım

    1'İnci Kr.Hvcl.A.K.lığı Güvercinlik Ankara
    1'inci Kara Havacılık Alay Komutanlığı


    s327 ler sizi bekliyoruz dört gözle




  • arkadaşlar, buraya düşen veya burası hakkında bilgisi olan var mı?
  • Benim de usta birliği buraya çıktı.

    Meydan bilmemne yazıyor kağıt'ta.

    Var mı başka buraya düşen ?
  • Evet arkadaşlar...

    Meydan Harekat Taburu, Hizmet Takımı'ndayım şu an.

    Fena yer sayılmaz.
  • 329 DÖNEM VARMI BURASI BANA CIKTI ŞİMDİİİİ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kendr_li

    329 DÖNEM VARMI BURASI BANA CIKTI ŞİMDİİİİ


    dostum banada burası çıktı. :)
  • GÜNCEL 329 YOKMU EVET
  • benimde güvercinlik burası çıktı ben machpict emrah görüşürüz....
  • Yarın gece yola çıkıyorum İstanbul'dan. Otogardan buraya nasıl gidilir bilen varmı arkadaşlar.
  • BENDE ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 9-10 GİBİ ORADA OLACAGIM..BEN BAKTIM AŞTİ OTOGORA ÇOK YAKIN MESAFEDE GİBİ..
  • Myd.Hrk.Tb'unda olan var mı ?
  • Burada askerlik yapanlar havacımı oluyor karacı mı? Hava savunma ne dmek?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: balci1987

    Burada askerlik yapanlar havacımı oluyor karacı mı? Hava savunma ne dmek?


    Havacı olmuyor.

    Muhaberesi de geliyor buraya, Ulaştırması da, Piyadesi de İstihkam'cısı da
  • Güncel
  • arkadaşlar iii yere düşmüşsünüz.. bende burda 331. dönem olarak sos. tes. müd. yaptım. bana sorarsanız acemilik bitmeden sosyal tesislere adam seçiyorlar.( buraya düşenin ......ağlamaz) çok fazla rütbeli olduğu için azar ve küfür yersiniz ama bi süre sonra alışıyor insan.
  • iki haftaya kadar zannedersem aralık celbi arkadaşlar teslim olacaklar. şimdiden hayırlı teskereler diliyorum kendilerine. öncelikle kara havacılık komutanlığı ikiye ayrılıyor. biri okul komutanlığı diğeri ise alay komutanlığı. kapıdan içeri girdiğinizde nizamiyede görevli çavuşlar ellerindeki liste ile hangi yere düştü iseniz ona göre ayırıyorlar. okul komutanlığı alay komutanlığına göre daha rahat bir yer olarak görülüyor. daha çok oradaki pilot adayları teğmenlerin hizmet ve çevre koruma gibi işlerine bakıyor. askerliğimi alayda yaptığım için tam detaylı olarak bilmiyorum. gelelim alay komutanlığına. askerliğiniz alaya çıkmış ise burada düşebileceğiniz 5 farklı kısım var.
    1 meydan harekat taburu
    2 muhafız bölüğü
    3 hizmet bölüğü
    4 karargah bölüğü
    5 sosyal tesisler

    meydan harekat taburu adından da anlaşılabileceği üzere uçak ve helikopterlerin iniş-kalkış yaptıkları pistin korunması düzeni tertibi vs gibi işlerle meşguller. adı tabur ancak mevcudu 50-60 kadar. düşebileceğiniz en kebap kısımlardan biridir. burada görev yapacaklar da önceden belirlenmiş oluyor genellikle.
    muhafız bölüğü disiplinin en sıkı ve tavizsiz olduğu bölüktür. ayrıca spor atış koşu gibi faaliyetlerde özellikle denetlemelerde başarı beklentisi en fazla bu bölükte olduğu için yorucudur. ancak istisnalar dışında genellikle sağlam tipler seçildiği için ortam konusunda sıkıntı yaşama olasılığınız az. abuk sabuk adamlar genellikle bu bölükte pek bulunmaz ve istenmez. muhafız bölüğünde kısa dönemlere verilen görevler nizamiye çavuşluğu ani müdahale çavuşluğu araç muhafızlığı silahlık görevlisi gibi görevler verilir. acemilikten sonraki ilk iki ay onbaşı sonrasında çavuş olarak askerliğinizi tamamlayacaksınız. ayrıca herhangi bir değişiklik olmadı ise çapraz nöbete de gideceksiniz.

    hizmet bölüğü adı üzerinde alay içerisindeki bina tesis alet edevattan sorumlu bölüktür. buradaki kısa dönemler çay ocağı kantin vs gibi yerlerde ayrıca alay içinde evrak getir götür işlerinde kuryelik ya da yazıcılık gibi işlerde görevlendirilir. disiplin ve diğer konularda biraz daha esnektir. ancak bu esneklik
    siz bölükten sorumlu nöbetçi çavuş olduğunuzda aleyhinize olabilir. burada da muhafız bölüğünün farkını göreceksiniz.

    karargah bölüğü ise alayda bulunan araçların örneğin kamyon personel taşıyıcı ya da land gibi araçların bakım onarım korunması gibi görevlerin yanı sıra helikopter ve uçakların bakım ve tamirinin yapıldığı hangarların temizlik vs gibi diğer hizmetlerden sorumlu olan bölüktür. bu bölük alaydaki diğer bölüklere nazaran daha rahattır ancak karşılaşacağınız insanlar açısından pek bir beklenti içerisinde olmayın.

    son olarak sosyal tesisler alay içerisinde bulunan rütbeli personelin ve de erlerin faydalandığı restorant pide salonu misafirhane gibi yerlerdir burada kısa dönemler tesis içerisinde mekanlarda kasa resepsiyon veya mutfakta gibi bölümlerinde görevlendirilir. eğer ben askerlikten çok rahatıma bakayım üstüm başım toz olmasın tüfek kasatura uğraşamam ama yorulmak problem değil diyorsanız burası tam size göre. acemilik sonrası bir astsubay kısa dönemler arasından işletme iktisat kamu maliye kamu yönetimi gibi bölümlerden mezun gönüllü olanlar arasından buraya personel seçer.

    ben ağustos celbinde gittiğim için hem yazını hem de kış mevsimini görme imkanım oldu. yazın gündüzler uzun olduğu için hava kararana kadar eğitim varsa eğitim yoksa taş toplama ot yolma gibi faaliyetlerde bulunacaksınız. acemilik boyunca çarşı izniniz olmayacak zorunlu ihtiyaçlarınız için aranızdan bir iki kişi çıkabilir. alay içerisinde hem er kantini hem de personel kantini bulunmakta burada ihtiyacınız olan şeyleri bulabilirsiniz. ancak ilk zamanlar herkes abanacağı için önemli olanları oraya varmadan temin etmekte fayda var. acemi eğitimi 28 gün sürüyor. bundan sonra usta asker oluyorsunuz. acemilik boyunca selam verme tekmil vs gibi disiplinle alakalı konularda pek fazla sizden beklenti olmaz. o yüzden abartmamak şartıyla rahat olabilirsiniz. ancak acemilikten sonra azami dikkat göstermelisiniz. ki usta asker olduktan sonra siz er değil erbaş sınıfına dahilsiniz ve bölükteki askerlerden yeri geldiğinde siz sorumlu oluyorsunuz. kışın günler daha kısa olduğu için ayrıca kar ve yağmurdan ötürü hava muhalefeti de sık sık yaşandığından genellikle eğitimler bina içinde yaptırılır. kışın askerlik yapmanın tek kötü yanı çarşıdan daha erken dönmek ve nöbetlerin aşırı soğuk olması. ankarının soğuğunu bilen bilir. bi laf vardır ankaranın dikmeni diye başlar bolca söyleyeceksiniz.

    son olarak ulaşım için en basiti otogarın yola bakan arka kısmında üstgeçitten karşıya geçip minibüsle istanbul caddesi üzerinde bulunan çevik kuvvetin önünde iniyorsunuz. çevik kuvvetin önünden istanbul yolu yazan otobüslere binin. tam önünde inersiniz. zaten nizamiyesinde uçak helikopter maketlerini gördüğünüzde orası olduğunu anlarsınız. şimdiden hayırlı teskereler.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.