Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya

Bu Konudaki Kullanıcılar: kurutmamaklazim
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.646
Cevap
442
Favori
2.659.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Son zamanlarda bol bol kurutma makinası görmeye başladık.
    Malum istanbul'da evin dışında elbiseleri kurutmak zor.
    Artık alma vakti geldi diye düşünüyoruz.
    Tavsiye, öneri, yorum yapabilir misiniz? Çok kullanışlı bir cihaz mıdır? Alırsak hangi tipini almalıyız...???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainman22 -- 7 Ağustos 2008; 16:38:29 >



  • Bebek doğmaya yakın eskisini elden çıkarıp, Siemens IQ 500 aldım.
    İyi ki de almışım, çok memnunum. Bebeğin kıyafetlerini HİJYEN programında yıkatıyoruz ve ardından makine kurutmasını da yapıyor, kurutma sürecinde tüm tozu vs.. topluyor, makineden ütüye bile bazen ihtiyaç duymayarak alıyoruz, dolabına koyuyoruz.
    Çok büyük rahatlık.
    tabi benim donlar için kurutma yapmıyoz, biz yine evin ırgatıyız, don atlet oldu mu ıslak ıslak topla git balkona as, neymiş benim donum için kurutma çalıştırılmazmış, masrafmış ama bebek için olurmuş, ulan bebeğin mimarına reva mı bu?
    quote:

    Orijinalden alıntı: kvadankpakal

    Bebek doğmaya yakın eskisini elden çıkarıp, Siemens IQ 500 aldım.
    İyi ki de almışım, çok memnunum. Bebeğin kıyafetlerini HİJYEN programında yıkatıyoruz ve ardından makine kurutmasını da yapıyor, kurutma sürecinde tüm tozu vs.. topluyor, makineden ütüye bile bazen ihtiyaç duymayarak alıyoruz, dolabına koyuyoruz.
    Çok büyük rahatlık.
    tabi benim donlar için kurutma yapmıyoz, biz yine evin ırgatıyız, don atlet oldu mu ıslak ıslak topla git balkona as, neymiş benim donum için kurutma çalıştırılmazmış, masrafmış ama bebek için olurmuş, ulan bebeğin mimarına reva mı bu?
    "ulan bebeğin mimarına reva mı bu?"

    ahahahha abi buna sesli güldüm.
    Ayrım yok ayrım yok yenge hanıma söyleyin lütfen.

    Bütçeye göre alınabilecek en iyi güncel cihazlar


    Geçenlerde buradan bir arkadaş herkese tek tek yanıt yazmamdansa fiyat aralığına göre tüm modelleri tek bir paylaşımda toplamamı önermişti.


    Mantıklı olduğu için ve bugün de kurutma makinesi başlığını ekşi sözlük'de tüm gün trendlerde yanlış bilgilerle beraber görünce yazmaya karar verdim. Vaktim olduğundan yazıyorum şimdi, umarım herkese yardımcı olur. Çok fazla soru geldiği için meraklısına her şeyi detaylı olarak açıklamaya çalışacağım. Sadece yeni nesil olan cihazları sıralayacağım dolayısıyla bu modellerden herhangi birini satın alanlar hiçbir şekilde servislerin satmaya çalıştığı bakım paketinden almasın, atıyorum 9-10 yıl sonra gerçekten bir bakım gerekirse o zaman servis çağırıp bakıma yollanabilir, yoksa gerek yok. Tabii ki bunlar kişisel görüş ve deneyimlerim.



    27 bin TL ve üzeri

    Bu fiyat aralığında Bosch'da AutoClean, Siemens'de IntelligentCleaningSystem diye geçen cihazlardan alınabiliyor. Farkı en üst seviye kendini temizleyen cihazlar olması, dolayısıyla birazdan bahsedeceğim ek filtre olayını uygularsanız piyasadaki en uzun ömürlü cihazlar olmuş oluyorlar. Diğer kendini temizleyen cihazlardan farkı kendini temizlediği halde aşağıya kolayca ulaşabilmeniz çünkü alt panel magnetli + olarak kondenser havada duruyor, yani tıkanma gibi sorunlar yaşanmıyor. Aynı zamanda sadece evaporatör değil hem arkadaki kondenser hem de öndeki evaporatör yıkanıyor bu da yine kendini temizleyen cihazlar arasında tek. Bu cihazlarda farklı bir filtre sistemi var. Aşağıda kondenser için 2 yeni filtre var, fakat cihazın kapağında tüm kurutmalarda bulunan klasik filtre yok. Dolayısıyla siz bu filtreyi ayrı olarak satın alıp takarsanız toplamda 4 filtre + bahsettiğim temizlik özelliklerine sahip oluyorsunuz, her şey bir arada gibi yani. Cihaz ömrü en önemli kriterinizse ve bütçeniz sınırlı değilse bunlardan tercih edebilirsiniz.


    Bosch'da:

    - WTX87EH0TR (A+++ olduğu için öncelikli)

    - WTX87K80TR

    - WTX87K8XTR (inox)


    Siemens'de:

    - WT47XEH0TR (A+++ olduğu için öncelikli)

    - WT47XK80TR


    Ek filtre: 00656033 Filtre-hav | Bosch Ev Aletleri TR (bosch-home.com.tr)


    18 bin - 23 bin arası

    Bu fiyat aralığında cihazlar kendini temizleyen ve manüel temizlenenler olarak ikiye ayrılıyor. Kendini temizleyen cihazlar eskiden sorunluydu ve alt taraftaki kondenser kısmına hiçbir şekilde ulaşılamıyordu + kondenser alta bitişikti. Dolayısıyla tıkanma sorunları yaşanıyordu birkaç sene içinde. Yeni nesilde bunu düzelttiler, kondenser kısmına kendini temizlediği halde ulaşılabiliyor ve kondenser havada duruyor. Yalnız yukarıda yazdığım modeller gibi alt panel magnetli değil. Cihazın altında bulunan tırnaklardan beyaz paneli çıkarmak gerekiyor, sökünce karşınıza çıkarılıp takılabilen bi kondenser kapağı ve altında bi hazne çıkıyor. Burayı 6 ayda bir veya yılda bir açıp temizleyebilirsiniz. Eğer eliniz bu tarz şeylere yatkın değilse / ben anlamıyorum diyorsanız manüel temizlenen bir cihaz alabilirsiniz. Manüel temizlenenlerde kondenser önünde bakımına dikkat etmeniz gereken sünger bir filtre bulunuyor.


    Bosch'da:

    - WQG24100TR (manüel temizlenen)

    - WQG2410TTR (manüel temizlenen inox)

    - WQG244C1TR (kendini temizleyen)

    - WQG244CTTR (kendini temizleyen inox)


    Siemens'de:

    - WQ41G200TR (manüel temizlenen)

    - WQ41G20TTR (manüel temizlenen inox)

    - WQ44G2C1TR (kendini temizleyen)

    - WQ44G2CTTR (kendini temizleyen inox)


    16 - 18 bin arası

    Bu aralıktaki cihazlar 8KG fakat yapısı ve kazan boyutu vs 9KG olanlarla birebir aynı, 8KG demesine bakmayın yani.


    Bosch'da: WTH22200TR (gidere bağlanamıyor, 1-2 kurutmada bir su haznesi boşaltılmalı)

    Siemens'de: WT00H200TR (gidere bağlanamıyor, 1-2 kurutmada bir su haznesi boşaltılmalı)


    13 bin - 16 bin arası:

    Yine aynı şekilde 8KG olan cihazlar 9KG olanlarla aynı.


    Profilo'da:

    - KM961RCTR

    - KM9610CTR

    - KM8611HTR (gidere bağlanamıyor, 1-2 kurutmada bir su haznesi boşaltılmalı)

    - KM8610HTR (gidere bağlanamıyor, 1-2 kurutmada bir su haznesi boşaltılmalı)


    Sorulabilecek olduğu için şimdiden cevaplamak istediğim bazı sorular:


    Bu fiyat aralığında neden Samsung ya da Electrolux değil ?


    İkisinin de malzeme kalitesi Bosch / Siemens / Profilo'ya göre daha düşük. Bunu bayileri gezip kendiniz de gözlemleyebilirsiniz. İkisinde de kondenser kendini temizlemediği gibi aynı zamanda önlerinde filtre de yok, cihaz ömrü için dezavantaj yani. Electrolux'un Türkiye servisi berbat.


    Bu fiyat aralığında neden LG değil ?


    Malzeme kalitesi Samsung ya da Electrolux'e göre bi tık iyi olmasına rağmen, kendini temizleyen cihazlarının önü KOMPLE kapalı ve hiçbir şekilde ulaşılmıyor, dolayısıyla gelecekte bakıma kesinlikle ihtiyaç duyacaktır. Manüel temizlenenlerinin de kondenser önünde filtresi yok.


    Bu fiyat aralığında neden Arçelik / Beko / Vestel değil ?


    Aralarında en düşük malzeme kalitesi bunlarda ve %95'inde kondenser önünde filtre yok. Sensörleri dengeli değil ve genelde çamaşırlarda çekmeye sebep olan markalar bunlar oluyor.


    27 bin üzerinde neden Bosch'da Serie 8 WQB / Siemens'de iQ700 WQ serisi değil ?


    Çünkü 18-23 bin aralığında yazdığım cihazların temizlik sisteminin aynısını kullanıyorlar ve ek filtre sistemi uygulanamıyor. Tek artıları yenilenmiş tasarım ve çarşaflar programında kazanın çift yöne dönebilmesi, dolayısıyla bu kadar para veriyorken bu modeller gereksiz.


    Iron Assist / SmartFinish'li cihazlar listede neden yok ?


    Çünkü tamamen bir aldatmaca ve para tuzağı. Gerçek bir buhar motoru kullanmıyorlar, yalnızca kazanı biraz ısıtıp koyduğunuz suyu püskürtüyorlar, bu da çamaşırların kırışıklığına bir etki etmiyor. Buharla çamaşırları ütülüyor olayı falan tamamen yalan yani. Onun yerine boşuna para vermemek için bu özellik dışında birebir aynı olan cihazları listeledim.


    Benden bu kadar, herkesin işine yarar umarım :)  

    SELF CLEANING CONDENSER TEMİZLİĞİ HAKKINDA
    Evet arkadaşlar, bilgi paylaşıldıkça çoğalır demişler, malumunuz kurutma makineleri Türkiye'de pek tutulmuyor. Ancak balkonsuz evler, küçülen metrekareler ve hanımlarımızın iş hayatına atılması ile kurutma makinesi evlerimizde yer almaya başladı.
    Senelerdir Bosch WTY88740TR kullanıyorum. Değinmek istediğim husus şu Self Cleaning Condenser olayı.
    Makinemiz artık havanın nemli ve sıcak olduğu günlerde kompresörü devre dışı bırakıyor ve hata kodu veriyordu. Soğuk günlerde ise bu problemi art arda çalıştırdığımızda gösteriyordu. Yani makinemiz aşırı ısınarak kompresörü devreden çıkarıyor.
    Bugünlerde artık makinemizi doğru düzgün çalıştıramaz olduk, bu tip kondenserli cihazların mutlaka servis yüzü görmesi gerekiyormuş temizlenmesi için. Biz bunca parayı her yıl servisle akraba olmak için mi verdik diye düşünürken TÜrkiye'deki kullanıcılara ilaç gibi gelecek bilgileri huzurunuzda paylaşıyorum.
    İster Türkiye'deki servislerden, isterseniz amazon.de sitesinden
    Wartungssklappe adı verilen bir parçayı temiz etmemiz gerekiyor. Türkçesi servis kapağı. Linki de bu:https://www.amazon.de/dp/B00LB0IH26/ref=sr_1_2?__mk_tr_TR=ÅMÅZÕÑ&keywords=wartungsklappe&qid=1581204023&s=appliances&sr=1-2
    Öndeki Self Cleaning Condenser yazılı kapağı açmamız gerekiyor ancak bu kapak içeriden tırnaklıdır. Bendeki modelde üstte 5 altta 5 yanlarda 1 er adet tırnak var. Düz tornavidayı kapağın yanından içeri sokup fazla zorlamadan iç tarafa doğru bastırdığınızda tırnaklar sacdan kurtulacaktır. Gerisini Alman bir abimiz bu videoda gösteriyor.https://www.youtube.com/watch?v=nJ-2l_gC9RE
    Siz yine de falçatayla kondensere dalmayın, plastik bir cisimle kanatçıkları eğmeden pislikleri temizleyin. Sonra da servis kapağını takarsınız.
    İşin özü self cleaning condenser o kadar da self cleaning yapamıyor, tiftik filtrelerini sürekli temizlediğim halde makine yine de seneler içinde tüyleri kondensere ulaştırıyor.
    Bu problem her self cleaning condenserli makinenin başına geleceğinden inşallah burayı okuyanlara bir faydam dokunur. Makineniz ile ilgili sorunları yazmaktan çekinmeyin bilgim dahilinde yanıtlamaya çalışacağım.
    Hepinize iyi günler diliyorum.

    Sorduğunuz makine kurutma işlemi sırasında ısıtmayı rezistans ve yoğuşmayı da su ile yapmaktadır, etiket değerlerine bakarsanız sadece yıkamada 1,30 KW elektrik tüketirken yıkama+kurutmada 6,80 KW elektrik tüketmektedir. Yine sadece yıkamada 60 litre su kullanırken yıkama+kurutmada 140 litre su kullanmaktadır. Sırf bu nedenlerle bile alınmaması gereken bir makinadır (sadece Samsung değil kurutmayı rezistans ile yapan tüm kurutmalı çamaşır makinaları için geçerli). Bunun dışında 59 dk lık programdan bahsetse de 6 kg çamaşır attığınızda rahatlıkla 4 saat programın bitmesini beklersiniz. Ayrıca diyelim ki kurutma kısmı bozuldu, çamaşır makinenizi de kullanamayacaksınız. Üç aşağı 5 yukarı aynı paraya 10 kg yıkama, 8/9 kilo kurutma makinesi alınabilirken ve kullanım sırasında da daha ekonomik olacakken, bu şekilde rezistans ile kurutma yapan kombine makine alınmaz.

    Bosch veya Siemens almayı düşünenler için yazıyorum, hem kendini temizleyen hem de altı açılabilen modeller var. Bu konuda daha önce buraya yazan olmamış galiba.

    “SelfCleaning Condenser” olanlar insanların bakım gerektiriyor dediği eski model olanlar, “AutoClean” olanlar ise ondan daha sonra çıkan ve kendini temizlediği hâlde kondensere ulaşabildiğiniz modeller. Yani kondenseri otomatik temizlediği hâlde istediğinizde aşağıyı açıp kondensere ulaşabiliyorsunuz. Eskisinde aşağısı açılmadığı için ve orada ayrı bir filtre olmadığı için bakıma gönderilme olayı var. Üstelik AutoClean'de kapağa ayrı filtre satın alırsanız Bosch'un sitesinden, hem kapağında 2 filtre, hem kondenser önünde bir filtre, hem de kendini temizleme özelliğine sahip olmuş oluyorsunuz ve aşağıyı da istediğiniz zaman açabiliyorsunuz. Bence bundan daha gelişmişi yok şu anda ve servise bakıma götürmenize de asla gerek kalmıyor.

    Ben de şu anda Bosch'un WTX87EH0TR modelini kullanıyorum AutoClean olan, ve sitesinden aldığım filtre sayesinde hem 4 filtreli hemde otomatik temizlemeli ve kondensere ulaşılabilir olmuş oluyor.

    Bu modeller Bosch'da “AutoClean” olarak geçiyor “SelfCleaning Condenser” olanlar değil.
    Siemens'de ise “intelligentCleaning System” diye geçiyor. “SelfCleaning Condenser” değil.

    Umarım almayı düşünenler bunu okurlar.
    ısı pompası ile yoğuşma aynı anlama gelmez.

    - yoğuşmalı sistem, çamaşırdaki nemin buhar halinde dışarıya atılmadan su haline dönüştürülmesini, oluşan suyun bir kapta toplanmasını veya sıvı halde dışarıya tahliyesini sağlar.
    - işte bu yoğuşmayı buzdolabı-klima sistemi ile sağlayanlara "ısı pompalı" deniyor. mesela klima çalışırken iç ünite bulunduğu ortamdaki ısıyı absorbe eder, dış üniteye ulaştırır, dış ünite de bu ısıyı dış ortama verir. iç ünitenin peteklerinden geçip ısısını buraya burakarak soğuyan havanın içindeki nem de yoğunlaşarak sıvı hale gelir ve bir boruyla dışar atılır. ısı pompalı kurutma makinelerinde de aynı sistem kullanılıyor, yani minik bir klima-buzdolabı var içlerinde. çamaşırın içinden geçen sıcak hava çamaşırın nemini yüklenerek soğutma peteğine(klimanın iç ünitesi) getirip burada soğurken de içindeki nemi sıvı halde bırakıyor, soğuyan ve nemini kaybeden bu hava akımı ısıtıcı petekten(klimanın dış ünitesi) geçirilip tekrar çamaşıra yönlendiriliyor. soğutma ünitesinden, ısıtma ünitesine ısı transferini de klima gazlı motor-pompa sistemi sağlıyor. sonuç=ısı pompası.
    - aynı işi yani çamaşırın içinden sıcak hava geçirerek nemini bu hava akımına yükleyip, sonra da bu sıcak ve nemli havayı soğutma ünitesinde soğutarak içindeki nemin yoğunlaşmasını ve sıvı halde atılmasını sağlamanın ikinci bir yolu daha var. bu yöntemin üretim maliyeti düşük ama işletme maliyeti pahalı. bunda da havayı ısıtmak için elektrik rezistanslı ısıtıcı kullanılıyor. soğutma ünitesinde ise bir peteğin içinden geçirilen ortam havası kullanılır. neticede daha soğuk bir ortamdan geçen hava içindeki nemi bu peteğe sıvı olarak bırakır. ortamdan temin edilen soğutma havası da ısınmış halde tekrar ortama verilir.

    gelelim bu iki yoğunlaştırmalı sistemin handikaplarına ve üstünlüklerine:

    - ısı pompalı sistem çok komplike ve yüksek üretim maliyetli bir sistemdir. bu ürünler daha pahalıya temin edilirler. bununla beraber ısı pompalı kurutma sistemi ortam ısısı ve neminden hemen hiç etkilenmezler ve performansları düşmez. çalıştıkları ortama ısı-nem vermezler. çünkü ısı ve nemi kapalı devre çeviriminde tutarlar. bu da kapalı dolapta, penceresiz odada, sıcak-nemli iklimlerde vs tam performans çalışma üstünlüğü sağlar. bu nokta bence ısı pompalı ürün tercihinde 5-10 liralık aylık elektrik faturası avantajından çok daha önemli. sahil bölgeleri için ve/veya havalandırması düzgün olmayan oda-dolap-banyo-vc kullanıcıları için ısı pompalı sistemi tek geçerim

    - standart yoğuşmalı sistem ise pervane kullanarak evi soğutma mantığı ile çalışır. üretim maliyeti oldukça düşük olup, bu sistem cihazlar epey ucuza temin edilebilirler. kapalı odada, kapalı dolapta, sıcak-nemli iklimlerde vs beklenen performansı vermeleri çok zordur. çalıştıkları ortama mutlaka ısı verirler. kesinlikle iyi havalandırılan ortamda kullanılmalıdırlar. ısı pompalı ürünlerden 5-10 lira fazla aylık fatura gideri yansıtırlar. bu işletme maliyeti fazlalığı bin lira civarındaki ucuz maliyeti yaklaşık 100 ayda giderebilir ki bu da 7 yıldan fazla eder. makinayı çalıştıracak uygun havalandırmalı yeri olanlar ve/veya sıcak-nemli iklimlerde yaşamayanlara bu sistem biçilmiş kaftan. ama sahillerde yaşayanlara uzak durmalarını tavsiye ederim.

    saygılarımla.
    Aylar süren karar verme aşamasından sonra Grundig gdh 82 modelini aldım. Gelir gelmez denedim ilk gözlemim çok olumlu. Benim gibi kararsızlar için yorumlarımı paylaşayım.
    *tambur hacmi bilgisi bulamamıştım. Hala da bulamadım. Benim çamaşır makinem profilo marka 9 kg. Grundig 8 kiloyu iyiki almışım çünkü tambur hacmi fazlasıyla yetiyor. 9 kiloyu tam kapasite doldurduğumda. Kurutma makinesinin ideal doluluk seviyesinin dahi altında kaldı. 8 ve 9 kg arasında kalanlar grundig markada 8i tercih etmenizi tavsiye ederim. Hem fiyat olarak daha uygun hem de bir kaç özellikte 9 kg olan modelden daha iyi.
    *karışık siyah renk çamaşırlar attım. Her zaman attığım çamaşırları pamuklu sentetik ayırmadan yıkadımki bakalım pratik olacak mı diye. 3 küsür saat süren pamuklu dolap kuruluğu programı tam tamına 1 saatte nem sensörü sayesinde sonlandı. Arasında ıslak kalan çamaşır yok. Bu süre efsane bir süre. Forumda bu süreyi okuduğumu hatırlamıyorum. İnşallah diğer yıkamalarda da bu performans olur.
    *alt kısımdaki filtre sistemi "kondenser önü filte sanırım" forumda çok tartışılmıştı. Açıkçası çok anlayamamıştım. Vardır bir önemi diyerek beko, vestel ve arçalikte alabileceğim fiyat aralığında bu filtre olmadığı için vazgeçmiştim. Şimdi kullanırken görüyorumki bu filtre çok çok önemli. Filtresiz olanı asla almayın. Kapak önü filteden kaçan tozlar doğrudan alt kısma gidiyor. Dandik de olsa önünde filtre olması makinenin ömrünü uzatır gibi. Bana makineyi on sene kullanmadan artık kimse aksini kanıtlayamaz. Muhakkak önünde filtre olan modelleri alın. Bosh siemens grubundaki kendi kendine temizleme olayını hariç tutuyorum. Onların fiyat aralığı zaten çok yüksek ve kendi sınıfında değerlendirilmeli.
    *genel olarak kurutma makinesi olayı çok güzel. Temel ihtiyaçlar arasına alınmalı. Evdeki toz olayına bitti gözüyle bakıyorum. İlk defa çamaşırla uğraşırken hapşırmadım. Çamaşırların çoğu ütülü ve yeni alınmış gibi. Havlular yumuşacık. Yumuşatıcı kullanmaya gerek yok. Gömlek ve pantolonlarda ütü ihtiyacı var yine de. Toz falan yok. Kıyafeti inceltirse de inceltsin. Hangi kıyafetinizi seneler ve senelerce giyiyorsunuzki. Bu konfora değer.
    *evde yaşam kalitemi arttıran ikinci cihaz olacak gibi. Birincisi de robot süpürge. Onu da bir süredir kullanıyorum aşırı memnunum. Toz şikayeti olanlar kururtma makinesi ile robot süpürge mutlaka alın.
    *bir de sanırım gdh 82 üretimi bitmiş. Piyasada son ürünleri satıyor gibi. Bu modeli düşünen varsa beklemeden alsın. Bunlar ilk görüşlerim umarım uzun süreli kullanımda da memnuniyetim devam eder.
  • İyi günler. Kurutma makineleri genel olarak çok yaygın değil ülkemizde. Gerek yer sıkınıtısı, gerekse harcadığı elektrik yüzünden pek tercih edilmeyen cihazlardır. Ancak soğuk kış günlerinde oldukça işe yarayacağını düşünüyorum. Bence kurutma makinesi alınırken dikkat edilmesi gerekenler düşük enerji tüketimine sahip olması, değişik çamaşır türlerine göre kurutma programı olması, ve de yoğunlaşmalı model olmasıdır.
    Bir de kullanırken doğru programı seçmek önemli bir konu. Aksi taktirde çamaşırlarınız çekip küçülebilir. Model olarak aşağıdaki ürünleri tavsiye edebilirim:
    http://www.evimizinherseyi.com/index.php?page=urun_detay&kat=22&alt_kat_id=141&id=6708&PHPSESSID=...
    http://www.evimizinherseyi.com/index.php?page=urun_detay&kat=22&alt_kat_id=141&id=6707
    http://www.evimizinherseyi.com/index.php?page=urun_detay&kat=22&alt_kat_id=141&id=3104




  • Bir de kullandığınız çamaşır makinesinin kaç devir olduğu da önemlidir. Örneğin 1000 devirde sıkılan çamaşır daha uzun sürede kuruyacakken; 1400 devirde sıkılan çamaşır daha az nemli olacağı için daha çabuk kuruyacaktır. Bu da enerjiden tasarruf demektir. Sıkma devrinin yanında sıkmanın süresi de önemlidir.
  • Bunların çamaşırın canına okuduğunu duymuştum.Gerçeklik payını bilemiyorum, birileri sallamış da olabilir tabii.
  • Küresel ısınmayı etkilediğini duydum o yüzden çok lazım değilse kullanmamakta fayda var.
  • Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim kurutma makinaları tüketimleri göz önünde bulundurularak genelde görmezden gelinmiş ürünlerdir.Fakat şu sıralar üretici firmalar her eve bu ürünü sokma çabasındadır.Bu nedenle tüketimi düşük A enerji sınıfına sahip cihazlar üretmeye başlamışlardır.Hemde yaklaşık 10/1 oranında. Peki bu nasıl sağlanmıştır. Tabiki kompresör kullanılarak sağlanmıştır. Klimalardaki mevcut düzenek kullanılarak, daha düşük güçlü bir kompresörle, daha yüksek kondanser yüzey sıcaklığı elde edilmiş ve fan aracılığı ile kazan içerisine gönderilerek kurutma işlemi gerçekleştirilmiştir.Klasik kurutma makinaları yaklaşık 2000-2500 W ısıtıcı gücüne sahipken yeni nesil kurutma makinalarında aynı işi yapan kompresör yaklaşık 200 W güç tüketimine sahiptir. Buda bu tip cihazları 10 katı tasarruflu yapar. KURUTMA MAKİNASI ALACAKLARIN DİKKATİNE...




  • 200W gibi bir tüketim sağlayan bir marka model söyleyebilir misiniz? Satılan ürünlere bakılınca genelde C sınıfı ve 2000W civarı bir tüketim söz konusu. Ayrıca bacasız makinalar nasıl bir küresel ısınma sorunu yaratabilir ki? Çamaşır makinası sıkma fonksiyonu ile aynı şekilde zararlı değil midir?
  • Bu aletler çamaşırın rengini biraz alır. Örneğin beyazları biraz sarartır, renklilerdeki renk canlılığını alır. Bence en önemli özellikleri bazılarında olan ütüleme fonsiyonu. Bu sayede kuruttuğunuz gömleği ütülemeden ya da çok az yerine ütü sürerek, ütü vaktinden tasarruf ederek, giyebilirsiniz. Tişörtlere ise kurutma sonrası hiç ütü sürmeye gerek yok.

    Marka olarak Miele ve Electrolux tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 11 Ağustos 2008; 22:30:19 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rainman22

    200W gibi bir tüketim sağlayan bir marka model söyleyebilir misiniz? Satılan ürünlere bakılınca genelde C sınıfı ve 2000W civarı bir tüketim söz konusu. Ayrıca bacasız makinalar nasıl bir küresel ısınma sorunu yaratabilir ki? Çamaşır makinası sıkma fonksiyonu ile aynı şekilde zararlı değil midir?





    ARÇELİK


    Model No : 3761 KT

    Peşin Fiyatı : 2.024,00 YTL


    Genel Özellikler :

    Kurutma Kapasitesi (kg) : 6

    Kurutma Tipi : Yoğunlaştırmalı

    Renk : Beyaz

    Sensörlü Kurutma

    Zaman Programlama : Var

    Göstergeler :

    Filtre Temizleme İkazı : Var

    Kalan Zaman Göstergesi : Var

    Kondenser Filtre Temizleme ikazı : Var

    Program Takip göstergesi : Var

    Su Tankı Dolu ikazı : Var

    Özel Programlar

    İpek Programı : Var

    Kısa program : Var

    Narin Programı : Var

    Yünlü programı : Var

    Performans

    Enerji Performansı : A

    Elektrik tüketimi (kWh / 24 Saat ) : 2,25

    Ek Fonksiyonlar :

    Çocuk Kilidi : Var

    Kırışık açma : Var

    Sesli Uyarı : Var

    Teknik Özellikler :

    Direkt su tahliye hortumu

    Temizlenebilir filtre : Var

    Temel Veriler

    Yükseklik (cm) 85

    Genişlik (cm) 60

    Derinlik (cm) 59,5




  • özelliklerinde yazana göre Elektrik tüketimi (kWh / 24 Saat ) : 2,25
    yani günde bir defa çalışırsa yaklaşık 50 ykr sarfiyat olacak.ayda 10 defa çamaşır yıkanıyorsa fazladan 5 ytl elektrik gideri oluyor.
  • arçelik'in verdiği bilgiler yetersiz ve bence yanlış....

    "Elektrik tüketimi (kWh / 24 Saat ) : 2,25"

    kaç devirde sıkılan,kaç kilo ve ne kuruluğundaki çamaşırda bu kadar elektrik harcar onu yazmıyor. örneğin siemens ürün tanıtımında aşağıdaki gibi bir açıklama yapmış.

    "8 kg dolap kuruluğunda pamuklu çamaşır için: 1400 dev/dakikada 3.74 kWh - 105 dakika, 1000 dev/dakikada 4.49 kWh - 122 dakika"

    bir de kWh=saatte harcanan enerji demek. yanına 24 saat yazılması aldatıcı bir bilgi. sanki 24 saat çalıştırırsan 2,25 kW harcar gibi bir sonuç çıkıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: saintaz

    arçelik'in verdiği bilgiler yetersiz ve bence yanlış....

    "Elektrik tüketimi (kWh / 24 Saat ) : 2,25"

    kaç devirde sıkılan,kaç kilo ve ne kuruluğundaki çamaşırda bu kadar elektrik harcar onu yazmıyor. örneğin siemens ürün tanıtımında aşağıdaki gibi bir açıklama yapmış.

    "8 kg dolap kuruluğunda pamuklu çamaşır için: 1400 dev/dakikada 3.74 kWh - 105 dakika, 1000 dev/dakikada 4.49 kWh - 122 dakika"

    bir de kWh=saatte harcanan enerji demek. yanına 24 saat yazılması aldatıcı bir bilgi. sanki 24 saat çalıştırırsan 2,25 kW harcar gibi bir sonuç çıkıyor.

    Çok doğru bir tespit yapmışsınız, tebrik ederim. Bana da pek inandırıcı gelmedi sitede yazanlar. Doğrusu sizin yazdığınız gibi, ....devirde sıkılan çamaşır için.......kw/h şeklinde olmalı. 24 saat nerden girmiş işin içine anlayamadım




  • rainman22
    ben iki ay önce siemens WT46S511TR modelini aldım.çamaşır kurutma derdim kalmadı.acil olarak 1 gömlek 1 pantalonu 1 saatte yıkayıp kurutuyorum(sıkma 1400 dd)..
    para problem değil ise bu modeli tavsiye ederim.
    yalnız 50 ykr sarfiyat yanlış bir hesaplama.çünkü saatte 2,25kW harcıyorsa; 2,25 çarpı kurutma süresi olmalı.yaklaşık 6 kg. çamaşırı 1,5-2 saatte kurutuyor.oda 1 ytl. falan yapar her kurutmada.ayda da 10-15 ytl eder ve bence değer.
  • İlginç bir şekilde diğer ülkelerde C sınıfı olan enerji tüketimleri bizim ülkeye gelince B veya A sınıfına terfi ediyor(!)
    Kurutma makinalarının, enerjiyi geçtim, en büyük dezavantajı bence gürültü yapmaları ben eve ancak gece dönebiliyorum, gece 10 dan sonra kurutma makinası kullanmaya kalkarsam eminim ki 2 gün sonra komşuyla papaz olurum. Ya da gününü kollayıp pazarı filan beklemem gerekir. O zaman kullanım kolaylığı benim için nerede kaldı?
    Yanlış anlaşılmasın kurutma makinalarına karşı olduğum için yazmıyorum sadece ses sorununa hala bir çare bulunmamış olmasından şikayetçiyim.
  • Siemens'in de bayide A sınıfı kurutma makinesini gördüm, yakında piyasaya çıkar herhalde. Blue technology gibi birşeyler yazıyordu üzerinde. Bir de bu makinelerin ses seviyeleri 60-65dB arası oluyor bence gece kullanmakta sakınca olmaz.
  • Evet işte 64 desibel bayağı bir gürültü demek, özellikle gecenin sessizliğinde.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Umit

    Evet işte 64 desibel bayağı bir gürültü demek, özellikle gecenin sessizliğinde.

    Komşuyu rahatsız edecek düzeyde değildir demek istedim yatak odasında vs değilse. Üzerine 2 kapı kapatılırsa ses yatak odasına kadar gelmez diye düşünüyorum. Gerçi az da ses değil haklısınız. Enerji sınıfına gelince de Avrupa Standartları ile Türk standartları farklı, fark bu yüzden ortaya çıkıyor. Enerji sınıfı kağıdını incelerken hangi standartların ele alındığına da bakmak gerek, çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Ondan bazı kalitesiz cihazlar kağıt üzerinde harika görünüyor:)
  • Kullanan ve marka/model tavsiye edebilecek kimse var mı ?

    2000 YTL çok para bence, 1000-1200 arası olabilir.
  • Arkadaşlar gördüğüm kurutma makinalarında önden hava alıp yine önden hava veriyordu fakat aşağıda ki kurutmalı çamaşır makinasında herhangi bir hava giriş çıkış yeri yok, acaba kurutma sistemi farklı bir mantıklamı çalışıyor?

    http://forum.donanimhaber.com/m_26755004/tm.htm
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.